Saç Uzatma Yöntemleri Haftada 1cm uzayan saçlara ne dersiniz?

Arkadaşlar merhaba, bu topiğe yeni uğrayanlarınız ve kararsızlık yaşayanlarınız varsa zaman kaybetmeden bu bakıma başlamaları için 3 aylık değişim fotoğraflarımı paylaşmak istedim. :)

Bunlar eylülde bakıma başlamadan çekildi, hemen ardından bakıma başlandı ;

Alın üstündeki boşluklara ve saçın inceliğine özellikle dikkat etmenizi istiyorum, berbat haldeydi

Bunlarda yılbaşında çekildi yan, tam 3 ay sonra..Bu üç ayın 2 ayı bakımlar geçti, yani 8 kür yapıldı, ara verildi, bu çarşambadan itibaren 2. küre başlanılacak.

Ben de bugün fotoğrafları karşılaştırırken bu kadar fark olduğunu yeni farkettim ve inanamadım.. Buraya bu bakımı yazan ve sorulara cevap veren konu sahibine tekrar beni bu kabustan kurtardığı için teşekkür ediyorum

Saçlarımı hayatımda ilk defa uzatıyorum ve bu yolda sabrı da bu bakıma verdiğim emekler sağlıyor, yoksa kısa saç hayranı biri olarak çoktan kestirmiştim ama emeklerime kıyamıyorum, kendimi uzun saçlı görmek için sabırsızlanıyorum :)

Bir kaç da not düşmek istiyorum,

-Normalde saçım daha parlak ama yeni siyaha boyattığım için parlaklığı biraz kırıldı, tabi ankara soğuğunun da etkisi oldu, normalde bakımın verdiği parlaklık şahane..

-Size uzaması az görünebilir ama benim için mucize çünkü saçlarım çok zor uzar.

-1 ay kadar sarımsaklı bakımı da yaptım ama zahmetinden dolayı bıraktım, şimdi sarımsak yağıyla devam etmeyi düşünüyorum.

-Gliserinli bakımı da uyguluyorum.

- tarife ek olarak sinamekiyi kaynatırken içine tane karanfilde atıyorum, karanfil saça en iyi gelen şeylerden biri. bir de susam yağı katıyorum gene 1 çorba kaşığı.

- sinamekiyi baya bol atıyorum.

Şimdi sizden de bir kaç öneriye ihtiyacım var, 2. kürde başka ne katabilirim, belki uzaması hızlanır.. bazı arkadaşların bemiks dışında başka ampüller kattığını duymuştum, fayda gören oldu mu, ona göre ben de alayım, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

acayip fark var canım,çok güzel gözüküyor...neler yaptın 3 ay uzun süreç...benimde eskiye oranlı saçım çok azaldı...pratikse bende yapabilirim...face'den de yazabilirsin...
siyah saç yakışmış...

harika olmuş saçların yaa maşallah gerçekten de süpeeer nazar değmesin :) çok kıskandım saçlarını hemen bende başlıyorumm D

Biraz once televizyonda izledim ben bugday ozu yagi sac icin mukemmelmis ve isirgan otu yagi ben ikisinide alip ayrica haftada bir gunde bu bakimi yapmayi planliyorum ayrica sabahlari buyuk hurmalar varya onlardan ve yulaf karistirilip yersek 6 hafta sabah kahvalti olarak sac dokulmesi tamamen duruyormus.

Son düzenleme:
arkadaşlar sık banyo yapmak ve düzlüştirici maşa vs aletler kullanmamakta saçların uzamasında çok faydalı oluyor ben 3 ay önce kestirdim saçlarımı şu an 4 yada 5 cmlik bir uzama var fotoğrafları yan yana koyduğumda fark ettim bende
bu saçlarımın ilk hali

buda şimdiki hali

birinde kıvırcık birinde düz o yüzden uzun gözüküyo diyebilirsiniz ama kestirdiğimden beri çektirdiğim ilk fönüm bu doğal halindeyken 1 cm daha kısa gözüküyo kıvırcık olduğundan dolayı ama sonuç bu işte :)

Son düzenleme:
süper süper süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

harika olmuş saçların yaa maşallah gerçekten de süpeeer nazar değmesin :) çok kıskandım saçlarını hemen bende başlıyorumm D

Çok teşekkürler, bence de vakit kaybetme, yazın güneşine ve tuzlu suyuna karşı koyacak güçlü saçlarımız olsun

süperrrrrrrrrrrrrrr

senin sayende :13::13:

şu an şampuan olarak bioblas kullanıyorum dökülmesine çok çok iyi geldi ama kutum bitince tresan ısırgan özlü şampuanı denemeyi düşünüyordum zaten, duymuştum ısırganın saça iyi geldiğini. Diğerlerini de bir araştırayım. Şu an ihtiyacım olan şey daha çok uzaması. Dökülmesi durdu çok şükür.

