Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

İki maaşla eğer borcunuz yoksa biran önce ev alın. Bir yada iki sene peşinat biriktirip ev alırdım ben olsam. Diğer türlü aldığın gidiyor. Kirada oturmak çok zor. Erkekleri dinlersek yandık onlar anca keyfini düşünür. Eşin eğer harcamayı seviyor ve para biriktiremiyorsanız biran önce ev alın ki mecbur ödemek zorunda kalacak. En büyük yatırımı yapmış olursunuz.

Söylüyorum ama inanın zerre isteği yok. Ben hayatımın en güzel yaşlarını ev borcu ödeyerek geçiremem diyor. Kira havaya gidiyor diyorum ,yediğinde boşa gidiyor yeme o zaman dedi barınma bir ihtiyaç ve sen ihtiyacını karşıliyorsun,kredi faizi de boşa gidiyor falan deyip bir dünya nutuk atınca tamam istemyrm dedim en son.keyfine çok düşkün. Yemeyi içmeyi giymeyi gezmeyi çok seviyor . Bu bi yandan çok güzel. 3 yıldır bi kere şuraya gidelim dememe fırsat vermedi kendi gidelim gezelim alalim der .Ama iş birikim ,ev alma olayına gelince sen istiyorsan al diyor

Burda iş sana düşüyor o zaman. Kendi maaşını biriktir eşinin maaşıyla geçinin. İki üç seneye peşinat birikir sonra az bi krediyle ev alırsınız. Kadınlar işe el atmadıkça erkekler bişey yapamıyor genelde. Çocuğun var mı?

Evet haklisiniz .Ben dikkat etmeye başladığımdan bu yana o da biraz dikkat ediyor. Kumbara aldım ona para falan atıyor. Çocuğum yok daha yeni evliyiz. Nasip olursa yaza düşünüyoruz.

Evet haklisiniz .Ben dikkat etmeye başladığımdan bu yana o da biraz dikkat ediyor. Kumbara aldım ona para falan atıyor. Çocuğum yok daha yeni evliyiz. Nasip olursa yaza düşünüyoruz.
Allah gönlüne göre versin canım. Benden sana tavsiye kocana söyle ben maaşımı biriktirip ev alacağım de. Her kadının hayalidir kendi evinin olması. Biz kadınlar kocalarımızın keyfi için fedakarlık yapıyoruz ama önce kendini düşüneceksin. 5 senelik evliliğimde bunu öğrendim. Ben de hep kocamın dediğini yaptım param olunca hep eve harcadım ya da eşime verdim. Bir baktım ki eşimin bir sürü borcu var. Ardı arkası kesilmiyor. Zamanında daha akıllı davransaydım. Belki bu kadar borç yapamayacaktı. Eşim üzülmesin diye para işlerine hiç karışmadım sonunda üzülen ben oldum. Kusura bakmayın ben baya doluyum o yüzden uzun oldu biraz.

Yok estağfurullah ne kusuru. Haklisiniz aslında. Insanın parasal konulardaki tavrı ailesine benziyor yaş geçtikçe sanırım. Armut dibine düşüyor. Benim eşimin ailesi de savurgan para tutmayı bilmiyor, ilk zamanlar onlara veriyordu eşim. Şuan arası bozuk o yüzden vermiyor artık. Ben eşimin parasına karışmıyorum o da benimkine karışmıyor . Ama ben aile bütçesi yapmak istiyorum birlkte harcayalım birlikte biriktirelim istiyorum. Benim ailemde senin paran benim param olmazdı. Ailem yerine göre harcayan birikim yapan insanlar.o yüzden eşim ve ailesi bana farklı geliyor. Yaza kadar biraz borçlarımiz var onlar bitsin bende bir bakacağım duruma

inş ödersiniz borçlarınızı ben de inş bu topik sayesinde biraz birikim yaparım

Bütün erkekler mi aynıymış ya :) ben kendimi frenliyorum alışveriş yapmıyorum, adam her gün 20 30 40 liralara bir şeyler alıyor ve ne olacak ucuzdu zaten diyor...
Toplasan ne kadar olur diyemiyorum :)

