- 2 Kasım 2013
- 7.797
- 37.043
- 748
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Benim kızım 27 aylık. 10 gündür tuvalet eğitimindeyiz.Bezi gecede takmıyorum. İlk gün 15 defa çişini 1 kakasını yaptı. Lazımlığa başladı tuvalette devam ediyor. Lazımlığı kendi bıraktı çişi kakayı görünce iğrendi galiba. İlk hafta yarım saatte götürdüm kendi hiç söylemedi. Kendi bazen ama genelde yapınca ıslandı pıt yaptım diyor.
Eğer su içince 15-20 dakikada sonra götürüyorum.
Bezi tamamen çıkarmadan 2-3 ay önce kilot bez kullanmaya başladım. Tuvalet videolarını izlediği diğer videoların arasına koydum. Lazımlık oyuncakları arasında idi. Arada oturup çiş diyordu kendisi.
İlk önce klozete elbise ile oturdu. Sonra kilot bezi indir oturdum zamanla alıştı.
Ya işte burda da bu kadar hassasiyete gerek var mı bilmiyorum.
Ben sonlara doğru biraz payladım artık, cidden hak etti.
Sonra ters teper diye korktum.
Çok yumuşak olmak da sinirime dokundu, normal gelmedi.
Ama sizinki korkuyor, kızmakla olmaz tabii.
Ahahdhsha kıyamam ya.Görüntüden korktu. Canı acımadı yaparken sıkıntı yoktu. Eğilip baktı ve şoka girdi çocuğum ahsjsjs.
Yarın bu klozet fikrinin üzerinde durayım biraz. Şiddetle karşı çıkıyor nasıl yaparım bilmiyorum ama deneyeceğim.
Şimdi merak ediyordur onun pis olduğunu hasta edebileceğini korkutmadan anlatmak gerekiyor. Zaten yapıyorsunuzdur. Belki resimli bir kitap veya eğitici bir video ile iyice öğretebilirsiniz.Kaçırma olayına tepki vermiyorum ama sonrasında verebiliyorum bazen. Çişi eklemek istemesi, yaptığı yere basmak istemesi vs. Az biraz da hijyen takıntım olduğu için aslında kendimden beklenmeyecek ölçüde iyi gidiyorum ama boka basmak hassas noktam. Yumuşak karnım. Basmamalı. Basmasın lütfen.
Oğlum2 buçuk yaşında 2 haftada öğrendi gece gündüz bez istemedi
Kızım gecen yaz tuvalet egitimine başladık 6 ayda çişini öğrendi kakasini ne yaptıysam oturmak istemedi kendim otutturmaya çalıştım kakasını yapınca sevinçler alkışlar koşa koşa dolaptan dondurma aldım verdim. kendiside anne yaptim diye seviniyor bir dahaki sefere soylemiyor 1 sene oldu şuan kakası geldimi gözüme bakıyor eskisi gibi değil ilerleme var ama çok yavaş ilerliyoruz kabız oldugu zaman oturmak istemiyor kabizlik icin bide toz ilac kullaniyoruz kabizlikla basimiz dertte cisini ogrenen onuda öğrenir diyorum artık tesellim bu üstüne gitmiyorum üstüne gidince ters tepiyor sabır sabır sabir
Ahahdhsha kıyamam ya.
Kızımda aynı dönemde şuan. Klozetten çok korktuğu dönemde bir süre ben kapak kapalı oturdum sonra o oturdu. Baya tuvalette muhabbet ediyorduk.
Sonrasında izleme süreci, ardından kendi aparat seçti. "Birkaç gün sana bir tuvalet alacağız ki uuuu eşi benzeri yok." diye gezdim. Yani benden ziyade aparata tav oldu. Tek problem aparatsız bir yere gidemiyoruz
Ay ne garip bu çocuklar. Kızım da kaka küçük diye sinirlendi geçen gün. Normali yok mu bu bebelerin?
Valla bu nesil garip yemin ediyorum. Benim kardeşim kumandaya bile mıçtı o süreçte ama hiç böyle tuhaf çıkışları olmazdı. Çok şımarttık çok :))
Bize gel abla kızımın beş dakikasını alır ona alıştırmakHerkes kaçıyor şu an bizden. Vebalı gibi hissediyorum ahsjsjs. Yaz temizliğini yeni yapmış akrabalar mı? Kapıyı bile açmazlar.
kumanda mı? Ciddi bir başarı ya hu.
Valla aman psikolojileri, aman gelecek karakterleri derken çocukları bulamaç etmiyorsak iyi.
Teorik olarak anne-baba eğitimi verdim, çok atıp tuttumsa demek ki pratikte böyle olmuyormuş. Karşımda kaka beğenmeyen çocuğa ne diyeyim ki?
Cümlemize sabırlar şelale...
Bize gel abla kızımın beş dakikasını alır ona alıştırmak
Kilodundan temizliyorum hiç tiksinmedim sabır dedim gunduz bez bağlamıyorum bezden rahatsiz olmaya basladi sadece gece yatarken kilotlu bez takiyorum genelde kuru kalkiyor 1 aydır altına yapmıyor gözüme bakıyor bende hadi tuvalete gidelim kaka gitsin bay bay yapak diyorum kabiz olmadığı sürece oturuyor kabız olunca ağlayarak oturuyor birazda korkusu var acıyacak diye ama büyüdükçe cesaretleniyorlar inşallah sizde en kısa zamanda atanırsınız Allah kolaylık versinBayağı uzun sürmüş sizin de. Bez mi bağlıyorsunuz yoksa her seferinde külot mu temizliyorsunuz. Kıyafetten temizlemek ölüm gibi çünkü.
Gerçekten öyleymiş. Bildiklerim kızımdan öğrendiklerimle yarışamıyor bile...Valla bundan beş yıl önce sürekli altına kaka yapan öğrencimin annesine, 4 yaşında hala bez bağlayan bir diğer öğrencimin annesine beylik laflar ediyordum. Onlar da bana haklısınız hocam, ne kadar da haklısınız hocam diyorlardı. Çok haklıyım ben. Oğlum askere gidecek yakında ve bezi yeni çıkardık. Kakasını da altına yapıyor ama haklıyım ben. Diyeceğim o ki, bilmek yetmiyor. Bildiklerini unutturuyor evlat.
Yani bilemiyorum tabi. Ancak ilerleme görmediyseniz danismaninizi degistirebilirisnizHaftada bir gün rutin olarak gidiyor zaten. Onun gözetiminde devam ediyoruz. Yarın tekrar gideceğiz. O daha çok genel geçer bilgilerden ziyade çocuğa göre hareket etmemizi söylüyor.
Konuyla alakasız ama neden 46 aylık da 4 yaşında değilHadi 1.5-2 yaşa kadar anladım da ondan sonra ayla yaş ifade etmek komik oluyor biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?