hadi yarışarak zayıflayalım her pazar en çok zayıflayan 1. olsun

Yeni arkadaşlar hoşgeldiniz emin olun doğru yerdesiniz...
Melikecim gene coşmussun paylasimlarin çok güzel başarı hikayesinden çok etkilendim inşallah bizde birgun yazarız basari hikayemizi...
 
Son düzenleme:
Melikecigim cok guzel bir hikaye. Gozyaslarimla okudum. Cunku ben hicbir zaman basaramicam. Olmuyor. Bu hafta biraktim. Verdigimide almisimdir. Ben niye iradesizim. Yemek yemeyi neden cok seviyorum.6 kasimdan beri kk takip ediyorum bir arpa boyu yol alamadim. Verdim aldim. Al gulum ver gulume dondu. Bugun ilk cocugumu dogurduktan sonra biraz kilo verdigimde aldigim elbiseyi giydim. Kollari o kadar dar geldiki utandim. Olmuyorsa kilomu kabul edip boyle yasamak diyorum ama. Daha cok kilo alicam ve daha mutsuz olucam. Offff offf. Ben bu kadar aciz olamam ya. Bu arada adim Betul.
 
Son düzenleme:
Melikecigim cok guzel bir hikaye. Gozyaslarimla okudum. Cunku ben hicbir zaman basaramicam. Olmuyor. Bu hafta biraktim. Verdigimide almisimdir. Ben niye iradesizim. Yemek yemeyi neden cok seviyorum.6 kasimdan beri kk takip ediyorum bir arpa boyu yol alamadim. Verdim aldim. Al gulum ver gulume dondu. Bugun ilk cocugumu dogurduktan sonra biraz kilo verdigimde aldigim elbiseyi giydim. Kollari o kadar dar geldiki utandim. Olmuyorsa kilomu kabul edip boyle yasamak diyorum ama. Daha cok kilo alicam ve daha mutsuz olucam. Offff offf. Ben bu kadar aciz olamam ya. Bu arada adim Betul.

DUR BAKALIM BETÜL YA.hemen bırakmak olurmuymuş öyle.bu hafta bende sıkıldım .kolay bir süreç değil.ama her ne yaptıysan belliki yanlış olmuş.yeniden başla sen cahil bir kadın değilsin.al önce iradeni eline.git bir diyetisyene.sana uygun bir diyet listesi al.yemeklerden yağı azalt hiçbirşey yapamıyorsan.aburcuburu çocuk işi görmeyi dene.karne dönemine giriyoruz sıkıntılı bir dönem.ama senin zayıflamana engel değil.sen kendin bahane buluyorsun veliye kızdım yedim.sıkıntılı dönem yedim iyi bırak şimdi yaza buradaki kadınlar lopez girsin sen obez gir.karar senin kimse sana karışamaz.kiloyu kabul et sonra kilonun getirdiği hastalıkları kabul edersin şeker tansiyon kalp.karar senin.yola devam dersen yanındayız. :KK53:
 
şişmanlık sonucu hangi hastalıklar ortaya çikabilir:

1-) Nefes darlığı ve kısa kısa nefesalma

2-) Ortopedik rahatsızlıklar; fazla kilolar eklemleri özelikle de bel ve diz eklemleri yıpranır ve ortaya artroz ve artritis çıkar.

3-) Psikolojik problemler ve bunların başında aşağılık kompleksi ve de kendine güvensizlik gibi

4-) Şişmanlık nedeniyle aşırı yorgunluk

5-) Kalp, kan dolaşımı rahatsızlıkları bunların başında; kroner kalp yetersizliği, kalp enfaktürüsü, kalp büyümesi nedeniyle kalp zafiyeti, yüksek tansiyon

6-) Şeker hastalığı

7-) Kandaki kolesterol, lipid ve trigliseridin artması

:cool: Bacaklarda tromboz

9-) Kanserhastalıklar; göğüs, prosta, bağırsak, akciğer ve rahim kanseri

10-) Doğumda problemler ortaya çikabilir

11-) Uyurken aniden nefes kesilmesi (apnea) :KK4:
 
ideal kiloya ulaşabilmek ve bu kiloyu korumakiçin gerçekten yeme şeklimiz yaşam tarzımız olabilir mi? Yasakların olmadığı, rejimin asla bozulmadığı bir sistemin var olduğunu bilseydiniz ne yapardınız?

