Haber, Dedikodu Ve Muhabbet Salonumuz Artık Hizmetinizde :)

hosbulduk canım
ben ıyıyım saol
gelıyom gıdıyom yoksun..merak ettım...msj larında kapalıydı...
ıyımısın sımdı

aynı anda yazmışız cnmm
iyi olmaya çalışıyorum saol varol
merak ettirdiğim için kusura bakma sblue ile konuşmuştum
msjımı bırakmıştı buraya biraz yanlız kalmak istediğim konusundaa
okumadınmı?

aminnn agzina saglik issallahhh:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

sarduşun açtığı konuya bir baktımda ata yapılan çirkin bir olay yapanları asacaksın işte

hmm okumadimbenneyaptımki

Dikkat! Pet şişedeki su yakıyor...
10 Haziran 2009 Çarşamba 12:57
ıtfaiye uzmanları yaz sıcaklarında uyardı: Cam ve pet su şişelerine dikkat! ıçindeki bir damla su bile faciaya davetiye çıkarıyor
Sanıldığının aksine orman yangınlarının çoğununa sigara izmaritleri değil, içinde su dolu cam veya pet şişeler neden oluyor... Aman dikkat, ormanlarımız yanmasın!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ıtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, içinde su bulunan şişenin güneş ile uygun açıda mercek görevi görerek, doğada tutuşması kolay malzemeleri tutuşturduğunu kaydetti. ıçinde bir yudum dahi su bulunduğunda camdan daha tehlikeli olduğunu ifade eden Kara, piknik yapanları uyardı..
Piknik yapanların özellikle pet şişelerde su kullandığını, zaman zaman da su tamamen tüketilmeden pet şişenin doğaya atıldığını belirten Kara, şöyle devam etti: ''Halk arasında orman yangınlarının sadece cam kırıklarından, söndürülmeden atılan sigara izmaritlerinden kaynaklandığı yönünde eksik bilgilenme söz konusu. Bu nedenle kısmen tükettikleri pet şişeleri çevreye atabiliyorlar. Pet şişede çok az da olsa kalan su, şişenin kıvrımına göre güneş açısını bulduğunda mercek görevi görerek ışığı bir noktaya odaklıyor ve ateşin çıkmasına sebep olabiliyor. Koyu renkli şişelerin mercek görevi görüp çevredeki maddeleri tutuşturmaları daha uzun zaman alıyor.''

ÇÖPE ATARKEN DE DıKKAT!

ıçinde su bırakılarak atılmış pet şişelerin çöp konteynerlerinde de yangınlara neden olabildiğine dikkati çeken Kara, pet şişelerin, içindeki su tamamen boşaltılmadan güneş ışığına maruz kalacak yerlere bırakılmaması uyarısında bulundu.

,

Türkiye'de 1937'den bugüne kadar 68 bin 214 orman yangını meydana geldiğini, yaklaşık 1 milyon 533 bin hektar orman alanının yandığını söyledi.

Orman yangınlarının yüzde 14'ünün kasten çıkarıldığını, yüzde 15'inin dikkatsizlik, yüzde 3'ünün yıldırım, yüzde 48'inin ise bilinmeyen nedenlerle çıktığını ifade eden Kara, dikkatsizlik sonucu çıkan yangınların çoğunluğunun anız ve piknik ateşi ile söndürülmeden atılan sigara izmaritinden kaynaklandığını belirtti.

Kadın adaylar erkeklere taş çıkarttı
10 Haziran 2009 Çarşamba 12:36
Giresun'da kadınlar itfaiye eri olabilmek için belediyenin düzenlediği dayanıklılık sınavında erkeklerle yarıştı.

Mülakat esnasında erkeklere taş çıkaran kadınların performansı görülmeye değerdi. Ağır yük taşıdılar. Şınav çektiler. O da yetmedi engelli parkurları aştılar.

Kadınların sergilediği tüm bu çabaların nedeni itfaiye eri olabilmek. Giresun'da belediyeye alınacak 47 itfaiye eri için adaylar dayanıklılık sınavına girdi. Sınavda erkeklerin yanı sıra genç kızların da bulunması dikkat çekti. Genç kızlar mülakatta zorlu engelleri bir bir aşarak erkeklere taş çıkarttı.

