- Konu Sahibi KedidirKedii
-
- #1.061
Evet dolar sürekli yükseliyor. Nereye kadar gidecek acaba zarar mi ediyom kar mı anlamadım.Uygulama güzelmiş bende indireyim, doları bende alıyorum ama bayağı yükseldi daha da yükselecek diyorlar paramızın diğeri kalmadı.
Tünaydın. Tesadüfe bak ben de bu gece güzel uyudum. Kaç gündür doğru dürüst uyuyamadım. Çocuklar hastaydı. Çok şükür biraz toparladılar. Allah sağlık versin herkese.Tünaydın herkese ,bugün güzel uyumusum , yazdıklarınızı okuyup itinayla cevap yazdımbir kahvaltı yapıp ev işi yapsam iyi olacak,eşim de yok bugün. Bu ara ev işlerinden çok soğudum ya ,önceden de bayıldığım söylenemez de
Doların yükselmesi hiç iyi değil, kenara 3-5 kuruş dolar atıp yükselince seviniyor insanlar da . Dolar yükselince sevinecek kesik maaşını dolar cinsinden alanlar,dolar ile kiraya verenler,yüksek miktarda bankada mevduatı olup dolar alanlar vs.bizim gibi sabit gelirli insanlar icin zarardan baska birsey degil uzun vadede. Ancak elimizdeki birikim erimesin diye bir kurtulus gibi göruyoruz okadar.umarim duzelir ,yoksq ne faizler ,ne gercek enflasyonun önüne geçilecek gibi değilEvet dolar sürekli yükseliyor. Nereye kadar gidecek acaba zarar mi ediyom kar mı anlamadım.
Güzel uyudum çay keyfi yapıyorum şimdi, Nevresimleri değiştirip çamaşır ve ütü olayını halletmek istiyorum da sadece planlıyorum. Bi gayret gelirse yapacağım inşallahTünaydın. Tesadüfe bak ben de bu gece güzel uyudum. Kaç gündür doğru dürüst uyuyamadım. Çocuklar hastaydı. Çok şükür biraz toparladılar. Allah sağlık versin herkese.
Büyük meblağlarda tl de kalmak zarar gibi geliyor bana, sürekli değer kaybı yaşıyor umarım çabuk toparlar.Evet dolar sürekli yükseliyor. Nereye kadar gidecek acaba zarar mi ediyom kar mı anlamadım.
Bende bu sevinci anlamıyorum dolar yükseldikçe bize yansıyor. Dolar yükseldikçe fatura, ilaç, gübre, beyaz eşya akla ne geliyorsa aynı oranda zamlanıyor, paramız en kısa zamanda değer kazanır umarım yoksa uzun yıllar boyunca atamayız bu ekonomik sıkıntıyıDoların yükselmesi hiç iyi değil, kenara 3-5 kuruş dolar atıp yükselince seviniyor insanlar da . Dolar yükselince sevinecek kesik maaşını dolar cinsinden alanlar,dolar ile kiraya verenler,yüksek miktarda bankada mevduatı olup dolar alanlar vs.bizim gibi sabit gelirli insanlar icin zarardan baska birsey degil uzun vadede. Ancak elimizdeki birikim erimesin diye bir kurtulus gibi göruyoruz okadar.umarim duzelir ,yoksq ne faizler ,ne gercek enflasyonun önüne geçilecek gibi değil
Kesinlikle öyle ama alınan kayda değer bir önlem göremiyorum. Herkes endişeli , dolar yükseldikçe kredi faizleri yükseliyor. 3 hafta önce 1.28di halkbank konut kredisi biz çekmeye karar verdik bir günde 1.49 oldu maaşlı müşteriye, şimdi kamu çalışanlarına 1.65 şaka gibi maaşlı müşteriye 1.55 . Bu oranlar tüketici kredisi için bile çok fazla ki konut kredisinden bahsediyoruz .Birikim yapsak da nereye kadar ev fiyatları yerinde mi duracak sanki , ekonomik olarak gelecekten endişeliyim ve önceden 2 çocuk düşünüyordum şimdi 1 çocuğumuz olsa yeter modundayım. Her çocuk rıskı ile gelir lafi da batıl bana gore artik .Bende bu sevinci anlamıyorum dolar yükseldikçe bize yansıyor. Dolar yükseldikçe fatura, ilaç, gübre, beyaz eşya akla ne geliyorsa aynı oranda zamlanıyor, paramız en kısa zamanda değer kazanır umarım yoksa uzun yıllar boyunca atamayız bu ekonomik sıkıntıyı
