- 3 Mayıs 2015
- 13.303
- 48.725
- 598
- Konu Sahibi strawberry111
-
Deterjan aldım, bir kapak kullandım, çamaşırımı beyazlatmadı, kapağını kapatıp iade edeyim, markette iki lira eksik satsın. Ne de olsa alt tarafı bi kapak kullandım. Oldu mu? Cıks. Olmadı.Sokmedim kopardım orulen kısmı .
Tahmin edebiliyorum. Bir yumak ip kaç para olacak ki , kalsın dursun evde , mutlaka lazım olur. Açmadığını değiştirirsin amenna. Bir de ipi koparmış hala hakka mı girdim diyorBir de öyle bir yumak iptan çok bir şey kazanılmıyor ki. Biz sattığımız dönemde 1,2 liraydı getirisi
Örgü işlerinden çok anlamamda laiğim kadarıyla bir örnekte hangi marka kaç ip kullanılacağı söylenir. 2 m eksik iple kazak hırka neyse eksik olur. Düğmeleri bile dikerken hesap edilir ip.Ya işte örmüssunuz .o ipi alacak kişi anlamayacak mi oruldugunu , tekrar söküldüğünü . Örülen kısım incelir ,eskisi gibi olmaz . İade edilecek birşey değil bu.
dalga mı geçiyorsunuz?Dün işten eve gelirken iplik satan bir dükkana girdik arkadaşlarla. Hiç aklımda yokken kendime tığ ile orulen yeleklerden örmek istiyordum ne zamandır ipleri görünce aklıma geldi. Ben bilmiyorum pek hangi iple yapıldığını tazgahtar kıza sordum gösterdi birkac marka hepsinden olur dedi. İki tane aldım. Akşam eve gelip başladım ama aşırı kalın geldi yarım sıra yapmadım bile kazık gibi oldu. İpin bandını taktım. Bugün geri götürdüm yaşlı bir amca vardı. Durumu söyledim açılmış olanı almam dedi. Bir iki metre bile kullanmamisimdir . 2 lira vereyim siz iki lira eksige satın sonuçta size sordum bunlar olur diye verdiler dün dedim. OOo amca başladı vay ucuz diye o ipleri almışım, alanın günahı boynumaymis , gözüm görmüyor muymus niye almışım dünya laf saydı. O sayinca bende yükseldim haliyle . Ucuz dediği iple değiştireceği ip arasında 2 lira var . Tezgahtar neyi onerdiyse onu aldım diyorum anlamıyor adam.O kadar ısrar etmeme ragmen kullandığım ipin parasini almadı vebali boynuna diyip durdu. Şimdi hata kimde ben hakka girmis oluyormuyum? Akşam akşam nasıl sinir oldum.
Keşke ipi vermeseydin dursaydı sende.. çünkü sana helal etmemiş anladıgım kadarıyla..Dün işten eve gelirken iplik satan bir dükkana girdik arkadaşlarla. Hiç aklımda yokken kendime tığ ile orulen yeleklerden örmek istiyordum ne zamandır ipleri görünce aklıma geldi. Ben bilmiyorum pek hangi iple yapıldığını tazgahtar kıza sordum gösterdi birkac marka hepsinden olur dedi. İki tane aldım. Akşam eve gelip başladım ama aşırı kalın geldi yarım sıra yapmadım bile kazık gibi oldu. İpin bandını taktım. Bugün geri götürdüm yaşlı bir amca vardı. Durumu söyledim açılmış olanı almam dedi. Bir iki metre bile kullanmamisimdir . 2 lira vereyim siz iki lira eksige satın sonuçta size sordum bunlar olur diye verdiler dün dedim. OOo amca başladı vay ucuz diye o ipleri almışım, alanın günahı boynumaymis , gözüm görmüyor muymus niye almışım dünya laf saydı. O sayinca bende yükseldim haliyle . Ucuz dediği iple değiştireceği ip arasında 2 lira var . Tezgahtar neyi onerdiyse onu aldım diyorum anlamıyor adam.O kadar ısrar etmeme ragmen kullandığım ipin parasini almadı vebali boynuna diyip durdu. Şimdi hata kimde ben hakka girmis oluyormuyum? Akşam akşam nasıl sinir oldum.
