Haftada 3 kere gecenin bi vakti gelmek

Kızlar selam. Yine son konuma benzer bi konuyla geldim. Özet geçeyim geçtiğimiz perşembe günü annemin yanına gitmiştim il değiştirip sağlık durumu için. Eşim aynı gece rakıya ertesi gün yine farklı bi arkadaşıyla pub'a gitti. Ben orda sağlıkla uğraşırken onun umursamaz tavırları canımı sıkmıştı, konuştum, düşünemedim vs dedi kapattık neyse.

Annemi aldım eve geldik. Bugün eşim "bi arkadaşın bana yardımı çok dokundu bi şeyler ısmarliyim geç gelmem" dedi iyi dedim. Geç gelmem dediği için yemeği iki arada bi derede yapmaya çalıştım. Az önce konuştuk ben ararım gelince dedi. Niye arıyorsun zile bas açarım dedim annem uyur belki dedi. Geç mi geleceksin dediğimde de treni kaçırırsam otobüs falan uzun sürüyor dedi (trenin son saat 11:30) yani eve gelmesi yine 1-2.

1 haftada 3 kere gecenin bi vakti gelmesinden çok rahatsız oluyorum sanırım. Yani sağlık durumu falan da canımı sıkıyordu evet ama galiba bu kadar dışarıda içmesi de canımı sıkıyor. Annem evdeyken ekstra sıkıyor herhalde bilmiyorum durumumu çözen varsa yazsın 😅

Normalde hem işe gidiyor hem okula. Yoğun günleri var. Niye böyle yapıyor anlamıyorum. Koskoca adam saat kaçta gelsin kaçta gitsin kaç kere dışarı çıksın takmak istemiyorum ama takıyorum galiba. Bu kadar değildi önceden. Sıklığının artması mı yoksa bizim dışarı çıkma sıklığımızın azalması mı sıkıyor canımı bilmiyorum.

Abartıyorsun, çıksın n'olacak deyin de rahatlayayım. Çok yorgunum belki onun etkisiyle mi abartıyorum bilmiyorum çünkü.

Edit: Home office çalışıyorum herhangi bir dışarı çıkmam yok gün içinde. Evlenince il değiştirdiğim için arkadaşım da yok, eşimin arkadaşlarıyla çıkıyoruz çıkarsak ya da ikimiz işte. Bu bunaltmış da olabilir (en son 1 ay önce çıkmışız)

Eğer o dışarı çıkmayı seviyor, siz sevmiyorsanız ve dışarıdayken onun gibi keyif alamıyorsanız sizinle daha az tek başına daha çok dışarı planı yapabilir. Bende dışarıda keyfimi kaçırırsa eşim onunla evde takılıp dışarısı için kendi arkadaşlarımla plan yapabilirim.
Acaba bu hafta çok sık çıkmasının sebebi anneninizin sizde olması olabilir mi?

Malesef tartışmanızın annenize yansıması kötü olmuş ama onun sizin ilişkinizi kendi ilişkisi ile kıyaslaması çok daha kötü bu basbaya sizi dolduruşa getirmek gibi geliyor kulağa, gaza gelmeyin. Eşinizden dışarı çıkmamasını istemek yerine birlikte daha çok plan yapmayı teklif ederseniz daha mutlu bir ilişkiye sahip olacağınızı düşünüyorum

Yok yok örnek verdiğinden demedim, düşüncelerini biliyorum eşinizle ilişki tarzınızı da biliyorum ya o yüzden dedim. Yoksa naifliğine hala şaşırarak bakarım cici bi ablamızsın, teşekkürler 😍
Teşekkür ederim :)) siz de üzmeyin kendinizi lütfen. Her şey istediğiniz gibi olsun diliyorum :KK200:

Üzücü bi şey daha diyeyim. Ses yok hala :KK70:

