- 11 Haziran 2008
- 4.689
- 6.744
- 658
- Konu Sahibi KedidirKedii
-
- #2.081
Bizimde kredi kartı bitmiyor bir türlü. Mesela bu ay sağlık masrafımız çok oldu onu çektik.Bizimde evimiz kira işyerim yakın nenim yol masrafım yok eşimin işyeri uzak ama o arabayla gidip gelmek zorunda kalıyor daha öncede demiştim eşim çok hesabı kitabı bilmez yeterki iste herseyi alır ve herkese karsı böyle artık kredi kartı vs sorgulamayı bıraktım bu ay o borçlarını ödesin diye hiç masraf yaptırmadım 2000tlye yakın kaldı sadece kendi çabamla.burayı takip edince çok harcadığımızı farkettim bu aralar eşimde düzeliyor sanki kirada bu kadar zamlanınca hırs yaptım peşinat biriktirip evimizi alalım değişik tavsiyeleri olan varmıdır
Hotppoint babanneminkide gayet memnun kurban bayramı arifesinde almıştık çok geç gelmişti ama 2 yıldır hiç sorun çıkarmadıİstediğim büyüklük ve lt hotpointte var. Ama hotpointten fazla memnun olan yok. Sanırım şuan uğurun 7 çekmecelisine karar verdim gibi. Aslında beyaz eşya şans işi, bakalım bizim şansımıza ne olacak.
Zorunlu olmayan giderleri nasıl indirebilirim bende onu düşünüyorum bol bol indirimleri takip ediyorum inş dahada arttırabilirizKizlar evet gelir onemli ama bir o kadar da gereksiz yada isteklere giden para da onemli...
Mesela kres kira aidat 2500 gidiyor ve zorunlu maaşın bir çoğu bu tarz zorunlu duruma gidip artırmaya çalışıyoruz...
Banada 50 gram yazar mısın 100 istiyorum aslında ama şimdilik küçük hedefimi gercekleştireyimMerhaba Hoşgeldin ismini yazıyorum, yıl sonu hepimiz hedefimize ulaşırız umarım...
Merhaba Hoşgeldinismini yazıyorum
Merhabamaşallah maşallah diyelim seçimden sonra bencede biraz oynar ama yine ortalamaya döner ismini yazıyorum tatlım
Geçmiş oldun canım neyiniz vardı.eşim kendi için çok harcamazda etrafa çok dağıtıyor gereksiz.altın ile başlamıştım bende çok yükseldi şu an beklemedeyim azıcık düşsün aslında düğün takılarımız falan duruyor biraz daha üzerine koyarsak güzel bir evimiz olur.keşke bende el koyabilsem kredi kartına konuşunca çok büyük kavga çıkıyor günlerce küs kalıyoruz ramazan burnumdan geldi düzeliyor bu ara sanki içimi ferahlattın canım teşekkür ederimBizimde kredi kartı bitmiyor bir türlü. Mesela bu ay sağlık masrafımız çok oldu onu çektik.
Benim eşimde hesabı kitabı bilmez, bütçe bendedir. O yüzden onun kredi kartına da el koymuştum. Şimdi sadece bir kart kullanıyoruz, lazım oldukça verip geri alıyorum.
Eşinizde sizin gayretinizi gördükçe düzelir illa ki. Sonuçta sizde ikiniz için çabalıyorsunuz.
Şuan ev kredileri yüksek bildiğim kadarıyla pek takip etmiyorum.
Eğer ki 1-2 seneyi bulursa evi almanız kesinlikle birikiminizi altın yönünde yapın.
Yani istek olan bir şeyse almamak gerekli ufak ufak meblağlar büyüyor çünkü...Zorunlu olmayan giderleri nasıl indirebilirim bende onu düşünüyorum bol bol indirimleri takip ediyorum inş dahada arttırabiliriz
Bence hesap ödemeyi üstlenmek yerine Alman usulü olarak ödemeye başlamalısın çünkü senin niyetini kötüye kullanmak isteyenler olabilirCumartesi aksamindan beri yazmamisim.
pazar kendi basima sahile gittim.
Yol icin 10tl akbil doldurdum, 3 tl dolmusa verdim. Halk plaji tercih ettigim icin denize para vermedim:)
Turistlerle bulusup gezdirilen bir uygulama var. Oradan biri yazmis,aksamina onunla bulustuk. Yemegini sagolsun kendisi odedi.
Ben de bir sonraki mekanda icecekleri ismarladim. 28 tl de oyle gitti...
41 tl pazar harcanmis oldu yani.
Pazartesi mesaiye kaldim. 7 liraya aburcubur aldim. Cikista da is arkadasimin dogumgunu icin floya gittim. 60 kendime,40 ona ayakkabi aldim. 100 de oyle gitti. Gunu 107 tl ve cok guzel bir ayakkabi ile noktaladim:)
(Dip not: belki de iki yıldır kendime ayakkabi almiyordum. Annemle ayak numaralarimiz bir. Ondan giyiyorum cesit çeşit)
Sali da is yerinde yemek yemedim,aksam eskilerden biriyle bulustum.
30 lira yemege, 75 lira da giderayak ickiye odedim( insanlara hesap odetemiyorum yaa salak gibi atliyorum. Ilk mekanda ben,ikincisinde o odedi. Ucuncusu ve daha pahalli olaninda da ben atladim hemen.
10 tl de akbil doldurdum. Gunu 115 tl ile kapattim.
Carsamba da is yerinde yemek yemedim,evden götürdüm. Is cikisi dogumgunu olan arkadasla bir yere gittik
10 tl limonata ictim. Sonra bir gun once bir ton para harcadigim kisiyle bulustuk,onda esyami unutmusum diye. Yine birseyler ictik ,40 liralik ama bu sefer masada hesabi odemesini izledim :)
Ha bir de arada market alisverisi yapmistim 30 liraya:)
Ve bugun...
