Saç Uzatma Yöntemleri Haftada 1cm uzayan saçlara ne dersiniz?

Türkiyede olsak heralde bizde biliyoz sokaga cikip aramasini ben yurt disindada varmidir diye sordum tek! Bende okumasini bilmeyince bazi kisiler kendimi tutamayip bsy söylemek gelio icimden!

Türkiyede olsak heralde bizde biliyoz sokaga cikip aramasini ben yurt disindada varmidir diye sordum tek! Bende okumasini bilmeyince bazi kisiler kendimi tutamayip bsy söylemek gelio icimden!

Siteyi üye olmadan takip ediyordum bugünde üye oldum konuya dahil olmak için saçlarım uzasın istiyorum bende sizler gibi araştırdım en güzeli bu kürün olduguna karar verdim resimlerden sonra malzemeleri aldım bugün 1. sinameki kürümü yaptım veee izlenimlerim :)
-saçlarım yumuşacık oldu:)
-bemiks biraz kokuyo evet burnumda yer etti kokusu hala geliyo ama çokta itici degil:)
-hazırlanan karışım koyu sarı oluyo üstünüzde açık renk kıyafet olmsn damlayabiliyo:)

Son düzenleme:
Eveet arkadasim :)
Suan cok önemli sorumu sormaktayim ,, Sinameki yani (CAssia,Kassien) Burda yani Avusturyada bircok cesidi var, Misirdan geleni var, ne biliym hindistanda cikan Sinamke vs..
Acaba herhangi birini aldigimda degisim olurmu? Yani fark edermi , bana aldigin sinamekinin rengini seklini vs. kisaca bi anlatabilirmisin ..
Tsk ederim Canim :))
Ha bu arada burda BEMIX olmadigi icin ben vitamin B Komplex Ampul aldim sence cok etki edermi sonucta vitamin B, bana bemixin icinde yani 'icindeki vitaminler, oxinler kismindaki yazilanlarida söyleyebilirmisn .. :) Belki karsilastirma yapip benzeri bi Vitamin bulabilrim :)

sinameki :

