toniği fiddy için kullanıyorsun sadece değil mi ya da aniden çıkan sivilce üstüne lokal olarak uygulayıp söndürmek için ... başka birşey için kullanmaSalistik toniğim bitince bunu denemeyi düşünüyorum bakalım
Kuzum merhamet ve vicdan herkeste doğuştan vardır zannediyordum ama yokmuş, bunu anladım. Mesela dışarıdaki kedi ile benim evdeki kedilerimin farkı yok benim için. Sadece biri sahipli, biri sahipsiz diye geçiyor ki ben buna da karşıyım. Biz kimiz ki bir canlının sahibi oluyoruz, ne haddimize? Korumamız altına alıyoruz diyelim.Bu kadar kötü olmak için ne yaşadı acaba bu adam. Hiç mi sevgi görmedi merhamet görmedi. Asıl suça teşvik eden kendisi. Kalbim sıkıştı. Bu kadar vicdansız olunmaz
Ya artık haber izlemeye, sosyal medyaya girmeye korkar oldum. Ruhum, psikolojim kaldırmıyor artık…Kuzum merhamet ve vicdan herkeste doğuştan vardır zannediyordum ama yokmuş, bunu anladım. Mesela dışarıdaki kedi ile benim evdeki kedilerimin farkı yok benim için. Sadece biri sahipli, biri sahipsiz diye geçiyor ki ben buna da karşıyım. Biz kimiz ki bir canlının sahibi oluyoruz, ne haddimize? Korumamız altına alıyoruz diyelim.
Masum, tek derdi hayatta kalmak olan bir canlıya nasıl böyle davranır insan? Onlar iki ayaklı insanımsılar! Ben başıboş insanların toplatılmasından yanayım. Acilen tedavi görmeliler. Hayvanlar için, çocuklar için, bizler için tehlikeliler.
Bu insanlar tam anlamıyla ruh hastası. Kendini savunamayacak bir hayvana bu şekilde vurabilen bir adam arabasına top attı diye bir çocuğa da vurabilir. Eşine, annesine de vurabilir. Kesinlikle toplanıp tedavi edilmeli.Kuzum merhamet ve vicdan herkeste doğuştan vardır zannediyordum ama yokmuş, bunu anladım. Mesela dışarıdaki kedi ile benim evdeki kedilerimin farkı yok benim için. Sadece biri sahipli, biri sahipsiz diye geçiyor ki ben buna da karşıyım. Biz kimiz ki bir canlının sahibi oluyoruz, ne haddimize? Korumamız altına alıyoruz diyelim.
Masum, tek derdi hayatta kalmak olan bir canlıya nasıl böyle davranır insan? Onlar iki ayaklı insanımsılar! Ben başıboş insanların toplatılmasından yanayım. Acilen tedavi görmeliler. Hayvanlar için, çocuklar için, bizler için tehlikeliler.
Çok geçmiş olsun. Allah bi daha yaşatmasınAntalya canım
Ne kadar güzel birşey yapmışsın. Koskocaman bir yüreğin var. Ömürleri, eşin ve senin ömrünüz uzun olsun.Benim Zeytin'im minnacıktı, veteriner 20 günlük ya var ya yok dedi bulduğumda. Cebime koymuştum eve getirirken. Yaratıklar o bebek kedinin bacağını kırmış, annesini öldürmüş. Alçıya alındı bacağı, bir ay alçıda yaşadı bebeğim. O haliyle bile pıt pıt gider kumuna yapardı tuvaletini. O dönem hiç param yok, sefaletten ölüyorum, ton balığı alır yağı ile beslerdim ki kemikleri kaynasın. Oy bebeğimmmmm... Ben onu o halde dışarıda bıraksam bu insanımsılar onu da öldürürdü ya da zaten kendi yaşayamazdı.
Şimdi 7 yaşında koca dana oldu. Benim dışımda hiç kimseye güvenmez, kimseye gitmez. Eve misafir geldiğinde saklanır, insanlardan çok korkuyor. Eşime bile gitmez vahşidir o konuda. Hiç normal bir kedi olamadı yavrum. Sepya tepemizden inmez, Zeytin hiç yanaşmaz. Fakat her gece koynuma girer.
O kadar masumlar ki... Geçen gün ikisine de sarıldım, sizin arkadaşlarınıza neler yapıyorlar öyle dedim. Sepya göz yaşlarımı yalıyor, Zeytin kolumun altına girmiş anlamış gibi. Ben bu insanların kirine, pisliğine tahammül edemiyorum. Bizim gibi insanların ömrü uzun olsun ki bir cana bile dokunsak faydadır.
