• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Hacetini gidermeye korkan bir çocuk ve anası.

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
46 ayda tuvalet eğitimine geçmek ile 26 ayda geçmek arasında cidden de fark var onu gördüm yaşadıklarınızda. Yani 4 yaşında çocuk ortalamanın 1 yıl gerisinde başlıyor tuvalete bir tık daha bilinci gelişiyor. Şarkı oyun vs ile 26 aylıkken daha kolay adapte ediliyor sanırım ama bazı çocukların kakadan korktuğunu duymuştum. Ben biraz psikopatça ama kakaları anne ve babalarının yanına yollaman gerekiyor hadi ona yardımcı olalım kakaları tuvalete yap onlar da kendi anne babalarını bulsunlar demiştim. Dört gün çok erken bu 1,5 ayı bulur ama sizinkinde nasıl olur bilemiyorum.
Bir de yapalım gönderelim birlikte gidelim ifadeleri hatalı değil bence anne ve çocuk bir oluyor bir dönem bebek annenin bağlı parçası 2-3 ten sonra bağımsızlık kazanmaya başlıyor çocuk bezen de 4 oluyor bu. Kakiş kakişko gibi ifadeler kakayı sevimli gösterme çabaları ki çocuklar çekinmesin amacı taşıyor bence o nedenle bunları kullanan anneler kınamam herkesin bir metodu var sonuçta

Son düzenleme:
iyi de mikrop dediğiniz çocuğun bedeninden dışarı çıkan bir şey. Hadi bu defa içimde mikroplar var kaygısına düşerse

Annesine gitsin , arkadaşına gitsin , cici kelimeleride tehlikeli öyleyse.

Çocuk içindeki ciciyi neden göndersin .

Canlı imajı veriliyor " arkadaşlarına gitsin derken.

Mikrop ve savaş daha farklı erkek çocuklarında.

Ellerini yikarkende mikrop diyoruz. Ağzına bir şey götürdüğünde de. Alisiklar.

Benim oğlumda işe yaramıştı. " Şimdi yardimami ihtiyacı var vücudumun demişti. Evet dediğimde gitmişti tuvalete.

Ondan öncesi uzun bir serüvenimiz var.

Merhaba hatunlar
Başlık ne kadar da naif değil mi? Oysa ki yaşananlar hiç öyle değil. Kaba tabirle sevgili oğlum şu an hayatımın orta yerinde hacet gideriyor. Kendisi 46 aylık ve askere gitmeden önce bezden kurtulalım istedim. Tuvalet eğitimi ile ilgili her şey okundu, çeşitli forumlarda öneriler ezberlendi, e yaşı da kemale erdiğine göre niye tuvalete yapmasındı? Yapmadı.

Kabul ediyorum henüz çok erken. Dört gün oldu bezi çıkaralı. Ancak ömrümden dört yıl gitti diyebilirim. İlk gün tahmin edileceği gibi evin çeşitli yerlerine salıverdi. Olur dedim daha yeni çıkardık bezi. İkinci gün mucizevi bir şekilde tuvalete her götürdüğümde küçük tuvaletini yaptı. Bir de ne duyayım, benim sıpa "anne kaka geldi, yolda geliyor" diyerek yanıma geldi. Bağırsak yolu uzun ve çetrefilli olduğundan gelişini haber verdi. Allahım dedim bu bir mucize olmalı. Henüz ikinci gündeyiz üstelik. Hacet için bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi. Velhasılı benim kendinden coşkulu yavrucuğum lazımlıkta tuvaletini yaptı, kalktı ve olanlar oldu. Dehşetle manzaraya bakıp "korktum, çok korktum" dedi. Hacetine yaptığım güzellemeler ki hacetten bahsediyoruz, bir işe yaramadı. Üçüncü günün tamamında kendini tuttu ve günün sonunda gelişine saldı. Dördüncü gün yine kendini tutup yine saldı. Konuşmalar, hikayeler, şarkılar, güzellemeler işe yaramıyor. Ki zaten hepsini reddediyor. İçinde tuvalet geçen tüm şarkı, masal ve konuşmaları duymazdan gelip "aaa ne kadar da değişik bir örümcek doğrusu" diyerek konuyu dağıtıyor.

