canım iyi yüreklilik tabii önemlidir. ama oruç tutmak, namaz kılmak farz dır. kalbin kötü de olsa iyi de olsa bu bir mecburiyettir. tabiiki seçim insanlara kalmış. ama bunların ne derece sevap ne derece günah kazandıklarını rabbimden başkası bilmez.
elimizden geldiğince farz olan şeyleri yapmamız lazım bence. düşünsene?
eskiler ayakları su toplayana kadar namaz kılarlarmış, sabahtan akşama kadar ibadet ederlermiş. biz ise 1 vakit namaz kılmaya üşenir bir toplum olduk...
rabbim kalbimize islam nuru versin inşallah :Saruboceq:
sigara konusunda haklısınız aynı sizin gibi düşünüyom ama nedense iş icraata gelnce olmuyo resmen krize giriyom kavga çıkarıyom falan
tamam yüklüyom öyle çok güzel bişey değil ama gerçekte güzelimdir ama
güzelsin maşallah kızın olursa sana benzer
hıh bende güzelim nolmuşki :umursamaz:
ah canım benim çirkin kadın yoktur zaten dimi
saol canım benim eminim sen de çok güzelsindir zaten kalbinden belli o yüzüne yansımıştır eminim
ANAM İZMİRİMDEN ÇİRKİN ÇIKTIĞI NERDEN GÖRÜLMÜŞ LÜTFEN YANİ alkisalkisalkisalkisalkisalkis
kesinlikle canım tüm söylediklerine katıkıyorum....malesef imanımızı yitirdikçe bütün kötülükler çoğaldı işte...
Benimm işim çok daha zor malesef bilipte yapmamk en kötüsü herşeyin olması gerekenini biliyorum ve yapmıyroum
dimi toprağım kaydirigubbakcemile5 ya ben şimdi kilo falan alcam ya böyle şişcem falan çirkinleşcem yani ama olsun :dance:napayım ya
yaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ben çirkin böcüm
SANA BİŞEY SÖYLEYİM Mİ KİLO ALINCA HER İNSANIN YÜZÜ O KADAAR GÜZELLEŞİYOR Kİ AMA BOYUNDAN AŞAĞIYA BAKMICAN TABİ delikafadulden
kesinlikle sana verceğim cevabı sonunda kendin vermişsin zaten...ne yapabilirsen elinden geleni yapıcaksın hem iyi insan olup hem bunları da yapmak gerek...tabiki iyi insan olucaksın ama o kadar basit değil işte yırtmak malesef...sen iyi bir insansıon diye patronun sana ekstardan nasıl maaş vermiyorsa..yada sen çok iyisin işe gelme ben sana maaşını göndereyim demiyor heralde aynı şey işte[/QUOTE
o zaman oruç tutan namazda kılmalı bence işine geleni yap gelmeyeni yapma yok öyle bi dünya 11 ay açık saçık gez denizde orda burda namaz falan kılma 1 ay namaz kıl oruç tut ne bilim yani allah anılıyosa hergün anılmalı bir ay değil
ay bende çok bilmiş gibi oldum ama yaptığın herşeyin yeri ayrıdır geçen duydum bir köpeğe yaptığın iyilik cennete bir kediye yaptığın kötülük cehenneme götürebilirmiş hangi duanın hangi an yaptığın duanın kabul olacağı hiç belli deil
geç kalmış deilsin tatlım hemen başla bence zor geldiği için mi tutmuon bak ben de mide rahatsızıyım nasıl tutcam diodum ama inan şuan daha rahatım insanın midesi dinlenio
tuba sen ilk testi ne zaman yapmıştın adet olucağın günmü daha öncemi
ay bende çok bilmiş gibi oldum ama yaptığın herşeyin yeri ayrıdır geçen duydum bir köpeğe yaptığın iyilik cennete bir kediye yaptığın kötülük cehenneme götürebilirmiş hangi duanın hangi an yaptığın duanın kabul olacağı hiç belli deil
YOK CANIM SAĞOL BİLMİŞLİKLE ALAKSI YOK KK İ TABİKİ FİKRİNİ SÖYLÜYORSUN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?