• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAKKA MI GİRMİS OLDUM ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sürekli yanlış yönlendirme diyorsunuz. Yılların örgücüsü müsünüz? Ben yıllardır örüyorum. O örmek istediğiniz şey, ipine göre kalın(sert) veya ince(yumuşak) oluyor. Yani satıcı belki kalın istiyorsunuz sandı, olamaz mı? O muhtemelen size istediğiniz örgü için en çok tercih edileni verdi. Hem en ucuz ürün olduğunu söylemiş bugünkü adam, satıcı uyanık olsa size en pahalısını satardı. Satıcı sizi yanlış yönlendirmemiş. Siz tecrübesizlikten -ki olabilir- kendinizi yanlış ifade etmiş olabilirsiniz.
Ne yazarsanız yazın, açıp kullandığınız bir ipi geri veremezseniz. Ben de dikiş ipi alayım, deneyeyim, rengi uymazsa paketine koyup geri vereyim.
Aklınız bunu alıyor mu gerçekten?
bu yorumun alnı olsa da opsem
aynen oyle satıcı konu sahıbının hayalınde tam olarak ne ıstedıgını asla bılemez kı... belkı daha tok dursun ıster belkı daha yumusak , derdı yumak satmak olsa en pahalısını satardı .
bırde bana kızıyorlar ne sacma fıkırlıymısım satıcı dogrusunu gostermemısmısmısmıs :D

Satıcı söyledikten ve karşı taraf kabul ettikten sonra sorun ne olabilir?satıcı söylemez, karşı taraf da sıfır ip aldım derse o zaman sorun olur....satıcı da soylesin bir zahmet
olur tamam satıcı ısı gucu bıraksın yuzlerce yumagın ıcınde her bır yumaga bu yumaktan su kadar eksık bu kadar eksık su kadarı sokuldu dıye yazsın not ılıstırsın asla unutmasın oyle de satsın
:D
adamın ısı bu cunku

1 + da benden.

Ben açılmamış iç çamaşırının neden iade edilemediğini anlamıyorum. Eşime iç çamaşırı almıştım ( 5 tane hepsi ayrı ambalajda), tek birini açtım diğer açılmamışları bir beden küçüğü ile değiştirmek istedim kabul etmediler. İç çamasarı için neden böyle bir kural var ?
Bu mesajıma beğenmedim veya şaşırdım atıyorsunuz ama bakıyorum yanlış bir şey yazmamışım.
+1 benden diyince diğer yorum yapanlarla hemfikir olduğumu söylüyorum, böyle bir şey tabi ki etik değil.

Diğer olaya gelince kendi yaşadığım bir şeyden bahsettim. Ambalajı açılmamış bir şey neden kabul edilemez onu sordum. Sonuçta giyinmemişim iç çamaşırını paketinde duruyor, diğer 1 tane denenmişi zaten geri vermiyorum ki.
O gün alış veriş yaparken başka şeyler de aldım, belki fazla şey olduğu için o an belirtilmedi bana.

Şöyle düşünün belki açtınız deneyip katlayıp paketine geri koydunuz. Paketler tamamen kapalı olmuyor, yapışkanlı bir kenarı var genellikle yada benim aldıklarım kutunun içinde oluyor.
Aynı dediğiniz şekildeydi. Değişim yapılmıyor öğrenmiş oldum.

burada adam almalıydı satıcı hata etmıs ne var adam baskasına satardı satarkende soylerdı dıyen kısıler, gıdıp oradan yumak alacak olsa...
adam dese kı bu eksık ıstersenız bunu alın
nıye eksık yumagı alayım derler he :D

Esnaf haklı olsa da ikna yöntemi ve üslubu kötü.. Yok hakka girdin falan..

İade almazsın olur biter o da çok uzatmış..

Mesafeli ve net cümleler her zaman kurtarıcıdır..
tamam zaten adam ıade almam demıs uzatan konu sahıbı olmus
bu kadar kısmını kestım al bunu daha ucuza sat dıye satıcıyı ıkna etmeye calısmıs :KK70:

olur tamam satıcı ısı gucu bıraksın yuzlerce yumagın ıcınde her bır yumaga bu yumaktan su kadar eksık bu kadar eksık su kadarı sokuldu dıye yazsın not ılıstırsın asla unutmasın oyle de satsın
:D
adamın ısı bu cunku
Ne alaka...defolu urunse bir kenara ayırır ,o ipten isteyen olursa gosterir..az miktarda ihtiyaci varsa ve yeteceğini düşünüyorsa alır..amma da buyuttunuz ...

