- 29 Ağustos 2017
- 1.262
- 1.777
- 83
- Konu Sahibi KedidirKedii
-
- #1.041
Biraz ötelemeye karar verdim ev aldıktan sonra duruma göre düşünebilerimHmm tamam o zaman . Ev olayına girecekseniz naçinaze biraz öteleyin derim ,sonuçta bir ihtiyaç değil. Ev alacağınız zaman ihtiyacınız olur ev icin tapu,emlakci ,tasinma gibi
Ev için planıniz nedir ? Arsamız var onu satacağız demiştiniz sanki ,krediler epey yükseldi peşinat daha da önemli hale geldiBiraz ötelemeye karar verdim ev aldıktan sonra duruma göre düşünebilerim
Kumbaram uygulamasını siz deyince indirdim şimdi, ilk kumbaramda ne kadar olduğunu çok merak ediyordum, sabırsızım biraz. Şimdi atınca yazarım uygulamaya çok iyi oldu teşekkür ederimBenim kumbara var. Bir tane program indirdim kumbaram diye. Programda sayaç var ne kadar atarsam üzerine ekliyorum. Şuana kadar 270 tl oldu. 2 ayda bu kadar oldu. Ben çok merak ederim diğer türlü. Ne kadar biriktiğini bilmek iyi oluyor. Hergün atamıyorum bazen fazla atıyorum. 257 dolar yaptım. Elime ne kadar geçerse önce dolar alıyorum.
Rica ederim. Ben de çok sabırsızım. İlk kumbaramda dayanamayıp hemen açıyordum. Şimdi açmadan ne kadar olduğunu biliyorum. Alıp harcama riski de olmuyor.Kumbaram uygulamasını siz deyince indirdim şimdi, ilk kumbaramda ne kadar olduğunu çok merak ediyordum, sabırsızım biraz. Şimdi atınca yazarım uygulamaya çok iyi oldu teşekkür ederim
Tartışmasız çok iyi bir uygulama. Heleki sabirsizlar için. Ben ilk kumbarada 3 ay zor dayandım, her gün ağırlığına bakıyordumRica ederim. Ben de çok sabırsızım. İlk kumbaramda dayanamayıp hemen açıyordum. Şimdi açmadan ne kadar olduğunu biliyorum. Alıp harcama riski de olmuyor.
Evet arsamızı satmayı düşünüyorduk 200 bin civarı eder demişti emlakçı geri kalanıda kredi çekeceğiz bir umut faizlerin düşmesini bekliyoruz, bende geçen seneden 15 bin biriktirmiştim alana kadar biraz daha biriktirebilirsem iyi olacak.Ev için planıniz nedir ? Arsamız var onu satacağız demiştiniz sanki ,krediler epey yükseldi peşinat daha da önemli hale geldi
Uygulama güzelmiş bende indireyim, doları bende alıyorum ama bayağı yükseldi daha da yükselecek diyorlar paramızın diğeri kalmadı.Benim kumbara var. Bir tane program indirdim kumbaram diye. Programda sayaç var ne kadar atarsam üzerine ekliyorum. Şuana kadar 270 tl oldu. 2 ayda bu kadar oldu. Ben çok merak ederim diğer türlü. Ne kadar biriktiğini bilmek iyi oluyor. Hergün atamıyorum bazen fazla atıyorum. 257 dolar yaptım. Elime ne kadar geçerse önce dolar alıyorum.
Hoş geldiniz aramıza, sizdeki azmi gördüm 1 günde o kadar sayfa okuduğunuza göreMerhabalar. Ben de ufak birikimler yapmaya calisiyorum. Altin biriktirme başlığında arkadaslardan aldığım cesaretle gram altin almıştım biraz. Bu forum basligi yakinda açılmış olunca takip icin katilmak istedim :) Listeye adımı yazdiracak kadar büyük bir meblağ degil hedefim :) Muhabbetinizi begendim, geldim, 105 sayfayi nerdeyse 1 günde okudum, o kadar akıcı muhabbetiniz var ki dayanamadim :))
Çalışmıyorum, 1 cocugum var, esimin maaşı fazla degil, ona ragmen 5-10 Lira kenara koymaya calisiyorum. Kumbarada biriktiriyorum, sabit bir zaman yok, ne zaman fazla para olursa o zaman atiyorum kumbaraya.
