• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAKKA MI GİRMİS OLDUM ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tuhafiyeciler hep 1500 liraya çalıştırdıkları 2-3 haftada bir değişen elemanlarını kurumsal ip ve örgü eğitimine gönderirler zaten. Senede bir de tuhafiyeciler kongresi olur orda seminerlere falan katılırlar 1 milyon çeşit örgü için gereken ipleri öğrenirler.
+1
Ya ben tuhafiye bulamıyorum artık doğru düzgün zaten. 30 senedir aynı yerde olanı bile kapanmış, geçenlerde fark ettim.
Ayakkabı tamircileri de yok artık. Böyle böyle yok olan çok meslek dalı var.
Kalanları da zaten zor ayakta duruyor. Çoğu zaten eleman çalıştırmıyor, çalıştıran da düşük maaşa 18-20 yaşında yaşça küçük çocukları çalıştırıyor. E onların da tecrübesi malum. Ne bekliyorsunuz ki?

oyle olmalıymıs
+
ve alıcıların hayal dunyalarında hıssettıklerı ve ıstedıklerı neyse muneccın olup alıcı soylemeden bılmelerıde gerekırmıs

Ya orada çalışan kız allah bilir liseyi bile daha yeni bitirmiştir. Yüncülük üzerine kariyer yapmamıştır orada.
Patrondan, müşterilerden ne duyduysa o kadarını biliyordur, bildiği kadar yardımcı olmuş işte.
Adam da işe alırken hayatında kaç defa bir şeyler ördün diye sorup teste tabi tutmamıştır 😄
Ülkenin her yerinden profesyonellik fışkırıyormuş gibi bin çeşit ip olan dükkandan nasıl bir ürün hakimiyeti bekliyorlar anlamadım.

+1
Ya ben tuhafiye bulamıyorum artık doğru düzgün zaten. 30 senedir aynı yerde olanı bile kapanmış, geçenlerde fark ettim.
Ayakkabı tamircileri de yok artık. Böyle böyle yok olan çok meslek dalı var.
Kalanları da zaten zor ayakta duruyor. Çoğu zaten eleman çalıştırmıyor, çalıştıran da düşük maaşa 18-20 yaşında yaşça küçük çocukları çalıştırıyor. E onların da tecrübesi malum. Ne bekliyorsunuz ki?
Ayakkabı tamircileri lostracı olarak yeniden doğuyor ve cidden harika işler çıkarıyorlar.

Örgü iplerini, hobi malzemelerini ben bile artık tuhafiyeden değil hobi sitelerinden alıyorum çünkü daha ucuzlar. Orda tezgahtar da yok yardım edecek kafamıza göre alıyoruz işte 😂

Ay bide 2 lira vereyim demişsiniz. Hiç mi utanmadınız gerçekten bunu söylerken? Adamın neyi ne kadarına satacağına bile müdahale etmişsiniz. Açılmış ürün alınmaz, üstüne o kadar da ısrar etmişsiniz pes gerçekten. Hak hukuk ilginizin yanında biraz da etik öğrenin derim

demek ki aldığımız hakkı tl bazında fiyatlandırıp ödeyince sorun kalmıyor.
ekonomi bakanı bile bu kadarını hayal edememişti.

Aklıma marketten aldığım krem peynir geldi. Aldım dolaba koydum sabah açtım ne göreyim,üzerinden jelatinin minik bir kısmını açıp içinden almış birisi. Ya o şekilde iade etti market çalışanı farketmeyip reyona koydu yada tadına baktı beğenmedi geri koydu bilemem ama ne küfretmiştim bunu yapana size anlatamam.
Fişimde yoktu,üşendim hatta utandım gidip değiştirmeye(migrostan almıştım sorun etmeden alırlardı muhtemelen gitseydim)ama epey saydırdım.
Sizinkide bunun bir farklı türü.
Sizin acıp örüp söküp paketlediğiniz ipi niye alsın insanlar. Siz alırmısınız adam size dese bunu 2 lira eksik veriyorum,biri kullanmış getirdi diye?

ıyıkı yumaklar acılınca bellı oluyor ben sunu anladım kı bu konudan , demek kı eger jelatını falan kagıdı olmasa kısıler acıp ıcınden bır parca kesıp gerı ıstemıyorum dıye ıade edeceklermıs demek kı... bu goruluyor maalesef :KK43:

tabi tabi
millet öyle alır, 2-3 motifi atıyorum bardak altlığı diye örer. kalanını verir beğenmedim diye.
2 tl ara ödemeyi unutmayalım.

Ayakkabı tamircileri lostracı olarak yeniden doğuyor ve cidden harika işler çıkarıyorlar.

Örgü iplerini, hobi malzemelerini ben bile artık tuhafiyeden değil hobi sitelerinden alıyorum çünkü daha ucuzlar. Orda tezgahtar da yok yardım edecek kafamıza göre alıyoruz işte 😂
Benim kozmetiğe müthiş bir ilgim vardır. Kozmetik mağazalarının hepsine hakimim. Çoğu zaman soru sormam bile çalışanlara. Ama birkaç kere şöyle oldu, bir müşteri soru sordu, kız cevap veremedi. Ben yardımcı olmuştum mesela. :KK53:
Ayıplayamadım valla kızı da. Yeni işe girmiş, belli ki eğitim de verilmemiş. Ne bilsin o fondötenin mat mı kadife mi ıslak bitişli mi olduğunu? Üstünde de Türkçe bir şey yazmıyor. Bin tane de ürün var, her birini ayırt etmek zaman ve ilgi meselesi.
E şimdi buralarda da ilgiye göre meslek seçimi fazla lüks kaçıyor artık. İnsanlar mecbur kalıyor bir yerde. Kızamıyorum bu nedenle de.

