Saç Uzatma Yöntemleri Haftada 1cm uzayan saçlara ne dersiniz?

sedacım enteleli şampuanı nerden aldın
sen katmadın değilmi enteleyi
bende fiyto sarımsaklı şampuan kullanıyorum çokta memnunum ama enteleliyi hiç duymamıştım

yok tatlım ben katmadm aktara gittim sorunun ne dedi bana saçlarım yavas uzuyo dedim hemen enteleli şampuan verdi kokusu falanda cok güzel portakala benzıyo gerçektende onu kullandıktan sonra 3 parmağa yakın dibim çıktı :81:

sedacım enteleli şampuanı nerden aldın
sen katmadın değilmi enteleyi
bende fiyto sarımsaklı şampuan kullanıyorum çokta memnunum ama enteleliyi hiç duymamıştım

yok tatlım ben katmadm aktara gittim sorunun ne dedi bana saçlarım yavas uzuyo dedim hemen enteleli şampuan verdi kokusu falanda cok güzel portakala benzıyo gerçektende onu kullandıktan sonra 3 parmağa yakın dibim çıktı :81:

merhaba bende bu kürü kasımın son haftasından beri kullanıyorum her ayın 16'sında oğluma cepten fotoğrafını çektiriyorum aralık-ocak-şubat bu üç ayın resmini karşılaştırdığımda gerçekten gözlerime inanamıyorum...keşke resimleri yükleyebilsemde gösterebilsem sizlere...sonuç olarak güzel olan herşey emek istiyor pes etmeden yıl sonuna kadar bu kürü uygulayacağım..çünkü saçlarımı kısacık kestirmiştim 3 aylık bakımda omuzlarıma gelmeye başladı ki benim saçlarım hiç uzamaz.......her pazar; üç ampul-bademyağı-sinameki üçünü saçıma uyguluyorum 6-7 saaat bekliyorum ayrıca cam kavanoza 4 diş sarımsak rendeledim 10 damla çam t.y. ekledim üstüne de şampuanımı döktüm(şampuanımın kapağı açılmadığı için) bir sefer sarımsaklı şampuanla şampuanlıyorum kafamda beklerken cildime peeling uyguluyorum 3-5 dakika bekliyorum sonrasında yine aynı şampuanla ama sarımsaksız olanıyla şampuanlıyorum ...saçlarımı kuruttuktan sonra aynanın karşısına geçip minik minik saçlarımı seviyorum.......ayrıca;konu sahibi arkadaşa çok ama çok teşekkür ediyorum gönlünüzün muradı neyse olsun diyorum ....

Kontesin saçları ne güzel olmuş öyle insanın inanası gelmiyor . Benimde omzumda şuan keşke belime inse bir an önce . hiç uzayan bir tip değil saçlarım :KK43:

sevgili yummma, aylar önce konu başlığına girip resimleri görünce bende inanamadım yok artık dedim ama uygulayıp üç ay geçtikten sonra bu sefer kendime inanamadım benim saçımda hiç ama hiç uzamaz bir ay yıkamayayım hayatta yağlanmaz pes etmeden bu kürü uygulamanızı öneririm çalıştığım için c.tesi-pazarım boş bende pazar günü yapıyorum..

teşekkür ederim önerin için . Senin saçın ne kadar uzadı peki . Şimdi şampuanıma sarımsak rendeledim umarım sonuç alırım bende çok ince telli çok kırılgan bir saçım var . Birde bu bebe yağı ne acaba normal bebeklerın vucuduna surulen mi saç uclarının nemli kalması için denmiş ya ?

kesinlikle sonuç alırsın...bebe yağı bebekler için kullanılan yağ ama ben saçıma hiç kullanmadım çünkü zaten ince telli ve cansız oldukları için iyice sönmelerinden korktum bence o formül daha ziyade saçı kabaran yatışmayan saçlar için ...saçıma gelince; eylülde saçımı hani klasik kısa saç modelleri olur ya tokalık hiç bir yeri olmaz öyle kestirdim belki abartı gelecek bu formülü keşfedene kadar (kasım ayı) aynı kısalıkta hiç uzamadan gezdim kasım sonu başladım şu anda elini atkuyruğu yapmak için tutarsın ya iki elimi alt alta koyarak saçımı tutabiliyorum şu anda hatta ucundanda birazcık dışarıda kalıyor...