Yeri geldi koştular, yeri geldi yangın söndürme hortumuyla işaretlenen hedefe su sıktılar. Tüm bu zorluklara karşın bir an olsun tereddüt etmediler, verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirdiler.

47 itfaiye eri kadrosuna tam 365 kişi müracat etti.

ya böle bi zamanda nasıl paranoya olmazsinki şu haberlere bi hayırlı haber yokki

Anne katilinde satanist şüphesi
10 Haziran 2009 Çarşamba 11:52
Annesini başından vurarak öldüren 11 yaşındaki R.A.'nın babası evini açtı. R'nin balkona yazdığı yazıları gösterdi.
Annesini öldüren 11 yaşındaki R.A.'nın Adana'daki evine giden Savaş Ay ailesiyle görüştü. R.A. evin balkonunda intikam yazıp, satanist yıldızı çizmiş!

Geçtiğimiz günlerde babasının silahıyla uyuyan annesini başından vurup öldüren R.A. 5.5 yaşında okumayı öğrenmış, öğretmenleri onun için 'üstün zekalı' dermiş. Ancak babasına göre R.A. son zamanlarda çok değişmiş. "Bazı tuhaflıklar belirdi kızda. Nerede şiddet, kan, çatışmalı diziler, filmler varsa onları seyretmeye başlamıştı. Vampirli, şeytanlı filmleri izliyordu. Polise gittiğinde üzerindeki giysi bile siyah renk. Koluna da satanist yıldızı yaptırmıştı" diyor ve evinin balkonundaki yazıları gösteriyor.

Bir yandan da anlatıyor: "Abi bak burada intikam yazıyor, altında satan yazıyor. Diğer tarafta iblis yazıyor. Biz bunları daha önce önemsemedik. Kendi kendine yazmış dedik."

daha 11 yaşında yaa çocuk daha nasıl yapabilir yani kimbilir kimlerle arkadaşlık etti nasıl yıkadılar beynini yarabbim yaa anne baba dada hata var bence maden kızdaki değişiklikleri farkettin neden takip etmedin neden çocuğunla ilgilenmedin

ayy boncugumm bu nasıl haber yaaa Allah bu çocukları satanist yapanları nasıl biliyorsa öyle yapsın...
ALLAHIM evlatlarımızı böylelerinden etme,hayırlı,saglıklı,dinine düşkün evlatlar nasip eyle(((

tünaydinlar hepinize arkadaslar boncukum nasilsin canimopuyorumnanaktan
tünaydın canımm.

kesinlikle katılıyorum yaa,insan evladında degişiklik farkettigindee sonuna kadar ilgilenmeli..ne kadar acı bir olayy..anne yaa anne ayy tansiyonum çıkıcak şimdi((

3 yaşında cinayeti gördü
10 Haziran 2009 Çarşamba 13:02
Fırat Sevinç annesinin cansız bedeniyle sabahladı. Karnı acıkınca yemek istedi. Cevap alamayınca da...
3 yaşındaki çocuk gece yarısı annesinin boğularak öldürülüşünü izledi. Yanı başında cansız yatan annesinin yanında sabahladı. Sabahleyin karnı acıkınca annesinden yemek istedi.

Tepki alamayınca evin camına vurarak komşularına bilmeden cinayeti haber verdi. Annenin ölümüne ilişkin olarak evden ayrı yaşayan baba gözaltına alındı.

Boğazı sıkılarak öldürüldü

Edinilen bilgilere göre; olay Anne Fadime Karatoprak ve 3 yaşındaki oğlu Fırat Sevinç'in birlikte yaşadığı Ankara Aydınlıkevler Gar Sokak No: 39/1'deki evde yaşandı. ıddiaya göre; gece evde anne Karatoprak boğazı sıkılarak öldürüldü. Bu sırada evde bulunan ve ne olduğunu anlayamayan küçük Fırat, sabaha kadar annesinin uyuduğunu sanarak cesedin başında yattı.

Annesinin yanında uyudu

Sabahleyin uyanan çocuk, annesinin uyanmadığını görüp karnı da acıkınca giriş katta bulunan evlerinin camına vurarak, çevrede bulunan komşularını harekete geçirdi. Evin camına çocuğun hışımla vurduğunu gören çevre sakinleri durumu muhtara haber verdi. Evin ziline basılmasına rağmen kimsenin dışarı çıkmaması ve evin camından içeri bakıldığında içerde kadının cansız halde yattığını gören mahalle muhtarı durumu polise bildirdi.

