- 4 Kasım 2011
- 134
- 0
bence bu kadar takıntı etme bu işi
büyük takıntı valla uzaması lazım lazım lazım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bence bu kadar takıntı etme bu işi
Bu kür saçta kaç dakika kalıyor .?? bu aksam yapıcam kaç dakika durması gerekiyor.?
elimde sinameki olsa koyacağım inan ama bulamıyorum malzemelerimi bir tutamdan kastım; iki parmağını daldır poşete, kepçe gibi kap çıkar, gelenler senindirMerhaba biliyorum çok saçma ama bence kontesscim bir tutam ne kadar onu da tam olarak paylaşırsan sevinirim bugun aktar biliyorum o kürü bir avuç koycaksın dedi kafam karıştı aslında çok ta önemli değil belki de 5 gr fark olsa ama aklı kurcalıyo yani bir de sinameki kaç dakika kaynatıyoruz? Ağzı açıkmı kapalımı kaynatıyoruz?:26: son olarak kuaförden saç uzatacak formül başlığında 'bir tutam sinamekiyi bir çay bardağı suda kaynattım ılıdıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı bademyağı 1 ampul bemix ilave edip masajla saça yedirdim' diyor sen '1tutam sinamekiyi yarım çay bardağı suda kaynatın,ılıyınca içine 1çorba kaşığı TATLI badem yağı ve 1 bemiks ampül ekleyin' demişsin arada ölçü farkı var kendinmi karar verdin öyle yada böyle yapsam fark edermi? öptüm
elimde sinameki olsa koyacağım inan ama bulamıyorum malzemelerimi bir tutamdan kastım; iki parmağını daldır poşete, kepçe gibi kap çıkar, gelenler senindir
yaklaşık 7-8 yaprak geliyor olmalı.
kaşık kısmını değiştirdim, yanlış anlaşılmalara sebep oluyor sanırım o kısım, şişesinin kapağı kadar koyun canım yağı
ayy çok teşekkürrrrr ederim fakat atladığın sorular var canım hahaha kaç dakika kaynicak ve ağzı kapalımı demiştim bir de kuaför formülü sinamekiyi 1 çay bardağında kaynatın diyo fark edermi yarım ya da bir? Aktar da başka bir formül verdi başka bitkilerle yok ağzını kapa tam 10-12 dakika yok şu kadarı geçmesin falan o yüzden ayrıntılara çok takıldım!! lütfen cevaplarsan yakın zamanda ben de başlicam ve yeni bir duacı kazancaksın
canım belli bir dakikası yok sadece saç diplerine uyguladığımız için su miktarı da o kadar önemli değil açıkçası ben bir çay bardağı kullanıyorum çünkü ben çok dalgın biriyim genelde mutfakta işim varken kaynatıyorum unutu veriyorum su miktarıda az olunca ucu ucuna yetiyor öyle belli bir dakika kaynatmıyorsun kaynadığını gördüğün an kapatıyorsun zaten su az öyle dakikalarca kaynatmaya kalksak başımıza sürecek birşey kalmaz ağzını falanda kapatmıyorsun cezdevede kahve yapar gibi düşün kahve çok kaynarsa taşar buda çok kaynarsa suyu biter ben özellikle ocaktan aldıktan sonra soğumaya süzmeden bırakıyorum iyice özünü salsın diye soğuduktan sonra yağ ile bemiksi koymadan önce süzüyorum sonrada diplere malum uçalara çok akmasa iyi olur yani uzatmaya çalıştığımız saçların kırılmasını istemeyiz hadi kolay gelsin umarım yardımcı olabilmişimdir
canım bu işi topik topik gezmek yerine, kazen'e mesaj atarak halledebilirsinHerkese merhabalar öncelikle konu dışı paylaşım yapacağım için özür dilerim fakat forumun en çok ziyaret edilern topiklerinde paylaşım yaparak daha çok insanın dikkatini çekerim diye düşündüm yanlışım varsa affola diyerek konuma geçmek istiyorum.
