- 15 Haziran 2008
- 940
- 3
-
- Konu Sahibi gxuxzelbirgxuxn
yazdiklarini okuyunca nedense hep kendimi goruyorum)
suan bir elimde sicak cikolata bir elimde tel.kk ne takiliyorum
temizlik konusuna gelince bir sepet camasir utulenip yerlestirilmeyi bekliyor dolap duzenim utuleyip koydugum kiyafetler hep kiris kiris cikiyor neden acaba??duzgun yerlestirmeyip tikistirdigim icin olabilir mi??
yemekte ise hazir yiyeceklet hep favorim olmustur ama yinede yemeklerimi kendim yapmayi tercih ediyorum
her gece yarin saglikli beslenip diyet yapacagim diyorum sabah olunca yarin baslarim diyorum
kismetse yarin diyete baslayacagim
bu arada gunlugune ortak oldum kusura bakma bunlari baska yerde yazamam utanirim))))
merhaba günlük,
uzunca bir süredir diyet sayfalarını, egzersiz sayfalarını okuyorum. okuyup duruyorum anca.
artık bişey yapmalı.
eşim "sen kilo veremezsin" dedi. "bişey yapmıyorsun bu konuda, sadece yakınıyorsun" dedi. onu borca sokup diyetisyene mi gitsem acep recep :)) diye düşünmedim değil hani. Hatta b fite de gitsem ne güzel olur ama oğlumu kime bırakıp gitcem? Eşim yoğun çalışıyor ve genelde h.sonları bile evde olamıyor.(onun iş düzenine güvenip randevu bile alamam)
3 yaşında bir oğluşum var. hamileliğimden beri evdeyim. Hamilelikte çok kilo almadım zaten kilolu başlamıştım . boyuma göre kilom sınırda. BMI 24,7 tamamen normal diyor bu rakamın karşılığı. Fekat armut tipinin boyu uzun olanındanım. Boydan dolayı kilomu tam göstermiyorum. (ordan biraz yırtıyorum ) Basen ve göbeğim gitse iyi olacak. Özellikle basenlerim.
Diyet konusunda ve spor konusunda yeterli istek gelirse birebir harfiyen uyabiliyorum. Ama nedense o istek ve azim bir türlü uğramıyor bu aralar bana. Bir an karar verip sonrasında canım çikolata istiyor
Evdeki spor aletleri: kondisyon bisikleti, basit bir twister, pilates topu, wii fit plus, ab rocket mekik aleti , selülit giderici masaj aleti. (bunları yazarken utandım yaw, her şey elimin altında ne duruyorum) ancak şöyle bir durum var; oğlum uyanıkken hiçbirini yapamıyorum. Benden daha hevesli kucağıma yapışmış bir yumurcakla zor oluyor onları kullanmak  Kitaplardan da ; Karatay diyeti, dukan diyeti var elimde.
Şu ara zayıflama namına yaptığım şeyler; aktardan her birini ayrı aldığım yeşilçay, biberiye, funda yaprağı, mate çayı, yeşil çay ve çubuk tarçın karışımı çay içmek
Pc karşısında otururken dizlerimin arasına oğluşun topunu alıp sıkıp bırakmak. (iç bacak kasları için)
Bol su içmeye gayret etmek. Pul biberi abartmak (vücut ısısını arttırdığından kalori harcatıyormuş)
Bi arada lahana maydonoz soğan kaynatıp her öğünde bir greyfurt sıkıp içtim. İlk gün epey fark etti kilom. Ama geri döndü giden 1,5 kilo.
Hayalim; 10 sene önceki (yani evlendiğimde) kiloma dönebilmek. Ağustos sonuna kadar 10 kilo verebilir miyim sence günlük?
ahhh benim eşimde kilo veremezsin dedi moralim sıfır ve ben umudumu kaybetmiş durumdayım hamile gibiyim yaa
Selam canım =)
Ben de bu diyet macerasına çok ciddi bir biçimde 14 Mayıs itibariyle başladım. Öncelikle evdeki spor aletlerine cidden güldüm itiraf etmem gerekir ki =)) Hakkaten ne duruyorsun! =) Şaka maka insana o irade, o istek o karar gelmedikçe gelmiyor. O yüzden seni anlıyorum. Neredeyse 1 yıldır kilo verme muhabbetindeyim ama bi kere bile doğru düzgün yapmadım şu işi...
Ama şükür ki bugün 9 günü bulabildim. Çok uzun bir süre karar vermeyi -gerçekten karar vermeyi- bekledim.
Sana önerim az ve sık ye ve akşam 6dan sonra yemek işini kes, oğluşunun peşinden bolbol koştur ve kaçamak yapacaksan sabahları yap !!
Hmm benim de hedefim ilk etapta 10 sonra 12 kilo. 59 kiloyum. =)
Boyum 157 o yüzden eski kiloma dönmek için toplamda 12 kilo vereceğim inşallah.
Hmm hemen hemen vermemiz gereken kilo aynı olduğundan ben de Ağustos sonunu hedefledim 10 kilo için. İnşallah verebiliriz.
ah işte bütün mesele karar vermede. beyinde bitirmede. ama o kararlılık gelmedi mi gelmiyor nedense. hele ki diyet yapcam dedikçe sapıtıp normalde yemeyeceğim şeyleri yiyorum misal 3 tane magnum gibi. (ama ben 3 senedir dondurma yemiyordum safra taşlarım nedeniyle, acıyın bana, hazır ameliyat olup kurtulmuşken yiyim di mi)
evlenene kadar ne yesem eritirdim ve zayıftım. sonra ne olduysa, hazır ve basit yemekler yemekten oldu. bir de hareketsizlikten.
1,72 boya 55-58 kg arası idim. ve hakikaten o fotoğraflarıma bakınca sanki başkasına bakıyormuşum gibi geliyor.
sanki hayatımın o sayfası kapandı ve ben artık bundan sonra hep kilolu olucam. kendimi beğenmiyorum. basenlerimi beğenmiyorum. göbeğimi beğenmiyorum üüüüüaaaaa((
hımmm 9 gündür diyetteymişsin, süper, nasıl gidiyor? neleri yemeyi bıraktın?
spor aletlerini kullanamıyorum oğlum uyanıkken. o da 23:00 de falan uyuyor ve o saatlerde benim de pilim tükeniyor. bi de zaten o saatlerde uyumak gerekiyor ki sindirim sistemimiz kendini yeni güne hazırlasın, dinlensin. (bahane bol yani kih kih kih)
öğlen yemeğimi de kaçaksız atlattım bu arada.
haşlanmış tavuk göğsü
yeşil salata (marul, tere, dere, maydonoz, biber, salatalık, lahana)
kahve içtim
2 tane hurma yedim.
akşama da enginar haşlayıp öyle bir salata yapabilirim.
tavuktan da 2 parça duruyor.
hadi bakalım bugünü böyle kapatabilirim inşallah.
dolapta magnum yok diye mi tutabiliyorum kendimi acaba kih kih kihhyok canım, magnum yoksa pingui var. ama ellemiyorum işte oleeeeyyyy