Dünyamızda her iki kişiden birinin sorunu olan fazla kilo probleminin çözümü için kafamızı nereye çevirsek mucize çözüm önerileri ile karşılaşıyoruz.
Sabahları kaynatılıp içilen maydonoz- lahana suları, bir kaç meyva ve baharatın karışımı ile oluşturulan büyülü metabolizma içecekleri, bir haftada 4-5 kilo verdiren diyetler, hiç yan etkisi olmayan! bitkisel destekler ...

Bir çoğu bilimsel temele dayanmayan bu çözümler çoğu zaman hepimiz için belki de can simidi edası ile tutunduğumz bir dal oluyor. Şehir efsanesi hızı ile kulaktan kulağa yayılan bu çözüm önerilerini büyük bir umutla belirli bir zaman dilimi için uyguluyoruz. Kısa vadede bir sonuç alsak bile uzun vadede verdiğimiz kiloları fazlası ile geri alıyoruz. Bir müddet sonra arayışlar tekrar başlıyor. Bu sefer de başka başlıklar altında yine aynı tarz uygulamalardan medet umarak herşeye silbaştan tekrar başlıyoruz ve bir süre sonra tekrar aynı hayalkırıklığı hayatımıza bir kez daha giriyor. Kaybettiğimiz zamana mı yanalım, bozulan metabolizmamıza yanalım, harcadığımız paraya mı yanalım yoksa kaybettiğimiz umuda mı yanalım...

Eğer hayatınız ya rejimdeyim ya değilim şeklinde ikiye ayrılıyorsa, herkes pilav-börek-tatlı yerken siz haşlanmış sebze yiyorsanız, davetlerde ikram edilen güzelim yiyecekleri canınız çok istemesine rağmen diyetteyim diye geri çeviriyorsanız biliniz ki yanlış yol üzerindesiniz.

İşte size kalıcı kilo kontrolü için yaşam tarzı haline getirebileceğiniz yeme önerileri:

1) Yiyeceklerin porsiyon büyüklüğü konusunda dikkatli olun. Yemeğin en lezzetli kısmı ilk üç lokmadır. Sonraki lokmalar dilimizdeki tat algılayacalarını doyuma ulaştırır. Dolayısı ile biz yemeğe ilk lokmalardaki lezzet duygusu ile devam ederiz.. Eğer yemeği lezzeti için yiyorsak bu üç lokma yeterli olacaktır.

2) Çeşidi bol miktarı az tutun, içeceğe önem verin. Örneğin bir davettesiniz tabağınıza iki dilim börek, bir dilim kek, iki kaşık kısır-patates salatası yerine yarım dilim börek, yarım dilim kek, yarımşar kaşık diğer ikramlıklardan koyabilirsiniz. İkramlıkların yanında şekersiz içecek miktarını bol tutabilirsiniz. Akşam yemeğinde de, sebze yemeği-yoğurt yerseniz hem hiç kimse diyet yaptığınızı anlamaz hem de çok rahat kilo verirsiniz.

3) Acıktığınızda vücudunuza cevap verin. Acıkmak tıpkı uykumuzun gelmesi gibi fizyolojik bir ihtiyaçtır. Bu fizyolojik ihtiyacı asla ertelememek gerekir. Ancak acıktığımızda aklımıza gelen ilk şey olan börek, açma, kurabiye gibi karbonhidrat ve yağ oranı yüksek besinler yerine süt-yoğurt-ayran ve beraberinde meyva yemek daha akıllıca seçimler olur. Böylelikle ana öğünlerde sevdiğimiz yiyeceklere daha fazla yer verebiliriz.

