• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Hacetini gidermeye korkan bir çocuk ve anası.

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Gülümsetti😀 sakin davrandığınız icin acaba ciddiye mi almıyor anlayamadim 😂 tuvalet konusunda pek tolerans göstermeyin çabuk öğrensin yükünüz hafifler 💚

Ay önemli lütfen. Daha 4 değil dörde iki ay var. Direkt dört yazınca oha hala bezli mi diyorlar. Ay yazınca hesaplayana kadar kafalar karışıyor azıcık ahsjsjs.
Aylik deyince şu resim aklıma geldi. :D

IMG_20190727_115316.png

Bence de geç kalmissiniz kırk içinde ogretecektiniz afhhjcdgc:KK53:.
Benim de biri 36 ayda diğeri 42 de öğrendi. Her çocuk bir olmuyor. Hele de sizin ki gibi bir durumda. Bol sabır dileyip çekiliyorum.

Günde 1-1.5 saat arası çıkarıyoruz. 2 gün sorunsuz geçti ama 3. Gün 1 saati geçince huysuzlandı ben anlamadım öyle banyonun kapısında dikiliyoduk çamaşır makinesinin dönmesine bakıyordu baktım çişler aktı gittiii :KK70:

İlk aylar zordu ya çok kaka yapıyordu şimdi günde 1 o da saati aşağı yukarı hep aynı. Ama çiş işi zor ya onda pek sinyal vermiyor. Valla tavsiye ederim bebeklere uygulanması güzel bi yöntem çünkü bezden kaka temizlemek bana çok zor ve tiksindirici geliyor

Valla konuyu dağıtmak istemiyorum ama tecrubeli gördüm sizi ondan soracağım:) 4,5 yaşındaki kız yeğenim hala geceleri yatağı ıslatıyor, kardeşim her sabah yatak yorgan yıkıyor. Gündüzleri tuvalete gidiyor ama gece yok. Birde tuvalete gittiğinde taharet musluğundan çok korkuyor, bağır çağır ağlama krizine giriyor, kardeşim çok çaresiz bu konuda, Eylül de anaokuluna başlayacak ne yapacağım diye kara kara düşünüyor, belki bir öneriniz olur.

20 aylıkken başladım çünkü herkes 1 yaşında 1 buçuk yaşında çoktan öğrendi diyordu. Bende inat ettim başladım zannettim ki 1 haftya öğrenir yeri geldi halının ortasında yaptı yeri geldi gözümün içine baka baka yaptı yeri geldi yaptıktan Sonra anne kaka var dedi kızdımda bağırdımda ama zamanı gelmeyince olmuyormuş onu anladım oğlum suan 30 aylık ve 1 aydır gelip söylüyor anne çiş kaka var diye ama ben yinede saat başı tuvalete götürüyorum lazımlığa oturmak istemediği zamanlar dikkatini başka yere çekipte yaptırıyorum benimki işe yaradı umarım sizinde yarar yalnız bol sabırlar diliyorum

46 aylik ne ya. Cok kil oluyorum su yas yerine surekli ay diyenlere. Direk yasini yazsanız ya. 4 bucuk yasinda ve yenimi tuvalet eğitimi veriyorsunuz. MasaAllah az daha bekleseydiniz okulda öğretmenleri verirdi, zahmet etmemis olurdunuz. :KK70:

46 aylık olunca henüz dört dolmamis oluyo yalniz 🙄

Peki lazımlıktan klozete geçiş süreci zorlu olmadı mi? Benimki direniyor oturmaya. Orası çok büyük bu küçük bana göre diyor.
Lazımlığı kendi bıraktı. Zaten arada klozete oturuyordu.
Lazımlığa az çiş yapıyor eeeh olmuş diyor döktürüp yıkayıp tekrar çiş yapıyordu.
Ama bezi tam çıkarmadan 2-3 ay kilot bez kullanmaya başladım gün en az 1 defa klozete oturttum. Onun faydası oldu sanırım. Birde Lazımlığa yapınca popoyu yıkamak için klozete oturuyordu.

Benim kiz da az once anne kaka diyerek aglaya aglaya, kaka yapa yapa ustume koştu)))) o da kakadan cok korkuyor. Korkudan nasil agliyor))))
Ben de kac aydir bezden kurtulmaya calisiyorum olmuyor. Ama benim kiz 30 aylik.
Konuyu takipteyim)))

ben de çok dertliyim bu konuda idrak. benimki su an 20 aylık 16 aylıkken falan cisini tutup aglamaya basladi dedik heralde idrar yolu enfeksiyonu oldu. doktora götürdük temiz çıktı. 18 aylıkken çiş diye önünü tutup aglamaya başladı. o zaman ankaradaydik annemlerde. annem dedi bu çocuk istiyo öğret. iyi dedik bi hevese gelmisken baslayalim. annemlerde hersey harika yapiyo söylüyo falan. arada kaciriyo ama zaten bezli ve küçük diye ustelemedim.

