• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Hacetini gidermeye korkan bir çocuk ve anası.

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
:KK59:
Merhaba çok uzman hissettim kendimi ama vallahi 8 aydır bebek bakmaktan başka bir tecrübem yok.
Gece ıslatmaları ailede yaşanılan ve çocuk tarafından hissedilen sorunlara işaret eder diye biliyorum bir tek
derin sularda derin sularda daha iyi bilebilir diye düşündüm ama
ATTRAENTE ATTRAENTE yardımcı olmaya çalışayım.
Alt ıslatma (enuresis) iki şekilde görülür.
İlki çocuğun kas-mesane kontrolünün gelişmesindeki gecikmeden kaynaklanır ve fiziksel alt yapıldır.
Hatalı tuvalet eğitimi de bu durumu etkiler.
Çocuklardaki alt ıslatma çok büyük oranda bu şekildeki birincil enüresistir.
(%75-80 oranında)

Geri kalan %20-25 oranındaki alt ıslatma durumlarında,çocukta,tuvalet kontrolü geliştikten sonra bir gerileme sözkonusudur.
Yeni kardeşin doğumu,taşınma,anaokuluna başlama vb kaygı ve gerginlik durumlarında ortaya çıkar.
Yapılan araştırmalar,alt ıslatma sorunuyla çocuğun duygusal dünyası arasında yakın bir ilişki olduğunu ortaya koymuştur.
Ev ortamı ve aile ilişkileri bu durumun ortaya çıkmasında çok etkilidir.

Kısacası 48 ayını (4 yaş) doldurduğu halde tuvalet eğitimini tamamlayamamış bir çocuk takip edilmeli.
54 son sınır olarak 60 ayı (5 yaş) tamamlamasına rağmen altını ıslatan çocuk önce kapsamlı bir fiziksel muayeneden geçmeli.
Fiziksel sorun yoksa; aile ilişkileri ve ev ortamı mercek altına alınmalı.
Anne-baba arasındaki geçimsizlik,
huzursuz ev ortamı,
çocuğa baskı veya sert yaklaşım,
çocuğa yeterli zaman ayrılmaması,
anneye bağımlılık,
ailenin koruyucu veya baskıcı tutumu enüretik çocuklarda sık rastlanan yakın çevre özellikleridir.
Bu unsurları mutlaka gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Tedavisi hem çocuğa,hem aileye yönelik olarak düzenlenir.

ATTRAENTE ATTRAENTE yardımcı olmaya çalışayım.
Alt ıslatma (enuresis) iki şekilde görülür.
İlki çocuğun kas-mesane kontrolünün gelişmesindeki gecikmeden kaynaklanır ve fiziksel alt yapıldır.
Hatalı tuvalet eğitimi de bu durumu etkiler.
Çocuklardaki alt ıslatma çok büyük oranda bu şekildeki birincil enüresistir.
(%75-80 oranında)

Geri kalan %20-25 oranındaki alt ıslatma durumlarında,çocukta,tuvalet kontrolü geliştikten sonra bir gerileme sözkonusudur.
Yeni kardeşin doğumu,taşınma,anaokuluna başlama vb kaygı ve gerginlik durumlarında ortaya çıkar.
Yapılan araştırmalar,alt ıslatma sorunuyla çocuğun duygusal dünyası arasında yakın bir ilişki olduğunu ortaya koymuştur.
Ev ortamı ve aile ilişkileri bu durumun ortaya çıkmasında çok etkilidir.

Kısacası 48 ayını (4 yaş) doldurduğu halde tuvalet eğitimini tamamlayamamış bir çocuk takip edilmeli.
54 son sınır olarak 60 ayı (5 yaş) tamamlamasına rağmen altını ıslatan çocuk önce kapsamlı bir fiziksel muayeneden geçmeli.
Fiziksel sorun yoksa; aile ilişkileri ve ev ortamı mercek altına alınmalı.
Anne-baba arasındaki geçimsizlik,
huzursuz ev ortamı,
çocuğa baskı veya sert yaklaşım,
çocuğa yeterli zaman ayrılmaması,
anneye bağımlılık,
ailenin koruyucu veya baskıcı tutumu enüretik çocuklarda sık rastlanan yakın çevre özellikleridir.
Bu unsurları mutlaka gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Tedavisi hem çocuğa,hem aileye yönelik olarak düzenlenir.

