Hain gelin masali

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani kırmak istemem yeterince kırılmıssınız ama konunun ortasında zaten hainsiz kısımda dogru düzgün anlatmıssınız ne gerek var bu kadar kafamızı bulandırmaya
Atlaya atlaya geldim sonuna
Cözüm net cözüm belli ama hala bosanırsak o ne yapar diye düşünüyorsunuz ve belliki uzunca süre daha bu adımı resmi sekilde atmayacaksınız

Su haınlık kısmı fılan benımde hıc hosuma gıtmedı,kör oldum okurken

Esınızı doldurun demıyorum ama kendı tarafınıza cekemıyor musunuz?

Bunca çileyi bunca sıkıntıyı üstüne 2 çocuğun hayatını ana kuzusu bir erkek için mi?
Bu kadar mı gözü kara seviyorsunuz bu adamları?

Ben mi tuhafım sizlerin aşktan mı gözü kör oluyor?

Allah yardımcın olsun.

Sadece kendi annen hakkında ki kısımları anlamadım?

Nasıl mı biter ?
İki seçenek var.
1) Hain gelin bu saçmalıklara , EVLATLARIM için diye bahane ederek katlanmaya devam eder ve ezik koca da annesini dinleyip karısını yok sayar.
Bu seçenek bana göre size en yakın olan seçenek.
Ha bundan 1 -2 yıl sonra da bu gelin antidepresan kullanan , çocuklarına faydası olmayan ve çok mutsuz bir kadına dönüşür ve hayatı boyunca da böyle devam eder.
Muhtemelen yaş 50 civarına yaklaşınca da bu sefer keşke boşansaydım pişmanlığı ile daha ağır bir depresyon yaşar. Bu sefer çocuklarını suçlar . Sizin için katlandım ben bu kişiye , siz de bana katlanacaksınız der. Ama normal bir birey asla katlanmaz ve uzaklaşır.
Çünkü hiç bir davranışın sığınması ÇOCUKLARIM İÇİN olamaz. Çocuğunu düşünen anne, mutlu ortamda büyütür evladını.
2.) Hain dedikleri gelin , ezik kocasını başından atar. Zaten bir işe yaramayan ve varlığı ile yokluğu hiç bir fark yaratmayan bu kişiden ayrılır.
Zaten bakımını üstlendiği evine ve çocuklarına muhteşem şekilde bakar. Geçim sıkıntısı mı çektiler ? Olsun. Masaya bir tabak makarna koyar üçü aynı tabakta, şen kahkahalar ve sohbet eşliğinde yerler.
Kadın kendine olan saygı ve özgüvenini günden güne arttırır. Ezik kocası ise annesi ile ömrünü çürütüp, iyice ruh hastası olur.
Ama kadın yeniden aşık bile olabilir ?

Şimdi siz seçin kendi sonunuzu.

böyle yazıldığında okuyamıyorum masal,hikaye gibi. kv ve ben diye yazsaydınız keşke. konsantre olamıyo insan. sıkıntıları bile edebileştirme olayını sevmiyorum, düz düz anlatılmalı ne anlatılacaksa.
kompozisyon yarışması değil neticede.

Hep etraf suçlu, peki sen?

Eşin ile annesinin ilişkisi yillardan gelen bir ilişki. Sağliksiz elbette. Bunu değistiremezsin. Kendinu çilekes, vefakar cefakar gelin ilan etmeden, niye boşanmadin? Niye üstüne 2 çocuk yaptin?

Hatta niye 30lü yaşlarda halen annesi ile yaşayan biri ile evlendin?

Hep ayni tarz konular açiyorsun. Çok dramatize ediyorsun herşeyi. Çözüm aramak sifir ama. Mücize bekliyorsun. Hm.

Mücize beklerken o çocuklarin psikolojik sorunlar ile cebeleşecek. Tipki eşin annesini çilekes anne gördügü gibi, oğullarinda seni öyle görecek. Kizin var ise, eşin gibi biri ile beraber olur. Aile olmak, ille hir gür felan olduğunu düşünürler.

Kendini melek, kv'deyi şirret olarak ilan etme. Sürekli mağdur psikolojisine girme. Hepiniz bir şekilde hatalisiniz. Ortada yürümeyen evlilik var ve çözümü belli. Boşanin.

Bende nişanlılık döneminde ilk evlilik yıllarında kaynanamla çok iyi anlaşıyodum annem bişey dediğinde onu savunuyodum.Benimki seninkinin yanında harika kalıyor ama bende doğumdan sonra yapmacık uyanık bir insan olduğunu anladım saf görünümlü uyanıklardan şimdi mesafeliyim

Galiba hepsini okuyan nadir kişilerdenim Allah affetsin ama içimden madem hasta ölse ya diye geçti

Neyse Kızlar bu size ders oldun kv ile birlik eve çıkılmaz çalışan kadın bile isteye böyle bir evliliğe adım atmamalı.

