hakaret içeren mesaj ve idari yaptırım?

Savcılığa suç duyurunda bulunmalısın bilişim suçları diye bir bölüm vardı sanırım internet üzerinden yapılan tacizler için...

Ekran görüntülerini alıyorsun komple hangi site üzerinden yapıldığı vs belli olacak şekilde ve renkli çıktı alıyorsun. Savcılığa gidip durumu belirtiyorsun bulunduğun bölgeye bakan kısıma gönderirler orada derdini anlat dosyan açılacak ifaden alıbacak o dosyaya da o ekran görüntülerini de koyacaklar hepsi bu dosya ücreti vs senden orafa alıyorsun zaten

Bulunduğun ilde bir dilekçe ile , ismini varsa adresini, (bulabilirsen TC kimlik numarasını eklemen de iyi olur) yazarak suç duyurusunda bulunacaksın. Dilekçenin sonunda kamu davası açılmasını talep ederim yazacaksın, belirttiğin suç içerikli eylemleri delilleri ile belirterek dava açılma ihtimalini kuvvetlendirirsin.

Delillerini yanına al ve savcılığa git. Şikayet dilekçesi yazacaksın savcılığa vereceksin ifaden alınacak. Sonra gerekli görülürse dava acilacak ve Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. Tekrar mahkeme seni ve sanığı çağıracak ifadeleriniz alınacak ve muhtemelen suç sabit görülürse 1500 tl para cezası ve HAGB alacak.

anlatta biz karar verelim kedinin kuyruguna basmazsan tırmalamaz demisler
Ben burda kım haklı yada bu kızla ılgım var mı dıye konu acmadım dıkkatınızı cekerım. konuyu da okusaydınız konuma, soruma düzgün bir şekilde cevap verenler için anlattım. iyi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…