• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Cumartesi aksamindan beri yazmamisim.
pazar kendi basima sahile gittim.
Yol icin 10tl akbil doldurdum, 3 tl dolmusa verdim. Halk plaji tercih ettigim icin denize para vermedim:)
Turistlerle bulusup gezdirilen bir uygulama var. Oradan biri yazmis,aksamina onunla bulustuk. Yemegini sagolsun kendisi odedi.
Ben de bir sonraki mekanda icecekleri ismarladim. 28 tl de oyle gitti...
41 tl pazar harcanmis oldu yani.
Pazartesi mesaiye kaldim. 7 liraya aburcubur aldim. Cikista da is arkadasimin dogumgunu icin floya gittim. 60 kendime,40 ona ayakkabi aldim. 100 de oyle gitti. Gunu 107 tl ve cok guzel bir ayakkabi ile noktaladim:)
(Dip not: belki de iki yıldır kendime ayakkabi almiyordum. Annemle ayak numaralarimiz bir. Ondan giyiyorum cesit çeşit)
Sali da is yerinde yemek yemedim,aksam eskilerden biriyle bulustum.
30 lira yemege, 75 lira da giderayak ickiye odedim :KK43:( insanlara hesap odetemiyorum yaa salak gibi atliyorum. Ilk mekanda ben,ikincisinde o odedi. Ucuncusu ve daha pahalli olaninda da ben atladim hemen.
10 tl de akbil doldurdum. Gunu 115 tl ile kapattim.
Carsamba da is yerinde yemek yemedim,evden götürdüm. Is cikisi dogumgunu olan arkadasla bir yere gittik
10 tl limonata ictim. Sonra bir gun once bir ton para harcadigim kisiyle bulustuk,onda esyami unutmusum diye. Yine birseyler ictik ,40 liralik ama bu sefer masada hesabi odemesini izledim :)
Ha bir de arada market alisverisi yapmistim 30 liraya:)
Ve bugun...
Kac gunku har vurup harman savurmalarim sonrasi bugun hic para harcamadim. Sadece hazir altin dusmusken bir tanecik gram aldin aldim . Gecen hafta aldigimdan 1 lira daha ucuzdu ama olsun:)
Eki Görüntüle 2285414
6 gun sonra...yano ikinci on gunumde bir gram daha alma hedefi icindeyim. Umarim cok daha duser altin...
Bol harcamalı bir hafta olmuş ama birikimizide yapmışsınız.
Şu hesap ödeme işini bende halletmiş değilim.

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Gelecek olan 2.500 tl var ve ben ne yapacağımı bilemedim ek hesap -5800 kredi kartı ödemesi 1000 tl benim kredim 1300 diğerlerini katmıyorum bile. Borçlar ve evime almak istediklerim var büyük olan koltukları değiştirmek istiyorum köşe almak niyetim sonra oğlumun odasına birşeyler yapmak istiyorum.veya yemek takımımı değiştirmek istiyorum veya doğru düzgün kıyafetim-iz yok eşim ve benim alışveriş mi yapsak diyorum (zayıflamak istiyorum bu ara iyice kilo aldım kendime birşey yakıştıramıyorum). TV boş duvarda asılı onun altına ünite mi alsam offff düşündükçe daha bir sürü şey geliyor aklıma. Ne yapayım ben ah bu beeeennnn
Merhabalar,
Nacizane fikrim öncelik borçlarınızı kapatın, evin eksiği hiç bitmiyor çünkü. Koltuk alsanız gene yetmeyecek hatta üstüne borçlanacaksınız bile.

Bende borç hiç sevmem ama artık şu hale geldim ben dikkat ediyorum tasarruf be birikim yapmaya çalışıyorum ama eşimin ailesi sürekli istiyor eşimde geri çevirmiyor zoruma gidiyor gerçekten.
Benim yaptığım birikimden eşimin haberi olmaz. Sanar ki hepsi maaşın hepsi ödemeler kredi kartı kira vs gidiyor. Bazen bende sinirleniyorum senin gibi. Yapmayacağım birikim istediğim gibi harcayacağım diyorum gene yapamıyorum alışkanlık olmuş. Sizden ondan gizli yapabilirsiniz tabi sorun olmazsa.