'Karnım aç annem uyuyor'

Olay yerine gelen polis ekipleri itfaiye yardımıyla kapıyı kırarak içeri girdiklerinde kadının cansız bedeniyle karşılaştı. Küçük Fırat'ın ise ne olduğundan habersiz annesinin başında uyanmasını beklediği görüldü. Polislerin ''senin adın ne, ne yapıyorsun'' sorusuna küçük Fırat'ın cevabı, ''Karnım aç…Annem uyuyor…'' şeklinde oldu.

"Annem nerede" diye sordu

Bunun üzerine polisler çocuğu cesedin başından uzaklaştırarak bahçeye çıkardı. Bahçeye çıkartılan çocuğa poğaça ve meyve suyu ikram edildi. Çocuk komşularının da yardımıyla annesinin öldüğünü hissetmesi sağlandı. Evden çocuğu uzaklaştıran komşuları, ''hadi seni bize götürelim, sen uyanınca annen gelecek'' şeklinde cinayet mahallinden uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada çocuk sürekli olarak, ''annem nerde'' diye sordu. Komşuları ise, ''sen uyanınca gelecek…işe gitti'' diye cevap vermekle yetindi. Daha sonra komşuları Fırat'ı uyutmaya götürdü.

Fırat'ın uzaklaştırılması ve savcılık incelemesinin tamamlanmasının ardından anne Fadime Sevinç'in cesedi evden çıkartılarak adli tıp kurumu morguna götürüldü.

"Babam uyuttu"

Öte yandan cinayet ekiplerinin çocuğa anneni kim uyuttuğu şeklinde soru sorduğu çocuğunda, ''babam uyuttu'' diye cevap verdiği öne sürüldü. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, evden ayrı akrabalarının yanında yaşayan baba A.S'yi cinayet zanlısı iddiasıyla gözaltına aldı. A.S.'nin "Eşimden ayrı yaşıyordum, kendisini ben öldürmedim" dediği öne sürüldü. Cinayetle ilgili polis geniş çaplı soruşturma başlattı.

tünaydinlar hepinize arkadaslar boncukum nasilsin canimopuyorumnanaktan
tünaydın hg bitomm iyiyim sen nasılsın?
evet hatayı çocuklarda aramamak gerek

amin cnm amin inşş :Saruboceq:

ya böle bi zamanda nasıl paranoya olmazsinki şu haberlere bi hayırlı haber yokki

vallahi bilmiyorum.
ben pek haberde seyrettirmem kızıma.çünkü o kadar acımasız haberler varki insan açıklamasını bile yapamıyor.
şu 11 yaşındaki kızın cinayeti,geçen zamanlardada üniversite öğrencisinin öğretim görevlisi annesini öldürmesi.
çocuk seyrettikçe soruyor bana bende her seferinde kaza annecim diyorum.
ama biraz daha büyüdüğü zaman kaza olmadığını anlıycak.nasıl yetiştiricez biz bu çocukları bilmiyorum.
o kadar zorki şimdiki zamanda çocuk yetiştirmek.
biz bile seyredince etkileniyoruz çocuklar nasıl etkilenmesin.

Kocanızı AıHM'e şikayet edin..!

Nahide Opuz kendisine yıllarca dayak atan, şiddet uygulayan, yaralayan ve tehdit eden kocasını Avrupa ınsan Hakları Mahkemesine şikayet etti.

Ülkemizin yargı sistemi şiddet gören kadını korumaya yetmiyor mu?

Eğer yetiyorsa neden Nahide Opuz kocasından gördüğü şiddet yüzünden Türk mahkemelerinden sonuç alamaması sebebi ile, soluğu Avrupa ınsan Hakları Mahkemesinde aldı?

Ne yazık ki ülkemizde aile içi şiddet söz konusu olunca polis dahil, kimsenin karışası gelmiyor.

Bu erkeklere bu yüzü bu yargının hangi açığı veriyor bilmem ama işte sonuç; Türkiye Cumhuriyeti şiddet gören kadınını koruyamıyor.

Bu bir utanç değil midir?

Kadınlarımız kendilerini şiddete maruz bırakan kocalarını korkudan şikayet edemiyor. Çünkü eninde sonunda “hadi bakayım şimdi gidin evinize bir güzel barışın, siz ailesiniz”diyor birileri, ya da “kocandır, döver de sever de” diyor birileri.