En son kavga büyümesin diye engelledim. Yoksa iyice kırıyoruz, daha doğrusu kırılıyorum. Çocukça belki ama çözümüm bu. Bekliyorum gelir diye cıks ses yok. Gelecek mi bakalım heyecanla bekliyorum 😅
Engellemesen iyiymiş :)
Ama cidden yaptığı akıl alır gibi değil. İnsan karikoca kavgaliyken bile eve gelen aile üyesine belli etmemeli, çünkü karıkoca barışır gidenin aklı evde kalır. Yani ne gerek var. Hoş bir şey mi damadın bu saatlerde bar köşelerinde olması? Evde insan varken hararetli hararetli kavga etmeleri.
Benim babam normalde pamuk gibi adamdır, yillar önce bir kere halamlar birkaç günlüğüne geldiğinde habersiz bir şekilde eve geç geldik diye surat astı. Hiç de huyu değildir ama ya canı sıkılmıştir ya yemeğe beklediği için bozulmuştur, bilmiyorum. Aradan yıllar geçti, duydum ki halam "abim çok otoriter" diye bahsediyormus babamdan 🙈🙈🙈 oysa normalde öyle değildir. Sizin anneniz de normalde uyumlu mutlu bir çift olsaniz da sizi kavga eden, gece gece sarhoş kocanın eve geldiği bir evlilik olarak bilecek,kendince size üzülecek . Bunu düşünemeyecek kadar düz bir adam mı 😐
Umarım sizi ne kadar incittigini farkeder de kendine bir cekiduzen verir

Eğer o dışarı çıkmayı seviyor, siz sevmiyorsanız ve dışarıdaykrn onun gibi keyif alamıyorsanız sizinle daha az tek başına daha çok dışarı planı yapabilir. Bende dışarıda keyfimi kaçırıyor olurda eşim onunla evde takılıp dışarısı için kendi arkadaşlarımla plan yapabilirim.
Acaba bu hafta çok sık çıkmasının sebebi anneninizin sizde olmadı olabilir mi?

Malesef tartışmanızın annenize yansıması kötü olmuş ama onun sizin ilişkinizi kendi ilişkisi ile kıyaslaması çok daha kötü bu basbaya sizi dolduruşa getirmek gibi geliyor kulağa, gaza gelmeyin. Eşinizden dışarı çıkmamasını istemek yerine birlikte daha çok plan yapmayı teklif ederseniz daha mutlu bir ilişkiye sahip olacağınızı düşünüyorum
Hep der aslında senle çıktığımda çok daha fazla keyif alıyorum x'lerle çıkmama göre diye. Son zamanlarda içim bayıklaşmadıysa sebep o değildir.

Annem dolduruşundan değil de çok çekmiş bi kadın. Yani babamı geçtim amcam bile şiddet uygulardı gözümün önünde, el âlemin adamı yani ne alaka. Hepsi bi şekilde gidince kendini toparlamaya çalışıyor, aklına geldi de söylemiştir. Yoksa çok zorladım söylesin diye uykum kaçtı deyip durdu.

İnanır mısınız ben de çok üzülüyorum. Başka konulara yazıyorum kendimde uygulayamıyorum hiçbir şeyi. Kelin ilacı olsa 🤦🏿‍♀️

Arkadaşı da samimi olduğu biri değil merhaba merhaba. Teşekkürün varsa gel bi iki bira içelim dersin içer gelirsin. 6'da buluşup 1'de eve gelecek kadar ben anlamıyorum ne bu arkadaş aşkı.

Diğer konuya hiç girmeyeyim, konunun ben olmadığımı (ki ben de olabilirim ama değilim) annemin üzüldüğünü özellikle söyledim. Olur sen ağzıma sıç ben ses çıkarmayayım, hiçbir şey tek taraflı değil onu da söylersin annene dedi. Ben desem uuu boşanmıştık.
Ay kusura bakma terbiyesiz yani..
Hasta sanırım anneniz diğer konularınızı bilmiyorum umarım atlatır en kısa sürede.
Bana çok normal gelmedi yaşananlar..
23.30 akşam 18 den sonra az zaman dilimi değil onu bile kaçırıcam falan demesi ki kaçırması..
Sonra anneniz 1 hafta kalacak diyorsunuz yani tedavi için gelip aylarca kalacak olsa tamam anlarım o zaman misafir olmazdı ama şu durumda ikinizinde misafiri.
Bir de üzerine ukala ukala konuşmalar kavga çıkması annenizin üzülmesi..
Valla siz çok sabırlısınız..