Çok çok teşekkür ederim🙏
Yazınızı aynen ileteceğim kardeşime

Valla konuyu dağıtmak istemiyorum ama tecrubeli gördüm sizi ondan soracağım:) 4,5 yaşındaki kız yeğenim hala geceleri yatağı ıslatıyor, kardeşim her sabah yatak yorgan yıkıyor. Gündüzleri tuvalete gidiyor ama gece yok. Birde tuvalete gittiğinde taharet musluğundan çok korkuyor, bağır çağır ağlama krizine giriyor, kardeşim çok çaresiz bu konuda, Eylül de anaokuluna başlayacak ne yapacağım diye kara kara düşünüyor, belki bir öneriniz olur.
Taharet muslugundan akan suyla oynamak istemiyor mu? Belki öyle sevimli gelebilir.
Benim kızım da taharet muslugundan masrapaya su dolarken cikan yüksek sesten korkardi ama zamanla alıştı.

Merhaba hatunlar
Başlık ne kadar da naif değil mi? Oysa ki yaşananlar hiç öyle değil. Kaba tabirle sevgili oğlum şu an hayatımın orta yerinde hacet gideriyor. Kendisi 46 aylık ve askere gitmeden önce bezden kurtulalım istedim. Tuvalet eğitimi ile ilgili her şey okundu, çeşitli forumlarda öneriler ezberlendi, e yaşı da kemale erdiğine göre niye tuvalete yapmasındı? Yapmadı.

Kabul ediyorum henüz çok erken. Dört gün oldu bezi çıkaralı. Ancak ömrümden dört yıl gitti diyebilirim. İlk gün tahmin edileceği gibi evin çeşitli yerlerine salıverdi. Olur dedim daha yeni çıkardık bezi. İkinci gün mucizevi bir şekilde tuvalete her götürdüğümde küçük tuvaletini yaptı. Bir de ne duyayım, benim sıpa "anne kaka geldi, yolda geliyor" diyerek yanıma geldi. Bağırsak yolu uzun ve çetrefilli olduğundan gelişini haber verdi. Allahım dedim bu bir mucize olmalı. Henüz ikinci gündeyiz üstelik. Hacet için bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi. Velhasılı benim kendinden coşkulu yavrucuğum lazımlıkta tuvaletini yaptı, kalktı ve olanlar oldu. Dehşetle manzaraya bakıp "korktum, çok korktum" dedi. Hacetine yaptığım güzellemeler ki hacetten bahsediyoruz, bir işe yaramadı. Üçüncü günün tamamında kendini tuttu ve günün sonunda gelişine saldı. Dördüncü gün yine kendini tutup yine saldı. Konuşmalar, hikayeler, şarkılar, güzellemeler işe yaramıyor. Ki zaten hepsini reddediyor. İçinde tuvalet geçen tüm şarkı, masal ve konuşmaları duymazdan gelip "aaa ne kadar da değişik bir örümcek doğrusu" diyerek konuyu dağıtıyor.

Pek sevgili analar, ömrünün bir kısmını lazımlık ve çamaşır makinesi arasında bırakmış cefakar kadınlar, bir miktar hacet görme umudu ile yıpranan hemcinslerim, bana tecrübelerinizi anlatın. Ne kadar sürdü bu süreç ve dahi sorunlarla nasıl başa çıktınız. Her türlü fikre, umuda ve dahi analık tecrübesine açım şu anda.

Bir de oğlumun tuvalet dışında çeşitli isyankar halleri de var. Kesinlikle altına yaptığında kızmıyorum. Olur öyle, yanlışlıkla kaçtı bir dahaki sefere tuvalete yaparız diyorum. Ancak sonrasında olanlarla çileden çıkıyorum. Mesela bugün oturma odasının tam ortasına bırakıverdi. Oğlum yerinde kal burayı temizleyeyim dedim. İnat ve ısrarla üstüne basmak istedi ve benim muhteşem sesim bir anda tiz bir hal alıverdi. Hani altına kaçırmasına kızmıyor olsam da devamında olanlara kızıyorum. Çünkü durmuyor efenim.

