Güzellik ölçütleriniz nelerdir? Sizce ideal kadın nasıl olmalı?

LadyEvil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
14.226
112
Bu konu çok göreceli ve keskin bir ayrımı yok ama,
genel olarak görüp beğendiğiniz,imajıyla,görünüşüyle,boyuyla kilosuyla sizin için 'ideal' olabilecek kadın tipi nasıldır?
Yüz tipi,vücut tipi,ten rengi,göz rengi saç rengi vs... nasıl olmalı?
Size göre ideal olan balık etli kadınlar mı,zayıflar mı yoksa kilolular mı?
Uzun boylu mu minyon mu,orta mı olmalı?
Tarzı,kıyafetleri nasıl olmalı,klasik mi spor mu giyinmeli?
Ya da herhangi sabit bir imajı olmalı mı yoksa her tarzı denemeli mi?

Zor beğenen biri misiniz yoksa sizin için bütün bunların pek de bir önemi yok mu?

Aklınızdaki ideal'i tarif edin :)

Son düzenleme:
1.77 -1.83 arasında,buna göre de boyundan 20 kg az olan,bacakları uzun-biçimli,fiziği düzgün,dik duran,geniş omuzlu,çok çok büyük göğüslere sahip olmayan,eli-ayağı kibar,ağzı -burnu düzgün,saçları bakımlı,boya küpüne düşmüş gibi makyajlı olmayan,modayı takip eden kadın ''ideal kadın''dır benim için.

zor beğenen biriyim öncelikle onu söyleyeyim kesinlikle göreceli kavramlar bunlar mesela house m.d dizisindeki hugh laurie bence çok karizmatik bir adam ama eşini görünce gözlerim faltaşı gibi oldu:44: ideal kadın, anlamlı bakan gözlere rengi önemli değil lensten iyidir çoğu kez doğal hali 1.80 civarı bir boya ve bununla orantılı olarak kum saati biçimli sıkı bir vücuda, orta beden göğüslere 80-85, ak pak bir cilde ki bence tonu beyaz olmalı, bakımlı ellere, düzgün dişlere ve bir sigara kullanıcısı olarak sigara kokmaması gerektiğini, uzun koyu renk bakımlı saçlara, duruşu ile orada olduğunu hissettirendir diye düşünmekteyim, gereğini arz ederim :26:

ideal kadın benim için; (şöyle biri olmak isterdim desem daha doğru olur)

yaşından küçük gösteren, genel olarak hep 18-19 ya da daha küçük yaşlarda görünen.

iri göz, küçük ağız, küçük burun, geniş alın, sivri çene, kemiksiz surat, uzun kirpik, belli belirsiz kaşları olan bir çehre. genel olarak üçgen-kalp yüz şekli.

tavşan dişli. köpek dişleri çıkık.

aşırı beyaz tenli ve mavi-siyah uzun saç. açık mavi göz bu arada.

saçları uzun ve gür olmalı kesinlikle

çok zayıf ve minyon. ama kaslı vücutlu.

büyük göğüs, geniş omuz, yuvarlak ama dar kalça.

boy 1,65-67 civarında.

ooo daha yazsam bitmez olmak istediğim kadın modeli uzar

bu arada güzellik ölçütüm yok. çirkin dediğim bir kadın olmadı şu ana kadar. her kadın güzeldir kafasındayım:)

Son düzenleme:
benim de olmak istediğim kadın tipi:
50li kilolarda
1.70 boyunda
yüzüm tenim aynı, yani beyaz ten iri göz, düzgün küçük burun...
gerektiğine göre giyim genelde spor
ki bence daha seksi, erkekler giydiği kıyafetin içinde rahat olmadığını hissettiren kadınları pek beğenmiyorlar
ama şöyle de bi gerçek var ki topuklu ayakkabıdan asla vazgeçmem:)
bence en önemlisi fit bir vücut zaten ne giysen yakışır...

ideal kadın bence
170 -1.80 boyunda olmalı fazlası kötü duruyor çünkü
boyuna orantılı kilosu olmalı
balık etli bayanları beğenmiyorum basen,göbek,kalça olmaması gerek ,sıkı ve fit bir vücuda sahip olmalı
makyajsızda güzel bir yüze sahip olması gerekir ,çekik iri gözlü kadınları beğenirim ,renkli gözlü olması güzel olur tabi,sağlıklı saçları olmalı ve uzun olmalı saçları .
hmm başka kalın dudaklı olmalı ,aşırı olmasada benim deniltecek dudaklara sahip olmalı ,beyaz yada açık buğday tenlileri beğeniyorum ama esmer güzelleride var tabi
bütün bunlara sahipse idealdir zaten .

