- Konu Sahibi KedidirKedii
- #2.061
Merhaba kızlar uzun zamandır girmiyordum. Taşınma telaşından giremedim. Ceteris paribus canım özlettin kendini nerelerdesin. Sen girmeyince benim de yazasım gelmiyor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Neler yaptin? Nereye taşındın?Merhaba kızlar uzun zamandır girmiyordum. Taşınma telaşından giremedim. Ceteris paribus canım özlettin kendini nerelerdesin. Sen girmeyince benim de yazasım gelmiyor.
Henüz taşınmadım eşimin tayini çıktı ordan bi ev bulduk. Benim nereye gideceğim eş özrü tayininde belli olacak.Neler yaptin? Nereye taşındın?
Merhabalar, Allah kolaylık versin. Taşınmak kolay değil. Gerçi bir bakıma iyi oluyor insan yenileniyor, elden çıkaracaklarını çıkarıyor. Ceteris paribus bayramdan beri yok. İnşallah önemli bir durum yoktur.Merhaba kızlar uzun zamandır girmiyordum. Taşınma telaşından giremedim. Ceteris paribus canım özlettin kendini nerelerdesin. Sen girmeyince benim de yazasım gelmiyor.
MerhabalarEn beceremediğim şeylerden biride birikim yapmak buradaki yorumları okudukça öyle imreniyorumki yapabilenlere anlatamam. Keşke bende paramı elimde tutabilseydim ve fuzuli masraflardan kaçınabilseydim
Eşim de ben de çalışıyoruz. Aylık gelirimiz 7000 civarı. Kira, arabanın gazı, faturalar, mutfak, kredi borcu ve kredi kartı derken birikim yapamıyoruz. Kredi kartına borcumuz var onu kapatmaya çalışıyoruz. Ama ben her ay bir tane çeyrek almaya çalışıyorum. Kredi ve kredi kartı borcumuz olmasa tek maaşla geçinebiliriz. Mutfak ihtiyaçlarımı hep kayınvalidemden getiriyorum öyle fazla masrafımız olmuyor. Ha tabi bir de şuan çocuk yok.Kızlar gelirleriniz ne kadar mesela ne kadarını mutfak ve kişsel harcamalara ayırıp ne kadarını biriktirebiliyorsunuz ben ve eşimde calışıyor tek maaş geçinebilir miyiz sizce
Derin dondurucum yok ama eğer kışlık malzeme stoğum işe yararsa gelecek yaza alırım bir dondurucu. Dün bezelye, taze fasülye, yaprak ayıkladım. Hepsini dondurucuya yerleştirdim. Bir de vişne var bahçeden, bir kısmını reçel yapacak ablam. Birazını da buzluğa koyacağız.Hadi bakalım şimdiden kolay gelsin.
Derin dorundurucu mu kullanıyorsunuz?
Bu aralar arayıştayım da
Ben de yeniyim. İlk defa domates konserve de yapacağım. Buzlukta yer kalmadı artık konserveler, turşular ve reçeller şeklinde ilerleyeceğim. Bu kış tasarruf zamanı benim için.Merhaba canim.
Ben de ilk kez bu sene kendim doldurmaya calisiyorum buzlugu burdan öğrendiğim bilgilerle :) Yine annem de fasulye filan verir de ben de becerdigim kadarini koyacağım.
Bereketli olsun size de.
Bak o dilimledigin dondurdugun portakal ve limonlarla rendeleyip kek de kurabiye de yapabilirsin, bi teyzemizden duydum, ben de deneyecegim.
Geçen yıldan beri alacağız ama bir fırsat gelemedi dondurucuya. Ben baya bir kışlık koyuyorum. Kayınvalidemle yapıyoruz onun dondurucu da kalıyor ben peyder pey alıp kullanıyorum.Derin dondurucum yok ama eğer kışlık malzeme stoğum işe yararsa gelecek yaza alırım bir dondurucu. Dün bezelye, taze fasülye, yaprak ayıkladım. Hepsini dondurucuya yerleştirdim. Bir de vişne var bahçeden, bir kısmını reçel yapacak ablam. Birazını da buzluğa koyacağız.
Daha önce söylediğim gibi bizim şu anda tek maaş. Arada eşimin eline iş geldiğinde toplu para geçiyor. Aslında tek maaş geçinilebilecek bir kıvamdayız. Ama bakıcı aylığı, yatırımlık aldığımız evin kredisi ve kira bizim gelirimizin büyük kısmını götürüyor.Kızlar gelirleriniz ne kadar mesela ne kadarını mutfak ve kişsel harcamalara ayırıp ne kadarını biriktirebiliyorsunuz ben ve eşimde calışıyor tek maaş geçinebilir miyiz sizce
Araştırdığın ürünler olursa buradan paylaşırsan sevinirim.Geçen yıldan beri alacağız ama bir fırsat gelemedi dondurucuya. Ben baya bir kışlık koyuyorum. Kayınvalidemle yapıyoruz onun dondurucu da kalıyor ben peyder pey alıp kullanıyorum.
İstediğim büyüklük ve lt hotpointte var. Ama hotpointten fazla memnun olan yok. Sanırım şuan uğurun 7 çekmecelisine karar verdim gibi. Aslında beyaz eşya şans işi, bakalım bizim şansımıza ne olacak.Araştırdığın ürünler olursa buradan paylaşırsan sevinirim.
Sabah a 101 de dondurucu olduğunu reklamlarda duydum. Ama markasından ve kalitesinden emin değilim.
Merhabalar
Çalışıyor musunuz? Borcunuz da yoksa eğer maaşınızı alınca kendinizi şartlandırıp birikim için para ayırabilirsiniz. Ve bence tl olarak bırakmayın, harcanıyor çünkü. Gram altın, çeyrek, dolar gibi biriktirebilirsiniz ve insan biriktirdikçe de daha da motive oluyor.
Merhabalar maalesef çalışmıyorum. Öğrenciyim ayrı eve çıktım ve ailemin desteği ile geçiniyorum. Haliylede evin giderleri kendi giderlerim derken birikim yapmaya bir şey kalmıyor. İsraf huyumdan kurtulsam aslında elime kalır ama kurtulamıyorum.
Bizimde evimiz kira işyerim yakın nenim yol masrafım yok eşimin işyeri uzak ama o arabayla gidip gelmek zorunda kalıyor daha öncede demiştim eşim çok hesabı kitabı bilmez yeterki iste herseyi alır ve herkese karsı böyle artık kredi kartı vs sorgulamayı bıraktım bu ay o borçlarını ödesin diye hiç masraf yaptırmadım 2000tlye yakın kaldı sadece kendi çabamla.burayı takip edince çok harcadığımızı farkettim bu aralar eşimde düzeliyor sanki kirada bu kadar zamlanınca hırs yaptım peşinat biriktirip evimizi alalım değişik tavsiyeleri olan varmıdırEşim de ben de çalışıyoruz. Aylık gelirimiz 7000 civarı. Kira, arabanın gazı, faturalar, mutfak, kredi borcu ve kredi kartı derken birikim yapamıyoruz. Kredi kartına borcumuz var onu kapatmaya çalışıyoruz. Ama ben her ay bir tane çeyrek almaya çalışıyorum. Kredi ve kredi kartı borcumuz olmasa tek maaşla geçinebiliriz. Mutfak ihtiyaçlarımı hep kayınvalidemden getiriyorum öyle fazla masrafımız olmuyor. Ha tabi bir de şuan çocuk yok.