- 17 Ocak 2019
- 1.053
- 1.366
- 48
- Konu Sahibi KedidirKedii
-
şu an çocuğum var zaten büyüttüm artık ve evde çok sıkıldım ben maddiyattan ziyade artık evde olmak istemiyorum kafam dağılsın istiyorum artıkCanınızı sıkmayın. Dünya nin sonu değil. Eşinizin aldığı maaş yetiyorsa bir süre kendinizi ücretsiz izinde gibi düşünün. Kpss kursuna gidin. Ne yazıkki devlet olmadığı sürece özel sektörde asgari ücrete üniversite mezunlarını çalıştiriyorlar. Şuan işsizlikten asgari ücretli de olsa çalışsam diyorsunuz fakat bir süre sonra sizi tatmin etmeyecek. Sonra da çocuk falan derken kpss süreci zor gelecek. O yüzden 1 sene sıkı çalışıp atanmaya çalışın
geçen sene çalıştım 80 aldım memurluk için başvurdum ama gelmedi belki gelir bir umut ama ben yoruldum beklemektenBen ilk mezun olduğumda bütün arkadaşlarım kpss ye hazırlanmadan nerede iş buldularsa girdiler. Asgari ücret demeden toplum baskısından işe başladılar. Ben kpss ye çalıştım atanayım edeneyim derken 2 yıl geçti. Ama şuan çok şükür şuan isten çıkarılma derdim yok,baskı yok,maaşımı alirmym derdim yok, o yüzden iyiki sabredip çalışmışım beklemişim diyorum. Zor bir süreç kpss ama inanın yapabilirsiniz. 1 yıl sabredin sadece .ders verebileceğiniz bi yer yok mu yaşadığınız yerde
Benim kız kardeşim de kaç senedir atanamıyor ama 4 yıldır ücretli öğretmenlik yapıp kimseye muhtaç olmuyor çok şükür. Siz de ücretli öğretmenlik yapabilirsiniz.kızlar bana bir el atar mısınız? derdim işsizlik çok iyi bir üniversiteden mezun oldum 4 sene önce öğretmenim ama bir türlü iş bulamıyorum çalmadığım kapı kalmadı rica etmediğim insan kalmadı ama yok olmuyor ve ben aşırı üzülüyorum bu durum eşimle de aramı açıyor abarttığımı düşünüyor çok şeyde istemiyorum atanmayı geçtim asgari ücrete bile razıyım nasıl bir yol izlemem lazım sizce bir fikri olan var mı
aldığım ücretin yarıdan fazlasını kreşe vermek durumunda kalcam o yüzden çok sıcak bakmadım ücretli öğretmenliğeBenim kız kardeşim de kaç senedir atanamıyor ama 4 yıldır ücretli öğretmenlik yapıp kimseye muhtaç olmuyor çok şükür. Siz de ücretli öğretmenlik yapabilirsiniz.
Doğru söylüyorsun. Allah gönlünden geçeni versin inş.aldığım ücretin yarıdan fazlasını kreşe vermek durumunda kalcam o yüzden çok sıcak bakmadım ücretli öğretmenliğe
Evde birşeyler yapsan. Nasıl bir yerde yaşıyorsun bilmiyorum ama. Evden iş yapan çok fazla kadın var biraz araştırmak gerekiyor sanırımaldığım ücretin yarıdan fazlasını kreşe vermek durumunda kalcam o yüzden çok sıcak bakmadım ücretli öğretmenliğe
amin cümlemize inşDoğru söylüyorsun. Allah gönlünden geçeni versin inş.
evet son çare bakcam artık sanırım kendime yediremiyorum o kadar okuyup emek verip alternatif aramayıEvde birşeyler yapsan. Nasıl bir yerde yaşıyorsun bilmiyorum ama. Evden iş yapan çok fazla kadın var biraz araştırmak gerekiyor sanırım
Üniversite mezunu olup kendi mesleğini yapmayan okadar insan varki üzmeyin kendinizi.evet son çare bakcam artık sanırım kendime yediremiyorum o kadar okuyup emek verip alternatif aramayı
Canım halk eğitim merkezlerine git ve yabancılar için acılan türkçe kursları oluyor stklarda da oluyor mesela kadem arastrn onun gibi derneklerde de düzenlenyr Türkçe kursları bunun gibi kurslar olurşu an çocuğum var zaten büyüttüm artık ve evde çok sıkıldım ben maddiyattan ziyade artık evde olmak istemiyorum kafam dağılsın istiyorum artık
mağlesef ki öyle ülkemizdeÜniversite mezunu olup kendi mesleğini yapmayan okadar insan varki üzmeyin kendinizi.
yarın gitcem okullara tek tek cv bırakacağım halk eğitimede uğrarım çok teşekkür ederimCanım halk eğitim merkezlerine git ve yabancılar için acılan türkçe kursları oluyor stklarda da oluyor mesela kadem arastrn onun gibi derneklerde de düzenlenyr Türkçe kursları bunun gibi kurslar olur
Bereketli olsun dolarınız. Eşinizin borçları ihtiyaç için mi yoksa bir daha mı geleceğiz dünyaya deyip hesap kitap yapmamasından mı? İkisi arasında fark var çünkü. Benim eşim ikinci kategoride olduğu için sordumGünaydınlar. Bugün 20 dolar almaya gittim. Eşimin borçlarını ödemekten bıktım artık. Her ay bir borcu çıkıyor. Bu yüzden elimdeki para uçup gidiyor. Ben de bu sefer para gitmeden dolar alayım kenarda dursun dedim. Yoksa harcıyoruz hemen.
Canım borçlarına pek sadık değildir eşim. Önemsemez ben eski borçlarını ödüyorum artı para limitlerini sonuna kadar kullanmış onları kapatmaya çalışıyorum. Bu kadar borcun arasında birikim yapmaya çalışıyorum köyde küçük bi ev yaptırmak istiyorum kendime ait. Yazın köye gitmeyi çok seviyorum ama kv ile aynı evde durmak zorunda kalıyorum. Artık yüzünü bile göresin yok.Bereketli olsun dolarınız. Eşinizin borçları ihtiyaç için mi yoksa bir daha mı geleceğiz dünyaya deyip hesap kitap yapmamasından mı? İkisi arasında fark var çünkü. Benim eşim ikinci kategoride olduğu için sordum
Anladım. Zor gerçekten. Borç insanın elini ayağını bağlıyor. Birikim yapmak güç oluyor. Benim eşim borçlarına çok sadıktır gün değil saat geçirmez ama harcamayı cok seviyor. Bende öyleydim. Artık dikkat ediyorum keyif vermiyor sürekli tüketmek bi süre sonra. Ama eşimden bu ara sen pinti oldun lafını duymaya başladım. Aslında Ben dikkat ediyorum 3-5 aydır. Abartıp onu da sıkmak istemiyorum. Bizde 2 maaşla ev sahibi değiliz, eşim istemiyor da ,birikmiş bir şeyimiz de yok. Bu canımı sıkıyorCanım borçlarına pek sadık değildir eşim. Önemsemez ben eski borçlarını ödüyorum artı para limitlerini sonuna kadar kullanmış onları kapatmaya çalışıyorum. Bu kadar borcun arasında birikim yapmaya çalışıyorum köyde küçük bi ev yaptırmak istiyorum kendime ait. Yazın köye gitmeyi çok seviyorum ama kv ile aynı evde durmak zorunda kalıyorum. Artık yüzünü bile göresin yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?