4) Seçimlerinizde dikkatli olun, yağdan kaçın. Dünya üzerindeki en yüksek kalorili yiyecek yağdır. Yağ oranı yüksek yiyeceklerin enerji bombası olduğunu unutmayın, yiyeceklerdeki gizli yağlara karşı uyanık olun. Örneğin canınız simit yemek istediğinde sokak simidini tercih edin. Kebapçıya gittiğinizde kıyma kebaplar yerine parça etli kebapları yemeniz daha az enerji almanıza neden olur. Kızartmalardan, kremalardan, şarküteriden uzak durmaya çalışın.

5) Hareket edin ve sabredin. Kilolarınızı bir günde almadığınızı ve bunu bir günde veremeyeceğinizi bilin. Mucize formullerin hem metabolizmanıza zarar vereceğini hem de sizi kısır kilo döngüsüne sokacağının farkında olun ve bunlardan uzak durun. :KK56:
 
• Makarna, pilav, ekmek gibi karbonhidratlar diyetten tamamen çıkarılmalıdır : Yanlış. İnsan vücudu ana enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Zayıflayayım diyerek ekmeği, pilavı kesmek ve bu besinleri hiç tüketmemek vücuda doğru enerjiyi vermemek anlamına gelir. Bu durumda Vücutta enerji elde edebilmek için kas ve karaciğerdeki glikojen depoları kullanılır yani sudan kilo verirsiniz, şişmanlığınızın nedeni olan yağ dokusu olduğu gibi yerinde kalır. Normal beslenmeye geçtiğinizde iki kat daha fazla kilo alırsınız.
• Protein ağırlıklı yemek çok sağlıklı kilo kaybı sağlar : Yanlış. Protein ağırlıklı beslenmede, vücut proteinleri sindirmek için çok fazla enerji harcar ve zayıflama olabilir. Ancak proteinlerle birlikte çok fazla yağ da vücuda gireceği için, kan yağlarında yükselme ve korener kalp hastalıkları ortaya çıkabilir, Gut hastalığı gelişebilir. Ayrıca, proteinler vücuttan atılmak için kemikten kalsiyum çeker ve bu da kemik erimesine neden olur. Bu durumda zayıflasanız bile geri kalan hayatınızı hasta bir insan olarak geçirirsiniz.
• Meyva yemekten 2 saat sonra yenir, yoksa bütün yenilenler yağa dönüşür : Yanlış. Eğer doymuyorsanız ikinci tabak yemek yerine, 1 tane meyva yemek daha az enerji alımına yani daha az yemeye neden olur. O nedenle doymuyorsanız, ikinci tabak yemek yerine 1-2 tane meyva yemek daha iyi bir yaklaşımdır.
• Maydanoz suyu zayıflatır : Yanlış. Maydanozun idrar söktürücü etkisi vardır. İdrar kaybı nedeniyle insan kendini hafiflemiş hisseder, yoksa kilo kaybına ve yağ dokusu azalmasına hiç bir faydası yoktur.
• Sauna gibi sıcak ortamlarda terlemek zayıflatır : Yanlış. Sauna gibi sıcak ortamlarda terleyerek kaybedilen yağ değil sudur. Bu gibi sıcak ortamlar, organizmanın toksinlerden arınmasını, kasların gevşemesini, kırgınlığın atılmasını sağlar ancak zayıflatmaz. Kilo kaybetme açısından bakacak olursak, soğuk sıcaktan daha etkilidir.
• Sabahları aç karnına limonlu su içmek zayıflatır : Yanlış. Limonun bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır, ancak soğuk yada ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı hiçbir etkisi yoktur.
• Kan şekerim düştü, tatlı yemeliyim : Yanlış. Kan şekeriniz düşüp, eliniz ayağınız titriyorsa, asla tatlı yemeyin, peynir ekmek daha iyi bir seçimdir. Tatlı yiyebilecekler sadece insülin kullanan şeker hastalarıdır.... :KK56:
 
kilo kontrolü ile ilgili sorun yaşıyorsanız bazı püf noktaları bilerek uygulamanız bu konuda size yardımcı olacaktır.

