Güzin Ablalarım lütfen banada yardım!!!

cimcime eses

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
12.770
121
413
İstanbul
Aslında biliyorum bazı şeyler için şükretmemgereli ama bu yazıyı sadece içimi döküp önerilerinize ihtiyaç duyduğum için yazıyorum. 2 aylık bir iş arama sürecinden sonra şuan bulunduğum uerde işe beşladım yaklaşık 3 hafta oldu. Ama ine insanları ne ortamı bir türlü benimseyemedim. Bulunduğum yer bir plazanın en zemin katı yani aynı zamanda depo olarak kullanılıyoru ve şuan tek bayan benim, ilk geliğim zaman hiç beenmedim ama mecbur olduğum için kabul etmek zorunda kaldım. İnanın arkadaş ortamı ii olsa bulunduğum yeri hiç önemsemicem hele patronumuz tamamen benim zıt karakterim. Hiç birşeyle onu memnun edemiyorum, hep bana "bu güne kadar hiç birşey öğrenmmişsin" diyor oysaki benim 4 yılık bir çalışma hayatım var, dolayısıyla birazda olsa tecrübem var yani... Ben he öneri sunarm o hep kendi bildiğini okutur bana e sonuç olarak benim dediğim yere baştan gelinir. İnanın 3 haftadır buradayım daha hiç bir şeyi yoluna koyamadım çünkü buna patron izin vermiyor sürekli boş boş sorularla benim iş yapmamı engelliyor. Ayrıca 42 yaşında ve bekar bazen hakkımda farklı düşündüğünü hissdiyorum, çünkü hep ailemle ilgili özel hayatımla ilgili sorular soruyor, doğum günümde hediyeler falan aldı, yani bir patronda farklı yaklaşım sergiliyor bana. Bu durum ise benim daha çok agresif olmamı sağlıyor, ve bazen ben sinirlenince hemen işten çıkarma lafını atıyor ortaya...İş arkadaşlarım hiç söylemek istemiyorum, yane yaparsam hemen patrona yetiştiriyolar, lavaboya bile gitsem patronun haberi oluyor benim yüzüme gülüyorlar ama onların samimi olduklarına hiç inanmıyorum. Şuan bile şu yazıyı yazarken etrafımda dolaşıyor ne yaptığımı görmek için...İnanın ağlamaktan bıktım çok yoruldum bunaldım, bir çıkış yolu arıyorum ama yok... Bazen evlensemde evimde otursam diye düşünüyorum çünkü buna ihtiyacım var... İstediğim desteği evdende alamıyorum, lütfen içimi rahtlatacak bişeyler yazın belki birazda olsa kenimi iyi hissetmemi sağlar...

Güzelim çok iyi anlıyorum seni bi işyerinde en önemeli şey ortamdır. Biraz sabırlı ol derim ama bi yandan da iş bakmaya başla bence seni bu kadar bunalıma sokan bi yerde daha fazla çalışma. :teselli:

Sırf içinde bulunduğun durumlardan kurtulmak için evliliği düşünme arkadaşım....

Bu doğru değil. Sen kendi ayaklarının üzerinde durabilmelisin önce. Evlendiğin zaman herşeyin iyi olma garantisi yok çünkü...Kötü olcak diye bişeyde yok tabi....

Patronuna gelince eğer rahatsızsan bu durumlardan iş arayışlarına başlamalısın bence. Bu şekilde bu ortamda durmak seni yıpratıyor anlaşılan...

Zaten patronunun sana karşı ilgisi varsa gerçekten ben olsam hiç durmazdım açıkcası...Tabi çalışmak zorundasın ama psikolojinin bozulmasından daha önemli değil sonuçta...

3 hafta içinde doğumgünüzde hediye mı aldı.
sinirlenince işten çıkarma tehditleri falan.
kısa zamanda çok yol almışa benziyor beyefendi.
işyerinde huzursuz olmak da haklı olabilirsiniz de; ben iş yerinden sıkıldım evlenmek istiyorumu anlamadım.

işyerinden memnun kalmazsan en fazla istifa edersin başka işe girersin. ondan da memnun kalmadın başkasına....
evlilikte ne yapıcan peki memnun kalmazsan..

işten sıkıldım diye evleniyim ben denmez..