Ah şu sondaki kadar uzun olsa daha ne isterim :)
Ayrıca senin saçın gibi kıvırcık saçlar hep özendiğim türde saçlardır, kıymetini bil :)

Son düzenleme:
tatlı badem yağı olması gerekiyor, ama şöylede bişi var acı badem yağı olsa mutlaka yazardı üstünde o tatlı badem yağıdır bence. kokusundan anlarsın zaten

tamam tatlım yengemde tatlı badem yağı vardı onu koklayım bide kendiminkini koklayım inşallah aynıdır çünkü saç bakım spreyimi onunla yaptım

deryaa hakkaten değişim bariz belliii.. ben de bu saçlarıma bişiler yapmam lazım fena dökülüoo

değişim harika sarımsaklı kürden yapamam kokuya dayanamam die ama sinamekili kürden deniyim diyorum denemedik bir o kalmasın :))

teşekkür ederim AcapellaSoul ama fön falan tutmuyo pek o yönden canımı sıkıyo ama olsun idare ediyorum en azından sabahları okula gitmek için kalktığımda saçlarımla saatlerce uğraşmak zorunda kalmıyorum saçlarını 2 günde bir yıkamanı tavsiye ederim gerçekten faydasını görceksin ha bide kırıkların varsa aldır onları

kızlar bende badem yağı yoktu sinemakili kür içine daha önce tüm yağların karışımı olan bir yağ koydum badem yağı yerine. sonuç alırsam paylaşırım. ben onun dışında sarımsaklı şampuan kullanıyorum içine çam terabandin badem yağı zeytin yağı bal koydum bunun dışında sinemakili küre koydum yağdan koydum. o yağa gelince annem zeytin yağının içine bir avuç sarımsak attı karanlık odada on gün bekletti. kokusu falan gidiyor. ben iyice gitsin diye içine kekik de koydum menekşe yağı yılan yağını da eklemiştim. şampuana koyduğum yağlardan ve baldan dolayı saçım canlandı. daha önce boya yaptığımda boyası geldiğinde saçlarım matlaşır iğrenç olurdu şimdi ise parlak ve kendi rengine dönmeye başladı. uzamasını da etkiliyor çünkü normalde saçlarım hiç uzamaz sinemakili kürü bir kez kullandım ilk aydan sonra fotoğrafları paylaşırım. sarımsaklı şampuanda fiytoyu öneririm dökülmeye birebir serumuda var yanında

Acepellasoul arkadaşım her defasında taze hazırladın dimi kürü?gerçekten büyük fark var saçlarda.ben 5-6 kez yaptım ama aşırı dökülüyor engelleyemedim.bir de gebelikte kullanmanın bi sakıncası varmıdır acaba?

yazınıı okuyunca aklıma geldii menekşe yagı güzel kokuyor degilmi
bende sarımsaklı kür yapıyorum şampuanıma kattım sarımsagı
menekşe yagıda damlatsammı acaba içine?
siz şampuanın içinemi kattınız?

deryaa hakkaten değişim bariz belliii.. ben de bu saçlarıma bişiler yapmam lazım fena dökülüoo

Ayşecim dene mutlaka, benim dökülmelerimi resmen durdurdu bu bakım.

Her gün yıkamanın zararlı olduğunu duymuştum saçı kuruttuğu için, zaten öyle yapıyorum ben de :)
kırıkları aldırmaya kıyamıyorum şimdilik, zaten azıcık uzadılar, kaybetmek istemiyorum o farkı, belki ileride, zaten gözüme batan bir kırığımda yok gibi.

evet her defasında taze hazırladım. bana çok iyi geldi ama her saç tipine ve derisine göre değişiyor. bioblası öneririm o da çok iyi geldi dökülmelerime. gebelik hakkında bir bilgim yok maalesef..

evett şampuanın içine kattım. aslında fikir şöyle geldi aklıma: ablamın kaşları incecikti saçları da çok kötüydü ince telli zayıftı. kuaför şampuan vermiş buna sarımsaklı kızın kendisi de kullanıyormuş işte demişki içine bitkisel yağları da kat farkı göreceksin ben kullanıyorum saçlarım baya kalın çıkmaya başladı demiş. neyse ben bir ay sonra gittim ablamın incecik kaşları kapkalın olmuş dedim naptın diye bişi yapmadım şampuandan herhalde dedi. ben de aldım içine yağları kattım. çok da memnun kaldım hem saçlarım uzuyor hem çok canlı gözüküyor. tavsiye ederim kızlar. menekşe yağıda saça iyi geliyor zaten

bende bu bakımı yapıyorum yarın 2. haftammm ama saçlarımı azcık kestireyim diyorum:)

Kizlar bende bsliycam kismetse pek umudum yok ama..resimlerden etkilndim ama bnm sacim cok zor uzuyo ve cok kirik var.. arkadaslar arasinda alay konusuyum bnm saclarim belime gelirdi bu zamana kadar diyen arkdslrim var.. baklim bnde baslicam insallah ise yarar.. sac dokulmesine karsi bi yontem biliyorum onu uyguluyorum garantisini verebilirim.. sampuaniniza dogum kontrol hapi ezip calkalyin.. bnm sacim avuc ici kadar dokulurken yedi tel anca dokuluyo yikadikdan sonra benden solmesiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…