1) Yağlı yiyeceklerin enerjisi yüksektir. İlk dikkat edilecek nokta yüksek yağlı yiyeceklerden kaçınmaktır. Birçoğumuz kızartma yemediğimiz zaman veya ekmeğimizin üzerine yağ sürüp yemediğimiz zaman az yağlı yediğimizi düşünürüz. Bir de gizli yağı yüksek yiyecekler vardır, bu tür yiyecekleri fark etmeden yediğimizde de çok fazla kalori alırız. Örneğin kremalı çorbalar, kıymadan yapılan kebaplar, pastane simitleri, kremalı hazır dondurmaları sık tüketirsek kilo kontrolünde sorun yaşayabiliriz. Bir yiyecek çok yumuşaksa, ısırdığımızda ağzımızda dağılıyorsa, elimize aldığımızda elimizde yağ bırakıyorsa çok yağlı bir yiyeceği tüketiyor olabiliriz. Evde yemek yaparken, 1 kg sebze yemeğine 2 yemek kaşığı yağ koyarsak, etli yemekleri yaparken ekstra yağ eklemezsek daha sağlıklı ve hafif yemekler yapmış oluruz.
2) Porsiyon büyüklüğünü doğru ayarlamayabilmek çok önemlidir. Evde yemek yerken büyük servis tabakları yerine pasta tabağı kullanmak hem gözümüzü doyurur hem de daha az yemek tüketmemizi sağlar. Dışarda servis edilen yemeklerin porsiyonu çok büyüktür ve ev yemeğine göre daha yağlıdır. Dolayısı ile mümkün olduğu kadar evde yemeyi tercih etmek daha iyi olur. Haftada 2’den fazla dışarda yemesek iyi olur. Bununla birlikte dışarda yemek durumunda kaldığımızda yarım porsiyon ısmarlayabiliriz veya arkadaşımızla birlikte isek 1 porsiyonu bölüşebiliriz. Yiyemediğimiz yemeği de paket yaptırabileceğimizi unutmamamız gerekir.
3) Özellikle karbonhidratlara karşı uyanık olmak gerekir. Bazılarımız hiç ekmek yemeyerek zayıflamaya çalışır. Bu yanlıştır. Ekmek en temel besin maddelerinden biridir ve günlük beslenmede muhakkak olmalıdır. Pilav, makarna, kuskus, kurubaklagiller, börekler, pastalar, tatlılar, unlu çorbalar da ekmek kalitesinde besinlerdir. Bu besinleri ekmekle birlikte tüketmemek gerekir. İçecek olarak ayran, taze sıkılmış meyve suları ve light ürünleri tercih etmek daha iyi olur. Alkol içeren içeceklerin, gazlı içeceklerin enerji değerinin yüksek olduğu bilinmelidir.
4) Acıktığımızda vücudumuza cevap vermemiz gerekir. Acıkmak tıpkı uykumuzun gelmesi, tuvalet ihtiyacımızın gelmesi gibi fizyolojik bir ihtiyaçtır. Açlığımızı ertelersek bir sonraki öğünde iki kat daha fazla tüketiriz. O nedenle acıkınca muhakkak birşeyler yemelidir. Bunun illaki donanıımlı bir öğün olmasına gerek yoktur. Örneğin 1 bardak ayran, 1 tane meyva da vücuda cevap vermek anlamına gelir.
5) Günlük hayatımızda mutlaka hareketimizi artırmamız gerekir. Hareket etmeden az yiyerek zayıfladığımızda yağ dokusu kaybımız daha az olur daha çok kas ve su kaybederiz. Bu da dolaylı olarak metabolizma hızımızı yavaşlatır ve tekrar kilo alımı daha çabuk olur. Hareket hayatımzın bir parçası olsun. Her yere yürüyerek gitmeye çalışalım, asansörleri hayatımızdan çıkaralım. Mümkünse haftada en az 3 gün en az 40 dakika tempolu yürüyelim.
6) En önemli kural sabırlı olmaktır. Kiloları bir günde almadığımıza göre bir günde veremeyiz. Ayda 2,5 kg-4 kg arasındaki kilo kaybı sağlıklıdır. 10 kg vermek için 4 ay gibi bir süreyi hedeflemek daha doğru olur.
 
