• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAKKA MI GİRMİS OLDUM ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir de öyle bir yumak iptan çok bir şey kazanılmıyor ki. Biz sattığımız dönemde 1,2 liraydı getirisi
Tahmin edebiliyorum. Bir yumak ip kaç para olacak ki , kalsın dursun evde , mutlaka lazım olur. Açmadığını değiştirirsin amenna. Bir de ipi koparmış hala hakka mı girdim diyor 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Ya işte örmüssunuz .o ipi alacak kişi anlamayacak mi oruldugunu , tekrar söküldüğünü . Örülen kısım incelir ,eskisi gibi olmaz . İade edilecek birşey değil bu.
Örgü işlerinden çok anlamamda laiğim kadarıyla bir örnekte hangi marka kaç ip kullanılacağı söylenir. 2 m eksik iple kazak hırka neyse eksik olur. Düğmeleri bile dikerken hesap edilir ip.

Dün işten eve gelirken iplik satan bir dükkana girdik arkadaşlarla. Hiç aklımda yokken kendime tığ ile orulen yeleklerden örmek istiyordum ne zamandır ipleri görünce aklıma geldi. Ben bilmiyorum pek hangi iple yapıldığını tazgahtar kıza sordum gösterdi birkac marka hepsinden olur dedi. İki tane aldım. Akşam eve gelip başladım ama aşırı kalın geldi yarım sıra yapmadım bile kazık gibi oldu. İpin bandını taktım. Bugün geri götürdüm yaşlı bir amca vardı. Durumu söyledim açılmış olanı almam dedi. Bir iki metre bile kullanmamisimdir . 2 lira vereyim siz iki lira eksige satın sonuçta size sordum bunlar olur diye verdiler dün dedim. OOo amca başladı vay ucuz diye o ipleri almışım, alanın günahı boynumaymis , gözüm görmüyor muymus niye almışım dünya laf saydı. O sayinca bende yükseldim haliyle . Ucuz dediği iple değiştireceği ip arasında 2 lira var . Tezgahtar neyi onerdiyse onu aldım diyorum anlamıyor adam.O kadar ısrar etmeme ragmen kullandığım ipin parasini almadı vebali boynuna diyip durdu. Şimdi hata kimde ben hakka girmis oluyormuyum? Akşam akşam nasıl sinir oldum.
dalga mı geçiyorsunuz?

siz satış görevlisine şöyle şöyle pantolon arıyorum dediğinizde,o kişi de size önerilerde bulunduğunda, ve siz görerek,elleyerek içlerinden birini alıp, eve gidip beğenmediğinizde mesela ,mağazadaki satış görevlisini suçluyor musunuz?

bir de paçasını kesip geri götürdüğünüzü,ve biraz daha ucuza satın,nolacak,ehe dediğinizi düşünün :KK51:

evet, çok çiğ bir hareket olmuş yaptığınız. amcaya da yazık.

zaten esnaf kan ağlıyor,adam iyi kötü bir şeyler satmaya çalışıyor,gidip 3 ün 5 'in hesabını yapıyorsunuz orada.

adam efendiymiş ki parasını almamış.

kıza göstermişlerdir tığlık ipler bunlar diye,o da size ona öğretileni göstermiştir.

şaka gibi.

haksızsınız.

Bir kalıp beyaz peynir aldım ama tadı istediğim gibi çıkmadı ben de alıp şarküteriye geri götürdüm dedim sen bunu al geri,ucundan biraz yedim ama olsun başka müşteriye 100 gram eksik satarsın.
Sonra da gelip siz,benim evdeki bıçağımla kestiğim tezgahıma koyduğum jelatinini kendi ellerimle açtığım peyniri alıp afiyetle yediniz. Nasıl güzel dimi