Rızık konusunda bende aynı görüşteyim önemli olan o çocuğun karnını doyurmak değil ki o çocuğa kendi imkanların doğrultusunda yüksek bir standart sağlamak, eski çocuklar bu kadar masraflı değildi ne bez ne islak mendil masrafı vardı ki bunlarla da bitmiyor kreşi kursu bunlar hep para. 2. çocuk mevzusunda bende istemiyorum ama düşününce de kardeşlik dünyanın en güzel duygusu o duygudan mahrum kalsın istemem. Kızım ilk doğduğunda çok masrafımız olmadi aileler altını olsun kıyafetleri olsun çok aldılar ama asıl mesele bundan sonra başlıyor şu an kızıma saladığım imkanı ancak bende çalışırsam 2. ye sağlayabilirim yoksa imkan yok ki bu ekonomik krizde bırakın iş bulmayı millet işten çıkarılıyor...Kesinlikle öyle ama alınan kayda değer bir önlem göremiyorum. Herkes endişeli , dolar yükseldikçe kredi faizleri yükseliyor. 3 hafta önce 1.28di halkbank konut kredisi biz çekmeye karar verdik bir günde 1.49 oldu maaşlı müşteriye, şimdi kamu çalışanlarına 1.65 şaka gibi maaşlı müşteriye 1.55 . Bu oranlar tüketici kredisi için bile çok fazla ki konut kredisinden bahsediyoruz .Birikim yapsak da nereye kadar ev fiyatları yerinde mi duracak sanki , ekonomik olarak gelecekten endişeliyim ve önceden 2 çocuk düşünüyordum şimdi 1 çocuğumuz olsa yeter modundayım. Her çocuk rıskı ile gelir lafi da batıl bana gore artik .
Çocuğum yok ama çevremde görüyorum o kadar çok harcaması oluyorki insanların. Çok şükür çalışıyorum ama ücretsiz izin almak istesem öncesinde birikim yapmak gerek ,aileler uzak bakamaz, güvenilir bakıcı bulmak zor iş yerinde duyuyorum arkadalardan 1500 tl en az bakıcı, bunun kıyafeti, maması, odası, bezi ,arabasi vs.daha bir sürü ihtiyacı var,sonrasında kreşi, okulu ... yani çocuk yapmakta birşey yok, Allah nasip ettikten sonra olur da , biraz da geleceğini düşünmek gerek.Rızık konusunda bende aynı görüşteyim önemli olan o çocuğun karnını doyurmak değil ki o çocuğa kendi imkanların doğrultusunda yüksek bir standart sağlamak, eski çocuklar bu kadar masraflı değildi ne bez ne islak mendil masrafı vardı ki bunlarla da bitmiyor kreşi kursu bunlar hep para. 2. çocuk mevzusunda bende istemiyorum ama düşününce de kardeşlik dünyanın en güzel duygusu o duygudan mahrum kalsın istemem. Kızım ilk doğduğunda çok masrafımız olmadi aileler altını olsun kıyafetleri olsun çok aldılar ama asıl mesele bundan sonra başlıyor şu an kızıma saladığım imkanı ancak bende çalışırsam 2. ye sağlayabilirim yoksa imkan yok ki bu ekonomik krizde bırakın iş bulmayı millet işten çıkarılıyor...
Evet masrafı çok oluyor dediğiniz gibi, bizim mevlitte çok toplanmıştı para altın vs 15 bin kadar toplandı, bayramlarda da nasipli bizimki 600 700 kadar topluyor babamlar halası dayısı amcası derken iyi kazanıyor kerataÇocuğum yok ama çevremde görüyorum o kadar çok harcaması oluyorki insanların. Çok şükür çalışıyorum ama ücretsiz izin almak istesem öncesinde birikim yapmak gerek ,aileler uzak bakamaz, güvenilir bakıcı bulmak zor iş yerinde duyuyorum arkadalardan 1500 tl en az bakıcı, bunun kıyafeti, maması, odası, bezi ,arabasi vs.daha bir sürü ihtiyacı var,sonrasında kreşi, okulu ... yani çocuk yapmakta birşey yok, Allah nasip ettikten sonra olur da , biraz da geleceğini düşünmek gerek.