Sinirlendikçe Yiyenlerden Misiniz?

Stres artık hepimizin yaşamının baş aktörü farkındayım. Çoğunuzun "Stresten yiyorum" ya da "Sinirlendikçe buzdolabını açıyorum" dediğini de duyar gibiyim. Araştırmalar da zaten depresif dönemlerde insanların çok daha fazla kilo aldıklarını onaylıyor. Peki depresif dönemde neden daha çok yiyoruz? Bunu hiç düşündünüz mü?

Gerçekte tüm canlıların strese verdiği cevap anoreksi, yani karşılaşılan stresli bir durum karşısında yemeğin kesilmesi ve iştahsızlıktır. Peki nasıl oluyor da tüm canlılar bu reaksiyonu gösterirken, insanlar stres karşısında besin alımını çoğaltıyor? Bu konuda birçok araştırma yapılmış ve sonuçta insanların stresle yemeği artırmasının, öğrenilmiş bir davranış olduğuna karar verilmiş.

Karşılaşılan stresli bir durum karşısında insan dahil bütün canlıların vücudunda stres hormonları dediğimiz başta Kortizol, Adrenalin ve Noradrenalin gibi hormonlar devreye giriyor. Bu hormonların vücuda yaptığı etki kan şekerini yükseltmek, kalp hızını artırmak, damarlarda kasılma yaratmaktır. Aslında bir tür kaçmaya karşı vücudu hazırlamaktır. Yani bir tür savunma mekanizmasıdır. Düşünün korkmuş, huzursuz bir durum karşısında aslında bütün canlılar kaçmak gibi bir çıkış yolu ararken insanoğlu buzdolabına gidiyor ve hiç ihtiyacı yokken yemeye başlıyor.

Aslında insanoğlunda da durum hemen böyle olmuyor. Karşılaşılan ilk streslerde insan da diğer canlılar gibi yemeyi kesiyor ve durumla mücadele etmek için başka çıkış yolları arıyor. Yaşanılan birkaç stresten sonra böyle bir durumla karşılaştığında farkında olmadan bir şeyler yediğinde kendini mutlu hissetmeye başlıyor. Hele hele yenilen gıda karbonhidrat oranı yüksek bir yiyecekse daha çok mutlu olmaya başlıyor. Çünkü bu karbonhidratlar vücutta serotonin ve endorfin denilen mutluluk hormonlarını yükseltiyorlar. Kişi bunu yavaş yavaş öğrenmeye başlıyor. Yaşadığı üzüntülü bir olay, sinirlendiği bir durum karşısında kendini daha iyi hissetmek için başlıyor yemeye ve özellikle çikolata, tatlı gibi şeker oranı yüksek yiyecekleri seçiyor. Bu durumda da kilo alımı kaçınılmaz oluyor.

Eğer böyle bir durum yaşıyorsanız hiç moralinizi bozmayın. Bununla baş etmeyi öğrenebilirsiniz. İşte strese karşı yemekle mücadele etmenin yolları:

• Bu durumun öğrenilmiş bir davranış modeli olduğunu hiç aklınızdan çıkarmayın ve öğrenilmiş davranışların gerileyebileceğini bilin. Yani bu durumdan bilerek ve yeni bir davranış modeli oluşturarak kurtulacaksınız.

• Bir stresle karsılaştığınızda mutfaktan önce kendinizi dışarı atın. Özellikle gün ışığında yapılan bir yürüyüşün çikolata gibi mutluluk hormonları olan serotonini ve endorfini yükselterek antidepresan etki yaptığı biliniyor. Lütfen canınız sıkıldığında gün ışığında yürüyüş yapın. Kendinizi daha iyi hissettiğinizi göreceksiniz.