Bütün erkekler mi aynıymış ya :) ben kendimi frenliyorum alışveriş yapmıyorum, adam her gün 20 30 40 liralara bir şeyler alıyor ve ne olacak ucuzdu zaten diyor...
Toplasan ne kadar olur diyemiyorum :)
Günaydınlar ‍♀yok ben tüm erkeklerin aynı olduğunu düşünmüyorum. Eşimi de eleştirip duruyorum. Biraz törpülendi sanki alışveriş konusunda .Bir de birikime yönlendirebilirsem inşallah

Kızlar hep ne kadar birikim yapacağımızı konuştuk. Birikim ile ne yapmayı planlıyorsunuz,uzun ve kısa vadeli hedefleriniz neler?

Günaydınlar ‍♀yok ben tüm erkeklerin aynı olduğunu düşünmüyorum. Eşimi de eleştirip duruyorum. Biraz törpülendi sanki alışveriş konusunda .Bir de birikime yönlendirebilirsem inşallah
Kizlar hepimzn derdi eslerin para harca konusu sanırım benim esimin borcu yada bensiz dışarda yemek yemesi bile yoktur ama evine aşırı düşkün yeni eşyalar perdeler istyr sürekli Türkler hep aynı perde kullanyrsnz siklmyr msnz diyor bende ev alalm her şeyi sana aldircam söz diyip oyalyrm ki daha 2 yıl oldu her şeyimizi alali.

Benim eşimde avm ye gittigimizde yemek takimi ,bardak,tablo,biblo bakmayı çok seviyor. Aynen bensiz dışarıda yemek yemez. Sürekli yeni yerler ,denenmemiş lezzetler peşinde. Klasik hayat ona göre değil. Bende ev eşyası bakmayı falan hiç sevmyrm. Eve ihtiyaç disi bişey alınmasını inanılmaz gereksiz görüyorum. Ama kendime ayakkabı, çanta, kıyafet alırken ihtiyaç olmasa da mutlu oluyordum önceden .artık değiştim

Ben yurtdışında insanlrn nasl yasadklrni görünce Turkiyeye dondgmde bilmeden minimalist olmuşum çanta bile eşim alır bana kilo verme sürecinde oldgm için de üzerime de aşırı kıyafet almamstm derken. Tam bir tasarruf modundym. Gezmek ve görmek eğitim ve baskna yardim konsda verdgm paraya asla acımam ama ev eşyası aşırı kıyafet çanta ayakkabı asla alma niyetm yok. Sanırım bu işi çözdük biz şimdi bebeğime bile alışveriş yaparkn nasıl sadelik yaparm onun dusuncsndym

Eşimde bakıyor internetten sana şu ayakkabıyı alayım mı, şu elbise güzelmiş, bu ceket şu ayakkabiyla guzel olur diye yorum yapar.Bu ara surekli istemiyorum,ihtiyacım yok diyorum . Normalde kadınlar avm ye gidelim, şunu aldırayım derdinde bizde tam tersi. Bir gariplik var ama

Hahah yalnız değilmişim bir de bana surpriz aldıklarına da laf ederim beğenmem sonra iyi ki almış derim

Hahah yalnız değilmişim bir de bana surpriz aldıklarına da laf ederim beğenmem sonra iyi ki almış derim
Ahahah ciddi misiniz???Ayyy yalnız olmadığıma çok sevindim. Bende eşimin normal olmadığını düşünmeye başlamıştım artık o da birşeyler alır kızarım sonra da bak severek giyiyorsun çok yakıştı falan dynce hoşuma gider

Tabi birde bunun üzerime olmyn kıyafetler için begenmdm diye hediye çeki aldiklarmda var

Benim eşimde avm ye gitmekten bardak çanak bakmaktan nefret eder hatta bana da baktirmaz kiyafet için onunla asla çıkılmaz sanırım bu durumda ben yalnızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…