Maşallah prenseseEvet masrafı çok oluyor dediğiniz gibi, bizim mevlitte çok toplanmıştı para altın vs 15 bin kadar toplandı, bayramlarda da nasipli bizimki 600 700 kadar topluyor babamlar halası dayısı amcası derken iyi kazanıyor keratatabi taşıma suyla değirmen dönmez kreş yaşı geldi en uygunu (hiç içime sinmedi) 1000 tl. Bu şartlarda ben 2.ye o imkanları sağlayamam birde özel okula gitsin iyi bir eğitim alsın istiyorum keşke tek masrafı bez mama olsa Allah yardımcımız olsun
Kesinlikle katılıyorum size. Maddiyattan daha önemlisi çocuklarla ilgilenebilmek onları güzelce eğitebilmek. Allah hayırlı evlatlar nasip etsin hepimizeEvet masrafı çok oluyor dediğiniz gibi, bizim mevlitte çok toplanmıştı para altın vs 15 bin kadar toplandı, bayramlarda da nasipli bizimki 600 700 kadar topluyor babamlar halası dayısı amcası derken iyi kazanıyor keratatabi taşıma suyla değirmen dönmez kreş yaşı geldi en uygunu (hiç içime sinmedi) 1000 tl. Bu şartlarda ben 2.ye o imkanları sağlayamam birde özel okula gitsin iyi bir eğitim alsın istiyorum keşke tek masrafı bez mama olsa Allah yardımcımız olsun
Ben tecrübe kazanmak için ücretli öğretmenliğe başvurdum bana sınıf öğretmenliği için geri dönüş yapıldı ben ne verebilirim o öğrencelere kabul etmedim eden illaki vardır ve çalışanda uzun süreli çalışmıyor o tür durumlarda, çok karşılaştım acık öğretimden mezun olmuş gidip sınıf öğretmenliği yapıyor o kişi benim çocuğuma ne verebilir?Maşallah prenseseEvet ufak tefek harçlıklar tabi güzel oluyordur da tüm sorumluluk size ait diğer giderlerinde . Ben özel okula çok sıcak bakmıyorum nedense , eşim de eğitimci aynı zamanda onun fikirleri benim için çok değerli bu konuda o da benim gibi düşünüyor. Devlette o kadar emek veren kaliteli öğretmenlerimiz de var ,neden kolejlere o kadar para veriliyor anlamıyorum, zamanla çocuğum olunca fikrim değişir mi bilmiyorum ama şimdilik bu fikirdeyim .
Amin inşallah. Keşke her şey doğurmak ve maddiyat olsaydı, her şeyi nakış gibi bu yaşta işlemek hiç kolay olmuyorKesinlikle katılıyorum size. Maddiyattan daha önemlisi çocuklarla ilgilenebilmek onları güzelce eğitebilmek. Allah hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize
Hangi bölümden mezunsunuz?Açıköğretim mi?Bende Açıköğretim Halkla ilişkiler tanıtım ve lisans okuyorum.3 sınıftayım.Çocukluğumdan itibaren en büyük hayalim öğretmen olmaktı.Ama şartlar beni başka yönlere götürdü.Şuan bir devlet kurumunda memurum.Yalnız öğretmenlik isteği içim yiyip bitiriyor.18 yıldır çalışıyorum.Diyorum ki bunca seneden sonra okumamında bir hikmeti var.Belki bu bölümden mezun olunca öğretmenlik yapabilirim diye düşünüyorum.Benim merak ettiğim bu bölümden mezun olunca öğretmenlik yapabilirim mi?Yoksa formasyon mu almam gerekir?Çevremdeki insanlar pirimlerin dolmasına az kalmış heyecan mı arıyorsun diyorlar.Hatta iyi bi işin var.Neden okuyorsun diyorlar.Allah bi şekilde beni bu yöne götürdü.Bi arkadaşım üniversite sınav başvurusunun son günü kayıtlar kapanmak üzereyken beni okula götürdü ve başvuru yaptım derken şimdi 3 sınıftayım.Ben ilahi zincirde elbette hayatımda bir katkısı olacağını düşünüyorum.Bu nedenle yukarıdaki soruları sordum.Cevabın için şimdiden teşekkürler.Bu arada 38 yaşındayım.Yani memuriyetten vaz geçip öğretmenliği sözleşmeli olarakta yapabilirim.Yeterki gel öğretmenlik yap desinler.Bu arada öğretmeyi çok seviyorum.Yani illa o bölümden mezun olmazsamda çocuklara faydalı olacak derecede bilgi ve anlatım tecrübesine sahip olduğumu biliyorum.Ben tecrübe kazanmak için ücretli öğretmenliğe başvurdum bana sınıf öğretmenliği için geri dönüş yapıldı ben ne verebilirim o öğrencelere kabul etmedim eden illaki vardır ve çalışanda uzun süreli çalışmıyor o tür durumlarda, çok karşılaştım acık öğretimden mezun olmuş gidip sınıf öğretmenliği yapıyor o kişi benim çocuğuma ne verebilir?