Bir müddet sonra haceti sahiplenen ruh hastası analar gibi "kakamız mı geldi yoksa, hanimiş kakişimiz" demekten çok korkuyorum. Kaka bizim değil, onun çünkü. Kakiş ise evlerden ırak.

Şimdiden tüm fikirler için teşekkürler efem.

Idrak merhaba.
Kolayliklar dilerim.
Evet hepimizin bildigi genel kurallar var ama her kural her cocukta işlemiyor. Hele seninki gibi akıllı bir cocuk, seni biraz fazla yormanin ve konuyu dagitmanin bir yolunu buluyor. Ama bence kakasinin geldigini hissettiği zaman bez talmayi teklif et, bakalim kabul edecek mi. Kabul ederse birkac gün öyle kaka yapsin, etmezse "o zaman tuvalete yapalim, evimiz kirlenmesin, kiyafetin kirlenmesin" diye söyle. Bezi kabul ederse, kakayi yapinca onun poposuna degmesinden rahatsiz olacaktir, o zaman da "bu hosuna gitmedi degil mi, gel o halde bi dahakine tuvalete yapalim" teklifini sunabilirsin.
Kizimla oğlun tam ayni yaşta, ayni ayda :) Kizim da ilk kakasini görünce korkmustu, sana tavsiye ettigim sekilde yapmistim, kakali bezden hoslanmayip tuvalete alismisti, insaallah oglunda da ise yarar. Ödül ve sticker yöntemi bizimkine de 1 kere işledi, sonra orali olmadi. Ama büyümek, artik bebek olmadigini bilmek, büyükler gibi tuvalete gitmek daha hosuna gitmişti.
Ille kakaya temas etmek istiyorsa haliyi vs. batirmadan bir kereligine izin ver, bakalim ne hissedecek ne yapacak. Veya neden basmak istedigini sor, acaba ne düşünüyor, ne anlatacak, sordun mu? Dokunup da tiksinirse yine ordan konuyu tuvalete gitmeye baglarsin :))
Şu eskiden bir sey alınca koyup verdikleri Mini Poşet markali hışırtılı incecik posetler vardi, üstünde çiçek kurdele, palyaco, hayvan vs. resimleri olur hani, bulursan onlarin resimlerini kesip fayansa yapistirabilirsin, arkasini islatsan suyla yapisiyor fayansa zaten. Ablam da ben de yapmistik, bi süre de öyle idare etmistik.
Sabirlisin, sefkatlisin, nerdeyse hicbir zaman kizmiyorsun ama bazi durumlarda da sinirlendigini, yoruldugunu görsün/bilsin. Hani ne bileyim "büyüdün, gayret et, bana yardimci ol" filan de, ise yarar belki.
Cocuk egitiminde genel kurallar var ama yaşarken cikmaza girdigimiz oluyor, seninki benimki gibi biraz akilli cocuklar, her seye bir kulp buluyor, mecburen kural dışına cikmamiz gerekiyor istemesek de. Pedagoji de psikoloji de bilsek bazen olmuyor işte, hepimiz yaşıyoruz.
Kolayliklar dilerim :KK200:

:KK57: kumanda mı? Ciddi bir başarı ya hu.
Valla aman psikolojileri, aman gelecek karakterleri derken çocukları bulamaç etmiyorsak iyi.
Teorik olarak anne-baba eğitimi verdim, çok atıp tuttumsa demek ki pratikte böyle olmuyormuş. Karşımda kaka beğenmeyen çocuğa ne diyeyim ki?
Cümlemize sabırlar şelale...
Yok be ya. Tek bizden degil ki, babadan veya baska büyüklerden ogrendikleri tavirlar var, soyacekim var 😁 Kendinize kusur bulmayin sadece :)

Valla bundan beş yıl önce sürekli altına kaka yapan öğrencimin annesine, 4 yaşında hala bez bağlayan bir diğer öğrencimin annesine beylik laflar ediyordum. Onlar da bana haklısınız hocam, ne kadar da haklısınız hocam diyorlardı. Çok haklıyım ben. Oğlum askere gidecek yakında ve bezi yeni çıkardık. Kakasını da altına yapıyor ama haklıyım ben. Diyeceğim o ki, bilmek yetmiyor. Bildiklerini unutturuyor evlat.
Üniversitede ogrendiklerimizle, kitapta yazanlarla bir olmuyor hayat, derlerdi de inatlaşır inanmazdim. Bildigini unutturup baştan yazdiriyor bu cocuklar... Sag olsunlar, var olsunlar, saglikli olsunlar...