• İnsanın kendini ödüllendirmesi de kendini değerli ve mutlu hissettirir. Bir öfke nöbetinde kendinizi bir alışveriş merkezine atın. Kendinize küçücük bir toka bile alsanız en az bir tepsi baklava yemiş kadar mutlu hissettiğinizi göreceksiniz. Üstelik bu durumda baklava sonrası yaşanılan pişmanlık ve suçluluk duygusunu yaşayamayacaksınız.

• İnsanın karşılaştığı stresden kendini en iyi uzaklaştırmasının yolu, aslında ortam değiştirmesidir. Değişik olayları düşünmeye başlamasıdır. Her zaman ortam değiştirmek mümkün olmayabilir. O zaman beyninizi bulunduğunuz ortamdan uzaklaştırabilirsiniz. Bunun için de en iyi yöntem hafif ve sürekliliği olan bir roman okumaktır.:KK56:
 
$sisman_kiz_profil_foto.jpg
:KK1::KK1::KK1::KK1:
 
Ooo sünnet düğünü ha sunnet annesi...tum gozler senin uzerinde olacak.kiskananlar bile olabilir hatta duyar gibiyim"aaaa bak bak nasil kilo vermis".bence buzdolabina giymek istedigin elbisenin resmini yapıştır :KK66: ya da yemek masasina yakın bir yere senin için etkili olur diye düşünüyorum. Bu yola girdin birakmak yok. Kacamak yapsan bile ertesi gun telafi et. Hep amannn bozuldu diye birakiyoruz. Bu kez birakmak yok.

inşallah o cümleleri bende çook duymak istiyorum :))
 
DUR BAKALIM BETÜL YA.hemen bırakmak olurmuymuş öyle.bu hafta bende sıkıldım .kolay bir süreç değil.ama her ne yaptıysan belliki yanlış olmuş.yeniden başla sen cahil bir kadın değilsin.al önce iradeni eline.git bir diyetisyene.sana uygun bir diyet listesi al.yemeklerden yağı azalt hiçbirşey yapamıyorsan.aburcuburu çocuk işi görmeyi dene.karne dönemine giriyoruz sıkıntılı bir dönem.ama senin zayıflamana engel değil.sen kendin bahane buluyorsun veliye kızdım yedim.sıkıntılı dönem yedim iyi bırak şimdi yaza buradaki kadınlar lopez girsin sen obez gir.karar senin kimse sana karışamaz.kiloyu kabul et sonra kilonun getirdiği hastalıkları kabul edersin şeker tansiyon kalp.karar senin.yola devam dersen yanındayız. :KK53:
Haklisin canim. Irademe sahip olmaliyim. Kendime gelmeliyim. Onceden diyetisyene gittigimde yine sizin verebilen bir bunyeniz var buna sukredin. Kimi hastalarim ne yapsalarda cok zor veriyorlar demisti. Yapicam ya. Bahara gelmedik daha. Baharaca toparlayabilirim. Saol melikecigim ya
 
Haklisin canim. Irademe sahip olmaliyim. Kendime gelmeliyim. Onceden diyetisyene gittigimde yine sizin verebilen bir bunyeniz var buna sukredin. Kimi hastalarim ne yapsalarda cok zor veriyorlar demisti. Yapicam ya. Bahara gelmedik daha. Baharaca toparlayabilirim. Saol melikecigim ya
Canım bak sakın pes etme daha çok yolumuz var biraz sabır bende çabucak vermek istiyorum ama melike 'nin dediği gibi çabuk almadıkki çabuk verelim bak ben 10 gündür hadi ilk günler biraz kaçamaklarım oldu ama şu bir haftadır çok dikkat ediyorum ama genede çok zor veriyorum pes etmiycem gram gramda olsa gidecek sen dikkat ettiğinde nasıl güzel veriyorsun sadece sabır ve azim gerekli beraber başaracağız ben inanıyorum sende inan ...
 
Kizlar haftasonu geldi aman ha ucunu kaçırmayın. Ben hafta ici bir gun yuruyebiliyorum bugün ve yarin 1,5 saat yuriyecegim...cok useniyorum ama evden cikana kadar çıkınca oh diyorum gerisi geliyor. Eğer musaitseniz siz de haftasonunu değerlendirin.
 