Topikte de yeri değildi belki bunların kusura bakmayın kızlar. Şu sıralar bir tek sizlerle yazışırken rahatlıyorum.
Amin amin teşekkür ederim canım.Çok geçmiş olsun. Allah bi daha yaşatmasın
Teşekkür ederim canım. İnan ki övünmek için yazmadım, iyilik bulaşıcı olsun diye yazdım. Tüm iyi insanların ömrü sağlıklı, huzurlu ve uzun olsun.Ne kadar güzel birşey yapmışsın. Koskocaman bir yüreğin var. Ömürleri, eşin ve senin ömrünüz uzun olsun.
Ne kadar korkunç... Canım benim.Pamuk mama veriyoruz diye arkadaşlarını da getiriyor bir tanesi o kadar korkuyor ki gözlerini kocaman açıp saklanıyor bizi görünce ne yaptılar sana da bu kadar korkuyorsun diyorum. Korkarak mamasını yiyip hemen kaçıyor. Sessiz zararsız bir kediciğin bizlerden korkuyor olması insanlık adına utanç verici.
Ne kadar tatlısınızBen de bu insanları anlayamıyorum ( pardon insan dedim ama yaratık canavar demek daha doğru ) nasıl kıyıyorlar. Benim içim gidiyor baktıkça. Hatta ablamla konuşurduk hep, keşke çoook paramız olsa da bütün sokak hayvanlarına sahip çıkabilsek diye. Daha geçen bi yavrucağı vete götürdük, hanfendinin dişi iltihaplanmış, iğneler ilaçlar falan. İçimiz gidiyor o yemek yiyemedikçe. İnsan müsveddeleri de yaptıklarını marifet gibi anlatıyorlar. Allah köklerini kurutsun inşallah öylelerinin.
O senin güzel bakışın sepyacım, Allah daha çok yapabilmeyi nasip etsin. Ama öncelikle tüm hayvanlar iyi olsun da yardım edecek hayvan bulamayalımNe kadar tatlısınız
Ben küçükken hep milli piyango bileti alınırdı, ben derdim ki bir gün bana da ikramiye çıksa keşke. Ne yaparsın diye sorarlardı, hayvanlara yardım edeceğim ve orman yaptıracağım derdim. Çocuk işte, parayı böyle şeylerde kullanmayı düşünüyor derlerdi. Büyüdüm, eşek kadar oldum ama hâlâ aynı şeyi düşünüyorum.
A Ametistt 'in Pamuk'u, Pamuk'un arkadaşları için yemek vermesi; senin bu iyiliğin, Nisa'nın o minik kedi için kapının önüne kendi çizmesini koyması... Oy ne güzelsiniz siz ya
bunun bir tık koyusu da koyu oluyor ben anladım seni sarı alt tonlu çok açık değil ama açık buğday tenlisin . elinde başka fondoten varsa azıcık onunla karıştır rengini kır derim ya da bronzer-kontür gibi ürünlerle rengini ısıt derim 115 ıvory bir tık koyusu ama onunda alt tonu pembeye dönük bir sarımtrak 118 nude da var ama o da yüzünde maske var gibi durur. zamanında tester varken heeeppsini denedim bu serinin tüm renklerini biliyorum benMaybelline fit me fondöten 110 numara porcelain rengini almıştım ama rengi bir tık açık oldu cildime. Sarı alt tonlu, bunun bir koyusu hangisi acaba bir türlü karar veremedim
Toniği fiddy için kullanıyorum arada da büyük çıkan sivilcem olursa sadece söndürsun diye kullanıyorum üstüne sadecetoniği fiddy için kullanıyorsun sadece değil mi ya da aniden çıkan sivilce üstüne lokal olarak uygulayıp söndürmek için ... başka birşey için kullanma
bunu haftada 1 sivilce üstüne veya pütürer varsa genelde dudak altı çene kısmında sık görülür veya yanak üstünde allık sürülen yerde ya da alında çok görülür bu pütürler . oraya uygulayabilirsin bunu kullandıktan sonra başka hiçbirşey sürmemelisin akşam uygulamalısın.
Sadece fiddy için kullanıyorum çok büyük yoğun sivilcem çıkarsa da sadece üzerlerine söndürsun diye sürüyorum cnm yok hergun kullanabilecek birşey değil cnm üstündede yazıyor haftada üç günden fazla kullanmayin diye Zaten@sepyazeytinSalisilik tonikle bunun ne alakası var kız? Sen o toniği her gün kullanmıyorsun di mi? Bak o tonik haftada iki falan kullanılır. Benim de kapalı komedonlarım var. Geçen gün sıkıntıdan birini çimdikledim oturduğum yerde, sivilceye döndü. Aylardır orada uslu uslu duruyordu halbuki