hadi beni normal doğuma ikna edin çok stresteyim

bende 2hafta sonra gidiyorum çatı muayenesine. rica etsem çatıdan sonra nasıl geçti anlatır mısın??? ne yapılıyor?? bende şimdiden stres içindeyim.

canım yalancı sancılar henüz bendede olmadı bel ağrısı yoğunlukla :34: 35 haftada doktora gittiğinde çatı muayenesi yapmaz genelde 38 haftada yapılır yani son haftalara doğru korku bende de var ama en sağlıklısı normal doğum artık herşeyin hayırlısı olsun :34:

işallah dediğin gibi olur canım,35. haftadan sonra muayene yapılabilir diyenler var. :26: Umarım böyle bir şey olmaz.Annem doğum iznine ayrılmadan yanıma gelecekti,ama bazı aksilikler olunca gelişi ertelendi. :43: Kendimi iyice strese soktum bu yüzden,her an doğum yapacakmışım gibi bir duyguya kapıldım.İşallah hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın canım :emir_bebek: Güzel haberlerini paylaş ki moralim düzelsin biraz :34:

bende 2hafta sonra gidiyorum çatı muayenesine. rica etsem çatıdan sonra nasıl geçti anlatır mısın??? ne yapılıyor?? bende şimdiden stres içindeyim.

canım normalde doktorum beni 8 aralık da yani bugün için çatı muayenesine çağırmıştı ama gitmicem bu defa farklı bir hastanede sadece nst ve ultrasondan görücem herhangi bir sıkıntı olursa çatı muayenesine giricem çok korktuğum için çatı muayenesi düşünmüyorum he normal doğum düşünüyorum evet sadece sancılarım gelirse bunu yaşamak istiyorum sizlere burdan haber veririm:34:

işallah dediğin gibi olur canım,35. haftadan sonra muayene yapılabilir diyenler var. :26: Umarım böyle bir şey olmaz.Annem doğum iznine ayrılmadan yanıma gelecekti,ama bazı aksilikler olunca gelişi ertelendi. :43: Kendimi iyice strese soktum bu yüzden,her an doğum yapacakmışım gibi bir duyguya kapıldım.İşallah hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın canım :emir_bebek: Güzel haberlerini paylaş ki moralim düzelsin biraz :34:

canım çatı muayenesi son haftalarda olur yani 38 haftada başlar eğer senin haftalarında sıkıntı olursa nebileyim sancın v.s olursa dayanamayarak hastaneye gidersen alttan bakarlar ama sorun yoksa zaten 38 haftada bakarlar inşallah bir sorun yaşamassın canım :34:
kendini her nekadar strese sokma desem de biliyorum ki streste olacaksın çünkü bende öyleyim sürekli aklımda doğum var nasıl olacak yapabilecekmiyim v.s v.s o yaşadığın kötü duyguları inan bende yaşıyorum ama hiç stres yapmamaya çalış mümkün olduğu kadar
inşallah hepimiz burdan güzel haberler veririz benimde doğumuma çok az kaldı içime sanki 15 aralık da doğum yapacakmışım gibi geliyor inşallah öyle olur merak etme buraya gelir güzel haberler veririm canım

bende çatıya falan girmek istemiyorum aslında ama doktoruma ayıp olmasın diye gircem dedim:)) peki bulantınız oluyor mu kızlar ya?? benim çok bulantım var.

bende çatıya falan girmek istemiyorum aslında ama doktoruma ayıp olmasın diye gircem dedim:)) peki bulantınız oluyor mu kızlar ya?? benim çok bulantım var.

hergün hemen hemen oluyor diyebilirim özellikle akşam çayından hemen sonra akşamdan beri mide bulantılarım var canım son dönemlerdede olabilirmiş mide bulantıları bizde sanırım bunu yaşıyoruz :34:

benim bebeğim biraz geç doğdu. 42. haftada... hastanede, gözlem altındaydım sancım başladığında. suni sancıyla doğum yaptım. sabah 5 te sancı verildi. 8 gibi sancılarım şiddetlendi. 11.20 de bebeğim kucağımdaydı... bu kadar basit. :34: şaka bi yana tabiki ağrılı bikaç saat geçio ama yine de korkulcak bişi yok bence. ve kesinlikle yaşanması gereken bi deneyim. sanki sezaryenle o duyguyu yaşayamazmışın gibi geliyo. böle acayip sancı çekerken bebek çıkınca ağrı tık diye kesilio. inanılmaz bişi bence. bi daha doğursam yine normal doğururum valla :)

bu arada Allah yardımcınız olsun. hemencecik doğuruverin inşallah. :) bebişlerinize de sağlıklı,mutlu güzel bi ömür diliyorum

Son düzenleme:
doğumdan 45 dk sonra evimde yatağımdaydım:)
1 saat sonra bebeğimi emzirdim süt de vardı
ertesi gün her ihtiyacımı kendim yapabiliyordum,lavaboya gitmek ,banyo yapmak falan(sütüm çoğalsın diye ertesi gün saçımı ıslatmadan banyo yaptım)
1 haftalıktım ev işlerinede el atıyordum kısacası normal doğumda sanki 2 gün hasta oluyorsun sonra herşey normale dönüyor benim bildiğim sezeryanlılar ise en az 15 günde normale dönüyor
gene çocuk yaparsam inşallah normal doğuracam
adı üstünde normal şu hayatta herşeyin normalini değiştirilmemişini, organiğini almaya yapmaya çalışıyoruz nedense biraz sancıya katlanmayıp sezeryana yöneliyoruz çok yanlış buluyorum ayrıca ilk doğumun olduğu için hiç anlamazsın bile suyun gelince gidersin hastaneye(yol en fazla yarım saat ti bizim)
sancılarını mümkün olduğunca evde çek hastane ortamı insanı geriyor ayrıca sağ ayak baş parmağına mıknatıs bağla kolaylaştırıyormuş allah kolaylık versin kal sağlıçakla:))