Dün işten eve gelirken iplik satan bir dükkana girdik arkadaşlarla. Hiç aklımda yokken kendime tığ ile orulen yeleklerden örmek istiyordum ne zamandır ipleri görünce aklıma geldi. Ben bilmiyorum pek hangi iple yapıldığını tazgahtar kıza sordum gösterdi birkac marka hepsinden olur dedi. İki tane aldım. Akşam eve gelip başladım ama aşırı kalın geldi yarım sıra yapmadım bile kazık gibi oldu. İpin bandını taktım. Bugün geri götürdüm yaşlı bir amca vardı. Durumu söyledim açılmış olanı almam dedi. Bir iki metre bile kullanmamisimdir . 2 lira vereyim siz iki lira eksige satın sonuçta size sordum bunlar olur diye verdiler dün dedim. OOo amca başladı vay ucuz diye o ipleri almışım, alanın günahı boynumaymis , gözüm görmüyor muymus niye almışım dünya laf saydı. O sayinca bende yükseldim haliyle . Ucuz dediği iple değiştireceği ip arasında 2 lira var . Tezgahtar neyi onerdiyse onu aldım diyorum anlamıyor adam.O kadar ısrar etmeme ragmen kullandığım ipin parasini almadı vebali boynuna diyip durdu. Şimdi hata kimde ben hakka girmis oluyormuyum? Akşam akşam nasıl sinir oldum.
Keşke ipi vermeseydin dursaydı sende.. çünkü sana helal etmemiş anladıgım kadarıyla..

Siz paranızı sacarakmi geziyorsunuz tabiki hesabını yapacam 50 kuruş bile indirim yapmıyorlar. Ben neden olur diye verilen ürüne bosuna para vermiş olayım. ben bilmediğimi ifade ettim bilir ne istediğimi anlattım verilen ipten çıkan yanından bile geçmiyor. O zaman biliyoruz diye yönlendirmeyecek. Adam sinirli olabilir ne demek . Ben yaptığıma doğru demiyorum zaten ama esnaf olarak sırf mal.satmak için hehe olur demek ne kadar doğru.
Böyle saçma şeylere tasarruf ettiğini sananlar başka yerden bolca savuruyorlar , çok gördüm böyle örnekleri .

"Kıtipiyozlukta nasıl level atlanılır?" olsaydı başlık. hakkı makkı geçtim, İbret aldım hikayenden. İp kaç para ki kavgaya bile tutuştun hacı amcayla.

Ben etiketini sökmeden bir hafta giyip sonra gidip iade edip başkasını alıyorum (gibi bişey oldu bu konu) 😂😂
yok artıkkk :KK45: kız ben onu mu dedim.etiketini sökerken bile emin olmak gerekir aldığımız üründen .geriye verilmez değiştirilmez dedim.mağazadan asla etiketsiz ürün almam mesela.

Seni demiyorum ayol . Konuyu diyorum yani daha doğrusu konu sahibinin yaptığı şeyi 😂😂
ben alıp beğenmediğim ipleri veriyorum kıza ponpon yapıyor yamuk yumuk ya da dokuma tezgahında bir şeyler dokuyor.bir şekilde işe yarardı o ip yahuuuu.aa bak okul çocuklarına versin resim dersinde de kullanıyorlar :KK45:

Bu kadar haksız olup kendinizi nasıl bu kadar haklı görerek konu açtınız hayret ettim. Bir de utanmadan adama akıl vermişsiniz yok daha ucuza sat bilmem ne diye. Sizin aklınıza mı ihtiyacı vardı acaba adamın. Bir ip hepi topu ne kadar sanki, kullanılmamışları iade edersiniz bir tanesi kalır ne olacak yani. İnsan kullandığı şeyi iade etmeye utanır yahu. Esnaf amcaya da ayrı üzüldüm, esnaflık şu süreçte zaten zor gel bir de böyle müşteri tipleriyle uğraş. Adam lanet olsun demiş kabul etmiş zaten

Satış yapmakta çok zor adamın yerine koydum kendimi de o ipi sizden kesinlikle geri almazdım, kullanılmış ürünü kim ne yapsin adamın elinde kalıcak o öyle evet hakkına girmişsiniz böyle yaparak.

Sırf bu sebeplerden genelde tuhafiyelerde ip değişimi yapılmamaktadır.
Hangi ip kullanılır bilmiyorsanız tavsiyem yanınızda bilen biriyle gitmeniz, ayrıca dükkandaki eleman eğer tığla öreceğinizi belirttiyseniz size doğru ipleri tavsiye etmiş olabilir, belki eliniz sıkıdır, tığ ve örgüde sıkı ören kişiler iplerin üzerinde tavsiye edilen şiş ve tığ numarasından 0,5 veya 1 numara büyük tığ/şiş kullanırsa sorun yaşamaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X