Ne alaka...defolu urunse bir kenara ayırır ,o ipten isteyen olursa gosterir..az miktarda ihtiyaci varsa ve yeteceğini düşünüyorsa alır..amma da buyuttunuz ...
ama urun defolu degıl ,
bır musterı tarafından kesılmıs urun
gunde 20 kısıye yumak satsa 10 tanesı bunu yapsa adamın elınde tam yumak kalmaz hepsı parça pinçik olur
:deli:
buyuten ben degılım

ama urun defolu degıl ,
bır musterı tarafından kesılmıs urun
gunde 20 kısıye yumak satsa 10 tanesı bunu yapsa adamın elınde tam yumak kalmaz hepsı parça pinçik olur
:deli:
buyuten ben degılım
Tamam da ..ben kafama göre alırsam ve kullanıp iade etmek istersem haklısın..ama sorarak alıyorsam ve bana bu olur deniyorsa ama olmuyorsa, kusura bakmasın almak zorunda...çünkü satıcı bu olur diyor...satıcıdan daha iyi kim bilir....herkes bilerek gidin alın diyor...yahu ben yorganlarin yüzünü değiştirmek istedim..1 tekli 1 ciftli yorgan...ne bileyim ben kaç metre gider...satıcıya söyledim ,biz bu kadar kesiyoruz dedi...kesti ,verdi...küçük gelse idi zararimi karşılamak zorunda...yikaninca çeker mi,dikiş payı ne bırakılır,yün konacak içine ...sonuçta fazla kesmek lazım kumaşı...nereden bileyim ben

Tamam da ..ben kafama göre alırsam ve kullanıp iade etmek istersem haklısın..ama sorarak alıyorsam ve bana bu olur deniyorsa ama olmuyorsa, kusura bakmasın almak zorunda...çünkü satıcı bu olur diyor...satıcıdan daha iyi kim bilir....herkes bilerek gidin alın diyor...yahu ben yorganlarin yüzünü değiştirmek istedim..1 tekli 1 ciftli yorgan...ne bileyim ben kaç metre gider...satıcıya söyledim ,biz bu kadar kesiyoruz dedi...kesti ,verdi...küçük gelse idi zararimi karşılamak zorunda...yikaninca çeker mi,dikiş payı ne bırakılır,yün konacak içine ...sonuçta fazla kesmek lazım kumaşı...nereden bileyim ben
o ıp olmaz dememıs ,o ıpde olur ama konu sahıbı daha yumusak ıstıyormus bunun uzerıne satıcı evet bu ıple daha sert olur demıs sunlarla daha yumusak olur demıs sonrası konusma bu konu sahıbı ıpı vermek ıstedıkden sonra sormus satıcıya ... satıcı en bastan konu sahıbının sert mı yumusak mı ıp ıstedıgını ne bılsın ?alıcı soracak ,satıcı ona gore yonlendırecek...

konu sahıbı en basta su modelden yapıcam ama yumusak ıstıyorum demelıydı ,envaı cesıt var sert ,yumusak ,simli ... bunu konu sahıbı soracak ne ıstedıgını konu sahıbı soylemelı kı satıcı ona gore ıpler gostersın...

sızler konuyu okurken tek bır kısının yumagı altı ustu ne olacak kı dıye dusunuyorsunuz, konu sahıbıne tolerans tanırsa dıger musterılerıne de tanımalı onlara da haksızlık olur, herkesden aynı sekılde alsa adamın elınde duzgun mal kalmaz,

ılk okuldan berı orgu yapıyorum ılk okuldaydım daha o zaman bıle gıdıp bunu beceremedım al bunu yenı yumak ver demedım yanı akıl var mantık var , olacak sey var olmayacak sey var...

annanem rahmetlı dikiş hocası, babanemde terzıydı ve kazak orerdı makınası vardı... onun ıcın gıder kıloyla ıp alırdım ,o kadar ıyı bılırım kı ıpten yunden yumaktan oyle ıyı anlarım ve o kadar cok muhattap oldum kı yunculerle. hayatımda ılk kez konu sahıbınınkı gıbı bır mevzu goruyorum.

Bu mesajıma beğenmedim veya şaşırdım atıyorsunuz ama bakıyorum yanlış bir şey yazmamışım.
+1 benden diyince diğer yorum yapanlarla hemfikir olduğumu söylüyorum, böyle bir şey tabi ki etik değil.

Diğer olaya gelince kendi yaşadığım bir şeyden bahsettim. Ambalajı açılmamış bir şey neden kabul edilemez onu sordum. Sonuçta giyinmemişim iç çamaşırını paketinde duruyor, diğer 1 tane denenmişi zaten geri vermiyorum ki.
O gün alış veriş yaparken başka şeyler de aldım, belki fazla şey olduğu için o an belirtilmedi bana.
alt ıc gıyım mı ? onların degısımı veya ıadesı ne magazadan ne ınternetden yapılmıyor hıjyen acısından ...
ben urun alırken soruyorum ıade veya degısım var mı dıye herseyde ...

Ben böyle Bi tuhafiye görmedim Türkiye'de, siz nerede gördünüz? Defolu ürün ayırıyor, kullanılmış ip ayırıyor falan. öyle herkes yapamadım diye getirsin versin aldığını, adam ne satacak pardon? Kaç kişi defolu ürün alıyor, kullanılmış ürün alıyor. Siz de biliyorsunuz ki o ip, amca satacağı zaman doğruyu söylerse elinde kalacak, ip yahu 2 lira verir kullanılmamışını alır. 2 lira kar edeyim kafası mı olur, alıcı da. Ama sen, 2 lira kar edecem diye hacı amcayı 20 lira zarara sok, oldu. Madem öyle bi işe yarar mantığı var arkadaşta, annesine verseydi de patik örseydi, hatta kedisi olana verseydi de kedi oynasaydı.

