GÜZELBİRGÜN'ün diyet günlüğü, 10 kilo verecek inşallah 10. evlilik yıldönümüne kadar.

gxuxzelbirgxuxn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2008
940
3
merhaba günlük,
uzunca bir süredir diyet sayfalarını, egzersiz sayfalarını okuyorum. okuyup duruyorum anca.
artık bişey yapmalı.
eşim "sen kilo veremezsin" dedi. "bişey yapmıyorsun bu konuda, sadece yakınıyorsun" dedi. onu borca sokup diyetisyene mi gitsem acep recep :)) diye düşünmedim değil hani. Hatta b fite de gitsem ne güzel olur ama oğlumu kime bırakıp gitcem? Eşim yoğun çalışıyor ve genelde h.sonları bile evde olamıyor.(onun iş düzenine güvenip randevu bile alamam)
3 yaşında bir oğluşum var. hamileliğimden beri evdeyim. Hamilelikte çok kilo almadım zaten kilolu başlamıştım . boyuma göre kilom sınırda. BMI 24,7 tamamen normal diyor bu rakamın karşılığı. Fekat armut tipinin boyu uzun olanındanım. Boydan dolayı kilomu tam göstermiyorum. (ordan biraz yırtıyorum ) Basen ve göbeğim gitse iyi olacak. Özellikle basenlerim.
Diyet konusunda ve spor konusunda yeterli istek gelirse birebir harfiyen uyabiliyorum. Ama nedense o istek ve azim bir türlü uğramıyor bu aralar bana. Bir an karar verip sonrasında canım çikolata istiyor
Evdeki spor aletleri: kondisyon bisikleti, basit bir twister, pilates topu, wii fit plus, ab rocket mekik aleti , selülit giderici masaj aleti. (bunları yazarken utandım yaw, her şey elimin altında ne duruyorum) ancak şöyle bir durum var; oğlum uyanıkken hiçbirini yapamıyorum. Benden daha hevesli kucağıma yapışmış bir yumurcakla zor oluyor onları kullanmak  Kitaplardan da ; Karatay diyeti, dukan diyeti var elimde.
Şu ara zayıflama namına yaptığım şeyler; aktardan her birini ayrı aldığım yeşilçay, biberiye, funda yaprağı, mate çayı, yeşil çay ve çubuk tarçın karışımı çay içmek
Pc karşısında otururken dizlerimin arasına oğluşun topunu alıp sıkıp bırakmak. (iç bacak kasları için)
Bol su içmeye gayret etmek. Pul biberi abartmak (vücut ısısını arttırdığından kalori harcatıyormuş)
Bi arada lahana maydonoz soğan kaynatıp her öğünde bir greyfurt sıkıp içtim. İlk gün epey fark etti kilom. Ama geri döndü giden 1,5 kilo.

Hayalim; 10 sene önceki (yani evlendiğimde) kiloma dönebilmek. Ağustos sonuna kadar 10 kilo verebilir miyim sence günlük?

evlenirken 58 kilo idim. o kiloya inemem sanırım ama 63 falan olsam o da yeter bana. şu an 73 kiloyum.

3 ayda 10 kilo verebilir miyim günlük?
ve o kilo verme isteğini nasıl canlı tutabilirim günlük?

dolapta magnumlar beklerken ben yakın zamanda diyete başlayabilir miyim günlük?

sanırım ben diyet yerine egzersizlerle incelme yoluna daha yakınım.
oğluş uyudu biraz mekik çekmeye gayret edeyim. bişeyleri yanlış yapıyorum sanırsam, karnım değil belim ağrıyor. üstelik aletle çekiyorum mekiği pöfff

hedefim belli 10 kilo da, yöntemim belli değil. sizlerden destek fikir bekliyorum kk halkı.

motive olayım diye önce şok diyetler mi yapsam, dukan'ın atağını mı yapsam bakarsın belki gerisini de getiririm. ha günlük ne dersin?