Esim sizinkiler gibi birikimi sevmez, yiyelim bitirelim kafasinda :)) Borc ödüyoruz akrabalara, cocuguma bir gelecek kurmak yatirim yapmak istiyorum, ne zaman para gorsem biriktirmek icin ayiririm :) Gereksiz-fazla alis veris yaptigimizi fark edersem aciyorum verdigimiz paralara. Ama esimle kavga edemiyorum bunun icin, zira umursamiyor. Belki sizinkiler gibi bi uyanis yaşar. Birikimimi sakli tutacagim yalniz, gram altinlarimi bilmiyor. Kumbarami bilmiyor. Kendisi kumbaraya atmaz, atsa da attığını geri alacak diye korkarim, biraz harcamayi seviyor diyeyim.
Bulasik makinesi tabletini bölüp kullanmaya baslayacagim, ortasindaki jel akiyor mu kesince? :)
Elektrik açık birakmamaya, suyu az kullanmaya (banyoda akan suyu doldurup yer silmeyr kullanirim, meyve yikadigim suyu dokmem bulasik yikayaksam ona kullanirim) dikkat ediyorum. Şimdilik böyle.
Tekrar merhaba :))
3. bebeğiniz sağlıkla gelsin dünyamıza inşaallahMerhabalar. Tesadüfe bak ki ben de perşembe günü şu büyük açılmayan kumbaralardan almıştım. Çocuklarla birlikte biriktiriyoruz yalnız. Geçen sene kapımızın önünden akülü araba ve trenimiz çalınmıştı. Çocukların üzüldüler bayağı. Yenisini almayacaktım ama şu an 3. Bebeğe hamileyim. Kumbaradan çıkanla önce akülü araba sonra hooverboard almak hedefimiz bakalım.
Arsadan gelecek 200bin çok iyi,biraz da birikim yaparsanız krediye çok bulaşmamis olursunuz . Takip ettiğim bir kaç ekonomi uzmanı var ,2019 yıl sonuna doğru ev fiyatlarının daha da düşeceğini, müteahhitlerin nakit para ihtiyacından dolayı indirime gideceği yönünde beklentileri var. Bankalarda faiz oranlarını artırıyor ,bu süreçte ne kadar birikim o kadar iyi aslinda,gönlünüzce olsunEvet arsamızı satmayı düşünüyorduk 200 bin civarı eder demişti emlakçı geri kalanıda kredi çekeceğiz bir umut faizlerin düşmesini bekliyoruz, bende geçen seneden 15 bin biriktirmiştim alana kadar biraz daha biriktirebilirsem iyi olacak.
Merhabalar hoş geldiniz. O kadar sayfa okuduysanız muhtemelen benim tüm yazılarımı okumussunuzdur. Eşiniz gibi birikim konusunda eşim de ,inanın harcamayı okadar seviyorki, ben de önceden çok seviyordum ama onun harcama isteğini gördükçe ve Kk dan sonra tüketimden soğudum. Eşimin birikim konusunda katkısı yok yani ,Aslında onda da öyle bir istek olsa çok güzel paralar biriktirebiliriz ama yok artık herkesin hayat görüşü deyip söylenmeyi bıraktım. Siz de boşverin elinizden geldiğince kendiniz biriktirinMerhabalar. Ben de ufak birikimler yapmaya calisiyorum. Altin biriktirme başlığında arkadaslardan aldığım cesaretle gram altin almıştım biraz. Bu forum basligi yakinda açılmış olunca takip icin katilmak istedim :) Listeye adımı yazdiracak kadar büyük bir meblağ degil hedefim :) Muhabbetinizi begendim, geldim, 105 sayfayi nerdeyse 1 günde okudum, o kadar akıcı muhabbetiniz var ki dayanamadim :))
Çalışmıyorum, 1 cocugum var, esimin maaşı fazla degil, ona ragmen 5-10 Lira kenara koymaya calisiyorum. Kumbarada biriktiriyorum, sabit bir zaman yok, ne zaman fazla para olursa o zaman atiyorum kumbaraya.
