hadi beni normal doğuma ikna edin çok stresteyim

Doğumu hızlandırmak diye birşey yok, doğum ne zaman olması ve ne kadar sürmesi gerekiyorsa öyle olmalı. Bebeği doğuma hazırlamaya gerek yok, o zaten oraya düştügünden beri hep hazırlanıyor, hazır olunca gelecek :) Bu ara yiyebildigin kadar hurma ye, bol bol. Hele sancıların varsa içindeki doğal hormon çok işe yarar. Masaj da doğuma 1 ay kala falan başlanıyor diye biliyorum, doğal zeytinyağıyla masaj içine ve dışına yapılıyormuş. Önemli olan kaslar yağı emsin, yumuşasın. Dünyaca ünlü bir ebe var, Ina May Gaskin diyor ki "bir kadının doğumda ne kadar genişleyebildiğine inanamazsınız". Aslında kasları sıkmadan, sancı anında derin derin nefesler alarak rahat kalmak en önemli şey.
Zihnini de doğuma hazırla, netten bak nasıl gerçekleşiyor doğum, yani vücutta neeler oluyor, ve o anı zihninde canlandır, kendini rahat bıraktığını, az sonra kucagında mis kokulu bir bebek olacagını, örneğin nerede kendini iyi hissedersen, deniz kenarında mı, ormanda ağaçlar içinde mi...Bu çalışmayı günde birkaç kez yap ki bilinçaltın da bunu istesin. Ve tabii dua ederek, Allah'tan isteyerek...

evet arkadaşım kesinlikle sana katılıyorum sentetik konusunda.
bende hamileliğimde hurmayı çok tükettim hele son haftalarda faydasını bilerek ve çok severim kutsal bi meyve olarak görürüm.
inşallah nasip olur bu duyguyu tadarsınız sizin için çok dua edicem
hele emerken durup yüzüme bakıp gülümsemiyormu.. işte ozaman mutluluktan (tam anlamıyla) uçuyorum ayyy ay
allah isteyen herrr kese nasip etsin inşallah...

cnm çok az zamanın kalmış hiç ağrın sancın olmuyor mu? sende pamuk gibi doğurursun bugün yarın gibime geliyor:)

yalancı sancılar dedikleri oluyor bazen kasıklarımda adet olacakmışım gibi sancılar olup geçiyor düzensiz ve kısa süreli günde en fazla 10 kez oluyor hiçte doğuracak gibi bi havam yok ama artık çok sıkıldım bian önce doğurmak istiyorum ..
bu arada sen kaç haftalıksın

ben 36+4üm. valla bende bu zeytinyağ olayına başlayım diyorum eskilerde hep bu masajı yaparmış.haftada 2kez yapmaya karar verdim. birde kegel egzersizleri. bende 38.haftada doğurmak istiyorum mümkünse:)

başla tabii cnm ben hiçbişey yapmadım açıkcası masaj filan hiç yapmadım yani öle şeyler herşeyi akışına bıraktım bakalım nezman doğacak

Soylediklerinin cogunda haklisin arkadasim ama bazi istisnai durumlar olabiliyor, benim gibi:)
Ben dogum baslayana kadar cok sakindim ama ebe ikinmaya basla dediginde cok panikledim ve cok korktum, sonuc olarak ikinamadim..
bebegimin kucuk olmasina ragmen 3 dikisim oldu, dikislerin iylesme donemi dogumdan daha zordu malesef
Ben ikinamayinca bebisim kanalda skisti ve kalp atislari yavasladi, dogdugunda burnu dumduz olmustu yavrumun..
Ne olursa olsun isi doktorlara birakmak lazim, ben illa dikissiz dogurcam diye tuttursaydim belkide kotu seyler olurdu..
Ayrica vajina icin kesi daha iyi, eski halinde kaliyor ve cok fazla deforme olmuyor..
Diger sekilde orantisiz yirtiklar oluyor diye dusunuyorum..
Ayrica konu sahibi arkadasim, nasil dogum yapacam diye cok takma kafana, onemli olan bebisini saglikla kucagina alman:))
Normalde olsa sezaryanda olsa sonrasi aci dolu malesef :))) ben normal dogum yaptim ve sonrasinda 3 hafta dikislerden cektim, yani bi sezaryan dogum yapanla ayni sure:)))
Saglikla dogum yaparsin insallah

