hadi beni normal doğuma ikna edin çok stresteyim

güzel bilgiler vermişsin cnm tebrik ederim valla çok bilinçli bir annesin:) peki cnm sezeryanın zararları neler acaba tam olarak söyleyebilir misin somut birkaç örnek?? ben diyorum acaba normal doğumda sakinleştirici şurup var ya ondan mı içsem rahatlarım ve kaslar gevşer:)

walla hepimiz normal doğum düşünüyoruz cnm ama işte kader kısmet bu işler. çatı muayenesine sanırım en yakında ben gircem size anlatırım nasıl olduğunu

Şunu da kesinlikle eklemeliyim ki SUNİ SANCI asla alMAmak gerek, doğum zaten gerektiğinde başlayacak bir eylemdir, yani bebek ne zaman hazır hissederse o zaman birtakım maddeler salgılamaya başlıyor. Ancak suni sancıda sentetik oksitosin hormonu veriliyor, rahim başlıyor kasılmaya, bebek ne yapacağını şaşırıyor, rahim zaten tümden şaşırıyor. Doğal süreç bozulunca da hooop sezaryen, sezaryenin en büyük nedeni suni sancıdır!!! Hipnozla doğum eğitimi veren uzmanın ağzından duydum ki "Suni sancının ne anneye ne de kimseye bir faydası olmadıgı çok açık artık, ben 2-3 senedir kesinlikle kullanmıyorum" dedi. Oysaki doğal sancılarda Allah anneye sancı aralarında dinlenmesi için fırsat veriyor, bütün hormonlar vücuda sırasıyla ve gerektiği kadar yayılıyor.
Bahsettigim doktor bir de "Eğer anne sancılarla geliyorsa, az açıklığı da varsa eve yolluyorum artık, bu sayede anne çok rahat açılabiliyor, çünki kendini rahat hissediyor evinde" dedi.

ozaman bizde sancıları evde çekelim ama su önce gelirse gitmemiz gerek hastaneye ama şu hipnoz olayını merak ettim doğrusu ben gereksiz stres yapan biriyimde her konuda ya bizim ülkede normal doğum kalmadı artık yaa herkes sezeryan valla bende bunu anlamıyorum doğrusu. yurtdışında yapılan evde ebe olayı hoşuma gidiyor aslında rahat bir ortam oluyor. peki cnm bu hipnozda veya okuduğun kitaplarda normal doğumda atılan dikişlerle ilgili ne diyor????

Teşekkür ederim ama inşaallah bu bilinçlilik doğal doğum yapabilmemde işe yarar :)))

Sezaryenin zararlarına gelince, en başta çoğunlukla sezaryenler planlı olarak yapılıyor, yani tamam bu bebek olmuş (sanki meyve) artık alalım, beklemeye gerek yok mantığıyla. Oysa bebek gelişimini tam tamamlayınca dünyaya gelir, 1 gün bile çok önemlidir, şimdi maalesef pekçok doktor, hepsi değil, bir son dakika bahanesiyle anneyi sezaryene alıyor, 20 dk.da işi bitiriyor ve annenin kucağına nefes alan bir bebek vermenin yeterli olduğunu düşünüyor.

Bu tarih belirleyip doğurtulmanın başka bir zararı anne ve bebek için çok önemli olan hormonlar (en basitinden sağlıklı bir emzirme dönemi bu hormonlara bağlı örneğin) vücutta hiç üretilmeden ve yayılmadan doğurtulma (doğum diyemeyeceğim) gerçekleşiyor.

Doğal doğum taraftarı doktorlar sonu sezaryen olacaksa bile sancılar çekilerek gerçekleşen bir doğumun anneye ve bebeğe çok büüyk faydaları oldugunu belirtiyorlar.

Bir başka şey bebek dünyaya travmatik bir şekilde gelmiş oluyor, çünki sımsıcak anne kucağında dururken ne olduğunu anlamadan bir anda bir el onu oradan çıkarıyor. Anne karnındaki bir bebeğin bile bir bilinci oldugunu bildigimizden doğum travmatik birşey haline geliyor bebek için. Ayrıca bebeğin bir kanaldan geçmeyerek bir basınca sahip kese içerisinden çıkarılarak aniden dünyaya getirilmesi aynen dalgıçların denize dalmış heldeyken ani bir şekilde suyun yüzeyine çıktıklarındaki basınçla aynı etkiyi yapıyormuş, peki bu bebeğe ne yapıyor onu bilmiyorum ama bebek sonuçta dalgıçların yediği "vurgun" gibi birşey yaşamış oluyor.