Esim sizinkiler gibi birikimi sevmez, yiyelim bitirelim kafasinda :)) Borc ödüyoruz akrabalara, cocuguma bir gelecek kurmak yatirim yapmak istiyorum, ne zaman para gorsem biriktirmek icin ayiririm :) Gereksiz-fazla alis veris yaptigimizi fark edersem aciyorum verdigimiz paralara. Ama esimle kavga edemiyorum bunun icin, zira umursamiyor. Belki sizinkiler gibi bi uyanis yaşar. Birikimimi sakli tutacagim yalniz, gram altinlarimi bilmiyor. Kumbarami bilmiyor. Kendisi kumbaraya atmaz, atsa da attığını geri alacak diye korkarim, biraz harcamayi seviyor diyeyim.
Bulasik makinesi tabletini bölüp kullanmaya baslayacagim, ortasindaki jel akiyor mu kesince? :)
Elektrik açık birakmamaya, suyu az kullanmaya (banyoda akan suyu doldurup yer silmeyr kullanirim, meyve yikadigim suyu dokmem bulasik yikayaksam ona kullanirim) dikkat ediyorum. Şimdilik böyle.
Maşallah 3.bebeğinizi de sağ salim kucağınıza alırsınız inşallahMerhabalar. Tesadüfe bak ki ben de perşembe günü şu büyük açılmayan kumbaralardan almıştım. Çocuklarla birlikte biriktiriyoruz yalnız. Geçen sene kapımızın önünden akülü araba ve trenimiz çalınmıştı. Çocukların üzüldüler bayağı. Yenisini almayacaktım ama şu an 3. Bebeğe hamileyim. Kumbaradan çıkanla önce akülü araba sonra hooverboard almak hedefimiz bakalım.
Teşekkür ederim, aslında ben güvenilir bir müteahhit bulursak temelden girmek istiyorum çok az borçla alabiliriz.Arsadan gelecek 200bin çok iyi,biraz da birikim yaparsanız krediye çok bulaşmamis olursunuz . Takip ettiğim bir kaç ekonomi uzmanı var ,2019 yıl sonuna doğru ev fiyatlarının daha da düşeceğini, müteahhitlerin nakit para ihtiyacından dolayı indirime gideceği yönünde beklentileri var. Bankalarda faiz oranlarını artırıyor ,bu süreçte ne kadar birikim o kadar iyi aslinda,gönlünüzce olsun
Hoşgeldiniz. Aynı kocadan bende de var. Beş senelik evliyiz 5 kuruş biriktiremedik eşim sayesinde ama artık kendim biriktirmeye başladım. Eşimden gizli biriktiriyorum. Allah a şükür bi mesleğim var. Birkaç sene biriktirip inş bir ev alma hayalim var. İnş hakkımızda hayırlısı olsun.Merhabalar. Ben de ufak birikimler yapmaya calisiyorum. Altin biriktirme başlığında arkadaslardan aldığım cesaretle gram altin almıştım biraz. Bu forum basligi yakinda açılmış olunca takip icin katilmak istedim :) Listeye adımı yazdiracak kadar büyük bir meblağ degil hedefim :) Muhabbetinizi begendim, geldim, 105 sayfayi nerdeyse 1 günde okudum, o kadar akıcı muhabbetiniz var ki dayanamadim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?