arkadasim gunlugunu okuyarak ayip ettim biliyorum )
ama yazdiklarini okuyunca biranda kendimi goruverdim ayni azimsizlik bende de varrrr bende dogumdan sonra biraz kilolandim hep diyorum keske 10kilo versemde evlendigim yildaki kiloma yaklassam diye(evlendigimde cok daha zayifttim)ama kilo vermek icin yaptigim tek sey lipton 5bir arada bitki cayi icmek
burayi takip edip seninle birlikte kilo vermeye calisayim bari yoksa insanin tek basina hiiic diyet yapasi gelmiyor
zaten yemek icin bahane ariyorum hele abur cubur a bayiliyorum ;-((

aaa çok ayıp, başkasının günlüğü okunur mu hiç

hoşgeldin, günlüğümü okuyarak iyi yaptın Fatihpepe. gel beraber kilo verelim.
hergün buraya" bugün kilo verme namına ne yaptığımızı" yazalım.

mesela en basitinden erken yatmak da kilo vermeye yardımcıymış. vücut saatimize göre sindirim sistemimiz 23:00-03:00 arası dinlenmeliymiş ki düzgün çalışabilsin.
o nedenle ben 50 tane mekik çekmeye gayret edip, 50 tane de yere yan yatıp basen eritme hareketi yapıp uyumayı planlıyorum. zira oğluş erken uyudu, erken kalkacaktır kesin galiba sanırsam.

hadi bakalım sen de yapıver, bir kiiii, bir kiiii :)))

bende evlendigimde 49kiloydum(47de olabilir) 52kilo iken sigarayi biraktim bir ayda57 kilo oldum hemen ardindan hamile kaldim ve sonuc simdi 63 kiloyum cok degil 55falan olsam yeter )

eveeet sevgili diyet günlüğüm; çok utanıyorum çoook
dolaptaki magnumları bitirdim. üstelik oğluşun pingui lerine de dadanmaya devam ettim. yetmedi bi de gidip 6'lı paket başka bir dondurma aldım.
neyseki bitirdim hepsini yenisini al ma ya ca ğım. en azından pingui lerle devam edicem o daha az kalorili ve bebeler için olduğundan daha sağlıklıdır diye umut ediyorum.

gelelim spora; bu sayfayı açtığım gün yaptım mekik ve basen hareketlerimi ve nerdeyse halıdan kalkamıyordum.
sonraki günler pek yapamadım.
dün gece wii de masa tenisi oynadım+kondisyon bisikleti sürdüm.

pazardan bolca sebze ve salata mlz. aldım. (genelde gidemiyoruz pazara ve marketlerdeki pörsümüşlere de elim gitmiyordu)

gece gece üşenmeyip lahana+soğan+maydonoz kaynattım dün. greyfurt bulamadım pazarda. lahanayı bile zor buldum. limon ile yiycem artık n'apalım. tabi bol pul biberli.

yeşil çay+biberiye+funda+mate yaprağı çayıma devam ediyorum. arada elma+taze zencefil+karanfil+tane karabiber+tarçın+limon çayı da yapayım diyorum. zaten kışın bolca içmiştim. havalarda hala kış gibi. iyi gider:)

zaten beni bu havalar mahvetti. soğuk havalarda tatlı ve karbonhidrat ihtiyacım artıyor. hoş artık hamurişi yapmıyorum. ama eşim h. sonu simit almış kahvaltıya ve yedim

çikolata ihtiyacımı köreltmek için hurma+kakao karışımı veya kuru kayısı/erik+kakao karışımı deniycem. Dr.Oz show da göstermişlerdi ama not alamamıştım bir araştırayım.

aktardan çörekotu yağı da alırsam bugün zencefil+zerdeçal+çörekotu yağı+su karışımını da sabahları aç karına deneyeceğim.

hatta dönüşümlü olarak bir hafta bunu bir hafta da elma sirkesi+çiçek balı+su karışımını deneyebilirim.

basit şeylerle başlıyorum + spor da yapmaya gayret ediyorum. bakalım inşallah devamını getiririm.

yulaf kepeği de sipariş verdim.2-3 güne gelir. belki o zaman da dukan a başlarız eşimle.

bir arkadaş zayıflama kürleri kısmına önce midenizi küçültün başlıklı bir yazı yazmış. doğru demiş.