BEMIKS 5 AMPUL PROSPEKTÜS

Bemiks® Kompoze Ampul
Steril, apirojen
İntramusküler enjeksiyon ve intravenöz infüzyon olarak kullanılır.
FORMÜLÜ
Her 2 ml’lik ampulde
B1 vitamini (tiamin hidroklorür) ........................................................................................ 25 mg
B2 vitamini (riboflavin (5-fosfat sodyum dihidrat olarak)).................................................. 2 mg
B6 vitamini (piridoksin hidroklorür) .................................................................................... 5 mg
Niasinamid ......................................................................................................................... 50 mg
D-pantenol......................................................................................................................... 8.6 mg
Sodyum klorür.................................................................................................................... 18 mg
Sodyum fosfat 12H2O ................................................................................................. 17.654 mg
Sitrik asit monohidrat .................................................................................................. 21.746 mg
Polisorbat 80................................................................................................................ 86.232 mg
Metil paraben..................................................................................................................... 1.6 mg
Propil paraben ................................................................................................................... 0.2 mg
Enjeksiyonluk su .....................................................................................................................q.s.
FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ
B grubu vitaminler, hücre ve dokularda yaşam ve gelişme için çok önemli olan karbonhidrat
ya da protein metabolizmalarını düzenleyen enzim sistemlerinde yer alır.
Doğada çok kez birlikte bulundukları gibi, optimum etki sağlayabilmeleri için organizmaya
da birlikte alınmaları gerekir. B vitaminlerinin rol aldığı metabolizma olayları birbirleriyle
yakından ilgilidir. B grubu vitaminlerden birinin eksikliği ya da aşırı tüketimi, çok kez
diğerlerinin de işlevlerini azaltır ve onlara olan gereksinimi arttırır. Bu nedenle, B grubu
vitaminlerden birinin eksikliğine bağlı rahatsızlıklarda, genellikle bu gruba giren diğer
vitaminleri de birlikte vermek gerekir.
B grubu vitaminlerin metabolik etkileri yanı sıra, antitoksik, antinevritik, lipotrofik,
antiastenik ve anabolik etkileri de vardır. Biyolojik bakımdan nikotinamid, pantotenik asit ve
B6 vitamini, organizmanın çeşitli patolojik durumlara uyumunu sağlayacak farmakolojik
etkiler gösterir. Karaciğer parenkimasının hastalıklarında, lipotrofik maddelerin yanı sıra B
grubu vitaminlerinin de önemi vardır. Hayvan deneyleri ve çeşitli klinik araştırmalar, B grubu
vitaminlerin karaciğeri koruyucu etkiye sahip olduklarını ve karaciğer parenkimasının
onarımını hızlandırdıklarını göstermektedir. B grubu vitaminler, karaciğer metabolizmasını
düzenleyerek antitoksik işlevinin düzelmesini sağlar.
B1 vitamini: Hücrelerin normal gelişmesini sağlar. İştah, sindirim ve emilimi düzenler.
Karbonhidrat metabolizmasında ko-enzim olarak yer alır. Sinir sistemindeki işlev
bozukluklarını önler. Eksikliğinde protein ve glikoz kullanımı bozulur, yağ metabolizması
hızlanır, ileri durumlarında beriberi hastalığı gelişebilir.
B2 vitamini: Bileşiminde riboz molekülü bulunduğundan riboflavin adı da verilir. Riboflavin
fosforik asit, organizmada protein yapısındaki bir koloide (apo-enzim) bağlanarak,
Warburg’un sarı enzimini oluşturur. Başka bir deyişle, sarı enzimin ko-enzimidir. Bu enzim,
karbonhidrat metabolizmasının oksidoredüksiyon olaylarında yer alır. Ayrıca, protein
metabolizmasında amino asitlerin deaminasyonu için gerekli oksidaz enziminin en önemli
bölümüdür. Retinanın pigmentli epitelinde serbest ve diyalize edilebilir B2 vitamini bulunur.
Eksikliğinde, insanlarda dudak kenarlarında çatlaklar, sarı kabuklanmalar (perleche), chelios,
dilde kırmızı-menekşe renk, burun ve dudak kıvrımında seboreik dermatoz, korneada
vaskülarizasyon ve opasite görülür. Riboflavin eksikliğinde, kapiler dolaşımda da işlevsel
bozukluk görülür, kapiler tonusu azalır ve kapilerler genişler.
B6 vitamini (piridoksin): Bir piridin türevidir. Doymamış yağ asitlerinin kullanımında ve
protein metabolizmasında etkilidir. Aminoasit metabolizmasında ko-enzim olarak görev alır.
Bazı pellegra hastalarında, niasinamid tedavisine rağmen görülen uykusuzluk, sinirlilik,
zafiyet ve yürüme güçlüğü gibi belirtiler, B6 vitamini tedavisiyle düzelir. İçinde B6 vitamini