Benim kozmetiğe müthiş bir ilgim vardır. Kozmetik mağazalarının hepsine hakimim. Çoğu zaman soru sormam bile çalışanlara. Ama birkaç kere şöyle oldu, bir müşteri soru sordu, kız cevap veremedi. Ben yardımcı olmuştum mesela. :KK53:
Ayıplayamadım valla kızı da. Yeni işe girmiş, belli ki eğitim de verilmemiş. Ne bilsin o fondötenin mat mı kadife mi ıslak bitişli mi olduğunu? Üstünde de Türkçe bir şey yazmıyor. Bin tane de ürün var, her birini ayırt etmek zaman ve ilgi meselesi.
E şimdi buralarda da ilgiye göre meslek seçimi fazla lüks kaçıyor artık. İnsanlar mecbur kalıyor bir yerde. Kızamıyorum bu nedenle de.

ya sanırım bi de eskiden atıyorum zaten kız çocukları bir şekilde örgüye, ipe hakim oluyordu daha çok çünkü evde anneler yaptırıyordu falan.
şimdikilerde böyle bir durum yok zaten ilgileri de yok. okuyamamış veya okumak istememiş, çalışmak zorunda kalan kızlar hoop bu tip yerlere giriyor.

ya sanırım bi de eskiden atıyorum zaten kız çocukları bir şekilde örgüye, ipe hakim oluyordu daha çok çünkü evde anneler yaptırıyordu falan.
şimdikilerde böyle bir durum yok zaten ilgileri de yok. okuyamamış veya okumak istememiş, çalışmak zorunda kalan kızlar hoop bu tip yerlere giriyor.
Evet, hatırlıyorum annem bana zincir yaptırmayı denemişti. Bir süre kalın tığ ile bir sürü zincir ördüğümü hatırlıyorum. :KK53:
Ama örgü kariyerim onla son buldu tabi. İlgim de yok yeteneğim de.
Herkesin geçim kaygısı işte, ne yapsınlar buldukları işe giriyorlar.

Evet, hatırlıyorum annem bana zincir yaptırmayı denemişti. Bir süre kalın tığ ile bir sürü zincir ördüğümü hatırlıyorum. :KK53:
Ama örgü kariyerim onla son buldu tabi. İlgim de yok yeteneğim de.
Herkesin geçim kaygısı işte, ne yapsınlar buldukları işe giriyorlar.

ya ben ilkokuldayken ev idaresi dersi diye bişi vardı :)
halı falan bile dokumuştuk.
şimdiki nesilin ilgi alanları da genelde farklı. yapan var ama bizim gibi çocukluktan mecburi öğrenme yok.
ve evet para kazanmak zorunda olunca bilmeseler de kozmetiktir, tuhafiyedir giriyorlar işe.

Hadi kozmetiğe ilgisi olan insanlar olur o şekilde kariyer planlanır da benim örgü iplerine ilgim var kariyerimi o şekilde yönlendirecem diyen birini tanımadım ben. Bir insan tuhafiyede çalışıyorsa başka seçeneği olmadığı içindir.

ya ben ilkokuldayken ev idaresi dersi diye bişi vardı :)
halı falan bile dokumuştuk.
şimdiki nesilin ilgi alanları da genelde farklı. yapan var ama bizim gibi çocukluktan mecburi öğrenme yok.
ve evet para kazanmak zorunda olunca bilmeseler de kozmetiktir, tuhafiyedir giriyorlar işe.
Sanki bende hali dokuduk gibi hatırlıyorum ama emin değilim..eskiden okulda çok şey ogrenirdik. .şimdi herşeyin içi boş..alakasız olacak ama nasıl dokunuyordu? Siz hatirliyormusunuz.?malzemeler nereden alınır?ne alınır?

Dün işten eve gelirken iplik satan bir dükkana girdik arkadaşlarla. Hiç aklımda yokken kendime tığ ile orulen yeleklerden örmek istiyordum ne zamandır ipleri görünce aklıma geldi. Ben bilmiyorum pek hangi iple yapıldığını tazgahtar kıza sordum gösterdi birkac marka hepsinden olur dedi. İki tane aldım. Akşam eve gelip başladım ama aşırı kalın geldi yarım sıra yapmadım bile kazık gibi oldu. İpin bandını taktım. Bugün geri götürdüm yaşlı bir amca vardı. Durumu söyledim açılmış olanı almam dedi. Bir iki metre bile kullanmamisimdir . 2 lira vereyim siz iki lira eksige satın sonuçta size sordum bunlar olur diye verdiler dün dedim. OOo amca başladı vay ucuz diye o ipleri almışım, alanın günahı boynumaymis , gözüm görmüyor muymus niye almışım dünya laf saydı. O sayinca bende yükseldim haliyle . Ucuz dediği iple değiştireceği ip arasında 2 lira var . Tezgahtar neyi onerdiyse onu aldım diyorum anlamıyor adam.O kadar ısrar etmeme ragmen kullandığım ipin parasini almadı vebali boynuna diyip durdu. Şimdi hata kimde ben hakka girmis oluyormuyum? Akşam akşam nasıl sinir oldum.
🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Bi akıllı sizsiniz herhalde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X