• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Benim yaptığım birikimden eşimin haberi olmaz. Sanar ki hepsi maaşın hepsi ödemeler kredi kartı kira vs gidiyor. Bazen bende sinirleniyorum senin gibi. Yapmayacağım birikim istediğim gibi harcayacağım diyorum gene yapamıyorum alışkanlık olmuş. Sizden ondan gizli yapabilirsiniz tabi sorun olmazsa.
Peki nasıl gizli oluyor bende yelteniyorum hatta biraz kenara koyuyorum ama sonra söylüyorum. Aslında eskiden içim rahat etmezdi hiç şimdi ise sonuçta bu para benim boğazıma gitmiyor çocuğum için ilerisi için ayırıyorum diyorum ama bir türlü söylemeden duramıyorum. Söyleyince de hemen gidecek yeri oluyor paranın bende yine sıfır kalıyor

Peki nasıl gizli oluyor bende yelteniyorum hatta biraz kenara koyuyorum ama sonra söylüyorum. Aslında eskiden içim rahat etmezdi hiç şimdi ise sonuçta bu para benim boğazıma gitmiyor çocuğum için ilerisi için ayırıyorum diyorum ama bir türlü söylemeden duramıyorum. Söyleyince de hemen gidecek yeri oluyor paranın bende yine sıfır kalıyor
Mesela altın alıyorum koyuyorum kenara haberi olmuyor. En son bi 500 tl biriktirmiştim tl olarak onu söyledim ve söyledikten 2 hafta içinde o para bitti. Gizli yapmanın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladım.

Esim cok ketumdur ne parasini bilirdim ne yaptigi planlari. Hep son anda hop cikar gider ben sap gibi bakarim arkasından filan. Sonra borc harc yapinca her seyi soyleyeceksin dedim, lutfetti beyefendi, daha yakinda ogrendim ne maas aldigini.
Simdiyse ben yeni anladim, ona onun gibi davraniyorum; para alip kullaniyorum ne alacagimi soylemiyorum. Cocugumla gezip dolasiyorum, anlatmiyorum. Haber vermeden üstümu giyip cikip gidiyorum ayni onun yaptigi gibi, bu sefer onun yüzü asiliyor, nereye gidiyormuşum, niye haber vermiyormusum diye. Bazilari iyilikten, tatli dilden anlamiyor, yasattigini yasatinca dank ediyor kafasina. Hatirlayinca sinir oldum gene. Böyle giciklik yaparken bi taraftan da aşkımı tazeleme, evliligimizi hayatimi canlandirma calismalari yapiyorum. Öyle de garip bir dünya işte amaann...

Mesela altın alıyorum koyuyorum kenara haberi olmuyor. En son bi 500 tl biriktirmiştim tl olarak onu söyledim ve söyledikten 2 hafta içinde o para bitti. Gizli yapmanın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladım.
Doğru söylüyorsun canım. Bende ufak ufak başlayacağım birikime

Cuma günü yine kendi yemegimi yedim is yerinde. Tam para harcamadan günü bitiriyordum kiii sevdigim, bisikletçi bir arkadaşımın dogum gunu oldugunu ogrendim,taksime davet ettim. O gecen sene benim doğum günümde cok guzel bisiklet eldivenleri almisti...o yuzden deactlondan bisikletine birşeyler aldim. 28 tlye. Bir de resim cizdim:))
Sevdigim bir bara gittik,hesap 90 tl tuttu. Tabii atladim hemen (neden?çünkü salak olmak) neyse ki arkadasim 'yokyokyok' dedi kendi odedi:)
Dün cumartesiydi ise gittim eve geldim oyle para harcamadim.
Bugun de cuma. Saat oldu 16.30
Eger telefonum calip yine bir yerlere davet edilmezsem bugünü de boyle kapaticam insallah