Böyle saçma şeylere tasarruf ettiğini sananlar başka yerden bolca savuruyorlar , çok gördüm böyle örnekleri .Siz paranızı sacarakmi geziyorsunuz tabiki hesabını yapacam 50 kuruş bile indirim yapmıyorlar. Ben neden olur diye verilen ürüne bosuna para vermiş olayım. ben bilmediğimi ifade ettim bilir ne istediğimi anlattım verilen ipten çıkan yanından bile geçmiyor. O zaman biliyoruz diye yönlendirmeyecek. Adam sinirli olabilir ne demek . Ben yaptığıma doğru demiyorum zaten ama esnaf olarak sırf mal.satmak için hehe olur demek ne kadar doğru.
etiketini söküp hiç giymediğimiz kıyafeti bile ertesi gün iadeyi geç değiştiremiyoruz bile çoğu mağazada.doğrusu da bu zatenSiz kullanışmış ipi satın alırmısınız.. birde bu yönden düşünseniz..
Ben etiketini sökmeden bir hafta giyip sonra gidip iade edip başkasını alıyorum (gibi bişey oldu bu konu)etiketini söküp hiç giymediğimiz kıyafeti bile ertesi gün iadeyi geç değiştiremiyoruz bile çoğu mağazada.doğrusu da bu zaten
yok artıkkkBen etiketini sökmeden bir hafta giyip sonra gidip iade edip başkasını alıyorum (gibi bişey oldu bu konu)
Seni demiyorum ayol . Konuyu diyorum yani daha doğrusu konu sahibinin yaptığı şeyiyok artıkkkkız ben onu mu dedim.etiketini sökerken bile emin olmak gerekir aldığımız üründen .geriye verilmez değiştirilmez dedim.mağazadan asla etiketsiz ürün almam mesela.
ben alıp beğenmediğim ipleri veriyorum kıza ponpon yapıyor yamuk yumuk ya da dokuma tezgahında bir şeyler dokuyor.bir şekilde işe yarardı o ip yahuuuu.aa bak okul çocuklarına versin resim dersinde de kullanıyorlarSeni demiyorum ayol . Konuyu diyorum yani daha doğrusu konu sahibinin yaptığı şeyi
Sırf bu sebeplerden genelde tuhafiyelerde ip değişimi yapılmamaktadır.Dün işten eve gelirken iplik satan bir dükkana girdik arkadaşlarla. Hiç aklımda yokken kendime tığ ile orulen yeleklerden örmek istiyordum ne zamandır ipleri görünce aklıma geldi. Ben bilmiyorum pek hangi iple yapıldığını tazgahtar kıza sordum gösterdi birkac marka hepsinden olur dedi. İki tane aldım. Akşam eve gelip başladım ama aşırı kalın geldi yarım sıra yapmadım bile kazık gibi oldu. İpin bandını taktım. Bugün geri götürdüm yaşlı bir amca vardı. Durumu söyledim açılmış olanı almam dedi. Bir iki metre bile kullanmamisimdir . 2 lira vereyim siz iki lira eksige satın sonuçta size sordum bunlar olur diye verdiler dün dedim. OOo amca başladı vay ucuz diye o ipleri almışım, alanın günahı boynumaymis , gözüm görmüyor muymus niye almışım dünya laf saydı. O sayinca bende yükseldim haliyle . Ucuz dediği iple değiştireceği ip arasında 2 lira var . Tezgahtar neyi onerdiyse onu aldım diyorum anlamıyor adam.O kadar ısrar etmeme ragmen kullandığım ipin parasini almadı vebali boynuna diyip durdu. Şimdi hata kimde ben hakka girmis oluyormuyum? Akşam akşam nasıl sinir oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?