Taharet muslugundan akan suyla oynamak istemiyor mu? Belki öyle sevimli gelebilir.
Benim kızım da taharet muslugundan masrapaya su dolarken cikan yüksek sesten korkardi ama zamanla alıştı.

Oynamak şöyle dursun görmeye bile tahammülü yok, normal el yıkanan musluğada çok temkinli davranıyor, ellerini yıkadık geçen gün az aç teyze korkuyorum diyor, ip gibi akan suda yıkıyor ellerini

ATTRAENTE ATTRAENTE Su korkusu oluyormus ama sanirim o 2-2.5 yas civari miydi neydi.. Bizimkinde de var huylululuk, sudan huylaniyor, el yikamaya bu sene alisti, eve islak mendil almiyorum artik bilerek. Banyo tam bir kabus, kiyamet vs. Allah kolaylik versin, umarim cabuk alisirlar.

Görsel olarak birlikte şaapıyoruz tuvalette. İyice iğrençleştik. O da işe yaramadı. "anne kakan içinde kalsın çıkmasın,kakan ağlasın" diyor. Benimkine de müdahil.
Ya ben cok guldum suanda okurken gulerek okuyorum aksam nesesi oldunuz bana benmde 20 aylik kizim var smdi bu gidisle bizde sizin gibi oluruz kesinnnn gozumde canlandi simdi halimz 😂😂😂 Allah yardimciniz olsun ins saglikla kalin ins Allah baska dert vermesin

Benim Oğlumda 33 aylık, 40 gün oldu ben doğum yapalı... Hamilelikte 1 2 kez denedim ama hiçbirinde ilerleyemedik. Bu sefer eşimle karar verdik başlamaya tek farkla annemlerin yazlığa geldik. Halı da yoktu. Babası direk klozet kapağını kaldırıp ayakta yapmayı gösterdi. 10 gün baya sinir krizleri geçirdik. Her yere işedi. Kakayı 3 gün duşa kabine yaptı. Sonra 4.gün bombaları gönder dedik. O zaman aparatla klozete oturmaya başladı ve yaptı. Kutladık baya herkese anlattım onun olduğu ortamda büyüdü artık oğlum diye
Gazla çalışan Oğlumda 10. Günün sonunda çözülmeye başladı. Yalnız şuan emzirdiğim için geceye başlayamadım. Birde halen bezi dolu kalkıyor. Onu oluruna bıraktım artık ne zaman olursa

Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi ne yaptiniz? Gelisme var mi? Dr sonrasinda bizi haberdar edecektiniz

Beş günlük banlandığım için cevap yazamadım efem :)
Oğlumun psikoloğu çok korktuğunu ve günlerce tutup eziyet çekmesinden ise, kakasını beze yapmasını söyledi. Ben de bunun üzerine bez bağladım ancak yine yapmadı. Bir gece o kadar çok karnı ağırdı ki, sabah altıya kadar kustu. Suratı bembeyaz oldu yavrumun. Hemen bezi bağladım kucağıma aldım ve "bezine yapabilirsin oğlum sıkıntı yok" diye yarım saatlik telkin sonrasında yaptı bezine.

Akışına bıraktım artık o halini gördükten sonra. Çişi lazımlığa yapıyor ama kakası gelince bez takıyorum. Ne kadar sürer, sonu ne olur hiç bilmiyorum.

Oğlumun psikoloğu çok korktuğunu ve günlerce tutup eziyet çekmesinden ise, kakasını beze yapmasını söyledi. Ben de bunun üzerine bez bağladım ancak yine yapmadı. Bir gece o kadar çok karnı ağırdı ki, sabah altıya kadar kustu. Suratı bembeyaz oldu yavrumun. Hemen bezi bağladım kucağıma aldım ve "bezine yapabilirsin oğlum sıkıntı yok" diye yarım saatlik telkin sonrasında yaptı bezine.