Kac gunku har vurup harman savurmalarim sonrasi bugun hic para harcamadim. Sadece hazir altin dusmusken bir tanecik gram aldin aldim . Gecen hafta aldigimdan 1 lira daha ucuzdu ama olsun:)
Eki Görüntüle 2285414
6 gun sonra...yano ikinci on gunumde bir gram daha alma hedefi icindeyim. Umarim cok daha duser altin...
Bunca gideriniz varken bir de mobilyaya para harcamayin yaa,yaziktir.Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Gelecek olan 2.500 tl var ve ben ne yapacağımı bilemedim ek hesap -5800 kredi kartı ödemesi 1000 tl benim kredim 1300 diğerlerini katmıyorum bile. Borçlar ve evime almak istediklerim var büyük olan koltukları değiştirmek istiyorum köşe almak niyetim sonra oğlumun odasına birşeyler yapmak istiyorum.veya yemek takımımı değiştirmek istiyorum veya doğru düzgün kıyafetim-iz yok eşim ve benim alışveriş mi yapsak diyorum (zayıflamak istiyorum bu ara iyice kilo aldım kendime birşey yakıştıramıyorum). TV boş duvarda asılı onun altına ünite mi alsam offff düşündükçe daha bir sürü şey geliyor aklıma. Ne yapayım ben ah bu beeeennnn
Benimde ev için ihtiyaçlarım var ama öteliyorum ya da gercekten onlar olmadan da olur mu idare edebilir miyim diye düşünüyorum ki ben bunu borcum olmadığı halde yapıyorum, ben borcum olunca ekstra bir şeylere harcama yapamıyorum içim rahat etmiyor, size tavsiyem önce bokslarınızdan kurtulun daha sonra ihtiyaçlarınızı yavaş yavaş alırsınızKızlar yardımınıza ihtiyacım var. Gelecek olan 2.500 tl var ve ben ne yapacağımı bilemedim ek hesap -5800 kredi kartı ödemesi 1000 tl benim kredim 1300 diğerlerini katmıyorum bile. Borçlar ve evime almak istediklerim var büyük olan koltukları değiştirmek istiyorum köşe almak niyetim sonra oğlumun odasına birşeyler yapmak istiyorum.veya yemek takımımı değiştirmek istiyorum veya doğru düzgün kıyafetim-iz yok eşim ve benim alışveriş mi yapsak diyorum (zayıflamak istiyorum bu ara iyice kilo aldım kendime birşey yakıştıramıyorum). TV boş duvarda asılı onun altına ünite mi alsam offff düşündükçe daha bir sürü şey geliyor aklıma. Ne yapayım ben ah bu beeeennnn
Bende borç hiç sevmem ama artık şu hale geldim ben dikkat ediyorum tasarruf be birikim yapmaya çalışıyorum ama eşimin ailesi sürekli istiyor eşimde geri çevirmiyor zoruma gidiyor gerçekten.Benimde ev için ihtiyaçlarım var ama öteliyorum ya da gercekten onlar olmadan da olur mu idare edebilir miyim diye düşünüyorum ki ben bunu borcum olmadığı halde yapıyorum, ben borcum olunca ekstra bir şeylere harcama yapamıyorum içim rahat etmiyor, size tavsiyem önce bokslarınızdan kurtulun daha sonra ihtiyaçlarınızı yavaş yavaş alırsınız
o zaman gizli birikim yapın en güzeli çünkü bir evladınız var, ikeadan bahsettiğiniz ürünü anladım bende gördüm alıp almamak arasında kalmıştım ama ikeadan tavandan asılan fileli oyuncak sepetinden aldım yanlış hatırlamıyorsam 30 40 tl arası bir şeydi bunu da bir değerlendirebilirsiniz (bu arada yazı rengim neden böyle oldu anlamadım)Bende borç hiç sevmem ama artık şu hale geldim ben dikkat ediyorum tasarruf be birikim yapmaya çalışıyorum ama eşimin ailesi sürekli istiyor eşimde geri çevirmiyor zoruma gidiyor gerçekten.
İşte herkes farklı birşey söylüyor ve aklım karışıyor. Eşimde bana bıraktı. İşin içinden çıkamıyorum. Sonra pişman olmamak için uğur istiyorum ama sonuçta ondan memnun kalmayan da var.Hotppoint babanneminkide gayet memnun kurban bayramı arifesinde almıştık çok geç gelmişti ama 2 yıldır hiç sorun çıkarmadı
Eşimin ameliyat olması gerekiyordu canım bu ay onu oldu. Şimdide ilaç kullanması gerekecek oda ayda 500-600 gibi bir rakam tutacak. Bende gene ufak ufak biriktirmeye devam edeceğim inşallah. Eşiminde kredi kartı elinde olunca nasıl harcadığını bilmiyor. Sanki para bizden çıkmayacak gibi düşünüyor ama tabi sonrası var bunun. Şimdilik memnunuz bakalım bu sistemden.Geçmiş oldun canım neyiniz vardı.eşim kendi için çok harcamazda etrafa çok dağıtıyor gereksiz.altın ile başlamıştım bende çok yükseldi şu an beklemedeyim azıcık düşsün aslında düğün takılarımız falan duruyor biraz daha üzerine koyarsak güzel bir evimiz olur.keşke bende el koyabilsem kredi kartına konuşunca çok büyük kavga çıkıyor günlerce küs kalıyoruz ramazan burnumdan geldi düzeliyor bu ara sanki içimi ferahlattın canım teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?