HAKKA MI GİRMİS OLDUM ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ülkedeki insanların gücü sadece gariban esnafa yetiyor. 2 lira ucuza sat ne demek ya.
O iki lirayı ben ödeyecektim hanımefendi. Kullandığım iki metre yok bile .İpi değiştirdip farka iki lira ekleyip verecektim kabul etmedi ama değişim yaptı . Satarken de iki lira ucuza satardı zaten elde kalan tek ipler demişti satan bayan . Amca gereksiz inada bindirdi.Gariban esnafta degil üstelik koca dükkan iki şubesi var . Olur diye sattilar ben kendi irademle alsam neyse.

Kırk yıl düşünsem böyle bir şey teklif etmek aklıma bile gelmezdi. Bence evet hakka girmişsiniz. Oradaki yardımcı olan çalışanda ipleri göstermiş muhtemelen farklı fiyat aralığında iki üç seçenek sunmuştur siz de ona göre almışsınız. Şayet çalışan zorla yakanıza yapışıp bunu alın demediyse çok da suçlu değil. Tamam istediğiniz sonuç olmamış ama kadın sizin hayalinizdeki modeli bilmiyorum ki sonuçta öneride bulunmuş.

Yerinizde olsa gider o ipi geri alırdım.

Ne kadar çiğ bir hareket ne demek 2 lira ucuza sat ? Siz böyle söylerseniz adam da üslubunu değiştirir kusura bakmayın . Alt tarafı ip kaç para bir ip ? 2 metre kullanmısımdır diyorsunuz bir de , satıcı kız boğazınıza mı yapıştı illa bunu al diye ?

Sorunuza gelince evet hakka girmişsiniz.

aslında oradakı sızı yonlendırmek zorunda da degıl sız alacagınız seyı bılmek zorundasınız ...
buyuk ıhtımal yanlıs tıg da kullanmıs olabılırsınız

dugme -ıgne falan olsaydı gerı alırdı esnaf ama ıp orulup sokuldugunde eskı formunu kaybedıyor tekrar oruldugunde tuhaf duruyor o yuzden bazı seylerın ıadesı olmaz .
Sokmedim kopardım orulen kısmı .

sız tıgı degıstırın
elınız cok sıkıdır belkı hem tıg kucuk hem el sıkıysa kazık gıbı olur orulen sey

yanlış yönlendirilmiş olabilirsiniz ya da belki siz yapamadınız. benim başıma böyle bir şey gelseydi açıkçası gidip değiştirmeye çalışmakla, iadeyle filan uğraşmazdım. koyardım ipi bir kenara geçerdim. sizin için bu kadar önemliyse keşke size olur diyen kız oradayken gidip "ya bunu verdiniz ama olmadı, ben mi yapamadım" minvalinde bir konuşma yapsaydınız. belki yardımcı olurdu

Dün işten eve gelirken iplik satan bir dükkana girdik arkadaşlarla. Hiç aklımda yokken kendime tığ ile orulen yeleklerden örmek istiyordum ne zamandır ipleri görünce aklıma geldi. Ben bilmiyorum pek hangi iple yapıldığını tazgahtar kıza sordum gösterdi birkac marka hepsinden olur dedi. İki tane aldım. Akşam eve gelip başladım ama aşırı kalın geldi yarım sıra yapmadım bile kazık gibi oldu. İpin bandını taktım. Bugün geri götürdüm yaşlı bir amca vardı. Durumu söyledim açılmış olanı almam dedi. Bir iki metre bile kullanmamisimdir . 2 lira vereyim siz iki lira eksige satın sonuçta size sordum bunlar olur diye verdiler dün dedim. OOo amca başladı vay ucuz diye o ipleri almışım, alanın günahı boynumaymis , gözüm görmüyor muymus niye almışım dünya laf saydı. O sayinca bende yükseldim haliyle . Ucuz dediği iple değiştireceği ip arasında 2 lira var . Tezgahtar neyi onerdiyse onu aldım diyorum anlamıyor adam.O kadar ısrar etmeme ragmen kullandığım ipin parasini almadı vebali boynuna diyip durdu. Şimdi hata kimde ben hakka girmis oluyormuyum? Akşam akşam nasıl sinir oldum.
Evet. Hiç bir ipçi açılanı geri almaz.

Kusurlu değil ama yanlış yönlendirme . O işi yapiyorsaniz o hangi ipten ne örülür bilmesi gerekir bence . Bilmiyorum dese almaz araştırırdim
Kızın suçu degil . Kız orda satıcı uzman degil. Örmeyi bilemeyen sensin . Eğer alin alışkın değilse ördügün şey sert kaba taş gibi bişey çıkar. İş arkadaşlarım hep birşeyler örer ve yıllardır bunu yapmışlar . Türkiye’ye geldiklerinde hep örgü ipi tığ vs alırlar. Türkçeyi bilmedikleri halde ne alınacağını iyi bilirler. Bence buradaki tek kusurlu olan kasiyer degil ..

