Hadi kızlar buyrun bizim teras kafeye muhabbet edelim.

hayır canım doktor yok ben saglık evindeyim lojmanda oturuyorum lojmanın bir odası saglık evi diger tarafı kendi evim yani iş ev içiiçe anlıyacagın ..

mardinin en büyük özelligi bir çok kültürün bir arada yaşaması hani derlerya dinler ve diller diyarı diye .gerçektende öyle süryani kürt arap hepsi içiiçe yaşıyor mesela ben kürt köyündeyim benden önceki köy arap ondan önceki köyse süryani özellikle süryanilerin de bulunması mardine (ben midyattayım )ayrı bir modernlik katıyor araplarıda ununtmamak lazım onlarda acayip jet sosyeteler yani midyat sıradan bir ilçe degil gerçektende çok güzel bir yer gezip görülecek yerlerin başında geliyor .zaten mardin dünyada sit alanı ilan edilmiş nadir şehirlerden işaret konmuş yerlerin hiçbiryerinde bir gram oynama yapamıyorsun ..mesela burda mahalle aralarındaki sokaklar çok dardır bir araba bile zor geçiyor ama oda ayrı bir hava katıyor ..yani ben aslen mersinliyim ilk atamam oldugunda çok agladım ama şimdi inanın mersinden daha çok seviyorum ilk önce insanları çok iyi gelirseniz nasıl misafirperverler sizde anlarsınız ..çok başka br kültür ...cebinizde 5 kuruş paranız olmadan milyarlarca alışverişi rahatlıkla yaparsınız ne kefil isterler ne başka birşey ...gelin canlarım gezdireyim sizi atlarız arabaya hasankeyfe bilem götürürüm sizi valla ..

Canım doğu insanının misafir perverliğini çok iyi biliyorum çünkü benim babaannemde kayseriliymiş.Onların oradada bir ebe varmış ve aynı senin gibi ilk gittiğinde çok ağlamış
ama oradaki konulseverliği görünce ayrılırken çok ağlamış o köyden.Tandır ekmeği yapıyor mu oradaki köylüler tatlım?

evet canım tandır ekmegi yapıyolar zaten ben niye böyle şişkooo oldum sanıyosun şaka tabiki (kilolarım tamamen gebeliklerimden hediye ) hemde çok güzel yapıyolar valla ..sizin cafede yokmu uuuuu yollıyayımmmm

sen neler yapıyosun hep benden bahsettik azcıkta seni tanıyalım dimi ama şeker opuyorumnanaktan

evet canım tandır ekmegi yapıyolar zaten ben niye böyle şişkooo oldum sanıyosun şaka tabiki (kilolarım tamamen gebeliklerimden hediye ) hemde çok güzel yapıyolar valla ..sizin cafede yokmu uuuuu yollıyayımmmm

yok valla :1no2: üff o sıcacık tandırda pişi yapıp oranın köy peyniri ile yemek vardı ya ne güzel yolla valla çok memnun olurum :jeyyar:

anlaşılan kilo problemimiz yok inan elimin altında ama Yı -YE-Mı-YO-RUMMMM

hımmm ne güzel allah bagışlasın canım kuzunu ..benimbüyük oglumun 4. yaşını dün kutladık küçügüde henüz 19 aylık vee çok yaramazzz ..

hımmm ne güzel allah bagışlasın canım kuzunu ..benimbüyük oglumun 4. yaşını dün kutladık küçügüde henüz 19 aylık vee çok yaramazzz ..

maaşallah tatlım e güzel ikisi birden büyüyecek işte.Benim yavrumda bugünlerde anne bizim bebeğimiz ne zaman olacak diyor habire bana ama ben şimdi doğurmak istemiyorum çünkü ikisiyle birlikte ilgilenmem çok zor olacak 2 sene sonra düşünüyorum ama bir taraftanda herşeye baştan başlamak çok zor olacak

işte valla inan ilk geldigim senedogumları ben yaptırıyodum onlar bir doguruyordu bense dokuz ..ama şimdi yaptırmıyorum gebe takiplerini yaptıgım için her ay geldiklerinde söylüyorum sancınız başlar başlamaz hemen ilçe hastanesine sakın bana gelmeyin korkuyorum ya dogum bu sonunun ne olacanı bilemiyosun iyi başlıyor ama sonu belli degil ..allah korusun bişey olur felan ömrüm boyunca bunla yaşamaya çalış ..arkadaşımın başına geldigi için dogumları yaptırmıyorum artık .hemen sevk hastaneye ilk başta biraz gıcıklandılar ama alıştırdım zorlarına gidiyor ilçeye gitmek ama napimya bişey olursa onlar varsın dogumdan kaçtıgımı anlasınlar onların iyiligini düşünüyorum birde tabi kendi iyiligimi vicdanım rahat valla ..

bebek018xk.gif

buda yavrun için tatlım öp yerime ikisinide opuyorumnanaktan

işte valla inan ilk geldigim senedogumları ben yaptırıyodum onlar bir doguruyordu bense dokuz ..ama şimdi yaptırmıyorum gebe takiplerini yaptıgım için her ay geldiklerinde söylüyorum sancınız başlar başlamaz hemen ilçe hastanesine sakın bana gelmeyin korkuyorum ya dogum bu sonunun ne olacanı bilemiyosun iyi başlıyor ama sonu belli degil ..allah korusun bişey olur felan ömrüm boyunca bunla yaşamaya çalış ..arkadaşımın başına geldigi için dogumları yaptırmıyorum artık .hemen sevk hastaneye ilk başta biraz gıcıklandılar ama alıştırdım zorlarına gidiyor ilçeye gitmek ama napimya bişey olursa onlar varsın dogumdan kaçtıgımı anlasınlar onların iyiligini düşünüyorum birde tabi kendi iyiligimi vicdanım rahat valla ..

en iyisini yapıyorsun tatlım ya ne olur ne olmaz sonuçta doğumu doktorun yaptırması en sağlıklısı.Doğum anını kimse bilemez çünkü allah muhafaza o vicdan azabı yiyip bitirir insanı.

evet ya ben bu köyden köylüyle ilgili hiç bir sorun yaşamadan gittikten sonra '' bi yasemin ebe vardı çok iyi bir kadındı '' diye arkamdan konuşmalarını istiyorum inanki ..çünkü ilk başta çok aglasamda burdaki insanları çook seviyorum ..

evet ya ben bu köyden köylüyle ilgili hiç bir sorun yaşamadan gittikten sonra '' bi yasemin ebe vardı çok iyi bir kadındı '' diye arkamdan konuşmalarını istiyorum inanki ..çünkü ilk başta çok aglasamda burdaki insanları çook seviyorum ..

amin tatlım ya opuyorumnanaktan

Peki oranın okul durumu nasıl?

evet okulumuz var ilögretim çok şükür ögretmenlerimizde var 12 ögretmen var burda hemen hemen her dersin var diyebiliriz ..

X