Pek sevgili analar, ömrünün bir kısmını lazımlık ve çamaşır makinesi arasında bırakmış cefakar kadınlar, bir miktar hacet görme umudu ile yıpranan hemcinslerim, bana tecrübelerinizi anlatın. Ne kadar sürdü bu süreç ve dahi sorunlarla nasıl başa çıktınız. Her türlü fikre, umuda ve dahi analık tecrübesine açım şu anda.

Bir de oğlumun tuvalet dışında çeşitli isyankar halleri de var. Kesinlikle altına yaptığında kızmıyorum. Olur öyle, yanlışlıkla kaçtı bir dahaki sefere tuvalete yaparız diyorum. Ancak sonrasında olanlarla çileden çıkıyorum. Mesela bugün oturma odasının tam ortasına bırakıverdi. Oğlum yerinde kal burayı temizleyeyim dedim. İnat ve ısrarla üstüne basmak istedi ve benim muhteşem sesim bir anda tiz bir hal alıverdi. Hani altına kaçırmasına kızmıyor olsam da devamında olanlara kızıyorum. Çünkü durmuyor efenim.

Bir müddet sonra haceti sahiplenen ruh hastası analar gibi "kakamız mı geldi yoksa, hanimiş kakişimiz" demekten çok korkuyorum. Kaka bizim değil, onun çünkü. Kakiş ise evlerden ırak.

Şimdiden tüm fikirler için teşekkürler efem.
Benim kizim da 35 aylik,tam 5 aydir ugrastim. Yeni yeni kakayi tuvalate yapmayi basardik(bazen altina kacirdigi oluyor kakayi hala)valla cook zor bir surec ben sakinde kaldim,kizdim da cogunlukla.ama bence zamanini beklemek lazimmis.yani 3 yasina girdikten sonra,sizin oglunuz 3 u gecmis ama her cocuk bir degil demekki..ama birde korkutmayi deneyin bakalim.insallah ise yarar.cok cok kolay gelsin😔

Merhaba hatunlar
Başlık ne kadar da naif değil mi? Oysa ki yaşananlar hiç öyle değil. Kaba tabirle sevgili oğlum şu an hayatımın orta yerinde hacet gideriyor. Kendisi 46 aylık ve askere gitmeden önce bezden kurtulalım istedim. Tuvalet eğitimi ile ilgili her şey okundu, çeşitli forumlarda öneriler ezberlendi, e yaşı da kemale erdiğine göre niye tuvalete yapmasındı? Yapmadı.

Kabul ediyorum henüz çok erken. Dört gün oldu bezi çıkaralı. Ancak ömrümden dört yıl gitti diyebilirim. İlk gün tahmin edileceği gibi evin çeşitli yerlerine salıverdi. Olur dedim daha yeni çıkardık bezi. İkinci gün mucizevi bir şekilde tuvalete her götürdüğümde küçük tuvaletini yaptı. Bir de ne duyayım, benim sıpa "anne kaka geldi, yolda geliyor" diyerek yanıma geldi. Bağırsak yolu uzun ve çetrefilli olduğundan gelişini haber verdi. Allahım dedim bu bir mucize olmalı. Henüz ikinci gündeyiz üstelik. Hacet için bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi. Velhasılı benim kendinden coşkulu yavrucuğum lazımlıkta tuvaletini yaptı, kalktı ve olanlar oldu. Dehşetle manzaraya bakıp "korktum, çok korktum" dedi. Hacetine yaptığım güzellemeler ki hacetten bahsediyoruz, bir işe yaramadı. Üçüncü günün tamamında kendini tuttu ve günün sonunda gelişine saldı. Dördüncü gün yine kendini tutup yine saldı. Konuşmalar, hikayeler, şarkılar, güzellemeler işe yaramıyor. Ki zaten hepsini reddediyor. İçinde tuvalet geçen tüm şarkı, masal ve konuşmaları duymazdan gelip "aaa ne kadar da değişik bir örümcek doğrusu" diyerek konuyu dağıtıyor.

Pek sevgili analar, ömrünün bir kısmını lazımlık ve çamaşır makinesi arasında bırakmış cefakar kadınlar, bir miktar hacet görme umudu ile yıpranan hemcinslerim, bana tecrübelerinizi anlatın. Ne kadar sürdü bu süreç ve dahi sorunlarla nasıl başa çıktınız. Her türlü fikre, umuda ve dahi analık tecrübesine açım şu anda.