Arkadaşlar ben Hakkari Yüksekovada görev yapan bir sinıf öğretmeyim. Okulumuz köy okulu ve bir çok eksiğimiz var milli eğitim müdürlüğünün de imkanları sınırlı olduğu için çocukların ve okulun ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamıyoruz ve bu da eğitimi aksatıyor bir çok yere başvurmamıza rağmen henüz olumlu bir cevap alamadık ve en son olarak kadınlar klubu geldi aklıma.Bir çok yardımsever insan vardır elbet aramızda.son olarak burayı daha fazla meşgul etmemek adına topiğimin linkini yazıyorum geniş açıklamaları orada paylaşacağım ve yardım etmek isteyenlere orada daha fazla bilgi verebilirm.
http://www.kadinlarkulubu.com/ogret...imeli-uzatmak-ister-misiniz.html#post23478844
burada detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
bunun cevabı ilk sayfa ilk mesajda var mıydı sanki???Bu kür saçta kaç dakika kalıyor .?? bu aksam yapıcam kaç dakika durması gerekiyor.?
ayy çok teşekkürrrrr ederim fakat atladığın sorular var canım hahaha kaç dakika kaynicak ve ağzı kapalımı demiştim bir de kuaför formülü sinamekiyi 1 çay bardağında kaynatın diyo fark edermi yarım ya da bir? Aktar da başka bir formül verdi başka bitkilerle yok ağzını kapa tam 10-12 dakika yok şu kadarı geçmesin falan o yüzden ayrıntılara çok takıldım!! lütfen cevaplarsan yakın zamanda ben de başlicam ve yeni bir duacı kazancaksın
Ayyyyyy çok teşekkür ederim o kadar mutlu oldum ki çünkü tam da bir soru daha soracaktım sadece diplere mi sürülüyo diye çünkü tarifte diplere sürün yazıyo ama saçımın rengini değiştirdi muhabbeti dönmüş demek dedim uçlara damı sürülüyo ama onun da cevabını verdin oh şuan tam beynimde hiç soru kalmadı peki sana işe yaradımı ne kadar uzama elde ettin? Çok teşekkür ederim tekrar yaaa
hahaha ya çok pimpirikliyim kabul ettim ama şuan saçlarımdan özellikle uzunluğundan hiç hoşlanmıyorum ve hemen hemen uzasın istiyorum seni görünce heveslendim çok nazar değmesin neyse herşeyi tam yapmak istiyorum ki garanti olsun bisürü sayfa okudum beynim bulandı. Neyse ben senin cevaplarına baktığımda biraz kızmıştım ilk başta küstah geldin haha ama sonra fark ettim ki 1572 sayfa aynı sorular ve daha ilk sayfayı okumadan sorulan sorulara ben de açıkçası böyle tepki verirdim. Hatta çoğu insan uğraşmaz bile para almıyosun mecbur değilsin tamamen iyilik yapıyosun. O yüzden teşekkür ederim tekrar uzasa da uzamasa da şurdaki emeğin için!! Netim olmicağı için özel günleri takip edemicem haftanın bir günü düzenli yapcam inanmak önemli sanırım umarım hemen uzar ve sonucu birsüre sonra yazarım öptüm
valla yeni görüyorum ama bana kızılmış :)) tutamın ne olduğunu biliyorum canım sorum şuydu yani biraz fazla biraz az bişey olur mu çünkü sinameki bitkisi bnm aldığım biraz toz gibi falan ama neyse sağol kür tarifi için 2 haftadır uyguluyorum.o kadar sayfa?
olay; ilk sayfa ilk mesajda yeterince açık.
sonunda bir tutamı da fotolatıp ekleteceksiniz bana heee
tutam işte, bildiğin tutam...:26:
mrb kızlar.3 aydır kullandığım sarımsaklı şampuan ve sinameki+bemiks+TATLI badem yağı 3lü kürü ile elde ettiğim sonucu sizlerle paylaşmak istedim.sinamekili kür için de japongülü nickli arkadaşımıza çoookkk teşekkür ederim.senelerdir istediğim saçlara kavuşmama ramak kaldı , sayesinde....hihoyyyt
buyrun farkı kendi gözlerinizle görün:kedi:
böyleyken böyleesositososito
sarımsaklı şampuan : 400ml'Lik şampuanınıza 5-6 diş sarımsağı rendeleyerek elde edebilirsiniz.