Sezaryenle doğan bebek akciğerlerindeki sıvııyı atamadıgı için solunum güçlükleri çeker.

Alerjik yapıya çok yatkındır.

Sezaryenle doğum yapan anne emzirme problemleri yaşama ihtimali yüksek.

Sezaryen 1 değil, 2 ameliyattır. Karın kasları kat kat kesildikten sonra, rahim kasları da kesilir.

Anne doğum sonrası depresyona daha yatkın haldedir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar....

Normal doğumda da birsürü şey yanlış uygulanıyor, epizyotomi olsun, yatarak doğurtulma olsun, lavman uygulaması vs. vs. ama Doğal doğumda çok az istenmeyen durum oluşur, tabii komplikasyonsuz olursa. En fazla yırtık olur doğal doğumda, hem kendiliğindne yırtılan daha çabuk iyileşiyormuş...

Uzattım galiba :)

valla süpersin cnm ya kadın doğum uzmanı gibisin:)) ya ozaman ben doktora söyleyim kesmesin beni zaten bebeğim zayıf fazla yırtılma olmaz inş yani. peki yatarak değil de nasıl doğum daha kolay????

Lavman uygulamasi yanlis miii:18:Nasi olcak lavmansiz peki arkadasim..yada benmi yanlis anliorum zaren lavmanda korkulu ruyaa..olmasinmi lavman ???

ben sizin için kendimi feda edicem ve çatıya gircem tabi pamuk gibi çatıdan önce doğurmazsam:)
peki cnm şunu da sormak istiyorum kadın doğum uzmanı gibi gördüm seni de ondan sorayım dedim:) plesanta aşağada olunca normal doğum yapılabilir mi ama çok az aşağada yani rahim ağzını kapatmıyor.

kızlar bende ilk doğumumu suni sancı ile yapmıştım
suni sancı denilen şeyin içeriği bildiğim kadarıyla oksitosin hormonu hemşire söylemişti
doğumu hızlandırması için serumla birlikte veriliyor
ve bu hormon süt yapan hormon aynı zamanda.

bu arada size faydalı ve önemli bi bilgi:
bebeğinizi emzirin hele ilk gelen süt (kolosturum)ağız sütü de denir bu çok faydalı bebeğin bağışıklık sistemi için.
emzirmek çok keyifli
sevgileer

valla süpersin cnm ya kadın doğum uzmanı gibisin:)) ya ozaman ben doktora söyleyim kesmesin beni zaten bebeğim zayıf fazla yırtılma olmaz inş yani. peki yatarak değil de nasıl doğum daha kolay????

yok cnm nerdeeeee :)

Bak "evde doğum yapanlar" konulu başlıkta birisi şunları yazmış, aynen benim bildiklerimi biliyor bu konuda. Orada benim yazdıklarım da var okuyabilirsin.

"yok efendim doktor kesiyi atmazsa kontrolsüz yırtıklar olurmuş da kan kaybı olurmuş muş da muş. şöyle bir örnek verelim: kumaşı eline aldın, iki taraftan çektin zorladın, yırtıldı mı? hayır. aynı kumaşın ucuna minicik makasla kesik at bak gör bakalım caaart diye nasıl yırtılıyor. vücut zaten doğum sürecine hazır yaratılıyor. hani yılların geyiği vardır ya annelerimiz yıllardır tarlada doğurmuş vs diye. Al işte ne kadar doğru. Dışarıdan müdahale ne kadar az olursa iyileşme süreci de o kadar kolay atlatılıyor. Peki bu rutin kesiyi engelleme adına neler yapabiliriz: birincisi “kegel egzersizleri”. İkincisi de 36ıncı haftadan itibaren “perine masajı”. Detayları internetten bulabilirsiniz. Ama bütüüün bu önceden alınan önlemler heba olmasın diyorsanız doktor doktor doktor diyorum. Sen k.çını da yırtsan doktor bu yola seninle beraber baş koymadıysa sen bağırırken atıverir kesiyi, ay şekerim bebeğin başı sıkıştı napiim deyiverir. Sen de kucağında ağlayan bir bebek ve en iyi ihtimalle 2 ay boyunca kanayacak bir yarayla kalakalıyorsun. En iyi ihtimalle o yaranın da enfekte olmayacağını varsayıyorum tabii bu arada."

