- 2 Kasım 2013
- 7.797
- 37.043
- 748
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Yemin ederim konunun sahibesine bakmadan okumaya geçmiştim biraz okuduktan sonra senin olduğunu tahmin ettimSen çok yaşa emi
İnsAllah en kısa zamanda bu problem den kurtulursunuzValla bizim bı akrabanın oğlu 7 yaşında öğrendi Kadın artık pes etmişti.Saldim artık ,ne zaman yaparsa diye.Gecenlerde gördüm çocuğu ooooo masAllah koca oğlan olmuş.Uzun lafın kısası bir zamanı oluyor galiba .Büyük kızım üç günde öğrendi.Ortanca ise bir buçuk yaşında bir günde ablasının lazimlina isedi öğrendi.Kiz çocukları daha uysal oluyor galiba bu konuda.Kolay gelsin canım
Sürmez sürmez sabır7 yaş deyince bir ürktüm yahu. O kadar sürmez inşallah. Teşekkür ederim :)
Canim oncelikle bolll sabirlar diliyorum .
Sanki biraz gec kalmissiniz zamani baya gecmis hani 5 yasindan gun alacak sanirim yakinda ama bu senin cpcugunun karakterinin biraz zorlugundan oturu bu zamAn biraktin bu isi galiba .
Ben 2 yasnda cikarttim kizimn bezinj gece ve gnduz bidaha asla takma oncelikle onerim bu . Ve lazimlik degil klozet ustu aparatlardan alip onla alistir hem kakayi gorup korkmasin hem sifona basma eglenceli gelir belki . Hemde lazmliga alistirannlar yaninda lazmlik gezdiriyorlar cock baska tuvalete yapmjyor .
Sonra ki diyecegim bu surec oyle 3 5 10 gunde alisilan birsey degil cok zorlayici ve agir gececek bunu kabullen . Ama gececek bunuda unutma. Kakadan korkma yasamadim oyuzden ona nasl yaklasilir bilemiyorum ama ben tuvaletini surekli tutmaya odakli olma durumunu yasadm kizimda cisini dha dogrusu Olsa da oturmak istemezdi tuvalete tam kaldirir iceri gotururdum oraya yapardi . Gunde 4 kez makine actgmi biliyorum .
Sakinlgmi cok korumaya calistim ama bj zamandan sonra cildirmalar isyanlar yasamadim degil bagjra baggira agladim ama.sonuc alisiyorlar canim ... herkes o sureci yasiyor. Hani.ilk bas gec mi kaldi acaba dememn sebebi bi vakti geciktirincede cok zor alistigini duydugum icindi aynisi cok erken baslayanlar icindw soyleniyor. Allah yardmcin olsun.
Ne kadar güzel anlatmışsınızresmen çocuğunuz olasım geldi hem tuvalet eğitimim de var
Ayyy ne güzellllShsjsjsj valla benim sıpaya bakmamda yardımınız olursa evlat edinebilirim. Beş dakikada 40 kere anne diyor. Buna dayanabilir misiniz abla olarak :))
Ben hiç lazımlık kullanmadım ve gece gündüz hiç bağlamadım. Klozette sordu anne kaka nereye gidiyor diye arkadaşlarının yanına oğlum dedim. Hep sifonu çekerken bay bay kakaa arkadaşlarınla güzel oyna dedi. Ben 3. Günde tamamen bitirmiştim hem gece hem gündüzü ama daha önceki denemelerimde hazır olmadığını anlayıp hiç ısrar etmeden hemen o akşama beze dönmüştüm. Bence siz de bir ara verin ve sonraki denemede lazımlığı devre dışı bırakıp klozete yönelin.
Anladim gercekten memeye duskundj kizim nasil ayiracagm diye korkar dururdum tuvalete alistirmadan okadar korkmazdim benmde en zoru tuvalet olmustu digerlerne nazaran. Inat donemleri bide ya hala daha bile nerdeyse 1 seneye yakn.oldu ogreteli tuvaleti biyere cikacagz evden hadi yapalim der gotururum azicik yapar durur bitti der bitmedgni bildgm.icin az daha kizim.az dha yap filan.diyerek yaptiririm nedendir bilinmez cock psikolojisi her zaman herseyi anlayamiyorz . Mesela kakadan niye korkarki diyoruz ama korkuyor cocuk sonucta anlayamiyorz psikolojisini.Evet oğlum epey zor bir çocuk olduğu için şimdiki zamandan önce denesem bile başarısız olacaktık. Çünkü asla hazır değildi. Şimdi fiziken hazır ama ruhsal olarak hala hazır değil. Lazımlık ben de hiç istemiyorum ama maalesef klozete asla yaklaşmıyor. Korkuyor.
Yanlış anlamayın lütfen, anlatış biçiminiz,mizahınız çok güzel benim çok hoşuma gidiyor.Yorumlatinizi da okurkenHacetli konuda bile tahmin edilebilir olmak da ne bileyim :)))
Bencw daha beze geri donme canim yasi kucuk degil artikBeze geri dönersem daha kötü olur sanki. Zorlamıyorum lazımlığa kendi isteğiyle oturuyor ama kaka konusu sıkıntılı işte. Klozet konusunda yarın tekrar deneyeyim ama pek umudum yok oturacağı konusunda.
:)))
Cizgifilm izlettiniz mi?
.buna ben de katılıyorumİdrak bir de tuvalete her götürdüğümde demişsin
Mesela ben aksi ekolü savunuyorum yani çocuğu hele ki seninki gibi fiziksel olarak her şeyi yapabilecek olan çocuğu tuvalete götürüp yarım saatte bir çiş var mı dememek lazım
Çişin gelince sen de büyükler gibi tuvalete yapacaksın deyip bırakacaksın
O hafta yaparsa da etrafa yapar ama olsun
Ahh ahh emiiin ol oyle bogulurken boyle demezsin cnmAyyy ne güzellllinşallah benimde çocuğum olursa böyle 1 dk içinde 1000 kere anne anne der bacağıma yapışır bana nefes aldırmaz
Yol gosteremem ama, oğlum lazimliga kakasini bezi bıraktıktan 21 gün sonra yaptı.
Cisi de hemen öğrendi, ama onu da lazimliga yaptıktan sonra yere dökerdi
Yapmaması gerektiğini bilir ama zevkle yapardi
Ama benimki 23 aylikti ya, 46 aylık koca sipaya da daha az tahammül eder insan..
Velhasıl, üstüne de bassa, başından aşağı da dökse, bir şekil de öğrenecek.
Size de o zaman zarfında bol sabır sakinlik sükunet diliyorum
İşte davulun sesi uzaktan derler yaAhh ahh emiiin ol oyle bogulurken boyle demezsin cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?