Eşimin ameliyat olması gerekiyordu canım bu ay onu oldu. Şimdide ilaç kullanması gerekecek oda ayda 500-600 gibi bir rakam tutacak. Bende gene ufak ufak biriktirmeye devam edeceğim inşallah. Eşiminde kredi kartı elinde olunca nasıl harcadığını bilmiyor. Sanki para bizden çıkmayacak gibi düşünüyor ama tabi sonrası var bunun. Şimdilik memnunuz bakalım bu sistemden.
Geçmiş olsun tekrardan sağlık için harcanan paraya hiç acımıyorum.düzeniniz çok iyi olmuş kullanmadığı kredi kartını bile kapatmıyor inş bende sizin gibi bir düzen oluştururum

Geçmiş olsun tekrardan sağlık için harcanan paraya hiç acımıyorum.düzeniniz çok iyi olmuş kullanmadığı kredi kartını bile kapatmıyor inş bende sizin gibi bir düzen oluştururum
Teşekkür ederim.
Bizde de bir anda olmadı bu düzen. Yavaş yavaş oturur inşallah sizde de.

Günaydın arkadaşlar;
Gece boyun ve sırt ağrısıyla uyandım. Çocuğu emzirmek için kucağıma alırken ağrının arttığını hissettim. Hemen boynuma bir şey sarıp yattım.
Sabah yataktan kalkamadım. Sıcak bir duş ve kas gevşetici ile şu anda en azından kollarımı kullanabiliyorum. İşe geldim, izin alsam evde yatamıycam zaten.
Rutinler, hayat koşturmacası hepsi yalan oldu. Hareketsiz şekilde koltukta oturuyorum. İnsanın sağlığından öte hiç bir şey yok.

Herkese verimli, sağlıklı, bol birikimli harika bir gün olsun :)

İşte herkes farklı birşey söylüyor ve aklım karışıyor. Eşimde bana bıraktı. İşin içinden çıkamıyorum. Sonra pişman olmamak için uğur istiyorum ama sonuçta ondan memnun kalmayan da var. :işsiz:
Beyaz eşya tamamen şans işi benim annem arçelik kullanıyor çok memnun ben çok sevmiyorum fırınımı aynı model birde şikayetvar diye bir site var aklındaki model neyse yaz gerçekten neleri kötü vs görürsün öbür türlü internette arama yapıyosun reklam içerikli çok memnunum yazıyor herkes nide akakçe diye bir site var en uygun fiyatı atıuot

Günaydın arkadaşlar;
Gece boyun ve sırt ağrısıyla uyandım. Çocuğu emzirmek için kucağıma alırken ağrının arttığını hissettim. Hemen boynuma bir şey sarıp yattım.
Sabah yataktan kalkamadım. Sıcak bir duş ve kas gevşetici ile şu anda en azından kollarımı kullanabiliyorum. İşe geldim, izin alsam evde yatamıycam zaten.
Rutinler, hayat koşturmacası hepsi yalan oldu. Hareketsiz şekilde koltukta oturuyorum. İnsanın sağlığından öte hiç bir şey yok.

Sağlığımız yerinde olsun da gerisi bir türlü hallediliyor gerçekten.
Özellikle emzirme döneminde çok ortaya çıkıyor bu tür şikayetler, bende yengemden biliyorum. Dikkat edilip ihmal edilmemesi gereken bir konu. Çok geçmiş olsun.

Sağlığımız yerinde olsun da gerisi bir türlü hallediliyor gerçekten.
Özellikle emzirme döneminde çok ortaya çıkıyor bu tür şikayetler, bende yengemden biliyorum. Dikkat edilip ihmal edilmemesi gereken bir konu. Çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim canım. Fazla zorlarsa boyunluk alıcam zaten. O iyi geliyor benim ağrılarıma :)

Teşekkür ederim.
Bizde de bir anda olmadı bu düzen. Yavaş yavaş oturur inşallah sizde de.
Böyle olunca sinirleniyorum ben şükürler olsun hayal ettiğim herşeye kavuştum çabalayıp eşimde elbet olur inancı var sen bişey yapmazsan nasıl olcak😁sanırım çok sabırsızım içime su serpiliyor siz konuşunca