sinamekili kür: 1tutam (yaklaşık 7-8 yaprak gibi) sinamekiyi yarım çay bardağı suda bir kaç taşım ( bir kaç saniye fokurdasın) kaynatın, ılıyınca içine mevcut olduğu şişenin kapağı kadar TATLI badem yağı ve 1 bemiks ampül ekleyin. saç diplerinize sürün. 4-5 saat bekleyin ve yıkayın.
karışım her uygulama için ayrı yapılmalı yani TAZE OLMALI.
rutin saç yıkamamı sarımsaklı şampuan ile yapıyorum,sonrasında da mis kokulu bir şampuan ile yıkıyorum ki sarımsak kokmasın.saçınızda boya yoksa durulama suyuna bir kaç damla sirke damlatarak(elma sirkesi) kokudan kurtulabilirsiniz.ya da gliss saç bakım spreylerini öneririm
sinamekili kürü ise haftada1 kez uyguluyorum.sinameki ve badem yağı aktardan,bemiks eczaneden alınıyor
darısı başınıza can'lar =)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
GLıSERıNLı BAKIM
saç uçlarım kurumasın diye yeni başladığım bir kür bu da...
gliserinin nemi hapsetme özelliğinden faydalanarak saç uçlarımızın kurumamasını dolayısı ile de kırılmamasını hedefliyoruz
aktardan alınan gliserin yağı,bebe yağı ve su 3'lüsünden elde ediliyor.
hazırlanışı;
1çay bardağı su
1kapak gliserin yağı
2-3 damla bebe yağı
kullanım sıklığı konusunda özel bir kural yok
ben her gece uyumadan önce saç uçlarıma fıslatıp uyuyorum mesela...gayet memnunum.siz de bu şekilde uygulayabilirsiniz...
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♪♪♪ :teytey:
uygulama yaptım ama uzama olmadı diyenler,lütfen bir de özel tarihlerde uygulayın kürü...
'o kadar bakım yapıyoruz neden sonuç alamıyoruz,işte cevabı' isimli topikte bu özel gün konusu bulunmaktadır
link vermek yasak olduğundan topik adı yazıyorum sadece.
bir sürü kesimden sonraki son halimiz de şu şekildedir...
SIKÇA SORULAN SORULAR
bemiks nasıl kırılır ???
bayanlar, şişenin üzerinde sarı bir nokta var
o noktanın üzerini bıçakla azcık kesin, yani incelsin orası (bıçakla üzerinden 3-5 kere geçerseniz olur)
sonra bi bez alın, şişeyi onun içine koyun ve elinizde o şekilde tutun ( camlar batmasın diye )
lavabonun kenarına dayayın şişeyi ve diğer elinizi o noktaya denk gelecek şekilde bastırın şişeye
pıt diye kırılıyor :78:
bemiks yerine bepanten olur mu????
ne yazık ki olmuyor arkadaşlar.
bepanten onarım amaçlı bir vitamindir, bemiks b vitaminidir ve uzaması içindir.
bir çok arkadaşımız bemiks kokuyor diye bepanten kullandı ama hiç bir extra uzama elde edemediler.
sarımsak kokuyor, ne yapmalıyım???
az miktar sütte 1 dakika kadar kaynatırsanız kokusu gidecektir.
sonra süzerek şampuanınıza ekleyin, şampuana sütü koymayacaksınız yani.
saçım şuan şuramda, şu kadar ayda belime gelir mi???
bunun cevabı kişiye özel ve sizde saklı. çünkü herkesin bünyesi farklıdır ve bakımlara farklı sürelerde tepki verir.
* sarımsaklı şampuanı yaz sıcağından dolayı kullanmıyorum,sıcakta çok koku oluyor çünkü... havalar serinleyince,ekim-kasım gibi,yeniden başlayacağım
* sarımsaklı şampuanı saçım GÜRLEŞSıN diye kullandım.sinameki kürü UZAMASI için... yani ; 'sarımsaklı kullanmasam sadece sinameki kullansam uzar mı?' tarzı sorularınızın cevabı 'evet'.
* bir kaç uygulamada uzamıyor diyip pes edenler oluyor.YAPMAYIN! herkeste başlıktaki gibi haftada 1 cm uzama olmayabiliyor. 7-8 uygulama sonrası verilen 1-2 haftalık arada uzadığını göreceksiniz.
