Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Canınızı sıkmayın. Dünya nin sonu değil. Eşinizin aldığı maaş yetiyorsa bir süre kendinizi ücretsiz izinde gibi düşünün. Kpss kursuna gidin. Ne yazıkki devlet olmadığı sürece özel sektörde asgari ücrete üniversite mezunlarını çalıştiriyorlar. Şuan işsizlikten asgari ücretli de olsa çalışsam diyorsunuz fakat bir süre sonra sizi tatmin etmeyecek. Sonra da çocuk falan derken kpss süreci zor gelecek. O yüzden 1 sene sıkı çalışıp atanmaya çalışın

şu an çocuğum var zaten büyüttüm artık ve evde çok sıkıldım ben maddiyattan ziyade artık evde olmak istemiyorum kafam dağılsın istiyorum artık

Ben ilk mezun olduğumda bütün arkadaşlarım kpss ye hazırlanmadan nerede iş buldularsa girdiler. Asgari ücret demeden toplum baskısından işe başladılar. Ben kpss ye çalıştım atanayım edeneyim derken 2 yıl geçti. Ama şuan çok şükür şuan isten çıkarılma derdim yok,baskı yok,maaşımı alirmym derdim yok, o yüzden iyiki sabredip çalışmışım beklemişim diyorum. Zor bir süreç kpss ama inanın yapabilirsiniz. 1 yıl sabredin sadece .ders verebileceğiniz bi yer yok mu yaşadığınız yerde

geçen sene çalıştım 80 aldım memurluk için başvurdum ama gelmedi belki gelir bir umut ama ben yoruldum beklemekten

Benim kız kardeşim de kaç senedir atanamıyor ama 4 yıldır ücretli öğretmenlik yapıp kimseye muhtaç olmuyor çok şükür. Siz de ücretli öğretmenlik yapabilirsiniz.

Benim kız kardeşim de kaç senedir atanamıyor ama 4 yıldır ücretli öğretmenlik yapıp kimseye muhtaç olmuyor çok şükür. Siz de ücretli öğretmenlik yapabilirsiniz.
aldığım ücretin yarıdan fazlasını kreşe vermek durumunda kalcam o yüzden çok sıcak bakmadım ücretli öğretmenliğe

şu an çocuğum var zaten büyüttüm artık ve evde çok sıkıldım ben maddiyattan ziyade artık evde olmak istemiyorum kafam dağılsın istiyorum artık
Canım halk eğitim merkezlerine git ve yabancılar için acılan türkçe kursları oluyor stklarda da oluyor mesela kadem arastrn onun gibi derneklerde de düzenlenyr Türkçe kursları bunun gibi kurslar olur

Canım halk eğitim merkezlerine git ve yabancılar için acılan türkçe kursları oluyor stklarda da oluyor mesela kadem arastrn onun gibi derneklerde de düzenlenyr Türkçe kursları bunun gibi kurslar olur
yarın gitcem okullara tek tek cv bırakacağım halk eğitimede uğrarım çok teşekkür ederim

Günaydınlar. Bugün 20 dolar almaya gittim. Eşimin borçlarını ödemekten bıktım artık. Her ay bir borcu çıkıyor. Bu yüzden elimdeki para uçup gidiyor. Ben de bu sefer para gitmeden dolar alayım kenarda dursun dedim. Yoksa harcıyoruz hemen.

Bereketli olsun dolarınız. Eşinizin borçları ihtiyaç için mi yoksa bir daha mı geleceğiz dünyaya deyip hesap kitap yapmamasından mı? İkisi arasında fark var çünkü. Benim eşim ikinci kategoride olduğu için sordum

Canım borçlarına pek sadık değildir eşim. Önemsemez ben eski borçlarını ödüyorum artı para limitlerini sonuna kadar kullanmış onları kapatmaya çalışıyorum. Bu kadar borcun arasında birikim yapmaya çalışıyorum köyde küçük bi ev yaptırmak istiyorum kendime ait. Yazın köye gitmeyi çok seviyorum ama kv ile aynı evde durmak zorunda kalıyorum. Artık yüzünü bile göresin yok.

Anladım. Zor gerçekten. Borç insanın elini ayağını bağlıyor. Birikim yapmak güç oluyor. Benim eşim borçlarına çok sadıktır gün değil saat geçirmez ama harcamayı cok seviyor. Bende öyleydim. Artık dikkat ediyorum keyif vermiyor sürekli tüketmek bi süre sonra. Ama eşimden bu ara sen pinti oldun lafını duymaya başladım. Aslında Ben dikkat ediyorum 3-5 aydır. Abartıp onu da sıkmak istemiyorum. Bizde 2 maaşla ev sahibi değiliz, eşim istemiyor da ,birikmiş bir şeyimiz de yok. Bu canımı sıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…