Böyle olunca sinirleniyorum ben şükürler olsun hayal ettiğim herşeye kavuştum çabalayıp eşimde elbet olur inancı var sen bişey yapmazsan nasıl olcak😁sanırım çok sabırsızım içime su serpiliyor siz konuşunca
Elbet olur da oturduğun yerden olmuyor işte herşey. Karşılıklı fedakarlıklarla oluyor birşeyler. Azmetmedikçe, hedef koymadıkça ben kendi adıma konuşayım hiç birşey elde edemiyorum.

Günaydın arkadaşlar;

Geçmiş olsun canım dikkat et kendine cereyandanda çarpılıyor insan

Elbet olur da oturduğun yerden olmuyor işte herşey. Karşılıklı fedakarlıklarla oluyor birşeyler. Azmetmedikçe, hedef koymadıkça ben kendi adıma konuşayım hiç birşey elde edemiyorum.
Yok demeyi herseyin alınmayacagını çocukken aşılamalı bence birazcık fedakarlıkla büyüyen çocuk daha azimli oluyor hayaline kavuştukça mutlu oluyor kaynımın çocuklarına ne istenirse alınıyor şimdi kardeşker rekabet halinde parada yetmiyor herkes mutsuz inş rabbim şükreden sabrının karşılığını görenlerden eylesin bizi

Yok demeyi herseyin alınmayacagını çocukken aşılamalı bence birazcık fedakarlıkla büyüyen çocuk daha azimli oluyor hayaline kavuştukça mutlu oluyor kaynımın çocuklarına ne istenirse alınıyor şimdi kardeşker rekabet halinde parada yetmiyor herkes mutsuz inş rabbim şükreden sabrının karşılığını görenlerden eylesin bizi
Amin inşallah.

Yani istek olan bir şeyse almamak gerekli ufak ufak meblağlar büyüyor çünkü...
Mesela markete gidiyorum canımızın istediği ufacık sey 5 tl içecek bile...
Ve yaz tatili benim icin bol harcama oluyor sürekli evdeyim yemek ara öğün vs alışveriş bitmiyor
Biz ekstra bütün masrafları kıstık
İçecek kendim yapıyorum
Abur cubur almıyoruz
Mutfak masrafı gerçekten çok düşüyor
İndirim kovalar stok yaparım

Selam kızlar bugün 2.5 tl attım kumbaraya
Şoka ariel ve şampuan geliyor indirimli ihtiyaç yok deterjana şampuanı alıcam 25 tl üzerine
İhtiyacı olan varsa baksın

Biz ekstra bütün masrafları kıstık
İçecek kendim yapıyorum
Abur cubur almıyoruz
Mutfak masrafı gerçekten çok düşüyor
İndirim kovalar stok yaparım

Selam kızlar bugün 2.5 tl attım kumbaraya
Şoka ariel ve şampuan geliyor indirimli ihtiyaç yok deterjana şampuanı alıcam 25 tl üzerine
İhtiyacı olan varsa baksın
Bende çok kısıyorum ama canim sıkıldı yürüyeyim deyince her yer market illaki bir şey alıyoruz...
Sözde sağlam deterjan ve gıda stogum var...
😂

askiminaskiyim askiminaskiyim kesinlikle o kadar ödeme varken eşya vs alınmamalı.
Gelecek para ile ekşi hesap yavaştan kapatılabilir. Çünkü kartlarda cok faiz oluyor
Ya da bir kismi birikime atilmali... Borç varken birikim yapmak zaten zor
Merhabalar,
Nacizane fikrim öncelik borçlarınızı kapatın, evin eksiği hiç bitmiyor çünkü. Koltuk alsanız gene yetmeyecek hatta üstüne borçlanacaksınız bile.
Merhaba , teşekkür ederim :) ben bugün düşündüm ve önceliğim oğlumun odası olacak sonra kredi kartı ödemesi yapıcam eğer ki kalan olursa da birikime ayırıcam. Koltuk için bir sene daha beklemeyi düşündüm hayırlısı artık

Back