Böyle gelmiş böyle gidiyorken, elin Avrupalısı bizim kadınımızın hakkını koruyor.

E, olacağı budur..!

Kardeşim bu adam -yani koca- bu kadını yıllarca dövmüş, bıçakla yaralamış, tehdit etmiş, kadın şikayet etmiş, 3 ay hapis cezası vermişler ama onu da para cezasına çevirmişler, adam kayınvalidesini öldürünce ömür boyu hapis cezası vermişler ama adam 2008’de serbest bırakılmış ve hala kadını tehdit ediyor.

Koskoca Adalet sistemi bu adamı bu kadından uzaklaştıramamış mı?

Koruyamamış mı?

Sonuç nedir?

Şimdi Türkiye Nahide Opuz’a kendisini koruyamadığı gerekçesiyle 36 bin 500 avro ödeyecek.

AıHM, “aile içi şiddet davasında” Türkiye’yi haksız buldu ve Türkiye’nin kötü muamele ve işkencenin yasaklanması ile ilgili 3, ayrımcılığın yasaklanması ile ilgili 14, yaşam hakkıyla ilgili ise 2. Maddelerini ihlal ettiği kararına vardı.

Kocaman bir ayıp değil midir..?

Kocasından dayak yiyen kadını evine geri gönderirsen, o koca bi de “beni şikayet ettin” diye dövmez mi o kadını?

Karısını döven her erkek acizdir ve zavallıdır.

Aşağılık kompleksi vardır.

Yetersizdir.

Acınası bir durumdadır.

Bunların cezasını kesmezsen bak seni elin Avrupasına bile rezil eder..!

Sen ise kendi vatandaşını koruyamayan bir devlet statüsüne alçalırsın.

Maalesef ülkemizde kadınlar kocalarından şiddet görüyor ve susuyorlar.

Susmasa ne oluyor ki?

Ona kim bakıyor.

Ailesi mi?

Devleti mi?

Türk kadını sahipsiz.

Sonuç budur..!

alkisalkisalkis

yavrum benim küçük yaşta yaşadıklarına bak büyüdüğü zaman bu cinayeti hatırlayacak ne acı ne kötü bişey yaaannesiz büyüyecek babasıda baba değil zaten çevresine zarar veren bi adamdan ne beklenir olan çocuğa oldu baba girer hapse anne öldü gitti yavrucak ortada kaldı off allah ım sen yardımcımız ol.

kaydirigubbakcemile5sen bir anne olarak elinden geleni yapıyorsun demekki
bu yüzden için rahat olsunn
ne kadar uzak tutulabilirse bu durumda
okadar uzak tutarsın
buda o kadar zor görünüyorkii
dediğin gibi bizler bile ne kadar çok etkilrniyoruzz
allahım sonumuzu hayır etsinn bunu bizim değilde devleti yönetenlerinn
bir şekilde dur demesi gerekkk cezaları arttırmaları gerekirse idam gerek
bizim elimizden ne gelirki?

evet türk kadını sahipsiz sonuç bu haklısın dün haberlerde röpörtaj yapıyolaer halkala AıHM şikayet eden kadın hakkında ne düşünüyosunuz diye kronun teki diyoki kocasıdır vururda severde ne var bi tekme bi tokat attıysa o kadını şiddetle kınıyoruz diyo,
ya ne sinir bozucu bi durum

bu yazı çok hoşuma gidiyor bakın
Çocuk nasıl büyürse,onu öğrenir ve hayatta hep öyle yaşar.

Çocuk eğer tenkitler içinde büyürse,suçlamayı öğrenir.

Çocuk eğer düşmanlıklar içinde büyürse,saldırganlığı öğrenir.

Çocuk eğer kınanarak büyürse,pısırık olmayı öğrenir.

Çocuk eğer utanacağı bir durumda içinde büyürse,suçluluk duygusu gelişir.

Çocuk eğer övülerek yaşarsa,başkalarını beğenmemeyi ve tepeden bakmayı öğrenir.

Çocuk eğer hoş görü içinde büyürse,sabırlı olmayı öğrenir.

Çocuk eğer sevgi içinde büyürse, güvenmeyi öğrenir..........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…