165..180 arası olmalı topukluyla 10 cm kadar uzadıgını hesaba katarsak:))..bacakları uzun bicimli ve ince olmalı..genis omuz sevmem kadında daha dar olmalı ust bedeni bel kıvrımı kesinlikle olmalı poposu cıkık baseni olmamalı ince bir bedene sahip olmalı narin durmalı gogusleri bedenine uygun bir buyuklukte olmalı orantısını bozmamalı vucudun..ten beyaz veya bugday tonları olmalı sacları parlamalı bakımlı olmalı gozlerin cekik olmalı bence bir kadını daha gizemli hale getiriyor cekik gozler saclarda siyah veya kızıl tonlarında olmalı kadınsı bir giyim stili olmalı topuklu cizmeleri uzerine tam oturan bir skinny ustune belden oturan deri bir ceket saclar hafif dalgalı hayalimdeki kadın boyle birsey

kısaca gülşen bubikoğlu benim için ideal kadındır

ama tabi belirli kalıplara da sokamam bu durumu

Benim fikrime göre 1.65-1.70 arası boya sahip olmalı.
Zayıf veya balık etli olabilir ama önemli olan vücudun orantılı olması.
Kendine yakışan tarzda kıyafetler giyinmesi.Yerine göre spor yerine göre klasik olabilmeli,her tarzı taşımalı.
Saçlarının boyu önemli değil,önemli olan onlara bakması...=)
Yüz tipi olarak bir ölçütüm yok fakat büyük gözler,büyük dudaklar her zaman hoşuma gider bir bayanda.
Onun dışında bana göre bir kadın bakımlı olmalı,bakımlı olduktan sonra gerisi gelir diye düşünüyorum.
Beyaz teni severim ama esmer olup beğendiğim çok ünlü var bir ayrıma gidemicem bu konuda...

Bana göre en önemli unsur makyaj,kesinlikle tene giden şekilde özenle yapılmalı
Bu kadar

benim birbirinden alakasız beğendiğim bir sürü kadın tipi var o yüzden direk güzellik budur diyemem ama işte budur dediğim güzellik 1.65-175 boyları arasında simsiyah parlak ve canlı saçlara sahip,düzgün sağlıklı ve beyaz bir tene sahip gözleri çok büyük olmamalı ama çok küçükte olmamalı (ela göz özellikle tercihimdir çok gizemli bulurum bunların üzerinde şekilli kalın kaşlar yüzün çerçevesidir) küçük ağızlı burnu sincap gibi kalkık olmamalı fakat kemik yapısı düzgün olmalı yanaklar hafif etli elmacık kemikleri belirgin olmalı üst dudağı kıvrımlı ve yukarı kalkık olmalı ama çok kalın olmamalı.ve kadın dediğin biraz dolgun olmalıdır bence kemik gibi olanları güzel bulmuyorum büyük göğüslü ve dolgun kalçalı olmalı ama basenleri almış başını gitmiş kadınlar hiç estetik durmuyor bir oranı olmalı,bel oyuntusu belirgin bacakları şekilli olmalı el ve parmak yapısıda düzgün olmalı sipariş verir gibi oldu ama benim beğendiğim kadın tipi böyle genel olarak

benim en beğendiğim kadınların başında gülşen bubikoğlu olduğu için onu yazdım direk ama benim de belli bi şeyim yok

her tipten insanı beğenebiliyorum.. ama bazıları hariç

mesela çok uzun boylu kadınlar,çok zayıf kadınları beğenmiyorum

1.70 civarları bence iyi en fazla öyle olursa beğeniyorum.mankenleri beğenmiyo muyum evt beğendiklerim var ama o boyda ve orantılı olmaları aynı zamanda yüz güzelliği harika olan da çok az zaten..