kesinlikle sonuç alırsın...bebe yağı bebekler için kullanılan yağ ama ben saçıma hiç kullanmadım çünkü zaten ince telli ve cansız oldukları için iyice sönmelerinden korktum bence o formül daha ziyade saçı kabaran yatışmayan saçlar için ...saçıma gelince; eylülde saçımı hani klasik kısa saç modelleri olur ya tokalık hiç bir yeri olmaz öyle kestirdim belki abartı gelecek bu formülü keşfedene kadar (kasım ayı) aynı kısalıkta hiç uzamadan gezdim kasım sonu başladım şu anda elini atkuyruğu yapmak için tutarsın ya iki elimi alt alta koyarak saçımı tutabiliyorum şu anda hatta ucundanda birazcık dışarıda kalıyor...

Geçen sene şubatta kestirdim kulagımın altındaydı şimdi omzumda bunuda uygularsam seneye bu ayda nereme gelır acaba :S

mrb kızlar.3 aydır kullandığım sarımsaklı şampuan ve sinameki+bemiks+TATLI badem yağı 3lü kürü ile elde ettiğim sonucu sizlerle paylaşmak istedim.sinamekili kür için de japongülü nickli arkadaşımıza çoookkk teşekkür ederim.senelerdir istediğim saçlara kavuşmama ramak kaldı , sayesinde....hihoyyyt

buyrun farkı kendi gözlerinizle görün:kedi:

böyleyken böyleesositososito

sarımsaklı şampuan : 400ml'Lik şampuanınıza 5-6 diş sarımsağı rendeleyerek elde edebilirsiniz.
sinamekili kür: 1tutam sinamekiyi yarım çay bardağı suda kaynatın,ılıyınca içine 1çorba kaşığı TATLI badem yağı ve 1 bemiks ampül ekleyin.saç diplerinize sürün.4-5saat bekleyin ve yıkayın.

karışım her uygulama için ayrı yapılmalı yani TAZE OLMALI.

rutin saç yıkamamı sarımsaklı şampuan ile yapıyorum,sonrasında da mis kokulu bir şampuan ile yıkıyorum ki sarımsak kokmasın.saçınızda boya yoksa durulama suyuna bir kaç damla sirke damlatarak(elma sirkesi) kokudan kurtulabilirsiniz.ya da gliss saç bakım spreylerini öneririm

sinamekili kürü ise haftada1 kez uyguluyorum.sinameki ve badem yağı aktardan,bemiks eczaneden alınıyor

darısı başınıza can'lar =)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

GLıSERıNLı BAKIM
saç uçlarım kurumasın diye yeni başladığım bir kür bu da...
gliserinin nemi hapsetme özelliğinden faydalanarak saç uçlarımızın kurumamasını dolayısı ile de kırılmamasını hedefliyoruz
aktardan alınan gliserin yağı,bebe yağı ve su 3'lüsünden elde ediliyor.
hazırlanışı;
1çay bardağı su
1kapak gliserin yağı
2-3 damla bebe yağı
kullanım sıklığı konusunda özel bir kural yok
ben her gece uyumadan önce saç uçlarıma fıslatıp uyuyorum mesela...gayet memnunum.siz de bu şekilde uygulayabilirsiniz...

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♪♪♪ :teytey:

uygulama yaptım ama uzama olmadı diyenler,lütfen bir de özel tarihlerde uygulayın kürü...
'o kadar bakım yapıyoruz neden sonuç alamıyoruz,işte cevabı' isimli topikte bu özel gün konusu bulunmaktadır
link vermek yasak olduğundan topik adı yazıyorum sadece.

bir sürü kesimden sonraki son halimiz de şu şekildedir...

SIKÇA SORULAN SORULAR

bemiks nasıl kırılır ???

bayanlar, şişenin üzerinde sarı bir nokta var

o noktanın üzerini bıçakla azcık kesin, yani incelsin orası (bıçakla üzerinden 3-5 kere geçerseniz olur)

sonra bi bez alın, şişeyi onun içine koyun ve elinizde o şekilde tutun ( camlar batmasın diye )

lavabonun kenarına dayayın şişeyi ve diğer elinizi o noktaya denk gelecek şekilde bastırın şişeye

pıt diye kırılıyor :78:

bemiks yerine bepanten olur mu????