Ablacım sen kaynanan gibi olamamamışsın hep seni anlasın diye beklemişsin oysa kadın alttan alta işini lafla sözle yalanla bitirmiş. Kocan geldiğinde hergün ağlasaydın onun gibi odalara kapansaydın hastayım diye yemek temizlik yapmasaydın işte hain değil süper gelin olurdun.. Kv yaşı var tabi tam bir cadı tecrübeyle oğlunu avucuna almış. İnşaAllah boşanırsın senin bu koca 1 haftaya kalmaz kapında ağlar

Ne iş yapıyordunuz bu arada

Şimdi bir dolmuşlukla bunları yazıyorsunuz ama güzel birkaç gün geçirince yine unutmak isteyeceksiniz tüm gerçekleri.

İnsan eşiyle ilgili sıkıntı yaşayabilir, bazı şeylerini alttan alır ama sizin hayatınız kayınvalidenizin ve 10 yıllık eşine anne sözüyle kötü davranan basiretsiz bir adamın yanında hiç olacak kadar değersiz değil.

Sizi tekrar manipüle etmelerine izin vermeyin. Eşinizin merhametli olduğunu yazmışsınız ama oda koca bir yalan. Eşinizin biraz merhameti olsa bu dolduruşlara gelmez ,sizi mutsuz edecek noktaya getirmez.

Artık mağdur tarafta olmaktan vazgeçin. Tamam başta hata yaptınız bu hayatı seçtiniz ama artık hayatınızın iplerini elinize alın. Böyle ahlanıp vahlanmayla çürütmeyin ömrünüzü.

Kusura bakmayın ama kvalideniz tamam aksi huysuz birisi olabilir ama ufak bir sorunuda sizde buluyorum. Geçinmeyi bilmiyoruz, çok görüyoruz, sadece çekirdek aile yapısında olalım istiyoruz. Ki bende öyleyim kaynvaldem iyi kadındır kpederimde keza öyle. Ama aynı evde yaşayamam. Bilmiyorum benim yapımdan heralde bazen düşünüyorum kendi annem yalnız kalırsa yaşlanırsa devamlı giderim ihtiyacini gorurum devamlı ararım ama onuda yanıma almam , kaynvaldem içinde geçerli belki bi nebze yakın biyere taşınabiliriz yemeğini yapar işini yapar gelirim evime ama bu kadar.

Sonuna kadar okudum. Öncelikle zor bir durum Allah yardımcınız olsun. Eşiniz değişmedikçe bu hayat değişmez. Hiç kolay değil ama mutsuz bir arkadasım aldı çocukları boşandı şimdi ekonomik olarak zorlansam da çok huzurluyum diyor. Ama zor bir durum inşaallah herşey düzelir. Kv ölmeden de düzeleceğe benzemiyor

Kayınvalide, kayınpeder, akraba gibi kişiler yüzünden ailelerin dağılmasına çok üzülüyorum. Madem iş boşanma aşamasına kadar gelmiş ve dolmuşsunuz. Eşinizi karşınıza alın evleri ayırmanız gerektiğini, artık bu şekilde idare edemediğinizi ve kayınvalidenizin neler yaptığını vs sakin bir dille anlatın. Aile terapisini de önerin. Belki 3. bir kişi dışardan gözle eşinizde etkili olabilir. Hala da olmuyorsa o zaman boşanın.

Boşanmışdınızdır inşallah

Bir kismini okuyabildim. Umarim onemli bir nokta kacirmamisimdir. Fedakar bir kadin oldugunuz anlasiliyor ama ne yazik ki kiymet bilmeyen insanlara denk gelmissiniz. Is kocanizda bitiyor ama. Annesi ne kdr icten pazarlikli olursa olsun kocaniz denge kyrmayi bilmeliydi. Bunu veceremeyen erkeklerin evliligi de bitmeye mahkum oluyor. Bosanma secenegini rafa kaldirmadiginiza sevimdim. Hicbir sey icin gec degil. Bu insanlari daha cekmek zorubda degilsiniz

Yarısına kadar zor dayandım sadece şunu söylemek istedim. Eşin eve geldiğinde sana soğuk davranıp annesiyle odasında konuşuyorsa, güzel söz, ilişki vs bile aranızda olmuyorsa bu evliliğe annesiyle aynı evde arkadaş arkadaş yaşamak için mi başladınız? Her şeyin farkındaysan ve eşinle konuştuğun halde seni anlamıyorsa ve içinde bulunduğun durumdan uzun zamandır mutsuzsan boşan kurtul. Hayırlı evlatlar melek kv okurken bunaldım bu güne kadar dayanıp bir de çocuk yapacak kadar cesaretli ve sabırlıymışsın tebrik ederim

50li yillarda yasiyormus gibi davranmaya gerek yok.
Studyo daireler bile her yerde var. Ayni sokak, ayni siteden 2 ev tutulur, iki kadin da mutlu mesut gecinir.
Bu yapilmiyorsa da bosanma gerceklesir. Bosanmak zaten illa siddetli gecimsizlik durumunda olmaz ki, aile ortami saglikli huzurlu degilse yeterlidir.
Hayati kendi kendinize zorlastirmissiniz yillar boyunca, yaziktir. Tamam hayat zor da bu kadar da degil yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…