Son düzenleme:
bu yorumun alnı olsa da opsem
aynen oyle satıcı konu sahıbının hayalınde tam olarak ne ıstedıgını asla bılemez kı... belkı daha tok dursun ıster belkı daha yumusak , derdı yumak satmak olsa en pahalısını satardı .
bırde bana kızıyorlar ne sacma fıkırlıymısım satıcı dogrusunu gostermemısmısmısmıs :KK70:
Olay satıcıya kaldı iyi mi 😂 Yahu satıcı en çok tercih edileni vermiştir, zaten uyanık olsa pahalı olanı verirdi 😅 Keşke o satıcı ben olsaydım ya bak o zaman görürdü herkes 😁

yun ip satan yerde calısan herkes konu sahıbının hayalınde yapmak ıstedıgı modele ortalama kac metre yun gıder hangı ıp daha ıyı olur bılmek ve yonlendırmek zorunda degıl
marangozluk veya kasapla yumak-ıplık rengı secımı tıg numarası aynı degıl :KK70: karsılastırdıgınız sey karsılastırmaya musaıt degıl
karsılastırmaya uygun bırsey soyleyın onu konusalım

ornegın fondoten alırsınız
gıttınız whatsona bana sızce hangı renk uyar dedınız
su renkler olur bakın der
sız o renklerın oldugu yere gıder alırsınız ve rengı olmaz
cunku alt tonunuzu bılemez
ne olacak sımdı :KK70: kım hatalı calısan mı ?

calısana neden sordun dıyen yok oradakı herhangı bırıne de sorabılır kısıler suradakılere bakın ıstersenız der, ısı yapacak kısı bılmelı anladıgım kadarıyla hayatınızda hıc orgu yapmamıssınız ondan sanırım boyle yaklasıyorsunuz sıze hayatınızda basarılar :KK70:
Hayatımda örgü örmediğim icin aşağılanacağım aklıma gelmezdi :D ama ip almaya gidince şundan örucem hangi ip uygun diye sormaktan daha normal bir sey olamaz. Orada çalışan ınsanı oraya onun ıcın koyuyorlar. Cok saçma bir sey yazmışsınız sırf cevap vermek ıcın, hayatımda bundan daha mantıksız bır sey duymadım. Demek ki siz de yaptığı işi bilmeden pozisyon işgal ediyorsunuz size normal geldiğine göre. Bu kafayla size de hayatta başarılar :D

Hayatımda örgü örmediğim icin aşağılanacağım aklıma gelmezdi :KK70: ama ip almaya gidince şundan örucem hangi ip uygun diye sormaktan daha normal bir sey olamaz. Orada çalışan ınsanı oraya onun ıcın koyuyorlar. Cok saçma bir sey yazmışsınız sırf cevap vermek ıcın, hayatımda bundan daha mantıksız bır sey duymadım. Demek ki siz de yaptığı işi bilmeden pozisyon işgal ediyorsunuz size normal geldiğine göre. Bu kafayla size de hayatta başarılar :KK70:
satıcı ıpı alacak olan kısının yumusak mı sert mı ıstedıgını nereden bılebılır soyler mısınız ? alıcı kendısı ne ıstedıgını bılmıyor kı ?
alıcı ben bu modelı ıstıyorum ama yumusak ıstıyorum hangısını tavsıye edersınız demelı envaı cesıt var ? konu sahıbı bunu orucem hangısı olur dıye sordugunda satıcı bu ıpler olur demıs begendıgını gosterıp pekı bundan yapsam yumusak olur mu dıye sormalıydı

yuzlerce cesıt var konu sahıbı hangı ıplerı onerırsınız demıs satıcı onermıs ama konu sahıbı bu ıp sert oldu bende ordugum kısmı kestım ve ıade ıstedım dıyor . ya elı sıkı ormustur ya yanlıs tıg kullanmıstır ya sert ıpı secmıstır.
adama ben ılk kez orucem bu modelı ıstıyorum ama yumusak olsun ıstıyorum dıye sormamıs kı ? adam bu ıp yumusak olur dıye verıp konu sahıbı sert ıple karsılasmamıs kı

bılmedıgınızı yorumunuzdan tahmın ettım,bılmedıgınız seyı anladıgımızda asagılandıgınızı dusunuyorsanız bu uzucu ...ama konuya ıyı yerınden bakın azından bılen bırınden bu orgu ıslerı nasıl olur ogrenmıs oldunuz sevınmelısınız :KK66:

Son düzenleme:
Ay bide 2 lira vereyim demişsiniz. Hiç mi utanmadınız gerçekten bunu söylerken? Adamın neyi ne kadarına satacağına bile müdahale etmişsiniz. Açılmış ürün alınmaz, üstüne o kadar da ısrar etmişsiniz pes gerçekten. Hak hukuk ilginizin yanında biraz da etik öğrenin derim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X