ne yazık ki olmuyor arkadaşlar.
bepanten onarım amaçlı bir vitamindir, bemiks b vitaminidir ve uzaması içindir.
bir çok arkadaşımız bemiks kokuyor diye bepanten kullandı ama hiç bir extra uzama elde edemediler.

sarımsak kokuyor, ne yapmalıyım???

az miktar sütte 1 dakika kadar kaynatırsanız kokusu gidecektir.
sonra süzerek şampuanınıza ekleyin, şampuana sütü koymayacaksınız yani.

saçım şuan şuramda, şu kadar ayda belime gelir mi???

bunun cevabı kişiye özel ve sizde saklı. çünkü herkesin bünyesi farklıdır ve bakımlara farklı sürelerde tepki verir.

* sarımsaklı şampuanı yaz sıcağından dolayı kullanmıyorum,sıcakta çok koku oluyor çünkü... havalar serinleyince,ekim-kasım gibi,yeniden başlayacağım
* sarımsaklı şampuanı saçım GÜRLEŞSıN diye kullandım.sinameki kürü UZAMASI için... yani ; 'sarımsaklı kullanmasam sadece sinameki kullansam uzar mı?' tarzı sorularınızın cevabı 'evet'.
* bir kaç uygulamada uzamıyor diyip pes edenler oluyor.YAPMAYIN! herkeste başlıktaki gibi haftada 1 cm uzama olmayabiliyor. 7-8 uygulama sonrası verilen 1-2 haftalık arada uzadığını göreceksiniz.
* 'sinameki saç rengi değiştirir mi?' saçınız boya ise alttaki rengi az miktarda da olsa meydana çıkarır evet.ama boyanız yoksa hiç bir şekilde renk bozma durumu olmuyor...
* saç derinizde yara vs varsa kullanmayın! nihayetinde yaradır,açıktır,bir zararı olabilir...
* 'bu kürü kaşıma kirpiğime sürebilir miyim?' evet sürebilirsiniz.göze temas ettirmemek koşulu ile kullanın...aynı etki onlarda da görülücek...

sinamekiyi kaynattıktan sonra yapraklarını atacak mıyım / süzecek miyim?

tabiki de evet.

sinameki kürü saçımın dökülmesini durdurur mu?

hayır. hatta dökülmenizi arttırabilir bile. çünkü yağlı bakımlar bazı bünyelerde böyle olumsuz etkiler yapabiliyor.

badem yağı yerine, şunu bunu onu ötekini berikini eklesem olur mu???

ben asıl tarifin dışına çıkmadım. isterseniz siz tarifi değiştirebilirsiniz ama uzama elde edememe riskini göze alarak... sonra bana trip atmayın :KK1:

pamuk şekerimizin katkılarıyla..... :78:

1. Kürü kaç hafta uygulucaz?

C. Kür 8 hafta uygulanıp 2 hafta ara verilicek.

2. Saçlarım çok dökülüyor, ne yapmam lazım?

C. Sakin olun, panik yok. Kür ilk 2 hafta ölü saçları atıyor. Sorun yok. Bu saçların daha sağlıklı uzamasını sağlıyor.

3. Küre başka malzemeler koysam olur mu?

C. Olur ama kürün ana maddeleri ; badem yağı, bemik ve sinemaki.

4. Haftalardır yapıyorum ama uzama yok ne yapmalıyım?

c. Kontess'te bu uzamayı 3 aylık kullanım sonucu elde etti. Kür işe yarıyor sadece biraz sabır. Gerekirse ara verme süresini 2 haftadan 3 haftaya uzatın.

5. Başka bakımlar yapsam birşey olur mu?

C. 10 günde 1 başka bakım yapabilirsiniz fakat her hafta 2.3 bakım saçınızı çok yorabilir.

6. Saçımdaki boyayı akıtır mı?

C. Duruma göre değişebilir. İlla herkeste boyayı akıtıcak diye birşey yok. Kür aksine benim saç rengimi koyulaştırdı içindeki badem yağından dolayı. Ama şunu unutmayın; Akıtabilirde akıtmayabilirde.

7. Kür çok kötü kokuyor ne yapmalıyım?

C. Küre ya da şampuanınıza kokulu yağlar ekleyebilirsiniz. ( Portakal, çilek, menekşe, böğürtlen vs ) Şampuanınıza koyucaksanız şampuanınızın büyüklüğüne göre ayarlamalısınız. 700 ml lik şampuana 1.2 kapak kokulu yağ ekleyin. Kürde kullanıcaksanız 1 tatlı kaşığı yeterli.