Bir de oğlumun tuvalet dışında çeşitli isyankar halleri de var. Kesinlikle altına yaptığında kızmıyorum. Olur öyle, yanlışlıkla kaçtı bir dahaki sefere tuvalete yaparız diyorum. Ancak sonrasında olanlarla çileden çıkıyorum. Mesela bugün oturma odasının tam ortasına bırakıverdi. Oğlum yerinde kal burayı temizleyeyim dedim. İnat ve ısrarla üstüne basmak istedi ve benim muhteşem sesim bir anda tiz bir hal alıverdi. Hani altına kaçırmasına kızmıyor olsam da devamında olanlara kızıyorum. Çünkü durmuyor efenim.

Bir müddet sonra haceti sahiplenen ruh hastası analar gibi "kakamız mı geldi yoksa, hanimiş kakişimiz" demekten çok korkuyorum. Kaka bizim değil, onun çünkü. Kakiş ise evlerden ırak.

Tuvalet eğitimine geç başlamak da erken başlamak kadar zor ve siz baya bir geç başlamışsınız. Bu arad ben oğlumun çişine ve kakasina dokunmasına izin verdim çünkü onu parçası olarak görüyorlar. Yasaklayıp kötüledikçe de inada biniyor.

Canım şu an aynı durumdayız benim oğlan 48 aylık tam ve askere gidene kadar yapacağım diyordu altına...ve 5 günlük lohusayim çok şükür kizimida aldım kucağıma...ablamlar bendeyken biraktiralim dedik ve dün ilk gubumuzdu...kreş ogrtemeninden rica ettik ilgilensin diye...hiç çiş yapmamış...evdede sürekli sorduk,anlattık,vallahi yeri geldi kızdım çünkü küçük değil...gece kaç kere kaldırdım ve yapmayıp yinede yatağa yaptı...3 kere üst baş değiştirdik...bir yandan bebiş emziriyorum diğer yandan cisle uğraşıyorum...sabahta erkenden kalktı yanında ben yokum diye...azıcık yaptı çişini ama kaka hala yok...çok zeki birncocuk ama iş kakaya gelince yapmıyor yaptiramiyorum

Merhaba hatunlar

İdrakyollarıiltihabı, çok günahımı aldın çok, Allahda seni kakayla sınıyor 😀

Ahahaha aklıma kızımın kakasıyla oturma odasındaki sohbeti geldi. Kakasını küçük bir pinpon topu edasında salona(neyseki parke üzerineydi) bırakmasıyla başladı. Bayağı sohbet etmişti kendisiyle. Kakayı seslendiren ben :KK53: Eşimin hayret verici ve gülen gözlerle bu minik parodiyi izlemesi.
Kakacım ne yapıyorsun orada?
Kaka(ben): yolumu bulmaya çalışıyorum sanırım tuvalet bu tarafta.
Hayır hayır sen burada kal, bak bizde burada oturuyoruz.
Yarım saatlik bir sohbetten sonra bir anlık dalgınlıkla ıslak mendille alıp klozete bırakmam ve ordan heyooo ben buraya kaçtım. Gidip tekrar totoşa geleceğim.
Kızımın kaka nerede dediğimde gittiii hooop (totoşu göstererek) buraya gelecek demesiyle ikna olup hergün kaka yapıp sifona basarken ki vedamız.

Burda nickini hatırladığım nadir üyelerdensiniz.
Umarım yakın zamanda hallolur sorununuz :KK200:

Merhaba,
Oğluma bezi bıraktırma döneminde Teo'nun Kaka Kitabı'nı okuyordum.Kesinlikle yardımı oldu, kitaptaki gibi sifonu çekerken kakalarına "Bay bay kakalar" diyen bir minnak vardı evde.Umarım işinize yarar ve bir an önce bu dönemi atlatırsınız. 0000000617523-1.jpg

Her ne kadar burada karşı çıkılsa da tuvalet eğitimi 2 yaş öncesi daha kolay oluyor. Çevremde gördüklerimden yola çıkarak söylüyorum. 2 oğlumda 1,5 yaşında öğrendiler. Gece de dahil.

Haklısın ama benim sıpa birçok konuda özel ilgi isteyen bir çocuk olduğu için, şefkat tarafım ağır basıyor. Net ve keskin çizgiler belirlemek benim sıpada pek işe yaramıyor. Suyuna gitmek, şefkatle yaklaşmak, ilgi göstermek, daimi iletişim halinde olmak ona daha iyi geliyor. Evet bu onun görevi ancak görev bilincine kavuşması için desteklemem gerekiyor.