Engellemesen iyiymiş :)
Ama cidden yaptığı akıl alır gibi değil. İnsan karikoca kavgaliyken bile eve gelen aile üyesine belli etmemeli, çünkü karıkoca barışır gidenin aklı evde kalır. Yani ne gerek var. Hoş bir şey mi damadın bu saatlerde bar köşelerinde olması? Evde insan varken hararetli hararetli kavga etmeleri.
Benim babam normalde pamuk gibi adamdır, yillar önce bir kere halamlar birkaç günlüğüne geldiğinde habersiz bir şekilde eve geç geldik diye surat astı. Hiç de huyu değildir ama ya canı sıkılmıştir ya yemeğe beklediği için bozulmuştur, bilmiyorum. Aradan yıllar geçti, duydum ki halam "abim çok otoriter" diye bahsediyormus babamdan 🙈🙈🙈 oysa normalde öyle değildir. Sizin anneniz de normalde uyumlu mutlu bir çift olsaniz da sizi kavga eden, gece gece sarhoş kocanın eve geldiği bir evlilik olarak bilecek,kendince size üzülecek . Bunu düşünemeyecek kadar düz bir adam mı 😐
Umarım sizi ne kadar incittigini farkeder de kendine bir cekiduzen verir
Engellemesem iyiydi de diğer türlü çok daha kötü oluyor cidden, ben kendimi tutamayıp yazıyorum o dışarıdayken böyle böyle yazıyorsun deyip ekstra geriliyor vs.

Evet tabii, ki ben sürekli yok ya biz öyle küçük takışırız arada barıştık tabi ki diyorum. Barışmamıştık halbuki 😅 hem sinir olmasın hem aklı kalmasın. Biz yine ederiz kavgamızı yani yansıtmaya gerek yoktu.

Ay kusura bakma terbiyesiz yani..
Hasta sanırım anneniz diğer konularınızı bilmiyorum umarım atlatır en kısa sürede.
Bana çok normal gelmedi yaşananlar..
23.30 akşam 18 den sonra az zaman dilimi değil onu bile kaçırıcam falan demesi ki kaçırması..
Sonra anneniz 1 hafta kalacak diyorsunuz yani tedavi için gelip aylarca kalacak olsa tamam anlarım o zaman misafir olmazdı ama şu durumda ikinizinde misafiri.
Bir de üzerine ukala ukala konuşmalar kavga çıkması annenizin üzülmesi..
Valla siz çok sabırlısınız..
Kanser hastası evet, kolonoskopi olacak başka ilde olmasın ben başında durayım daha iyi bakarım burda diye getirdim. Buraya da yine sağlık sebebiyle geldi yani canlar sıkkın sinirler gergin. Sabırlı değilim de hep içime atmam öğretildi çocukluğumdan beri. Kötü bi alışkanlık maalesef.

Bekar gibi tek takılması uygun değil
Bence tepkini koymalısın
Ayda 1-2 olsa neyse ama önlem al şimdiden
Kabul eden biri değil ki. Su, yağ ve benim beyi karıştırın. Benimki yağın da üstüne çıkar.