Ücretli öğretmenleri bilemeyeceğim açıkçası ama özelde çalışanlar genelde devlete atanamamis öğretmenler. Devlete atanmak içinde çaba sarfediyor o kadar,kpss ile uğrasmak istemeyen bir çok insan kendini özel e atiyor her alanda . Okulun kosullari açisindan evet özel okul olabilir ama ögretmen kalitesi olarak devlet bana daha iyi geliyor. Biraz da şans meselesi belki de . Bir de öğretmenlik idealist olmayı gerektiriyor. Iyi arasmatirmak gerek sanırım yaşadığımız il,okul, idare, öğretmen hepsi bir bütün halinde. Neyse zamanı gelince düşünürüzBen tecrübe kazanmak için ücretli öğretmenliğe başvurdum bana sınıf öğretmenliği için geri dönüş yapıldı ben ne verebilirim o öğrencelere kabul etmedim eden illaki vardır ve çalışanda uzun süreli çalışmıyor o tür durumlarda, çok karşılaştım acık öğretimden mezun olmuş gidip sınıf öğretmenliği yapıyor o kişi benim çocuğuma ne verebilir?
Işte sizin gibi bu mesleği gerçekten bu kadar içten isteyen öğretmenlere ihtiyaç var. Bir çok insan kadın için en iyisi öğretmenlik haftasonu tatil, 15 gün tatil ,yazın da 3 ay tati var,dersleri de kafama gore ayarlarim rahat ederim mantiğinda ögretmen oldugu için (öyle olmayanlar da var tabi baş tacı) çocuklara bir şey veremiyorlar. Bu iş istemeye bağlı eğitim eyvallah ama biraz da yetenek işi ,çocukları sevme işi. Ben mesela mumkun degil yapamam öğretmenlik. Ama avukatlik da benim hayalimdi ,sinav dönemindeki özel durumlar hayatimi bu yöne çevirdi. Içinizde kalmasın araştırın, yapın. Herşey gönlünüzce olsun. Ne istediğini bilen insanlara her yer de her zaman ihtiyaç varHangi bölümden mezunsunuz?Açıköğretim mi?Bende Açıköğretim Halkla ilişkiler tanıtım ve lisans okuyorum.3 sınıftayım.Çocukluğumdan itibaren en büyük hayalim öğretmen olmaktı.Ama şartlar beni başka yönlere götürdü.Şuan bir devlet kurumunda memurum.Yalnız öğretmenlik isteği içim yiyip bitiriyor.18 yıldır çalışıyorum.Diyorum ki bunca seneden sonra okumamında bir hikmeti var.Belki bu bölümden mezun olunca öğretmenlik yapabilirim diye düşünüyorum.Benim merak ettiğim bu bölümden mezun olunca öğretmenlik yapabilirim mi?Yoksa formasyon mu almam gerekir?Çevremdeki insanlar pirimlerin dolmasına az kalmış heyecan mı arıyorsun diyorlar.Hatta iyi bi işin var.Neden okuyorsun diyorlar.Allah bi şekilde beni bu yöne götürdü.Bi arkadaşım üniversite sınav başvurusunun son günü kayıtlar kapanmak üzereyken beni okula götürdü ve başvuru yaptım derken şimdi 3 sınıftayım.Ben ilahi zincirde elbette hayatımda bir katkısı olacağını düşünüyorum.Bu nedenle yukarıdaki soruları sordum.Cevabın için şimdiden teşekkürler.Bu arada 38 yaşındayım.Yani memuriyetten vaz geçip öğretmenliği sözleşmeli olarakta yapabilirim.Yeterki gel öğretmenlik yap desinler.Bu arada öğretmeyi çok seviyorum.Yani illa o bölümden mezun olmazsamda çocuklara faydalı olacak derecede bilgi ve anlatım tecrübesine sahip olduğumu biliyorum.