o nedenle bir kağıda günlük yediklerimi de yazacağım ( buraya yazmaya utanırım )

ve zamanla azaltacağımdır inşallah :)))))

benim bir problemim de evde çok sıkılıyor olmak. yaklaşık son 4 senedir evdeyim. önceleri hep aralıksız çalıştım.
ev hanımı olmayı da beceremiyorum. mesela temizlik hastası olsam bir ayda bütün fazla kilomu veririm evimde. oğlum + eşim ve ben evi batırmakta ustayız.
veya düzenli ütü yapsam. veya dolapları düzenli tutsam

tv veya pc karşısında az otursam. ne güzel olurdu. ama can sıkıntısı işte.

bir hobi edinmem lazım. dikiş dikmek, boncuk dizmek gibi.

günlük planım belli olsa saat saat ne yapacağımı bilsem. ah keşkem ah keşkem. böyle pc karşısında oturup durmazdım herhal. misal şimdi evdeki lavaboları temizleme zamanı, şimdi de mekik çekme zamanı, şimdi de çamaşır toplama+ütü zamanı, şimdi de oyuncak toplama zamanı, şimdi de yemek pişirme zamanı, şimdi de mola zamanı:))))

yazdiklarini okuyunca nedense hep kendimi goruyorum )
suan bir elimde sicak cikolata bir elimde tel.kk ne takiliyorum
temizlik konusuna gelince bir sepet camasir utulenip yerlestirilmeyi bekliyor dolap duzenim utuleyip koydugum kiyafetler hep kiris kiris cikiyor neden acaba??duzgun yerlestirmeyip tikistirdigim icin olabilir mi??
yemekte ise hazir yiyeceklet hep favorim olmustur ama yinede yemeklerimi kendim yapmayi tercih ediyorum

her gece yarin saglikli beslenip diyet yapacagim diyorum sabah olunca yarin baslarim diyorum
kismetse yarin diyete baslayacagim

bu arada gunlugune ortak oldum kusura bakma bunlari baska yerde yazamam utanirim ))))

aaaahh ahhh, bugün ne güzel hafif şeyler yemiştim. üstelik sabah zencefil+zerdeçal+çörekotu yağını+suyu da içmiştim zar zor.

sonra ne yaptım. 19:00 gibi yürüyüşe çıktım. uzakta bir marketten oğluşa süt aldım vs sonra markette kadının biri magnum alıyordu. benim de aklıma geldi, yoksa valla hiç aklımda yoktu. hep o kadının suçu (eşim istediğim magnumdan almamış çoklu paket almıştı,beğenmemiştim ama yine de yemiştim , bari istediğimden bulmuşken alıp yiyim dedim) ve 3 tane aldım .

sonuç;

friends'i izlerken üçünü de yedim. "o ha raaa be kadın, niye üçünü birden yedin ki" diyorum şimdi kendime. durduk yere 800 kalori pehhhh
ama olan oldu bari yarın ertesi gün diyeti yapayım. yarın protein+bol su günü. (24 saatten önce yağa çevrilmezmiş yediklerimiz)

hareket olsun diye çamaşırları topladım elma+limon+karanfil+karabiber+zencefil çayını yaptım biraz da yeşilçay kattım onu içiyorum şimdi.
elime bir kitap alıp bisiklete de tüneyebilirim.. bilemiyorum günlük (günlük değil ağlama duvarı benimki)

eşim de güldü bana. diyet yapcam dedikçe daha çok abarttın dedi. ah bir başlayabilsem. diyet dedi mi strese giriyorum yaa, sonra da mutlu olmak için çikolata yerken buluyorum kendimi ama ellemiyorum bırakıyorum yesin garibim sonra ahhlar vahhlar hobareeeeyyyy kalkıp ya bisiklet sürcem ya da masa tenisi oynıycem.

ben evlendiğimde yemek yapmayı bilmiyordum. makarna gözleme hazır yemekler tatlılar vs derken hooop geldi 10 kilo.
zaten çalışırken eve gelince yemekle uğraşmak istemiyordum. kahvaltı olsun bi de tv de güzel bir çizgifilm veya film olsun ben uzanayım istiyordum:)

aslında diyet yapacağım demek yerine yarın kötü bir alışkanlığımdan kurtulmaya, yerine daha yararlı bir yeme alışkanlığı edineceğim demeye mi çalışsak ne?

ben yarın çikolata yemiycem, onun yerine hurma+kakao karışımı yiycem diyom bakalım yapabilcem mi:)

sabah, kahvaltıdan önce, dün kaynattığım elma+limon+karanfil+zencefil+karaiber+su karışımına bal sirke ve toz zerdeçal ve çörekotu yağı katıp içtim. (yaz yaz bitmedi yaff)
kahvaltıda menemen yedim tek yumurta ile yapılmış.
biraz izmir tulum peyniri
biraz yeşil zeytin
ve 2 dilim çavdar ekmeği
çay olarak da yeşilçay+mate+biberiye+funda yaprağı+çubuk tarçın karışımı çayı içtim.