normal doğumda peki kaç dikişiniz oldu tecrübelii anneler?? o dikişler kaç günde geçiyor?? benim plesanta sorunum var aşağadaymış birazcık:( ilk doktorum sezeryan yaparız demişti yeni doktorum normal doğuma engel değil normal yapıcaz dedi hatta çatı kontrolu bile yapıcak 2hafta sonra.normalde böyle sorun yaşayanlara alttan bakılmıyor kanama olmasın diye acaba benim doktorumda mı sorun yoksa hakikaten ben mi abartıyorum???

benim bebeğim biraz geç doğdu. 42. haftada... hastanede, gözlem altındaydım sancım başladığında. suni sancıyla doğum yaptım. sabah 5 te sancı verildi. 8 gibi sancılarım şiddetlendi. 11.20 de bebeğim kucağımdaydı... bu kadar basit. :34: şaka bi yana tabiki ağrılı bikaç saat geçio ama yine de korkulcak bişi yok bence. ve kesinlikle yaşanması gereken bi deneyim. sanki sezaryenle o duyguyu yaşayamazmışın gibi geliyo. böle acayip sancı çekerken bebek çıkınca ağrı tık diye kesilio. inanılmaz bişi bence. bi daha doğursam yine normal doğururum valla :)

bu arada Allah yardımcınız olsun. hemencecik doğuruverin inşallah. :) bebişlerinize de sağlıklı,mutlu güzel bi ömür diliyorum

bende 38 haftam bitince doğurmak istiyorum ama ısmarlama olmuyor bu işler değilmi :1: sizin 42. haftada olmuş nasıl sabrettiniz ya ben şuan sabredemiyorum evet normal doğum en güzeli bide korkum olmasa aslına bakarsanız sezaryandanda korkuyorum sanki bile bile ameliyat olmak sizi tebrik ediyorum valla çatır çatır doğum bu olsa gerek bebeğinizide Allah bağışlasın bende çok tşk ederim size :34:

doğumdan 45 dk sonra evimde yatağımdaydım:)
1 saat sonra bebeğimi emzirdim süt de vardı
ertesi gün her ihtiyacımı kendim yapabiliyordum,lavaboya gitmek ,banyo yapmak falan(sütüm çoğalsın diye ertesi gün saçımı ıslatmadan banyo yaptım)
1 haftalıktım ev işlerinede el atıyordum kısacası normal doğumda sanki 2 gün hasta oluyorsun sonra herşey normale dönüyor benim bildiğim sezeryanlılar ise en az 15 günde normale dönüyor
gene çocuk yaparsam inşallah normal doğuracam
adı üstünde normal şu hayatta herşeyin normalini değiştirilmemişini, organiğini almaya yapmaya çalışıyoruz nedense biraz sancıya katlanmayıp sezeryana yöneliyoruz çok yanlış buluyorum ayrıca ilk doğumun olduğu için hiç anlamazsın bile suyun gelince gidersin hastaneye(yol en fazla yarım saat ti bizim)
sancılarını mümkün olduğunca evde çek hastane ortamı insanı geriyor ayrıca sağ ayak baş parmağına mıknatıs bağla kolaylaştırıyormuş allah kolaylık versin kal sağlıçakla:))

ayyyy nasıl cesaretlendim şimdi ne güzel yazmışsın çok tşk ederim :52:
eşim ankara da cumartesi yanıma geliyor 9 günlüğüne aslında bebeğiyle geçirse daha iyiydi ama ne zaman doğum yapacağım onuda bilmiyorum erkek bebekler biraz geç gelir diyorlar benim sancım ne zaman tutar onuda bilmiyorum ama dediğin gibi normal doğum gibisi yok sadece 1 gün çekicem diyorum kendime ama sezaryan olursam 15 gün bakılmak zorundayım normal hayatıma dönmemde kolay olacak hem kilolarımıda kısa sürede veririm inşallah hemencecik gelirde miniğim buraya gelir doğumum çok kolay oldu diye yazarım canım sana çok tşk ederim :16:

normal doğumda peki kaç dikişiniz oldu tecrübelii anneler?? o dikişler kaç günde geçiyor?? benim plesanta sorunum var aşağadaymış birazcık:( ilk doktorum sezeryan yaparız demişti yeni doktorum normal doğuma engel değil normal yapıcaz dedi hatta çatı kontrolu bile yapıcak 2hafta sonra.normalde böyle sorun yaşayanlara alttan bakılmıyor kanama olmasın diye acaba benim doktorumda mı sorun yoksa hakikaten ben mi abartıyorum???

bende bu soruları merak ediyorum canım benimde 32 haftalıkken doktorum plesantan sağ kasığında duruyor normal doğum yaparken önce plesanta gelirse normal yapamazsın demişti sonra doktoruma dedim hocam tam adamına söylüyorsunuz çok elfamlıyım demişti sonraki haftada gittiğimde herşey normal dedi en son gittiğimdede normal doğuma engel bir durum görmedi doktor bugün çatı muayenem vardı ama korkudan gidemedim cuma yani bugün farklı bir hastanede sadece nst ve ultrasonda baktırıcam bebeğime herhangi bir sorun varmı yokmu diye sorun yoksa doğumu beklicem Allah yardımcımız olsun canım :34:

Back