Kanser hastası evet, kolonoskopi olacak başka ilde olmasın ben başında durayım daha iyi bakarım burda diye getirdim. Buraya da yine sağlık sebebiyle geldi yani canlar sıkkın sinirler gergin. Sabırlı değilim de hep içime atmam öğretildi çocukluğumdan beri. Kötü bi alışkanlık maalesef.
Annen de senin gibi sabırlı ,içine atan biri midir? Hastalıkların bir sebebinin de bu olduğuna inanıyorum ben. Her çile insanın vucudunda hastalık olarak çıkıyor bir şekilde. Çevremde de ne kadar mutsuz evliliği olan kadın varsa 50lerinde hastalıkla boğuşuyor mesela. Akrabalarda (ekseriyetle kadınlarda) ne hastalik çıksa doktorlar hep 'psikolojik temelli' diyorlar. Ananem 84 yaşında,çok alakasız bir şeyden hastaneye götürdük,doktor 'kendini çok üzmüşsün, üzme kendini' dedi eve yolladi :)
Yani demek istediğim o içine attığın her şey hastalık olarak dışarı çıkacak. Neden içine atasin ki? Hele annen gitsin bağır çağır güzelce paylaş kozunu. Rahatlayınca barışırsınız.
Sağlığına yazik

Annen de senin gibi sabırlı ,içine atan biri midir? Hastalıkların bir sebebinin de bu olduğuna inanıyorum ben. Her çile insanın vucudunda hastalık olarak çıkıyor bir şekilde. Çevremde de ne kadar mutsuz evliliği olan kadın varsa 50lerinde hastalıkla boğuşuyor mesela. Akrabalarda (ekseriyetle kadınlarda) ne hastalik çıksa doktorlar hep 'psikolojik temelli' diyorlar. Ananem 84 yaşında,çok alakasız bir şeyden hastaneye götürdük,doktor 'kendini çok üzmüşsün, üzme kendini' dedi eve yolladi :)
Yani demek istediğim o içine attığın her şey hastalık olarak dışarı çıkacak. Neden içine atasin ki? Hele annen gitsin bağır çağır güzelce paylaş kozunu. Rahatlayınca barışırsınız.
Sağlığına yazik
Diyorum ya amcamdan dayak yiyordu :) Sesini çıkarmadı vardır bi sebebi. Çıkarsa gidecek yeri yoktu belki de ki yoktu biliyorum. Ben de bunu görerek büyüdüm. Babam vefat etti aman annen hasta üzülme o da üzülmesin dediler sinirimi atmayı öğrenmiştim bu sayede üzüntümü de atmayı öğrendim. Üzücü şeylerden biri de psikologum aslında 😅 Kendimdeki yanlış yapılanmaları kabak gibi görüyorum ama bi şey yapmaya halim bile kalmamış galiba.

Hep der aslında senle çıktığımda çok daha fazla keyif alıyorum x'lerle çıkmama göre diye. Son zamanlarda içim bayıklaşmadıysa sebep o değildir.

Annem dolduruşundan değil de çok çekmiş bi kadın. Yani babamı geçtim amcam bile şiddet uygulardı gözümün önünde, el âlemin adamı yani ne alaka. Hepsi bi şekilde gidince kendini toparlamaya çalışıyor, aklına geldi de söylemiştir. Yoksa çok zorladım söylesin diye uykum kaçtı deyip durdu.
O zaman bol bol plan yapın eşinizle, sizede iyi gelir. Annenizin niyeti bencede dolduruşa getirmek değil ama hani bazen gaza geliriz ya? O manada söyledim, etkilenmeyin, annenize de olabildiğince yansıtmayan kadıncağız üzülmesin

Annem yine kapının önünden geçip çaktırmadan içeri baktı, ben de uyuyor taklidi yaptım. Resmen 18'ime geri döndüm :D

Zor bir süreç kabullenmesi, hastane süreçleri çok gerginsin olabilirsiniz, kafanız karışıktır muhakkak.
Annemde kanser hastasıydı ben az çok tahmin ediyorum.
olumlu olmaya çalışın.
Desteğe ihtiyacınız var biliyorum.
Yani o dönemde yaşanılanlar unutulmuyor çünkü hassas günler.