Akışına bıraktım artık o halini gördükten sonra. Çişi lazımlığa yapıyor ama kakası gelince bez takıyorum. Ne kadar sürer, sonu ne olur hiç bilmiyorum.
Ah yavrum benim ya kiyamam neden bu kadar korku dolu anlam yukluyolar su uc harfli seye ben anlamiyorum.
Beze yapsin yeterki yapsin, psikolojisi bozulmus karin agrisi ceken cocuk gormenden daha iyidir. Biz de 2 aydir ugrasiyoruz hala cok yol katedemedik elbet alisacaklar..

oğlum 46 aylık geçen sene bıraktık bezi.. ama kaka için bez uzun bir dönem devam etti. benim oğlumun kronik kabızlıgı vardı ve birkaç kez kaka yaparken poposu çatladı. öyle olunca acıyacak diye yine yapmadı. halen daaha kakasını ne yaparsak yapalım haftada 1 yaptığı olur. bağırır ağlar öyle yapar.
poposu da acıdığı için yapmıyor yada yapmak istemiyor olabilir mi?

Benim kızımda çişini söylüyor kakasi geldimi kaçacak yer arıyor zor otutturuyorum 1 senedir uğraşıyorum tam söyledi alıştı diyorum kabız oluyo korkuyor oturmuyor ne yapmalıyım nasıl yaklasmaliyim kızlar ödül demedim en sevdiği şeyleri verdim. Sevindi yaptım annne diye bir sonrakine yine başa döndük sabrım tükendi artik kabizligi icinde cok sey denedim toz ilac kullaniyiruz 1 sene oldu çişini söylüyor kakada problem yaşıyoruz :(

Son düzenleyen: Moderatör:
oğlum 46 aylık geçen sene bıraktık bezi.. ama kaka için bez uzun bir dönem devam etti. benim oğlumun kronik kabızlıgı vardı ve birkaç kez kaka yaparken poposu çatladı. öyle olunca acıyacak diye yine yapmadı. halen daaha kakasını ne yaparsak yapalım haftada 1 yaptığı olur. bağırır ağlar öyle yapar.
poposu da acıdığı için yapmıyor yada yapmak istemiyor olabilir mi?
Siz naptınız nasıl yaklaştınız aynı sorun benim kızımdada var martta 4 yaşına girecek

Merhaba hatunlar
Başlık ne kadar da naif değil mi? Oysa ki yaşananlar hiç öyle değil. Kaba tabirle sevgili oğlum şu an hayatımın orta yerinde hacet gideriyor. Kendisi 46 aylık ve askere gitmeden önce bezden kurtulalım istedim. Tuvalet eğitimi ile ilgili her şey okundu, çeşitli forumlarda öneriler ezberlendi, e yaşı da kemale erdiğine göre niye tuvalete yapmasındı? Yapmadı.

Kabul ediyorum henüz çok erken. Dört gün oldu bezi çıkaralı. Ancak ömrümden dört yıl gitti diyebilirim. İlk gün tahmin edileceği gibi evin çeşitli yerlerine salıverdi. Olur dedim daha yeni çıkardık bezi. İkinci gün mucizevi bir şekilde tuvalete her götürdüğümde küçük tuvaletini yaptı. Bir de ne duyayım, benim sıpa "anne kaka geldi, yolda geliyor" diyerek yanıma geldi. Bağırsak yolu uzun ve çetrefilli olduğundan gelişini haber verdi. Allahım dedim bu bir mucize olmalı. Henüz ikinci gündeyiz üstelik. Hacet için bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi. Velhasılı benim kendinden coşkulu yavrucuğum lazımlıkta tuvaletini yaptı, kalktı ve olanlar oldu. Dehşetle manzaraya bakıp "korktum, çok korktum" dedi. Hacetine yaptığım güzellemeler ki hacetten bahsediyoruz, bir işe yaramadı. Üçüncü günün tamamında kendini tuttu ve günün sonunda gelişine saldı. Dördüncü gün yine kendini tutup yine saldı. Konuşmalar, hikayeler, şarkılar, güzellemeler işe yaramıyor. Ki zaten hepsini reddediyor. İçinde tuvalet geçen tüm şarkı, masal ve konuşmaları duymazdan gelip "aaa ne kadar da değişik bir örümcek doğrusu" diyerek konuyu dağıtıyor.