İpi kullandınız, olmadı, kullandığınız yeri kopardınız ve saticidan geri almasını mi istediniz?
Sizce bu mantıklı bir davranış mi?
Madem ilk kez alacaksınız internetten araştırıp öyle alsaydınız, en azından ne alacağınız konusunda fikriniz olurdu.
Yaptığınız olmamış.

İpi kullandınız, olmadı, kullandığınız yeri kopardınız ve saticidan geri almasını mi istediniz?
Sizce bu mantıklı bir davranış mi?
Madem ilk kez alacaksınız internetten araştırıp öyle alsaydınız, en azından ne alacağınız konusunda fikriniz olurdu.
Yaptığınız olmamış.
Düşünsenize bir ip alıyorsunuz açılmış ve sökülmüş çıkıyor 🤯

O iki lirayı ben ödeyecektim hanımefendi. Kullandığım iki metre yok bile .İpi değiştirdip farka iki lira ekleyip verecektim kabul etmedi ama değişim yaptı . Satarken de iki lira ucuza satardı zaten elde kalan tek ipler demişti satan bayan . Amca gereksiz inada bindirdi.Gariban esnafta degil üstelik koca dükkan iki şubesi var . Olur diye sattilar ben kendi irademle alsam neyse.
Matematiğin hakikaten süpermiş. Bir çok model örgü ipine göre hesaplanır. Senin iade ettiğin ipi bir başkası alacak ve ip yetersiz gelecek cünkü sen bir kısmını kesip attın . Sonra o alan gidip tekrar bir ip daha alacak. Yani bu durumda sen karlı mı oldun ?

Düşünsenize bir ip alıyorsunuz açılmış ve sökülmüş çıkıyor 🤯
Kimse bunu kabul etmez ki, sonuçta konu sahibi kusurlu ürün almamış, sağlam ve yanlış ürün almış. Aldığı gibi kullanmış. Kimse de yakasına alacaksın, kullanacaksın diye yapismamiș. Adam haklı burda.
O ipi adam kime satsın, satamaz ki.
Biz de ip aldık. Hatta gıcık bi renk, ışıkta farklı güneşte farklı evde farklı görünüyor. Annem beğenmedi sonradan ama gidip ipi geri vermedik. Kullansın kullansın sonra yok olmadı bu desin. Olmaz öyle şey.

Evet. Hiç bir ipçi açılanı geri almaz.
Ama değişim yaptı .Ben onun kadar kotu davranmadim . Burda tepki veriyorsunuz da adamnin dediklerini duysanız . Elamaniniz bunu önerdi uymadı çok kalın geldi diyorum o ip ucuz ondan aldın kesin diyor . Başka iplere bakmadikki direkt o grubu gösterip burdan seç rengini dedi. Değişim yapılan iple iade ettiğim ip arasında iki lira fark var sanki iki lirayı veremeyecek durumdayim.Adam öyle diyince sinirlendim. Hanginiz olsa tepki verirdi bence . Açtığım ürünü gidip alacam geri ama sırf satın alanın hakkı için .

Kimse bunu kabul etmez ki, sonuçta konu sahibi kusurlu ürün almamış, sağlam ve yanlış ürün almış. Aldığı gibi kullanmış. Kimse de yakasına alacaksın, kullanacaksın diye yapismamiș. Adam haklı burda.
O ipi adam kime satsın, satamaz ki.
Biz de ip aldık. Hatta gıcık bi renk, ışıkta farklı güneşte farklı evde farklı görünüyor. Annem beğenmedi sonradan ama gidip ipi geri vermedik. Kullansın kullansın sonra yok olmadı bu desin. Olmaz öyle şey.
Bende iade al diye yakasına yapismadimki insanca soyleseydi iade almıyoruz diye . Hem yanlış yonlendrilip hem azar işittim sizin hoşunuza gider miydi böyle bir muamele .

Bende iade al diye yakasına yapismadimki insanca soyleseydi iade almıyoruz diye . Hem yanlış yonlendrilip hem azar işittim sizin hoşunuza gider miydi böyle bir muamele .
Hanımefendi size ipi zorla mı sattılar, zorla mı kullandınız? Burda özgür irade sahibi olan sizsiniz. Siz aldınız. Gitmeden arastiracaktiniz. İp aldınız tığ aldınız, sonuçta modele göre almadınız mı? Modelde şu numara şu boy yazmıyor mu? Yazıyor. Kontrol edip alacaktiniz, eve gelince modeli açıp acaba doğru mu diye bakacaktiniz. Ondan sonra açıp kullanacaktiniz.
Adama gidip beni yanlış yönlendirdiniz, sizin yüzünüzden yanlış ip aldım, kullandım olmadi, orayı koparttim alın geri satın derseniz adam da tamam bacım demez heralde.
Adam sinirli konuşmuş olabilir ama sizin yaptığınız çok mantıksiz ve burdan bakınca iki liranin hesabı bile yaptığınız için çok fesat bir hareket olarak görünüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X