bulunmayan mamalarla beslenmiş çocuklarda triptofan metabolizması bozulur, hipokrom
anemi, iritabilite ve konvülsiyonlar görülür.
Niasinamid (nikotinamid): Hücrelerin oksidoredüksiyon olaylarında yer alan ko-enzimlerin
yapısına girdiğinden, insanlarda beslenme açısından önemli bir vitamindir. Ko-enzim I ve ko-
enzim II, karbonhidratların proteine çevrilmesinde etkilidir. Eksikliğinde hemoglobin sentezi
yapılamadığından, kanda ve idrarda yüksek miktarda porfirin bulunur. Besinlerdeki
proteinlerin, özellikle de bitkisel proteinlerin asimilasyonunda önemi vardır. Eksikliğinde
pellegra adı verilen hastalık ortaya çıkar. Belirtileri deride güneş gören ve sürtünen yerlerde
kızarıklıklar, veziküller, kuruma, kepeklenme, sertleşme ve esmerleşmedir. Bazı hastalarda
ülserasyonlar görülebilir. Mukozalarda dejenerasyon ve aft, ağrı, dilde atrofi ve enflamasyon
(kara dil), tükürük salgısında artış, midede anasidite, bulantı ve ishal ortaya çıkar. Merkezi
sinir sistemi ile ilgili olarak baş dönmesi, baş ağrısı, sinirlilik, uykusuzluk, hafıza bozuklukları
ve demans görülür. Niasin, barsak florasındaki bakteriler tarafından sentez edilir. Bu yüzden,
antibiyotiklere bağlı flora bozulmalarında niasin sentezi aksar. Uzun süreli bozulmalarda
niasin eksikliği görülebilir.
D-pantenol: D-pantenol, pantotenik aside dönüşerek organizmanın gelişmesinde önemli rol
oynayan ko-enzim A’nın yapısına katılır. Eksikliğinde gelişme geriliği, dermatit, sinir
sisteminde organik ve işlevsel bozukluklar, mide-barsak bozuklukları, sürrenal korteks
işlevlerinde bozukluklar ve kıllarda depigmentasyon görülür.
B grubu vitaminlerin eksikliğine yol açan nedenler:
• Organizmaya yeterli miktarlarda alınmadığı durumlar: Diabetes mellitus, şişmanlık, ülser
diyetleri, iştahsızlık, kronik alkolizm, sürekli kusmalar.
• Organizmada yeterli miktarda emilemediği durumlar: Diyare, kolit, mide atonisi, barsak
hastalıklarına bağlı emilim bozuklukları, antibiyotik tedavisi sırasında barsak florasının
bozulması
• B grubu vitaminlere gereksinimin artışı: Aşırı yorgunluk, gebelik, emzirme, nekahet
dönemleri, uzun süreli hastalıklar
ENDİKASYONLARI
İçerdiği vitaminlerin eksikliğinin önlenmesi ve yerine konması amacıyla kullanılır.
KONTRENDİKASYONLARI
Bemiks Kompoze ampul, bileşiminde bulunan B1 vitaminine karşı aşırı duyarlı olduğu bilinen
kişilerde kullanılmamalıdır.
UYARILAR/ÖNLEMLER
B1 vitamini, parenteral olarak uygulandığı zaman, aşırı duyarlı olan kişilerde anafilaktik
reaksiyonlara neden olabilir. Bu hastalarda, B1 vitamini ağızdan verilmelidir.
Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanım
Gebelik ve emzirme döneminde, ancak zorunlu durumlarda kullanılmalı ve önerilen dozlar
aşılmamalıdır.
YAN ETKİLER/ADVERS ETKİLER
Aşırı duyarlı kişilerde, aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir. İdrara geçen B2 vitamini,
idrarın koyu sarı bir renk almasına yol açar.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ VE DİĞER ETKİLEŞİMLER
B6 vitamini, levodopanın periferik metabolizmasını hızlandırarak terapötik etkilerini
azaltabilir. Karbidopa, piridoksinin levodopa üzerindeki bu etkisini önler. Bu nedenle, sadece
levodopa kullanan hastalarda günde 5 mg’dan fazla piridoksin kullanılmamalıdır.
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU
Hastada vitaminlerin oral yoldan verilmesini engelleyen bir neden bulunduğunda, Bemiks
Kompoze ampul, günde 1-2 ampul dozunda intramusküler yoldan ya da aşağıda belirtilen
solüsyonlara ilave edilerek yavaş intravenöz infüzyon olarak uygulanır. İntravenöz uygulama,
anafilaksi riskine karşı, yalnızca hastaneye yatırılan hastalara uygulanmalı ve infüzyon
sırasında solüsyon ışıktan korunmalıdır.
Bemiks Kompoze ampul, %5 Dextroz, %10 Dextroz, %20 Dekstroz, %10 Fruktoz, %5
Dextroz + %0.2 NaCl, %5 Dekstroz + %0.9 NaCl, 1/6 M Sodyum laktat ve Laktatlı Ringer
solüsyonlarıyla geçimlidir.
Geçimsizlik olasılığı nedeniyle, Bemiks Kompoze ampul yukarıda belirtilen solüsyonlar
dışındaki ilaç ve solüsyonlarla karıştırılmamalıdır.
DOZ AŞIMI
Doz aşımı bildirilmemiştir.
SAKLAMA KOŞULLARI
25°C altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır.
Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız.
TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ MUHTEVASI
2 ml’lik 5 ampullük ambalajlarda.
PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK DOZAJ ŞEKİLLERİ
Bemiks draje: 30 drajelik ambalajlarda.
Bemiks-C draje: 30 drajelik ambalajlarda.
RUHSAT SAHİBİ
Eczacıbaşı İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Büyükdere Cd. Ali Kaya Sk. No:7
Levent 34394 İstanbul
ÜRETİM YERİ
Eczacıbaşı Sağlık Ürünleri San.ve Tic.A.Ş.
Küçükkarıştıran 39780 Lüleburgaz
Ruhsat tarihi: 5.12.1968
Ruhsat no: 96/48
Reçete ile satılır.
Prospektüs onay tarihi: 18.10.2002