şu an düdüklüde tavuk göğsü kaynatıyorum. yanına da tere+dere+soğan+maydonoz+marullu (ah nasıl canım çekti birden) bol limonlu salata yiycem. z. yağı bitti onun yerine ayçiçek yağı döküp yiycem. yoğurt da yiyebilirim yanında. yoğurda da öğütülmüş keten tohumu katıcam.

akşama da aynısı veya dardanelli salata.

bugünü protein günü yapıyorum.
sabah 74 dedi tartı bana. pis tartı.

ya ben bir da lahana+maydonoz+soğan kaynatmıştım onu yemeyi unuttum.öğlen onu da yiyim bari :)))

hee bir de bugün tatlı niyetine 2 tane hurma yedim. dün annem oğluşa bitter çaklıt almış (onu da alıştırdık bittere) ondan belki bi karecik yiyebilirim nescafe yanına.

Selam canım =)

Ben de bu diyet macerasına çok ciddi bir biçimde 14 Mayıs itibariyle başladım. Öncelikle evdeki spor aletlerine cidden güldüm itiraf etmem gerekir ki =)) Hakkaten ne duruyorsun! =) Şaka maka insana o irade, o istek o karar gelmedikçe gelmiyor. O yüzden seni anlıyorum. Neredeyse 1 yıldır kilo verme muhabbetindeyim ama bi kere bile doğru düzgün yapmadım şu işi...

Ama şükür ki bugün 9 günü bulabildim. Çok uzun bir süre karar vermeyi -gerçekten karar vermeyi- bekledim.

Sana önerim az ve sık ye ve akşam 6dan sonra yemek işini kes, oğluşunun peşinden bolbol koştur ve kaçamak yapacaksan sabahları yap !!

Hmm benim de hedefim ilk etapta 10 sonra 12 kilo. 59 kiloyum. =)
Boyum 157 o yüzden eski kiloma dönmek için toplamda 12 kilo vereceğim inşallah.

Hmm hemen hemen vermemiz gereken kilo aynı olduğundan ben de Ağustos sonunu hedefledim 10 kilo için. İnşallah verebiliriz.

ahhh benim eşimde kilo veremezsin dedi moralim sıfır ve ben umudumu kaybetmiş durumdayım hamile gibiyim yaa

gel beraber zayıflayalım da çatlasın şu kocalarımız :)

hem ne güzel 10 kg vermişsin bile.(Cetvelinde) neden moralin bozuk?

hamile gibiysen demek ki ödem var. ödem atıcı çaylar içiyor musun?
benim safra taşlarım varken sabah karnım düz kalkamazdım hiç. safra kesemi aldılar ve artık sabahları düz bir karınla kalkabiliyorum. yani diyeceğim şu ki; sindirim sisteminde bir problem var mı? miden de veya safra kesende?

ah işte bütün mesele karar vermede. beyinde bitirmede. ama o kararlılık gelmedi mi gelmiyor nedense. hele ki diyet yapcam dedikçe sapıtıp normalde yemeyeceğim şeyleri yiyorum misal 3 tane magnum gibi. (ama ben 3 senedir dondurma yemiyordum safra taşlarım nedeniyle, acıyın bana, hazır ameliyat olup kurtulmuşken yiyim di mi)
evlenene kadar ne yesem eritirdim ve zayıftım. sonra ne olduysa, hazır ve basit yemekler yemekten oldu. bir de hareketsizlikten.
1,72 boya 55-58 kg arası idim. ve hakikaten o fotoğraflarıma bakınca sanki başkasına bakıyormuşum gibi geliyor.
sanki hayatımın o sayfası kapandı ve ben artık bundan sonra hep kilolu olucam. kendimi beğenmiyorum. basenlerimi beğenmiyorum. göbeğimi beğenmiyorum üüüüüaaaaa((