Destekle ama destek olman için onun harekete geçmesi lazım

Örneğin beni el açması baklava yapmak için destekleyeceksen önce benim bunu yapmam gerektiğini düşünmem lazım

Yani hamuru birlikte yapalım hadi şimdioklava ile açalım dersen ben kaytarırım

Ben yapacağım deyince sen de bana yöntem söylersen yani ben böyle yapıyorum sen de dene dersen destek olur ya da evet iyi gidiyorsun vs dersen destek olursun

Destek harekete geçene verilir yani hiç harekete geçmezse destek olamazsın ki

Ahh ahhh suan bizim de tam anlamiyla en gozdemiz her seyimiz her gun kavusmaya can attigimiz sey kaka:( bir gun kaka gorunce sevincten ucacagimi hatta nerdeyse alip bas taci yapacagimi deselerdi sanirim onlara manyamissiniz derdim.
29 aylik veledime 1 ayi askin suredir kakayi sevdirmeye calisiyorum bu nasil yaman bi iliskidir sanki kaka kendisinin degil de baskasinin.
Benimki oraya buraya yere de yapmiyor icinde tutuyor 2 gun 3 gun tutabildigi kadar. En son artik mizmizlanarak tuvalete yapiyor. Yaptiktan sonra bi rahatlama, mutlu olma, kakayi sevme byby yapma merasimi. Her seferinde tamam artik sevdik, alistik kabullendik diyorum sonra bidaha silbastan.
Kakaya ettigim iltifatlari hayatimda hicbir insana etmemisindir o kadar da romantizme bagladim ama yok.
Lazimliklar mi almadim, renkli basamakli klozet adaptorlerden muziklilerine envai cesit hepsini de kendi secti begendi aldi. Ama hicbirinde basarili olamiyoruz.
Ilk baslarda ustune cok dusuyodum ama biraktim artik yakasini cunku farkettimki psikolojim bozuluyor. Gizli gizli sinir krizleri, sinirden aglama durumlari olustu bende. Biliyorum ki var yapsa yapacak ama yok yapmiyor, e hadi tamam yapmasin tutsun e bu seferde kabiz olacak kabiz olursa yapinca daha cok cani yanacak ve daha da kotu bi duruma gecicez. Nasil zor bir seymis bu 2 3 gunde alistiranlara hayranim, kendileri gozum de basarinin nirvanasindalar helali hos olsun. Insallah biz de en kisa zamanda atlatiriz bu durumu :(

Konuyla alakasız ama neden 46 aylık da 4 yaşında değil 😂 Hadi 1.5-2 yaşa kadar anladım da ondan sonra ayla yaş ifade etmek komik oluyor biraz.

Ay önemli lütfen. Daha 4 değil dörde iki ay var. Direkt dört yazınca oha hala bezli mi diyorlar. Ay yazınca hesaplayana kadar kafalar karışıyor azıcık ahsjsjs.

Ben oğluma tuvalet eğitimini tam olarak 30 aylık dı öğrettiğim de evet bu süre çok uzun bir süreç öğreniyorlar ve bu öğrenme 1 seneyi buluyor tam manasında. Sizin oğlunuz daha büyük bence daha kısa sürer aslında ama her çocul bir değil bu konuda. Benim oğlum küçüktü o yüzden uzun sürdü geceleri uzunca tutamıycağı için ve uykudan da uyanmak istemediği için bir sene bekledim bu konuda. Şuanda 42 aylık ve tuvalet eğitimimiz mayıs ayından beri bitmiş oldu. Bu konuda daha sabırlı olmalısınız elbetteki evin içine çiş ve hacet 😂 yapcak hatta koltukta bile yapabilir bazen sabır ve sükünetinizi koruyamayabilirsiniz ama normal tabi. Benim size tavsiyem çocugunuz hazır hissettiği zaman kakasını tuvalete yapacaktır ama siz tabiki söylediği anda tuvalete götürün ve tutsada sıkıştırmamanız. Ayrıca kendini nerde güvende hissediyorsa lazımlığını oraya getirin ve burda korkmadan yapabilirsin oğlum diyip yaptırın. Bir süre sonra bu süre bir hafta kadar sonra lazımlığı artık istersen tuvalete götürelim şeklinde olsun bir iki isteyip istememe olabilir ısrarcı olmayın sonrasında alışcaktır. Normal tuvalete gitmesi bu zaman zarfında ise ilk küçük tuvalet daha sonrasında ise hacetini yapmaya doğru gitmeli bence. Alıştıra alıştıra öğretmeniz her zaman faydalıdır çocuk kendini güvende hissetmeli. Bence 3 5 ggünde öğrenmesini beklemeyin. Bu tarz öğrenmelerde kakasını uzun süre tutup kabızlık sorunları yaşayabilirsiniz. Eltim öyle yaptı çocuk 4 yaş vardı aklı artık her şeye eriyordu birden öğrencek die düşündü ama kabızlıkla uğraştı. Size kolay gelsin🙃