Eşimin kuzeninin 5 yaşında bir kızı var. Sezaryenle doğum yaptı ve bugün biraz ağır kaldırdığı için dikiş yerleri acayip ağrıdı gün boyu. Ve dikişi de estetik olan yapıştırma türlerinden. Sezaryende vücut kendini daha geç ve daha zor toparlıyor. Sezaryene karşı biri olarak az önce normal ve sezaryen doğum videoları izledim. Normal doğumu izleyince sancıları düşündüm bir an, dedim ben nasıl doğurucam ? Doktorun kestiği yeri gördüm yarım parmak kadardı sanırım, korktum. Ardından sezaryeni izlemeye başlamamla az önceki korkumun ne kadar yersiz olduğunu gördüm. Öyle bir şey ki karnınızı kat kat kesiyorlar yaa. 3 parmağınızı yanyana düşünün ve o bıçağın o kadar derine kat kat defalarca kesişi. İnanın izlerken bile ürperdim. Bebek zaten ne olduğunu anlamıyor cansız, bir anda birileri çekip almış dışarı, direk şoka giriyor. Ama normal doğumda bebek zaten hazır, kendiliğinden hareket ediyor. Siz siz olun eğer ciddi derecede zararlı bir durum yoksa kesinlikle sezaryenden kaçının derim. Hem kendiniz için, hem de bebeğiniz için.

Nie illa normal dogum?
Yap sezeryani bak keyfine 3 yil önce dogum yaptim ameliyathaneden Çikarken Çok az sIzI hissettim sonrasi süperdi dogumdan sonra Çok az yattim sonra hastanede bile bebegime ben baktim normal dogum yapanlar popolarinin üzerine oturamiyorlardi dogru dürüst gezemiyorlardi Çag atladi artik tip Çok ilerledi konforlu ve en rahat dogum sezeryan

Yoo bana normal dogum daha ürkütücü daha zor geliyor yapmazdim normal dogumu sezeryanda günün belli giyin süslen git güle oynaya doguma

Yoo Çok rahattim korkmuyordum Bende tam tersi asla yapmam yapamam normal dogum dedim ve iyiki yapmamisim

Son düzenleme:
nasılsınız kızlarrrrrrrrrrr ben yeni uyandım bugün gezicem sıkıldım evde:) pamuk belki bugün sezeryan doğumunu yazar akşam okurumm merak ediyorum ne olduda sezeryana alındı diye.

en güzeli en sağlıklısı normal doğum sezeryan yeteri kadar sağlıklı değil normal doğumda sadece doğum sırasında sancı oluyo sezeryanda aylarca ağrın oluyo doğumdan sonra hemen ayağa kalkıp gezinemiyosun hemen sütün gelmiyo rahat rahat bebeğinle ilgilenemiyosun sezeryanda ama doktor mecbur sezeryan olucaksın derse o ayrı ama ben onun haricinde normal doğum taraftarıyım normal doğumdan sonra hemen kalkıp gezinebiliyosun bi sorun olmuyo hem sezeryan olursan en az 3 sene hamilelik yasak çünkü karın büyüdüğü zaman dikişlerin açılma ihtimali var hemde geçmeyen yarayı doktorlar tekrar kesmek istemez farzet sezeryan yaptırdın 1 sene sonra filan kazayla hamile kaldın o zaman ne olucak doktor aldırmak zorundasın filan derse ne yapıcaksın günah değil mi o bebeğe

slm kızlar hepinize öncelikle çok tşk ederim kısaca şöyle anlatayım
salı sabah 8 de ağrılarla uyandım tamam dedim bu doğum sancısı sonra hemen saat 10 da kuaföre ağda için hazırlıklı olayım dedim ağrılarım ara ara geliyordu sonra 11 gibi nişanım geldi sonra gündüz 3 te hastaneye gittim çatı muayenesinde 1 cm açıklık olduğunu söyledi doktor bugün yatış yapalım dedi keşke erken gitmeseydim diyebilirim sonra doğumhaneye alındım ve suni sancı almaya başladım aradan 2 saat geçti 2 cm oldu 2 saat daha geçti 3 cm açıklık olmadı suni sancıya dayanamadığım içinde sezaryan istiyorum dedim ve gece 1 de sezaryan oldum normal doğum yapmayı çok isterdim size tavsiyem mutlaka suni sancı almayın kendi sancılarınıza dayanabiliyosun ama suni sancıya erkenden başlamak çok zordu hepinize Allah hayırlı doğumlar nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…