Son düzenleme:
Yapılan İş

Süre

Harcanan kalori miktarı

Ağırlık çalışmak

30 dak

135 kalori

Paten yapmak

15 dak

100 kalori

Piyano çalmak

30 dak

110 kalori

Merdiven çıkmak

15 dak

161 kalori

Bulaşık yıkamak

15 dak

89 kalori

İp atlamak

15 dak

200 kalori

Araba kullanmak

15 dak
30 dak
1 saat

42 kalori
84 kalori
172 kalori

Dans etmek
(Hafif Tempo)

30 dak
1 saat

75 kalori
150 kalori

Bahçe işleri

30dak

215 kalori

Aerobik
(Düşük Yoğunluklu)

30 dak
1 saat

240 kalori
480 kalori

Bisiklete binmek
(19-22km hızla)

30 dak
1 saat

350 kalori
700 kalori

Kürek çekmek
(Makinede, orta zorlukta)

30 dak

280 kalori

Ayakta yapılan işler

30 dak
1 saat

118 kalori
236 kalori

Eşya taşımak

15 dak
30 dak

132 kalori
264 kalori

Bilgisayar kullanmak

30 dak
1 saat

45 kalori
90 kalori

Duş almak

15 dak

84 kalori

Temizlik yapmak

15 dak
30 dak

55 kalori
110 kalori

Mutfak işleri

30 dak
1 saat

100 kalori
200 kalori

Tenis oynamak
(Sahada ve teke tek)

30 dak

242 kalori

Uyumak

15 dak

18 kalori

Televizyon seyretmek

15 dak

21 kalori

Bowling oynamak

20 dak

117 kalori

Yürüyüş yapmak
(5km hızda)

15 dak

95 kalori

Basketbol oynamak
(Tek Pota)

30 dak

330 kalori

Yüzmek

30 dak

240 kalori

Voleybol oynamak
(Eğlence amaçlı)

1 saat

280 kalori

Step yapmak
(Düşük yoğunluklu)

15 dak

140 kalori

Masa tenisi oynamak

1 saat

318 kalori
1 Saat zumba 580 kalori :KK8:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Diyetler veya zayıflama programlarında yapılan en büyük hatalardan biri de sadece az yiyerek veya aç kalarak zayıflamaya çalışmaktır. Oysa sabah ve akşam saat 6-10 arası yapılan spor sağlıklı zayıflatır.

Belli oranda kilo verildikten sonra vücutta bir sarkma veya gevşeme olur. Bu durumda yapılması gereken ya özel bölgesel zayıflama ve sıkılaştırıcılar kullanmak ya da spor ve egzersiz yapmaktır. Ama bilinçsiz yapılan sporun yararından çok zararı olur.

Herhangi bir zayıflama programındaysanız spor yaparken önemli bir ipucu: Başlamadan 45 dakika önce L-Carnitine isimli preparatı alırsanız yağ dokusu olumlu etkilenir ve daha çok yağ yakarsınız.

Spor yaparken yağları en iyi yakacağınız zaman dilimi de sabah saat 06.00-10.00 veya akşam 18.00-22.00 arasıdır. Çünkü bu saatler Kapha'nın saatleridir, yani yağlanma eğiliminin en yoğun olduğu zaman dilimidir ve bu saatlerde hareket etmek ve hafif beslenmek, kiloya karşı koruyucudur.

Ayrıca sporu asla tok karnına yapmayın, çok aç da olmayın. Aşırı ağır spor yapmak da doğru değildir, fazla bedeni yorarsanız ve yeterince beslenmezseniz beden sadece yağ ve şeker değil protein ve kas dokusunu da yakmaya başlar ve dengeler bozulur.

Spor yapmadan önce yeterince gıda alınmadıysa, 1 bardak ılık light süt içmeniz doğru olur. Ayrıca spordan sonra, terlediyseniz 1 küçük şişe doğal maden sodası içerek kaybettiğiniz iyon ve mineralleri dengelersiniz.
:KK76:
 
X