Prospektüs bilgileri ilaç firmasının web sitesinden alınmış veya
ürün yöneticileri tarafından iletilmiştir.

Bu sitede ve verilen linklerdeki bigilerin eksik veya hatalı olmasından
ve uygulanmasından oluşacak zararlardan site sahibi sorumlu tutulamaz.
Lütfen doktorunuza danışmadan hiçbir ilaç kullanmayınız !

üslubunuzun inceliğine (!) baktım da,yazdığıma ben pişman oldum.çemkirmek yerine araştırmacı olun dedim.
biz sinamekinin yurtdışı temsilcisi değiliz.
her neyse,mümkünse artık daha fazla gereksiz yere muhattab olmak istemiyorum.
iyi forumlar.

Son düzenleme:
2.kürü yaptım, aslında ilk kürün ardından dört gün bekleyebildim gerçekten saçlarım yumuşadı ki tararken hart hurt ses gelirdi tahta mübarek 17 martta başladığım için küre mucize olur bir uzama görmek ama çalışmalarımız sürecek, etkisini gördükçe ballandıra ballandıra anlatacağım efendimişin tuhaf kısmı ben saçlarımı uzatayım derken, yanıma gelip kısa saç iyiymiş ya ben de kestireceğim diyenlere ayar oluyorum...arkadaşlar uzun saç candır, koruyunuz:13:

relax ol .. sgl

İlk kürümü yaptım inşallah uzar.Bayadır saçlarım kısa.Şu an omuzumun 4 parmak altında.Belimde saçlarımı özledim.........(((((

kızlar bende ilk kürümü yaptım :) kür fazla geldi bende artanları saçımın her yerine yedirdim..sorun olmaz dimi :/ hatta daha iyi olur diye düşündüm =)

Arkadaşlar dün ilk kürümü yaptım,hatta halamla birlikte yaptık.Saçlarıma yeni dip boya yaptırmıştım,saçlarım sarı olduğu için direk anlaşılır diye düşünüyordum ki sabah bi kalktım diplerden kendi saç rengim gözüküyor.Bu kür kesinlikle inanılmaz..

4 marttan bu yana, an itibari ile 8 mm fark var. Tabi bunun yeni boyanan saç diplerinin çabuk atması ile de ilgili de alakalı olduğunu düşünüyorum. 3 ay sonra ne olur....

Kuzucuklarım bende aranızda yeniyim bana da yardımcı olun bu sinameki kürü 4.hafta yapışım yani 1 ay oldu gözle görülür uzama var ama işe başlayacağım yakın zamanda 5.haftamı yaptıktan sonra ara vereceğim :saçıma boya yapmak zorundayım :sS ne kadar süre sonra tekrar başlamam gerek başlamazsam yaptıklarım boşa gider mi bir de ben sarımsaklı şampuan kullanmıyorum illa şartmı çok soru sordum ama ne yapayım bir de saçlarımda sertleşme dökülme ve koyulaşma var ne yapmam lazım akıl verin lütfennn

boya aksa da olur artık umrum değil* dediğin an yeniden başlayabilirsin.

başlamazsan yaptığın boşa gitmez.

sarımsaklı şart değil.

koyulaşma sinamekidendir, dökülme badem yağındandır, sertleşmeyi bilmiyorum ama bünyenin küre tepkisi olabilir. bende olmamıştı böyle bir şey.

sanırım hepsini cevapladım

arkadaşlarım selam..
saçlarımı kuaför yaktı ve kısacık kestirdim bende maalesef. ancak umduğum gibi uzayamadı bir türlü. saçlarım bu kış hiç uzamadı. resmen durdu. 3 martta dip boyamı yaptırdım ve 3 gün sonra bademyağı bemiks evigen kürünü uyguladım. 3. uygulamamı bugün yaptım ve sinameki de ekledim bu karışıma. bugün tam 3 hafta oldu boyatalı ve 1 cm yi geçti. daha 1 kürüm daha var sonuçta:)) bugün ayrıca turp suyu yaptım. şampuanımada sarımsak ve çam terebentin ekledim. havası değişti saçlarımın bunu itiraf etmeliyim. bir kaç uygulama daha yapıcam ve sonuçları paylaşıcam...

Canımmmmm çok ama çok teşekkürler cevap verdiğin için:) evet hepücüğünü cevapladın :)Allah razı olsun

Evet bnde ilk kürümü birazdan sürecegim ama kafama takilan, sinameki+ su orani..
Böyle bildigin cay gibi bisey oldu bu kivam konusunda pek emin degilim belkide dogrusu budur ama..
Ha bide bir tutam yani 7-8 yaprak yazmissin, E bu yapraklar cok kücük yaprak ( gönderdigin resimden ve elimdeki sinamekiden yola cikarak) 7-8 den birak kürü iki damla cay zor cikmaz, ben yazdigim gibi bir avuc cok fazla dolmayacak sekilde aldim attim, kisacasi göz kararari, ne kadar dogru ne kadar yanlis bilenen, bide etksiinide bilemem cünki yurtdisindayim, bemix bulamadim, normal vitamin B ampül aldim iceriklerine baktim, Bemix kadar olmasada icindekiler kismi sekilde var aldigim ampülde ins. etki eder, sonucta hedef Vitamin B ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…