Burada calisirken ayni zamanda baska is ararsin,bulur bulmazda cikarsin.
Bu kadar dert etme canim yaaa.Dünyanin sonu degil ya.Arayana is heryerde
var.

bir kere iş hayatında ,hiçkimseyle samimi olmayacak ve
fazla güvnmeyeceksiniz.bunu untmayın...
işyerinizin konumu sizi rahatsız ettiği için,herşey gözünüze batıyor...
çalışan kime sorarsanzı sorun,mutlaka şikayeti olacaktır,kimse memnun değildir yerinden,ya da iş arkadaşlarından,ya da patronundan...şimdi,
öncelikle 3 haftalık bir işveren işçi ilişkisi bu kadar laçka olmamalı...
hediye,özel sorular bunlar çirkin şeyler...
o kim ki,neyiniz ki size hediye alıyor...
siz kabul ettiniz sanırım...o hediyeyi kabul etmekle
ona bu kapıyı siz açmışsınız,kusura bakmayın ama...
bakın eğer huzursuzsanız
patronunuzla konuşun,tavrınızı gösterin ki
size basit muamelesi yapmasın,
sizde çalışmaya devam edin...
ha eğer yapmaya devam ederse,çantanızı alın ve çıkın...
sonuçta sizin psikolojniz herşeyden önemli...
sevgiler...

dinle songül aplayı...doğru söylüyor...
aplam benim yaaa....

erkek arkadaşı olayı, uydurun. herkes öyle sansın. bu patronun kulağına gider. yada yeri gelirse patronada söylersiniz...
yok yine rahatsızlık devam ediyorsa , başka iş bakın................

Canım başka iş ara kendine kafana göre bir iş bulduğunda çıkarsın ordan.
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama önce kendi ayaklarının üstünde dur ekonomik özgürlüğün olsun sonra evlenirsin canım.Bulunduğun ortamdan kaçmak için evlilik çözüm değil:teselli:

oncelıkle zor bir durum iş hayatındakı ortam çok onemlı bence çalıştığınz insanlarla aranz kötüyse bu dahada çekılmez bir hal alır.hemen yeni bir iş ara bence ywnisin bulmadanda çıkma.şuan orda hangi pozisyondasınız?

Yahu bu adam 3 haftada doğum gününüzü nereden öğrendi anlamadım, Hadi öğrendi hediyeyide aldı, sizin bu hediyeyi kabul edip etmediğinizi merak ediyorum açıkcası. Sonra sorulan özel sorulara cevap veriyormusunuz onuda merak ettim.
24 senedir aynı yerde çalışırım benim doğum günümü bir kaç arkadaşımın dışında bilen yoktur.
Karşınızdaki laçka biri ama yukarıdaki sorularıma vereceğiniz cevapta açıkcası çok önemli. Eğer hediyeyi aldıysanız ve özel sorulara cevap veriyorsanız patronunuz kadar sizdede suç var.
Ama hediyeyi kabul etmeyip özel sorulara cevap vermediğiniz halde hala bu tavır devam ediyorsa bence yapacağınız tek şey işten ayrılmaktır.

seni cok iyi anliyorum canim ..
daha cok yeniymis .. birazda daha sabret .. insallah düzelir ..
baktin olmuyor .. birakirsin .. "sen" daha önemlisin .
ama sen yinede is aramaya devam et .. bos durma ..

ALLAH yardimcin olsun canim ..

Bende öyle yerlerde fabrikalarda falan çalıştım. Biraz alımlı olduğum için ya kıskanıldım yada bana yavşadılar. Bence senin ordan ayrılman yakın zaten, ya o sana yol verecek yada sen pes edip çıkacaksın. Hemen iş bak kendine...

Öncelikle kesinlikle ve kesinlikle patronun ile özel konulara girmeyin....
Senin özelin seni ilgilendirir...Yarın öbür gün kalkar başına kakar....
3 hafta da hediye almalar falanda çok saçma....İşten çıkarma ile tehdit ediyormuş...
Madem öyle çalışırken daha iyi bir iş ara ve sen çık o firmadan...