* 'sinameki saç rengi değiştirir mi?' saçınız boya ise alttaki rengi az miktarda da olsa meydana çıkarır evet.ama boyanız yoksa hiç bir şekilde renk bozma durumu olmuyor...
* saç derinizde yara vs varsa kullanmayın! nihayetinde yaradır,açıktır,bir zararı olabilir...
* 'bu kürü kaşıma kirpiğime sürebilir miyim?' evet sürebilirsiniz.göze temas ettirmemek koşulu ile kullanın...aynı etki onlarda da görülücek...
sinamekiyi kaynattıktan sonra yapraklarını atacak mıyım / süzecek miyim?
tabiki de evet.
sinameki kürü saçımın dökülmesini durdurur mu?
hayır. hatta dökülmenizi arttırabilir bile. çünkü yağlı bakımlar bazı bünyelerde böyle olumsuz etkiler yapabiliyor.
badem yağı yerine, şunu bunu onu ötekini berikini eklesem olur mu???
ben asıl tarifin dışına çıkmadım. isterseniz siz tarifi değiştirebilirsiniz ama uzama elde edememe riskini göze alarak... sonra bana trip atmayın
pamuk şekerimizin katkılarıyla..... :78:
1. Kürü kaç hafta uygulucaz?
C. Kür 8 hafta uygulanıp 2 hafta ara verilicek.
2. Saçlarım çok dökülüyor, ne yapmam lazım?
C. Sakin olun, panik yok. Kür ilk 2 hafta ölü saçları atıyor. Sorun yok. Bu saçların daha sağlıklı uzamasını sağlıyor.
3. Küre başka malzemeler koysam olur mu?
C. Olur ama kürün ana maddeleri ; badem yağı, bemik ve sinemaki.
4. Haftalardır yapıyorum ama uzama yok ne yapmalıyım?
c. Kontess'te bu uzamayı 3 aylık kullanım sonucu elde etti. Kür işe yarıyor sadece biraz sabır. Gerekirse ara verme süresini 2 haftadan 3 haftaya uzatın.
5. Başka bakımlar yapsam birşey olur mu?
C. 10 günde 1 başka bakım yapabilirsiniz fakat her hafta 2.3 bakım saçınızı çok yorabilir.
6. Saçımdaki boyayı akıtır mı?
C. Duruma göre değişebilir. İlla herkeste boyayı akıtıcak diye birşey yok. Kür aksine benim saç rengimi koyulaştırdı içindeki badem yağından dolayı. Ama şunu unutmayın; Akıtabilirde akıtmayabilirde.
7. Kür çok kötü kokuyor ne yapmalıyım?
C. Küre ya da şampuanınıza kokulu yağlar ekleyebilirsiniz. ( Portakal, çilek, menekşe, böğürtlen vs ) Şampuanınıza koyucaksanız şampuanınızın büyüklüğüne göre ayarlamalısınız. 700 ml lik şampuana 1.2 kapak kokulu yağ ekleyin. Kürde kullanıcaksanız 1 tatlı kaşığı yeterli.
8. Sarımsaklı şampuanı nasıl hazırlıcam, nasıl kullanıcam, kokusu ne olucak?
C. 3.4 diş sarımsağı 2 ye bölüyoruz. Süt dolu cezveye atıyoruz ve taşıncaya kadar kaynatıyoruz. Sonra cezveyi ocaktan alıp sarımsakları ince ince doğruyoruz ya da rendeliyoruz.
Böylece koku felan kalmıyor. İsterseniz sarımsakları kokulu bir yağda dövüp ekleyebilirsiniz şampuanınıza.İçiniz rahat etmedi mi? 2. şampuanlamayı başka bir şampuan ile yapın böylece koku sorununuz kalmaz.
24 şubat itibariyle saçlarımı kestirmiş bulunmaktayım...
tamamen olmasa da yıpranık kısımlardan %70-80 kurtuldum.
neredeyse yaz başından beri yapmıyorum sinameki, sinüzitim çok feci azıyor
zaten uzatma çalışmam da yok artık.
bakım amaçlı bir takım ürünler ile idare ediyorum.
onlar nedir diyenlere :