Zor bir süreç kabullenmesi, hastane süreçleri çok gerginsin olabilirsiniz, kafanız karışıktır muhakkak.
Annemde kanser hastasıydı ben az çok tahmin ediyorum.
olumlu olmaya çalışın.
Desteğe ihtiyacınız var biliyorum.
Yani o dönemde yaşanılanlar unutulmuyor çünkü hassas günler.
İşte diyorum ya kan vermeye millet aşiretiyle gidiyor ben annemin ameliyatında bile manen yalnız hissetmiştim. Üzücü.

Hastasıydı derken umarım iyileşmiştir de geçmiş zaman kullanmışsınızdır.

Ben uyumaya çalışıcam hanımlar, çok teşekkürler destekleriniz için. İşin sonunda ben suçlu çıkacağım, şuraya yazıyorum :) Haber veririm durumu. İyi geceler herkese

İşte diyorum ya kan vermeye millet aşiretiyle gidiyor ben annemin ameliyatında bile manen yalnız hissetmiştim. Üzücü.

Hastasıydı derken umarım iyileşmiştir de geçmiş zaman kullanmışsınızdır.
Evet maalesef 😥
Çok zordu..
kabullenme sürecim çok sancılı olmuştu benim.
Bir türlü kabullenmiyordum.
1.5 sene oldu şimdi de yokluğunu kabullenemiyorum.
Annem de çok içine atardı her şeyi.
Çok zor bir evlilik yaşamış babam zor biriymiş.
Hasta olduktan sonra çok baktı anneme hakkını yiyemem ama iş işten geçmişti..
Annemde hastalığını öğrendikten sonra babama çok çektirdi.
Yaptığı her şeyi yüzüne vururdu.
Ağlatırdı onu..
Bende kendime bakıyorum bende annem gibiyim 🥺.
Hazmedememek bazı şeyleri o hasta ediyor insanı..
Bence içine atma.
Annen gittikten sonra konuş.

Dediklerinizin hiçbirini yaşayan biri değil aslında, yani geçen ikimiz çıktık midem almadı günümde değildim 70'liği kendi içti paşa paşa evimize döndük. Alkol toleransı yüksek birçoğuna göre.

Ama ilk sorunuza cevabım yok. Bundan bi süre önce sorsaydınız yok eminim öyle bi şey olmadığına derdim çünkü hissederdim sevgisini vs. Şu an hiçbir şey hissetmiyorum. Kafasında bazı şeyleri bitirse açık açık söyleyeceğini de biliyorum ama duruma çok anlam veremiyorum bilmiyorum inanın

Hadi ciksin kafa dagitsin diyelim, surekli çıktığı için tren saatinde donebilirdi. bile isteye treni kacirdigini düşünüyorum. Baskasini bilmem ben uzgunken esim bir kahve yapip getirse, yanimda oldugunu gorsem mutlu oluyorum acikcasi.

Bence her hafta 3 gün dışarıda olmuyorsa, bu haftalık istisna olduysa kabul edilebilir. Ben açıkçası empati yapamam, benim eşim genelde bizsiz dışarı çıkmaz. Şehir dışından iş için bir haftalığına bir arkadaşı geldi, o hafta hergün dışarıdaydı. O istisnaydı anlayış gösterdim. Benim babam öyleydi, her gün geç gelirdi. Öyle birini asla çekemezdim.

Pazar günü geldik, aşağı yukarı 1 hafta kalıyor zaten birkaç güne döner. Söyledim. Dün tartıştık annemin yanında yapma vs de dedim oldu sen ağzıma tükür ben sesimi çıkarmayayım dedi. Ağzıma tükür dediği konuyu anlatsam bi yerinizle gülersiniz. Çok kabul eden biri değil.

Başınız sağ olsun bu arada 🙏🏿
Bunu okumadan önce farklı şeyler yazacaktım fakat bunu okuyunca iyi niyetli düşünmedim pek.
Sizin o şehirde çok arkadaşınız olsa ve haftada üç gece ya da hadi haftda bir gece eve böyle geç donseniz eşinizin tepkisi ne olur ?
Karım ne güzel eğleniyor mu der böyle bir adam mı ?
Yoksa olay mi cikarir ?

Back