ahh ahhh canım yaaa seni belkide en iyi ben anlarım.çünkü aynı dertten bende de varr.bende iş yerinde inanılmaz sıkılıyorum boğuluyorum hatta benım patronum ıyı ama burda çalışan insanlar sanki özel seçilmiş belki inanmazsınız ama yemin ederimki hepsi karaktersiz allah şahidim olsun ki herkez bir birinin yüzüne gülüp arkasından sövüyor. kötükedihüsohiç biriyle anlaşamıyorum.bu yüzden.bende aylardır iş bakıyorum.zaten dağ gibi borcum var olmasa bi dakka durmam burda yemin olsun..600 tl alıyorum ya valla.benım ev kiram bile 750 düşünün yani hem yetmiyo para hemde burda sıkıntıdan ölcem huzurum yok.hep gözüm saatte yani akşam olsunda gideyim diye bakıyorum.
valla keşke sana bi yardımım dokunsa ailende destek olmuyormuş cnm ya valla en kısa zamanda iş bak ne bilim hemden bulunmuyorki iş.inş sende bende bizim gibi olan herkezde en kısa zamanda iş bulur.Allah yardımcın olsun canım benim..
benimde tabi.....

yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Bugünde parmağımdaki yüzüğün amacını sordu, bende hediye o nedenle çıkarmıyorum dedim. Ya işten çıkmak kolay ama sonucuna katlanmak önemli iş bakıyorum sürekli artık paranoyak oldum. Ama işte öyle insanın ayağına gelmiyorki birde çağırdıkları zaman görüşmelere gitmek gerekiyor sadece pazar tatil nasıl gidicemki. Ayrıca galiba bende biraz fazla yüz verdim bu adama ama ne bileyim bu güne kadar bu tarz biriyle karşılaşmadım, bu kadar olacağınıda düşünmedim. Doğum günü konusuna gelince laf arasında söyledim yani özellikle sorulmuş bir soru değil ayrıca kitap almıştı, ne bileyim aklıma hiç bişey getirmedimki. Ama artık tavır aldım gülmeden ciddi konuşucam, özel konular hakkında hep kaçamak cevaplar vericem...23 yaşıma girdim artık olgunlaştığımı düşünüyorum ama inanın içimde insanlara karşı bir art niyet besliyemiyorum... İşten çıkma konusuna gelince şartları diğer yerlere göre ii maaşta ilk girişe rağmen uygun, birde merkezimiz var ben oraya geçmeye çalışıyorum oraya geçersem çok rahat olucam...

ciddi bir iş veren için yanında büyük küçük kim olursa onlara ana bacı kardeş gözü ile bakar onların namusu onlardan sorulur yavrum ne kadar ihtiyacın var bilmem ama böyle densizlerin yanında durulmaz bu tip insanlara yazıklar olsun tabiki iş yerinde tanışma evlilik olur ama nasıl bir insanki 40 yaşında çalışanını huzursuz eder ablacığım iş araştır o tür zorbaların yanında 5 dakika çalışılmaz canım benim allaha emanet ol ve dikkatli ol kızım

Ah Nisan ablacım çıkayım ama nasıl olacakki bu iş. Ya bilmiyorum bendemi bişey var eski iş yerimde de evli bir adamdan teklif almıştım inan o kadar kötü bir durumki ve bu konuyu ablama ve anneme anlattım. İnan anlattığım günden sonra ikiside sormadı hala seni rahatsız ediyormu diye... Sonuçta annem va ablam onlar hakkında kötü yorum yapmak istemem ama bu konu içime o kadar oturduki o kadar kırıldımki anlatamam...Yani söyleyeceğim şu annem sadece çalış diyo başka bişey demiyo. Anlayacağınız tek dert ortağım sizlersiniz belki sanal ortam olabilir ama o sıcaklığı ben reel olarak hissediyorum

cimcimecim bende ne zorluklar, ne şartlar altında çalıştım bir bilsen,

başka bir iş garantileyene kadar dişini sık. Umarım kötü bir olayla karşılaşmazsın a.s.

Canım yaa walla bende aynı dertten muzdaribim.İş arkadaşlarımın hiç birisiyle konuşmuyorum günaydın iyi akşamlar diyorum cevap bile alamıyorum.Patronla muhatap olmam zaten iş dışında hiç birşey konuşmam..
Benim için kabus gibi.
Bence eğer çalışmak zorundaysan iş bak kendine görüşmeye gideceğin zaman izin alırsın canım.Hem patronunla da iş dışında birşey konuşma laubali olma derim.
Çalışmak zorunda değilsende çık işten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…