kaynanamlara gectik orda tuvaletten korktu mu bu. neden korktu bilmiyorum. akraba arkadas ziyaretine gidiyoruz her yerde yapıyo cisini kakasini. kaynanamlarda cisim var diye agliyo. tuvalate goturuyorum orda ayri agliyo...

neyse biz geri geldim istanbula. bı sure sonra geri basladi çiş çiş diye. tam cise alıştı. bu kez de kakasindan korkmaya başladı. ama yanima geliyo kaka diye ağlıyo yapmak istiyo. altına bez yaptirmak istemiyo. tuvalete gidince de kaka gelcek diye korkuyo daha çok ağlıyo.... çocuk kakasindan korkunca hiç bisey soylememek gerekirmis. korkma demek daha çok korkmasina bile sebep olurmus.

bizim bi bezli biz bezsiz devam ediyo süreç. su an bez yapıyorum yine bir kaç gündür. ama kakasindan korkmuyo en azından bezine yaparken ya da kulotuna yaparken. bezleme in sebebi çiş deyip beni tuvalete götürüp sonra kaçıp sağa sola çiş yapması. yapmasi da yetmiyo üzerine basmayi birak elleyip ağzına sürmeye çalışıyo. fittirmak uzereyim idrak.

bu çocuk beni delirtmeye çalışıyo bence. benim de elim kolum bağlı bu gece annemler geliyo bakalim bide annemle deneyeyim diyorum. senin durumuda sorarim belki bildiği bişey vardır.

benim sana tavsiyem kakadan hiç bahsetme belli bı sure kakan gelince bez yapabiliriz diye öneri sunabilirsin ama. benimki laftan anlamayacak kadar küçük 2 yaş sendromu durumunu yaşayacak kadar da büyük. Allah yardımcımız olsun :(

46 aylik ne ya. Cok kil oluyorum su yas yerine surekli ay diyenlere. Direk yasini yazsanız ya. 4 bucuk yasinda ve yenimi tuvalet eğitimi veriyorsunuz. MasaAllah az daha bekleseydiniz okulda öğretmenleri verirdi, zahmet etmemis olurdunuz. :KK70:
İşte 4 buçuk yaşın kaç ay olduğunu hesaplayamayan insanlar olduğu için ay olarak söylüyor olabilir

46 ayın 4 buçuk yaş olduğunu düşündüren müthiş zekanız ile siz çocuğunuza 3 aylıkken verirsiniz eğitimi.

Arkadaşlar benim 46 aylık sıpamı doktora götüreceğim. Akşam herkese cevap yazacağım. Görüşmek üzere :) 46 aylık.

Konuyla ilgili bilgim yok malesef..
46 aylık oğlunuza sağlıklı bir ömür dilemeye geldim, anne yönünden çok şanslı maşallah. Konunuzu gülmekten okuyamadım :-)

Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi acaba almıştırma külotlarından takmayı denedin mi ? Kakası gelince ona yapsa bez bağlamak yerine, belki rahatsız eder de yine ikna olur lazımlığa. Ya da klozet adaptörü denedin mi renkli olunca basamağına çıkmak isteyebilir mi? Aynı kakayı bezinde görmedi mi hiç o zaman korkmadı mı ? Kızım 18 aylık bezini çıkarırken artık gösteriyorum bak kaka diye. Birden sadece lazımlığa yapınca görürse iki yeni kavramla tanışmış olarak lazımlık+ kaka.

Valla konuyu dağıtmak istemiyorum ama tecrubeli gördüm sizi ondan soracağım:) 4,5 yaşındaki kız yeğenim hala geceleri yatağı ıslatıyor, kardeşim her sabah yatak yorgan yıkıyor. Gündüzleri tuvalete gidiyor ama gece yok. Birde tuvalete gittiğinde taharet musluğundan çok korkuyor, bağır çağır ağlama krizine giriyor, kardeşim çok çaresiz bu konuda, Eylül de anaokuluna başlayacak ne yapacağım diye kara kara düşünüyor, belki bir öneriniz olur.
:KK59:
Merhaba çok uzman hissettim kendimi ama vallahi 8 aydır bebek bakmaktan başka bir tecrübem yok.
Gece ıslatmaları ailede yaşanılan ve çocuk tarafından hissedilen sorunlara işaret eder diye biliyorum bir tek
derin sularda derin sularda daha iyi bilebilir diye düşündüm ama

Ahh ahh derdinle dertlendim :KK61:benim biricik oglumu 1.5 ay kadar once bezden cikarmak istedim. Ilk gunden beri ciste sıkıntımiz yok ama o kaka katiyen lazimliga yapilmiyor. Korkmuyor hatta sifona basip bay bay yapmak istiyor ama yapmiyor bi turlu oraya. Ilk zamanlar surekli altina yapiyordu simdi kakasi geldikce poposuni tutuyor anlayip bez takiyorum ki istemiyor genelde. Ama lazimliga yaptirmaya calisirsam tum gun tutuyor dayanamazsa sortuna kaciriyor. Çıldirmam a meselesi:rolleyes:

Back