onlar bu iş için yaradılmış diye düşünüyorum ve ayrı bi yere koyuyorum onları

moda diye bi örnek giyinen kadınlardan hoşlanmıyorum.herkesin kendi tarzı olmalı

yoksa herkes aynı şeyleri giyip çıkıyor,konuşma tarzları bile aynı ve gülünç oluyor

tarzını en beğendiğim kadınlardan biri jessica alba kendi de çok güzel zaten

en beğendiğim kadınlar gülşen bubikoğlu,natalia oreiro,jessica alba,charlize theron,isabel lucas..

ve daha aklıma gelmeyenler de var şuan

bi bayanda en önemli şey(aslında tüm insanlar için) bakımlı,temiz olmak

saçlarının sağlıklı ve güzel durması,canlı olması bunlar çok önemli

kendine yakışmayan bi sarı renkte yanmış,mısır püskülü gibi saçlardan hiç hoşlanmıyorum

aynı şekilde koyu da olsa,mısır püskülü gibi yıpranık olanlardan

be popoya kadar salkım saçak saçlardan hiç hoşlanmıyorum

bence göğüs altı en ideali uzunluk olarak

...

ayrıca postiş,kaynak ...vb şeylerden hiç hoşlanmıyorum bi bayanda

erkek gibi takılan bayanlardan hiç haz etmem

kadın dediğin kadın gibi olmalı

abartısız,özenli,fresh bi görüntüsü olmalı

ideal kilosunda olmalı ama balık etli olup yakışan da var o da güzel tabi herkes aynı olmasın da zaten ama ben ideal kilomda olmalıyım mesela çünkü fazlası yakışmıyor

ayrıca da karakter en önemlisi tabi insanlara karşı tutum,davranış.. en başta geliyor

isterse bunların hepsi olsun karakter sıfırsa diğerlerini de götürüyor

......

benimde işte bu güzel kadın dediğim öyle çeşitli insanlar varki boyları farklı yüz tipleri tamamı ile bambaşkalar . kendisin güzel ideal kadın olduğunu kabul eden kadın çevresinde de ideal kadın olarak rağbet görür herşey beyinde biter.

öncelikle boyu 1.70-1.75i geçmemeli hele de topuklu ayakkabıyla çok kötü oluyolar yani benim boyum gbi 1.72 falanım buğday ya da esmer tenli olmalı up uzun belinin bitimine kadar dümdüz gür simsiyah saçları olmalı, göğüsleri kalçaları dolgun beli incecik olmalı 55-60 kg olmalı, gözlerinin rengi okadar önemli değil ama yeşil olabilir çekik badem gözlü olmalı kıvrık kirpikli olmalı şekilli dolgun minik dudakları olmalı,dişleri beyaz ve düzgün olmalı, küçük kalkık burnu olmalı, uzun dolgun bacaklı olmalı, elleri ayakları minik düzgün ve bakımlı ojeli olmalı, yuvarlak yüzlü olmalı giyimine cok dikkat etmeli herşeyi yerine göre giyinmeyi bilmeli, güzel kokmalı herzaman makyajını abartmadan sade gözleri ön planda olanı tercih etmeli ayyy cok şey istedim sankii bu anlattgım tarife en uyan kadında funda kılıçın ta kendisidir ondan daha cok begendıgım bi kadın olmadı henüzz :93:

Benim ideal kadın tarzım şu özelliklere sahip olmalı :
Büyük ve güzel şekilli ela ya da yeşil gözler, uzun ve gür kirpikler, beyaz ten, dolgun kiraz dudaklar, küçük bir ağız, düzgün ve hafif kalkık bir burun, surat şekli olarak yuvarlak ya da güzel kemikli bir çene yapısı olabilir.
Saç rengi koyu olmalı beyaz tenin yanında... Koyu kahve ya da kızıllı bir kahve olabilir. Uzun olmalı saç boyu. Göğüs hizasında mesela...

Boyu kesinlikle 1.67nin üstünde olmalı ama 1.73ü geçmemeli. Topuklu ayakkabı giymeli ki 1.80leri görebilsin bu sayede.
Ama zaten çok uzun boyluysa topukluyla fena oluyor, sevmiyorum. 1.65 altında olanlar da topukluyla anca 70lerde kalıyorlar o da olmasın.
Vücudu ince olmalı, bacaklar uzun ama incecik olmamalı. Beli ince olacak, bacaklar hafif dolgun ama kaslı olacak.
Popo da minik ama diri olmalı. İnce parmaklı güzel eller de önemlidir.