Evet formasyon alamadan öğretmenlik yapamazsınız. Şu durumda emin olun memuriyetinizi yakıp sözleşmeli olmaya değmez çünkü özlük haklarınız değişecek, belli bir süre tayin isteme şansınız olmayacak bunları iyi değerlendirmek lazım. Ben başka bölümden mezun olup farklı branşta öğretmenlik yapılmasını uygun görmüyorum illa ki bir şeyler katabilirsiniz ama o işin eğitimini alan kişiler kadar olamaz diye düşünüyorum tabi bu durumun istisnası var mezun olup hiçbir katkısı olmadığını da çok gördüm. Her şey gönlünüzce olsunHangi bölümden mezunsunuz?Açıköğretim mi?Bende Açıköğretim Halkla ilişkiler tanıtım ve lisans okuyorum.3 sınıftayım.Çocukluğumdan itibaren en büyük hayalim öğretmen olmaktı.Ama şartlar beni başka yönlere götürdü.Şuan bir devlet kurumunda memurum.Yalnız öğretmenlik isteği içim yiyip bitiriyor.18 yıldır çalışıyorum.Diyorum ki bunca seneden sonra okumamında bir hikmeti var.Belki bu bölümden mezun olunca öğretmenlik yapabilirim diye düşünüyorum.Benim merak ettiğim bu bölümden mezun olunca öğretmenlik yapabilirim mi?Yoksa formasyon mu almam gerekir?Çevremdeki insanlar pirimlerin dolmasına az kalmış heyecan mı arıyorsun diyorlar.Hatta iyi bi işin var.Neden okuyorsun diyorlar.Allah bi şekilde beni bu yöne götürdü.Bi arkadaşım üniversite sınav başvurusunun son günü kayıtlar kapanmak üzereyken beni okula götürdü ve başvuru yaptım derken şimdi 3 sınıftayım.Ben ilahi zincirde elbette hayatımda bir katkısı olacağını düşünüyorum.Bu nedenle yukarıdaki soruları sordum.Cevabın için şimdiden teşekkürler.Bu arada 38 yaşındayım.Yani memuriyetten vaz geçip öğretmenliği sözleşmeli olarakta yapabilirim.Yeterki gel öğretmenlik yap desinler.Bu arada öğretmeyi çok seviyorum.Yani illa o bölümden mezun olmazsamda çocuklara faydalı olacak derecede bilgi ve anlatım tecrübesine sahip olduğumu biliyorum.
Kuruma göre değişir bu durum bence şimdi reklam olur diye söyleyemiyorum ama çok kaliteli öğretmenleri var. Bizim sınıf birincimiz müthiş kendini geliştirmişti kpss ile uğraşmadı şu an bir kolejde öğretmenlik yapıyor ve çok iyi işlere imza attığını görüyorum öğrencilerine çok faydalı oldu.Ücretli öğretmenleri bilemeyeceğim açıkçası ama özelde çalışanlar genelde devlete atanamamis öğretmenler. Devlete atanmak içinde çaba sarfediyor o kadar,kpss ile uğrasmak istemeyen bir çok insan kendini özel e atiyor her alanda . Okulun kosullari açisindan evet özel okul olabilir ama ögretmen kalitesi olarak devlet bana daha iyi geliyor. Biraz da şans meselesi belki de . Bir de öğretmenlik idealist olmayı gerektiriyor. Iyi arasmatirmak gerek sanırım yaşadığımız il,okul, idare, öğretmen hepsi bir bütün halinde. Neyse zamanı gelince düşünürüz
Çocuklar her şeyin en güzeline en iyisine layık. Herkesin gönlünce olsun . Hepimizin isteği güzel yetişsinler ,herşeyden önce vatana millete hayırlı olsunlarKuruma göre değişir bu durum bence şimdi reklam olur diye söyleyemiyorum ama çok kaliteli öğretmenleri var. Bizim sınıf birincimiz müthiş kendini geliştirmişti kpss ile uğraşmadı şu an bir kolejde öğretmenlik yapıyor ve çok iyi işlere imza attığını görüyorum öğrencilerine çok faydalı oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?