Pek sevgili analar, ömrünün bir kısmını lazımlık ve çamaşır makinesi arasında bırakmış cefakar kadınlar, bir miktar hacet görme umudu ile yıpranan hemcinslerim, bana tecrübelerinizi anlatın. Ne kadar sürdü bu süreç ve dahi sorunlarla nasıl başa çıktınız. Her türlü fikre, umuda ve dahi analık tecrübesine açım şu anda.

Bir de oğlumun tuvalet dışında çeşitli isyankar halleri de var. Kesinlikle altına yaptığında kızmıyorum. Olur öyle, yanlışlıkla kaçtı bir dahaki sefere tuvalete yaparız diyorum. Ancak sonrasında olanlarla çileden çıkıyorum. Mesela bugün oturma odasının tam ortasına bırakıverdi. Oğlum yerinde kal burayı temizleyeyim dedim. İnat ve ısrarla üstüne basmak istedi ve benim muhteşem sesim bir anda tiz bir hal alıverdi. Hani altına kaçırmasına kızmıyor olsam da devamında olanlara kızıyorum. Çünkü durmuyor efenim.

Bir müddet sonra haceti sahiplenen ruh hastası analar gibi "kakamız mı geldi yoksa, hanimiş kakişimiz" demekten çok korkuyorum. Kaka bizim değil, onun çünkü. Kakiş ise evlerden ırak.

Şimdiden tüm fikirler için teşekkürler efem.

Süreç gayet seyrinde işliyor kardeşim. İlk çocukta yaptığım hata buydu. E bi kere uapti işte biliyor da niye yapmıyor? ! Bunu yapma. O su an nasıl gelişine saliyorsa sen de sal. Geçici bir süre olduğuna inan. Sen ustune gidersen süreç uzar. Sana verebileceğim en önemli tavsiye şu aman ha kabız olmasına izin verme. Kakayı tuttuğu için sertleşir ve zorlanırsa kısır döngüye girersiniz asıl çile o zaman başlar.

İkinci olarak ben hiç lazımlik kullanmadım. Çocuklar sifona basmayı çok seviyor. Korktuğu kakayı da ait olduğu yere böylece ugurlayabilirsiniz

Siz naptınız nasıl yaklaştınız aynı sorun benim kızımdada var martta 4 yaşına girecek
genel olarak çok zorlamıyorum. hergünn gün içinde soruyorum tuvalete gidelim mi kakan geldi mi diye? bazen geçiştiriyor konuyu değiştiriyor. 2 yada 3 gün geçtiğinde oyunla karısık tuvalete oturtuyorum. konuşuyoruz bak kakan acıtmıcak ben ona kızıcam gibi şeyler söylüyorum. bazen yapıyor. bu kolay atlattığımız oluyor. uzun süre yapmadığında iyice karnı ağrıyor o zaman çok zorlu oluyor. bende bir taburede sürekli karşısında oturuyorum ellerini tutuyorum konusuyorum. kaka yaparken acıtıyor diye bir kitabı var onu okuyor sürekli değişik telkinlerle yapıyor.
size de geçmiş olsun zor bir durum gerçekten .

genel olarak çok zorlamıyorum. hergünn gün içinde soruyorum tuvalete gidelim mi kakan geldi mi diye? bazen geçiştiriyor konuyu değiştiriyor. 2 yada 3 gün geçtiğinde oyunla karısık tuvalete oturtuyorum. konuşuyoruz bak kakan acıtmıcak ben ona kızıcam gibi şeyler söylüyorum. bazen yapıyor. bu kolay atlattığımız oluyor. uzun süre yapmadığında iyice karnı ağrıyor o zaman çok zorlu oluyor. bende bir taburede sürekli karşısında oturuyorum ellerini tutuyorum konusuyorum. kaka yaparken acıtıyor diye bir kitabı var onu okuyor sürekli değişik telkinlerle yapıyor.
size de geçmiş olsun zor bir durum gerçekten .

Benim kızım bezdeyken kabız olmuştu o sebeple tuvalet eğitimini erken vermek zorunda kaldım. Bezi çıkarıp duphalac a başladık. Birkaç korkudan sonra tutmak istese de tutamadı kakasını. O kakasına alisip bu korkuyu tamamen unuttuguna inandigimda ilacı da bıraktık. Fikir olsun diye yazdim. Hepinize kolay gelsin.

Back