Screenshot_2019-07-07-18-38-52~2.png

Aldigimdan beri ilk defa kredi kartimi sifirladim bugün
Sıfır sıfır sıfır
KYK kredimi saymazsak kimseye ve hicbirseye borcum kalmadı. Bu cok guzel bir his...
1.231 liraydi zaten borcum,asgarisini falan yatirmistim geçen.
Artik kredi kartini kullansam da neye neyi harcadigimi bilerek kullanacagim.
Kendime de yeni sosyallesme planlari yaptim.
Artik is cikisi sosyallesmek istedigim insani taksime bara cagirmayacagim, macka parkina hamagima cagiracagim. Sohbetse sohbet,ickiyse gitsin tekelden alsin:)
Onumuzdeki cuma küçük bir tatile cikacagim. O zamana kadar hedefim 5 gunde en fazla 50 lira harcamak. Hadi bakalim^^
kendi kendime challenge

Eki Görüntüle 2286285
Sıfır sıfır sıfır
KYK kredimi saymazsak kimseye ve hicbirseye borcum kalmadı. Bu cok guzel bir his...
Artik is cikisi sosyallesmek istedigim insani taksime bara cagirmayacagim, macka parkina hamagima cagiracagim. Sohbetse sohbet,ickiyse gitsin tekelden alsin:)
Onumuzdeki cuma küçük bir tatile cikacagim. O zamana kadar hedefim 5 gunde en fazla 50 lira harcamak. Hadi bakalim^^
kendi kendime challenge
Tebrikler yenGEnC yenGEnC iyi bir başlangıç :)
Bende kk mi dün sıfırladım ve direkt iptal ettirdim.
Eksi hesaplarım var gerekirse.
Zaten çok uzun zamandır nakit harcama yapıyorum

Eki Görüntüle 2286285
Sıfır sıfır sıfır
kendi kendime challenge
Bende kendimi toparladım etrafımada eskisi gibi bankör değilim hiç para harcamıyormuşum onu farkettim bir ara ne açılmıştım kredi kartları,eksi hesaplar artık akıllandım eşimede hiç acımıycam bu aydan sonra harcamalarımızı bölüşelim gerisini kendime ayırcam

Esim cok ketumdur ne parasini bilirdim ne yaptigi planlari. Hep son anda hop cikar gider ben sap gibi bakarim arkasından filan. Sonra borc harc yapinca her seyi soyleyeceksin dedim, lutfetti beyefendi, daha yakinda ogrendim ne maas aldigini.
Simdiyse ben yeni anladim, ona onun gibi davraniyorum; para alip kullaniyorum ne alacagimi soylemiyorum. Cocugumla gezip dolasiyorum, anlatmiyorum. Haber vermeden üstümu giyip cikip gidiyorum ayni onun yaptigi gibi, bu sefer onun yüzü asiliyor, nereye gidiyormuşum, niye haber vermiyormusum diye. Bazilari iyilikten, tatli dilden anlamiyor, yasattigini yasatinca dank ediyor kafasina. Hatirlayinca sinir oldum gene. Böyle giciklik yaparken bi taraftan da aşkımı tazeleme, evliligimizi hayatimi canlandirma calismalari yapiyorum. Öyle de garip bir dünya işte amaann...
İşe yarıyor mu aynı dert bende de var para konusunda arkadailarımın borcunu kazandığını daha iyi biliyorum annesine yüklü miktar vermiş geçrn ay kavga kıyamet koptu kredi kartını aldık lazımmış vermiş kadın kendi dedi ama kocam kendi söylemeliydi çok pişman oluyorum bazen bu kadar güvensiz bir evlilik ev arkadaşı gibi bölüşcem artık gerisini o düşünsün içim acıyor resmen ev alalım diye herseyden kısıyorum o beni düşünmüyor bile

İşe yarıyor mu aynı dert bende de var para konusunda arkadailarımın borcunu kazandığını daha iyi biliyorum annesine yüklü miktar vermiş geçrn ay kavga kıyamet koptu kredi kartını aldık lazımmış vermiş kadın kendi dedi ama kocam kendi söylemeliydi çok pişman oluyorum bazen bu kadar güvensiz bir evlilik ev arkadaşı gibi bölüşcem artık gerisini o düşünsün içim acıyor resmen ev alalım diye herseyden kısıyorum o beni düşünmüyor bile
Tek söz söyleyeyim 3 biriktiriyordum 2 sini kendine 1 i ortak birikime at...
2 harcanıyorsa 3 harcandı de...
Bazı erkekler ve aileleri değişik olabiliyor...su bir gerçek ki kadınlar daha çok uğraşıyor her seyle