Belk
Görsel olarak birlikte şaapıyoruz tuvalette. İyice iğrençleştik. O da işe yaramadı. "anne kakan içinde kalsın çıkmasın,kakan ağlasın" diyor. Benimkine de müdahil.
benimkide inatla yapmamisti aciyor deyip evin bir kosesinfe yapiyordu. Kabizlikta kullanilan agri kesici kremi surdum ovdum. acimayacak artik dedim. Oyle oyle acimadigini gordukce tuvalete yapmaya basladi. Oncesinde evden teke kakasi gibi topluyordum.

Bu aya kadar bir hazırlık süreciniz oldu mu onu merak ettim. Kızım 31 aylıkken bırakmıştı çok kısa sürede ama neredeyse 1,5-2 yaşında beri kendisine tuvalet eğitimiyle ilgili çocuk kitapları okurduk. Hatta neden çiş ve kaka yaptığımızı anlatırdık filan, biyoloji dersi niteliğinde. Sonraları o bize anlatmaya başladı. Yani kafasında gayet normalleştirmiştik durumları. Çişini kolayca oturağa yaptı ama kakasını bir süre daha beze yapmak istedi, kakası gelince bez takmamızı istiyordu, zorlamadık. Bir süre sonra onu da istemedi.

Oturaktan kolezete geçiş kolay oldu mu diye sormuşsunuz bir yerde. Biz öyle keskin bir geçiş yapmadık. İkisi de hazır beklerdi, bugün hangisine yapmak istersin, denemek ister misin diye sorardık, bir süre istemedi, sonra sadece çişi için istedi, sonra komple klozete geçti. Adım adım yani... İlk başlarda klozete her çiş yaptığında silinebilir kalemlerle banyo dolabına resim çizerdik, bazen o, bazen ben. Ya da o çişini yapmadan ayıcığına yaptırırdık. Böyle bir sürü oyun.

Ben sakin, sabırlı bir insanımdır çoğunlukla ama mesela yere çişini yapsa, bir de basmak istese, azarı yerdi kesin. Hatta verirdim eline süngeri, sabunu, temizlettirirdim. Anlayışlı, sabırlı olacağız diyerek bazı şeyleri de abartmamak lazım bence. =)

Daha yeni başlamışsınız ama çocuğunuzun yaşı da bu işi kısa sürede becerecek kadar yeterli aslında. Kahverengi oyun hamuru alın, bir sürü kaka şekli yapın. Oyuncak hayvanlarının kakası olsun mesela. Tüm insanlar ve hayvanlar kaka yapıyoru anlatın, neden yapıyor onu anlatın. Bazen yediğimiz şeylerin kakanın rengini değiştirebileceğini, o bebekken altın sarısı kaka bile yaptığını filan anlatın. Oğlumun Tuvalet Kitabı diye bir kitap var, biz kız için olanını okuyorduk, tavsiye ederim. Birlikte okuyun, ne nasıl yapılıyor orada yaşıtlarının resimleriyle görsün.

Benim kızım pepee hastasıydı, şöyleki pepee oyuncağı olmadan dışarı çıkmazdı.ona pepenin çişiniz tuvalete kakamiz tuvalete videosunu izletmistim.ve o an elimden tutup hadi anne çiş yapmaya gidelim demisti

Merhaba hatunlar

Benimki de korkuyor resmen içi koktu cocugun günlerce yapmıyor takipteyim 😁

8.5 aylık tam :)
Zaten tutmasını beklemiyorum da yapmadan önce bi sinyal de çakmıyor :KK70:
Bana göre en doğrusu senin yaptığın. Hiç krizlere girmeden tuvalet eğitimini tamamlayacak. Eskiden bezler elde yıkandığı için ne kadar erken öğretilerse kar (a şapkalı olacak :KK48: )sayılırdı. Şimdi hazır bez kullanılınca rahat geliyor ve tuvslet eğitimi gecikiyor.

Back