8. Sarımsaklı şampuanı nasıl hazırlıcam, nasıl kullanıcam, kokusu ne olucak?

C. 3.4 diş sarımsağı 2 ye bölüyoruz. Süt dolu cezveye atıyoruz ve taşıncaya kadar kaynatıyoruz. Sonra cezveyi ocaktan alıp sarımsakları ince ince doğruyoruz ya da rendeliyoruz.
Böylece koku felan kalmıyor. İsterseniz sarımsakları kokulu bir yağda dövüp ekleyebilirsiniz şampuanınıza.İçiniz rahat etmedi mi? 2. şampuanlamayı başka bir şampuan ile yapın böylece koku sorununuz kalmaz.

24 şubat itibariyle saçlarımı kestirmiş bulunmaktayım...

tamamen olmasa da yıpranık kısımlardan %70-80 kurtuldum.

neredeyse yaz başından beri yapmıyorum sinameki, sinüzitim çok feci azıyor :KK30:

zaten uzatma çalışmam da yok artık.
bakım amaçlı bir takım ürünler ile idare ediyorum.

onlar nedir diyenlere :

kontes saçın kaç ayda bu hale geldi

Geçen sene şubatta kestirdim kulagımın altındaydı şimdi omzumda bunuda uygularsam seneye bu ayda nereme gelır acaba :S
oy oyyy bu ne annem matematik sorusu gibiiii

1980 yılında annem 35 yaşında , ablam 5 yaşındaysa, ben ne zaman doğdum :KK53:

herkesin bünyesi farklı, biz ne bilelim vereceği tepkiyi?

kontes saçın kaç ayda bu hale geldi

hangi hale canım? orda bi sürü fotoğraf var ve yazdığım gibi bir çok da 'kesimim' oldu

oy oyyy bu ne annem matematik sorusu gibiiii

1980 yılında annem 35 yaşında , ablam 5 yaşındaysa, ben ne zaman doğdum :KK53:

herkesin bünyesi farklı, biz ne bilelim vereceği tepkiyi?

hangi hale canım? orda bi sürü fotoğraf var ve yazdığım gibi bir çok da 'kesimim' oldu

omuzundan gögüs altına inmesini soruyorum :KK70:

omuzundan gögüs altına inmesini soruyorum :KK70:

canım omzunla göğüs altın arası kaç cm? 20 falandır sanırım
kontesin saçı hafta 1 cm uzamışsa 20 haftada 20 cm uzar.
genel olarak deneyip iyi sonuç aldık diyenlerinkide ortalama bu düzeyde uzamış ama ucu çok kırılan finden boyadan yanan, daha sık kestirmek zorunda kalan ve bu sonucu alamayanlar da olmuş demekki herkesin yapısı bir değil.
senin saçın yapısı vs.. kontesinki gibiyse seninkide bu kadar sürede uzar inşallah...

canım omzunla göğüs altın arası kaç cm? 20 falandır sanırım
kontesin saçı hafta 1 cm uzamışsa 20 haftada 20 cm uzar.
genel olarak deneyip iyi sonuç aldık diyenlerinkide ortalama bu düzeyde uzamış ama ucu çok kırılan finden boyadan yanan, daha sık kestirmek zorunda kalan ve bu sonucu alamayanlar da olmuş demekki herkesin yapısı bir değil.
senin saçın yapısı vs.. kontesinki gibiyse seninkide bu kadar sürede uzar inşallah...

ALLAH razı olsun canım ben bunu çok önceden denemiştim bemiks felaket kokuyordu saçımdan çıkaramamıştım kaç ay yanıma gelen ilaç kokuyorsun diyordu bıraktım bende ama dün sarımsak rendeledim şampuana kaynatmadım ben şampuanı yellendirmiş resmen :KK70: nebiçim koktu yıkadım 3 kere gözenekler yanar gibi oldu . Sonra normal bir şampuanla yıkadım krem ve sprey sıktım besleyici kokuyu bastırması için . Sinemaki kürüne ancak 1 ay sonra başlayabilirim sanırım . 20 cm mükemmel bir sonuç benim saçım bir senede 12 cm kdr uzuyor yani her ay bir cm . 12 ayda kulak altından omuzuma indi işte .

X