Asil bir duruş, kendine özgü bir hava, hafif utangaç, ağırbaşlı tavırlar ve samimiyetsizlikten uzak duran, aynı zamanda kimseyle laubalilik boyutunda olmayıp insanlarla mesafesini koruyabilen bir kadın olmalıdır.

Her tipten kadını beğenmiyorum, belli ölçütlerim var ve o çerçevede olmayan birine "çok güzelmiş" demem.
Gözleri küçükse demem, dudakları inceyse demem mesela. Dersem sallıyorumdur.
Hoş derim, çekici derim, güzel derim ama çok güzel deyip hayran olmam.

Son düzenleme:
İri ama biçimli gözleri olmalı. Yeşil çok süper olur bu gözde. Ve minik burunlu olmalı. Bir de elmacık kemikleri azıcık belirgin olsun dümdüz yanak olmasın yani

Güzellikte pek ayrim yapmiyorum aslinda. Dogal güzellik ve orantili hatlar olduktan sonra her tipi begeniyorum.
Bazen yumusak hatli, masum bir yüzü de begenebiliyorum, keskin ve sert hatli, cekici bir yüzü de.
Ideal kilosuna göre zayif, uzun boylu birini de; kisa boylu ama vücudu dolgun birini de begenebiliyorum.
Benim icin önemli olan oranti. Yüz de, fizik de orantiliysa, kisa boylu biri de, büyük burunlu biri de gayet güzel olabilir.

Renklere pek önem vermiyorum; yüz hatlari güzel olduktan sonra sarisin da güzel, esmer de güzel benim icin. Ama renklerde zitligi seviyorum; bembeyaz ten, simsiyah sac gibi. Farkli olanlari da begeniyorum, dogal kizil saclilar ve melezler gibi. Tenine yakisan renkleri belirleyip uyguladiktan sonra her ten rengi güzel benim icin. Göz rengi ve sac rengi icin de aynisi gecerli.

Ama su ikisine bayiliyorum; ince bel, uzun boyun ve uzun sac. Bir kadin ne kadar güzel olursa olsun boynu küt kisa ve beli kalinsa begenmiyorum. Yakisana kisa sac da yakisiyor ama bu belirttigim tipteki bir kadina bel oyuguna degen sac ayri bir hava katiriyor. Sac rengi de siyah, kizil, sari gibi uc bir renkse...

Dogal ve kadinsi tarzi olan kadinlari begeniyorum. Modaya uymak icin kasmamis, kendine yakisani ve tarzini yansitani giymis, baskalariyla ayni ya da baskalarindan farkli görünmek icin kasmayan, oldugu gibi görünen, erkeksi olmayan, "kadin" olmaktan utanmayan, özgüveni yerinde olan, yerine göre nasil davranacagini bilen, asil bir kadini yüzü ve fizigi cok güzel olmasa bile begenirim.

Bir de bakislarindaki güzellik önemli tabi ki de...

benim icin ideal kadin 1.65 - 1.73 boylarinda, beyaz tenli böyle süt gibi, uzun sacli, göz ve sac rengi farketmez.

ben elmacik kemikleri ve yüz sekli olarak Natasha Poly'yi cok begeniyorum

yüz olarak yani kas, göz, burun Josephine Skriver

Monika Jagaciak hem yüz hem fizik olarak cok begeniyorum

gözlerde ve dudaklarda tabiki Adriana Lima

Vanessa Hessler'yi da unutmamak lazim

bunlar begendiklerim ...

ama tabi benim güzellik anlayisim daha gelisimekte oldugu icin bugün bunlari yarin baskalarini begenebilirim

Son düzenleme:
1.65-1.70 boylarında,
50-54 kg arası
uzun saçlı kesinlikle,
saçları doğal (boya fln olmayacak asla),
ela gözlü,
iri göz-küçük burun-küçük ama kalın dudaklı,
kumral,
mümkünse kokoş giyinen bi hatun benim için idealdir

kendimi izdivaç programlarındaki erkek adaylar gibi hissettim şimdi

170-175 boy
50-55 kilo
esmer uzun düz saçlı tavşan dişli olmayan yuvarlak yüzlü
göğüsleri 80-85
burnu ince uzun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…