Hadi para biriktirmeye başlayalım

ben sizleri zorlamıyorum isteyen inanır istemeyen inanmaz zorla değil tabi ki.ben sizlere samimiyet duyduğum için yazdım herşeyi.eğer siz istemiyorsanız zorlayamam sizi.ama bilmek istiyorum gerçekten herkes zoia gibimi düşünüyor?kimsede mi sammiyete güvenmiyor?ve neden herkes böyle söylüyor?bakın arkadaşlar bn hiç kimseyi küçük düşürmedim düşürmem de ztn.mesela biri yazmış ben bugün atamadım kumbarama para diye.saygı duyarım ya ne demek.inşallah ertesi gün atabilir.kimseye önyargıyal yaklaşmayın.önce bi dinleyip anlamanız gerekmezmi ?sizcede anlaşmanın kuralı bu değilmi?inanmıyorum ya inanmıyorum.

hmm arkadaşım ama sen de öle bi yazmışsın ki 20 30 binlerden bahsedioruz
az çok dil ve dil eğitimi camiasından olduğum we çewiri we ücretleri hakkında yüzeysel de olsa bi fikrim olduğu için bana açıkçası fazla yüksek bi rakam geldi :sm_confused:
hangi dil yada dillerde çewiri yapısunuz we nereden mezunuz hocam??
gercekten merak ettiğim için soruorum meslektaşım sayılırsınız buyrunnnnnnnnn

merhaba bayanlar.bizim eve ayda yaklaşık 25.bin ile 30 bin arasında para giriyor.ben çevirmen olduğum için ayda 10.bin kadar alıyorum yaklaşık.duruma göre artık azalabiliyor.eşimde profesör o da 15.ile 20 bin arasında kazanıyor.ama oraya buraya harcarken bitiyor.nasıl diye sormayın para bu işte bitiyor:)ama artık bende ayda küçük küçük mesala 10.bin kadar kenara koyacağm.ne de olsa damlaya damlaya göl olur değl mi?ama siz bu paralarla ne alıyorsunuz yani biriktirdiklerinizle?ben de hereşey var yalıda oturuyoruz ,yazlıklarımız var,kışlıklar var,holding var,var oğlu var(hava atmak için söylemiyorum yanlış anlamayın)eee ben ne alıcam biriktirdiklerimle??

msjın buyduu
tüm malvarlığını öğrendikk bizz
senin bişeye ihtiyacıında yokmuş sen para biriktirme bacıım
okişş

ya arkadaşlar derdiniz bnm çevrimen olup aldığım maaşa inanmamanız mı eğer öyleyse söyleyim ya.ben çevirmenim 6 dilde çeviri yapıyorum ve acemice 3 dilde daha .evde oturarak yapmıyorum çevirileri.özel bir şirkete bağlı olarak yapıyorum.yaptığım çevirilerin parası hesaplanıyor %50 de özel şirket ödüyor oraya bağlı çalıştığım için.ve bana, evime şirkete değil özel çeviriler geliyor.örneğin kitaplar mesela almanca bir kitabı okuyamayan ama merak eden biri onu türkçeye çevirmemi istiyor.ve bunlardanda para alıyorum ve ek gelir oluyor bunlar.ayrıca yakın çevremdeki bazı okullarda yabancı dil öğretmeni olmadığı zamanlarda ve benmde boş olduğum zamanlarda geçici öğretmenlik yapıyorum.şunu bellirteyim.öğretmen değilim.yalnızca boş zamanlarda ve ya öğrencilerin dersi boş olduğunda giriyorum derslere ve yabancı kelimeleri öğretmeye çalılşıyorum öğrencilere.bu okullar bazen kolejler oluyor.ve bu yüzden parası artıyor.bunların topamı bnm aldığım maaş.