Tek söz söyleyeyim 3 biriktiriyordum 2 sini kendine 1 i ortak birikime at...
2 harcanıyorsa 3 harcandı de...
Bazı erkekler ve aileleri değişik olabiliyor...su bir gerçek ki kadınlar daha çok uğraşıyor her seyle
Gerçekten babacım hiç öyle değildi söylememek gerekiyormuş adamın aile kavramı yok resmen kendimi düşünüp artık gizli birikimcilerden olmam lazım demekki.ev işi alışveriş herseyle biz uğraşıyoruz

Günaydınlar
Yoğun yorucu bir haftasonuydu.
İşe gelmeyi seviyorum, dinleniyorum çünkü :)
Biz dün pikniğe gittik inanılmaz ferahladım küçük bir dere yaprak ve kuş sesleri çok az aile vardı yeşilin her tonunu görüyorsun kekikle sarı kantaron gördük topladık resmen vitamin içmiş gibi uyandım şükürler olsun rabbime bu güzellikleri görebiliyoruz

Biz dün pikniğe gittik inanılmaz ferahladım küçük bir dere yaprak ve kuş sesleri çok az aile vardı yeşilin her tonunu görüyorsun kekikle sarı kantaron gördük topladık resmen vitamin içmiş gibi uyandım şükürler olsun rabbime bu güzellikleri görebiliyoruz
Bizde hemen hemen her haftasonu eşimin köyüne gidiyoruz. Haftasonunu orada geçiriyoruz. Şehirden uzaklaşmak iyi geliyor insana. Tevekkülümüz artıyor.
Tabi ben iki gündür şiddetli bel ağrısı çektiğim için dinç kalkamadım oda ayrı :)

Şu an icin biraz ise yariyor. Uygulamaya devam edecegim. Kendi gereksiz harcamalarinin hesabini bana vermiyorsa ben de parayi nereye harcadigimi söylemem. Yari takiliyoruz böyle. Zaten manevi ortak paylasimimiz da azaldi. Birlikte bir faaliyet yapmiyoruz ve bu, adama göre dert degil. Evli oldugumuzu sadece şaapmak icin hatirliyor, beni sadece o zaman hatirliyorsun görüyorsun diyorum, kabul etmiyor, bana öyle geliyormuş. Beni arkadas gibi goremezmis, birlikte disariya cikmiyoruz bir faaliyet icin. Benim de zerre guvenim kalmamisti. Zaten cok zor güvenen hafif paranoyak bi insanım. Kendisi pek iyiydi, boyle bi insan degildi. Gezerdik tozardik. Kapatti kendini eve, telefonuyla yapisik yaşıyor, gün boyu kulaginda kulaklık. Tam adamdan umudu kesiyorum, bu kez bi seyler yapma gönlümü alma ilgilenme peşinde. Gerci buna da şükür. Kusura bakmayin, regl donemim yakin, hormon ve duygular yogunlasti galiba bende, dağınık, karışık, uzun ve biraz alakasiz yazdim.
Ben hem idareli olarak gezip harcayip hayatimi yasayacagim hem birikim yapacagim. Esim para dağ olsa eriten bi insan. O yuzden yaptigim birikimden hicbir sekilde ona bahsetmeyecegim, borclari icin de vermeyecegim.

Su cok rahatlatiyor kesinlikle. Ben de cevremde bu tarz yerler arastiriyorum hafta sonlari cikmak icin. Insana iyi geliyor, tazeleniyoruz. Sizin adiniza sevindim. Cam kokusunu, ormani seviyorum. Bana sari kantaronunuzun fotosunu atar misiniz? Ne icin kullanacaksiniz onu?

Bizde hemen hemen her haftasonu eşimin köyüne gidiyoruz. Haftasonunu orada geçiriyoruz. Şehirden uzaklaşmak iyi geliyor insana. Tevekkülümüz artıyor.
Tabi ben iki gündür şiddetli bel ağrısı çektiğim için dinç kalkamadım oda ayrı :)
Gecmis olsun canim.

Sarı kantaron yağını denesene eşimin kuzenine doktor önermişti ovuyosun bayağı azalttı ağrılarını

Back