Doğum dikey bir olaydır, sonuçta bebek de bir çaba içerisinde kanalda ilerlemek için ve bu durumda en mantıklısı yer çekimine uyumlu bir pozisyon, yer çekimine karşı değil. Eskiden hep çömelerek, ayakta vs. doğum yaparlarmış. Aslında o anda kadın hangi pozisyonda olmak istiyorsa, en doğru pozisyon oymuş, çünki içgüdüler yönlendiriyor anneyi. Neden yatırıyorlar anneyi? Ebe, doktor, hemşire kim varsa onların yararına, bölgeyi görebilmeleri için, en önemlisi kesik atabilmeleri için, yani annenin yararına bir durum için değil. Benim yakında doğum yapan arkadaşım çatala çıkmak istemediğini, çömelerek doğurmak istedigini söylediginde "o zman biz nasıl müdahale edeceğiz, edemeyiz" demişler ve arkadasım mecburen çıkmış çatala, "çatalda ıkınmam daha zordu" diyor. Ayrıca kesi istemiyorum dediğinde de "mecbur kalmazsak yapmayız" demişler ama yapmaz olurlar mı çünki bebek daha önce dışarı çıkıyor, yani daha az bekliyorlar başında ve en önemlisi düz bir şekilde kesince dikmesi çok kolay, öbür türlü yırtık uzun sürede dikilir. Yani aslında herkes işini bitirme telaşında.

doktorun 2 parmağıyla vajinanın içine elini sokmasyla kemik yapısına bakmasına çatı muayenesi denir:) doktorun dediğine göre saniyelik bir şeymiş kasmazsan korkulcak bir şey yokmuş ama bana ürkütücü geliyor ama korkununda ecele faydası yok. oyüzden normal doğum düşünenler birde buna stres olursak yandık diye düşünüyorum

arkadasım evet oksitosin hormonu ama SENTETİK olanı, yani doğal değil. Sentetik olması da vücuda zararlı, vücudun tanımadığı bir madde demek. Bu hormonun doğalı nerde var söyleyim mi, hurmada, özellikle acve hurmasında. Bri arkadasım 42 haftalıkken doğum yaptı ve son zamanlarında bol bol hurma yedi, Kur'an'da Hz. Meryem in doğum öncesi hurma yemesi yönünde bir ses duyuyor ve yiyor.

Emzirmenin keyifli olması ne güzel birşey :)) Allahım nasip et :)

bende doktora kesmeseniz olmazmı yok Allah ne verdiyse kesiyoruz herkes için geçerli dedi(((((( Allahtan benim doktorum normal doğumu savunan biri ama aşağada hastaları beklemesin diye hemen kesip çıkarıyorlar çocuğu birde savundukları nokta şu oranızın genişlemesini istemezsiniz dimi ondan kesi mantıklı olan diyorlar

pekiiiiiiiiiiiii cnm doğumu hızlandırmak ve bebeği doğuma hazırlamak için neler yapmak gerek??? masaj falan var ya onu zeytinyağla yapsak içine doğru mu dışına doğru mu yapcaz benim doğuma az kaldıda sancılarımda var zaten lütfen yardım bana:)

Plasentanın aşağıda olması durumunu bilmiyorum, ancak belki sezaryen için bir bahanedir, bunu anlamak için başka bir doktora daha göstermek faydalı olabilir bence. Hem rahim ağzını kapatmıyorsa, o zaman sıkıntı doğurmaz sanırım. Bu konuda bilgim yok, ya dogal dogurmaya kötü bir etkisi olmadıgı için okudugum kaynaklarda hiç rastlamadım, ya da bana denk gelmedi.

mrb kızlarr bende aralık annesi olacağım inş.burayı tesadüfen gördüm ve konuyu pamuk açmış şaşırdımmm dopurdu gerçi ..çok korkuyodu cnm yaa bende korkuyom zaten :18::18:

merhaba,suni sancı almak yada almamak bizim kendi tercihimiz değil ki canım dr duruma karar veriyor.
anşattığın şeyler doğru fakat normal seyreden bir gebelikte!
benim ilk gebeliğim riskliydi preklemsi idim ve 36 haftayı zor tamamladım hep hastanedeydim mecburen suni sancı uygulandı
yani kendi tercihim asla değildi.ikincide sezaryen oldum buda kendi tercihim değil keşke mümkün olsaydı da ikincide normal doğum olsaydı.
burda yanlış anlaşılma olmasın herkesin gebelik seyri farklı olabilir dr karar verir bence herkes doktoruna da kulak versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…