Technical University of Cluj-Napoca mezunuyum romanyada bu okul.sorduğun için söylüyorum seda_elt
çevirdiğim diller:ing.romanca,çince,japonca,almanca,yunanca
acemice fazla profesyonel olmadıklarımda var bunlar da;arapça,ibranice ve izlandaca.

merhaba bayanlar.bizim eve ayda yaklaşık 25.bin ile 30 bin arasında para giriyor.ben çevirmen olduğum için ayda 10.bin kadar alıyorum yaklaşık.duruma göre artık azalabiliyor.eşimde profesör o da 15.ile 20 bin arasında kazanıyor.ama oraya buraya harcarken bitiyor.nasıl diye sormayın para bu işte bitiyor:)ama artık bende ayda küçük küçük mesala 10.bin kadar kenara koyacağm.ne de olsa damlaya damlaya göl olur değl mi?ama siz bu paralarla ne alıyorsunuz yani biriktirdiklerinizle?ben de hereşey var yalıda oturuyoruz ,yazlıklarımız var,kışlıklar var,holding var,var oğlu var(hava atmak için söylemiyorum yanlış anlamayın)eee ben ne alıcam biriktirdiklerimle??

maşallah sizin damlalar hortumdan akıyor heralde :1shok::1shok:

leyla01 beni de listeye ekler misin:) ya gulucuk dünyada her yeri gezdin mi? her şeyi yaptın mı? bu kadar çok paran varsa ve para biriktirmek için bir sebep bulamıyorsan ben sana birkaç tane söyleyebilirim: örneğin surf dersleri alabilirsin, bi hobi edinebilirsin, bir bar bir gece kulubu satın almak gibi bir amacın olabilir, kimsesiz çocuklara yardım edebilirsin, hayvan barınağı kurmak gibi bir idealin olabilir, örn: londradan ev almayı hedefleyebilirsin.kendi işini kurmak için para biriktirebilirsin. mercedes'in varsa porsche almak için para biriktirebilirsin. bunun sonu yok. tamam gelirin belirttiğin gibi olabilir de sorun çok garipti yani. ne için para biriktiriyim diye soru mu olur allah aşkına:) pek bir kısır hayalgücün varmış.

şimdi arkadaşım özel okullar ''aa gel bak bu aralar derslerimiz boş, az gel de sen gir'' diyebilecek kıwamda asla olamazlar , işlerini şansa bırakamazlar
özel okullarda en önem werilen branş ders yabancı dildr çünkü!!
sağlam we gerçekten bunn eğitimini almş insanlarla çalışır bu böledr değişmez
az çewiri yapayım az öğretmenlik yapayım diye bişii sözkonusu olamaz!!
ya cewrmensindr ya öğretmen
we ayrıca dil eğitimi kelime öğretmekten ibaret deildr, bilmem anlatabildim mi!!

şimdi arkadaşım özel okullar ''aa gel bak bu aralar derslerimiz boş, az gel de sen gir'' diyebilecek kıwamda asla olamazlar , işlerini şansa bırakamazlar
we ayrıca dil eğitimi kelime öğretmekten ibaret deildr, bilmem anlatabildim mi!!

Zaten ben cocugumu oraya "özel" diye gönderiyorum dimi..

Ögretmenler ha bire degis tokus yapacaksa, cocugumun orda ne isi var??
:1closedeyes::1closedeyes:

bak baileys sizin evde eşinle birlikte aldığınız maaşın toplamını düşün.ve bunu3e böl.kalan miktar küçük olacaktır.en azından aldığınız maaşın toplamından bayğı bir küçük.işte ben bundan bahsettim.yoksa 10 binini büyük bir rakam olduğunu ve bu parayı bulmak istiyen milyonlarca insan olduğunu biliyorum

canım sen kıt kanaat biriktirdiğin paralarla uzay seyatine çık, yani her insanın hakkı bi uzay havası almak demi
istersen aramızda para toplayım sana destek çıkarız merak etme sen
:gitme::gitme::gitme::gitme:

arkadaş dalga geçiyor kanımca
fazla ciddiye almayalım bence kıs kıs güldürmeyelim :nazar:

ya aslında dalga da geçio değilim yaa, öle bi karışığım
merak ediyorum acaba nereye bağlayacak durumu

yok ya siz beni anlamıosunuz ya da anlamak istemiosunuz bilmiyorum.özel okulların ne tür eğitim verdiğini ve derece önemsediklerini çok iyi biliyorum.bakın örneğin bir öğretmen hasta ne ilim ve ya izinli bu gii durumlarda aldığım eğitimleri bildikleri için girebiliyorum derslere.yoksa her isteyen hadi bn şu okulda 5 dk ders vereyim diyemez biliyorum.hatta kapısından bile giremz çünkü o özell okuldur.

bende dert derken bunu kastediyorum.salak değilim anlatmak istediklerin beni ne kadar kırsa da size kendimi anlatabilmek için cevap yazıyorum.kendimi kanıtma çabam yok.

X