hımmm 9 gündür diyetteymişsin, süper, nasıl gidiyor? neleri yemeyi bıraktın?
spor aletlerini kullanamıyorum oğlum uyanıkken. o da 23:00 de falan uyuyor ve o saatlerde benim de pilim tükeniyor. bi de zaten o saatlerde uyumak gerekiyor ki sindirim sistemimiz kendini yeni güne hazırlasın, dinlensin. (bahane bol yani kih kih kih)

öğlen yemeğimi de kaçaksız atlattım bu arada.
haşlanmış tavuk göğsü
yeşil salata (marul, tere, dere, maydonoz, biber, salatalık, lahana)

kahve içtim
2 tane hurma yedim.

akşama da enginar haşlayıp öyle bir salata yapabilirim.
tavuktan da 2 parça duruyor.

hadi bakalım bugünü böyle kapatabilirim inşallah.

dolapta magnum yok diye mi tutabiliyorum kendimi acaba kih kih kihh yok canım, magnum yoksa pingui var. ama ellemiyorum işte oleeeeyyyy

şimdi şöyle,

ben de aynen dediğin gibiydim. 1 sene öncesine kadar 45 kiloydum. ve hani o halimi fotolardan görünce bu kim? diyorum o derece tanıyamıyorum kendimi diyebilirim..

ben hemen hemen herşeyi bıraktım diyebilirim. 10 kilo vereceğim için ciddi bi disiplinle kökten çözmek istiyorum meseleyi..
10 kilodan sonra da 2 daha verip 47 olmak istiyorum.

sabahları müsli yiyorum normalde kahvaltı etmiyordum en büyük hata bu aslında.. ama acele bişi yemem gerektiği için de müsli yemenin uygun olacağını düşünüyorum o yüzden öle.
öğlenden önce bir adet meyve, 3 kuru kayısı gibi bi ara öğün yiyorum sonra da,
öğlen yemeğinde sebze grubu ve et grubundan bişiler yiyorum yanında 1 tane wasa yiyorum krakerler (bu krakerler mucize gibi 35 kcal sadece ve çok lifliler.)
öğlen ve akşam arasında 1 bardak yağsız ayran veya yağsız süt veya yağsız yoğurt yanında bir meyve ve bir tane wasa kraker yiyorum.
akşamsa ya bir tabak çorba ya da sebze grubundan bişi yiyorum 6 kaşığı geçmiyorum.

gece yatmadan 2 3 saat önce de 1 porsiyon meyve yiyorum.

kısacası baya dikkat ediyorum ben ama protein sebze kalsiyum hepsini almaya çalışıyorum.
henüz 14'ünde başladım.

ara sıra acıkıp acaba? diyorum ama diyorum ki, yine sil baştan olacak! kurtul işte şu kilolardan sonra yavaş yavaş istediğim şeyleri asla abartarak değil haftada bir gün vs. yerim..

insan 10. gününde işte biraz kararsız olabiliyor hani çünkü vücudunda bir değişiklik görmüyorsun vs. telaşa kapılıyorsun olmuyor mu işe yaramıyor mu diye.. ama başta hiç farkedilmeyecek sonra çok farkedilecek biliyorum bu yüzden de buraya yazarak sürekli motivasyonumu kaybetmemeye çalışıyorum.

eski jeanlerimin, eteklerimin içine gireceğim günü düşünüp devam diyorum!

böyle işte!

=)

harika!!
ben de yediklerimi yazayım:

uyanınca: elma sirkesi bir tatlı kaşığı , bir bardak ılık su içine
sabah: 4 kaşık nesfit + 1 bardak yağsız sütle
ara: 3 kuru kayısı, yeşilçay
öğlen: ton balıklı salata + 1 adet wasa kraker
ara: 5 adet taze kayısı, 1 adet wasa kraker, yeşilçay

bunları yedim

şimdi birazdan da akşam öğünümü yiyeceğim
o da

haşlanmış enginar 1 tane - biraz da haşlanmış kabak.. yanında ayran içerim yağsız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…