Güzellikle çirkinlikle mutluluğun ne alakası var? Tipini beğenip, kişiliğine bakmadan gidip evlenenlerin sonu çok mu iyi oluyor sanki? Tatmin etmeyen evlilikler, aldatmalar, kopukluklar... Siz yanınızdaki insanın değerli olduğunu düşünüyor musunuz? Evetse, gerisi kuru gürültü. Dünyanın en çirkin adamıyla birlikte olsanız ne olur, onun içinde bir hazine gizliyse, sizi kimsenin edemeyeceği kadar mutlu ediyorsa, müthiş bir kişiliği varsa... Zaten ben hiç anlamam güzelliğiyle böbürlenen insanları. Sonuçta tip elimizde olan bir şey değil. Yani güzellik bizim bir başarımız değil ki ondan kendimize pay çıkarıp, övünüyoruz ama maneviyatımız elimizde, asıl ona bakıp, değer vermek lazım.
Kendimden de örnek vereyim yeri gelmişken. Eşimle hayat tarzlarımız o kadar farklıydı ki, ona aşık olduğumu, daha sonrada ilişki yaşamaya başladığımızı öğrenen bütün çevrem şok geçirmişti. Çoğu bana yakıştırmamıştı. Oysa onun hayata karşı olan güçlü ve mantıklı duruşundan, sevgi dolu kalbinden, kendine belirlediği amaçlar için savaşmasından ve bunu da kimseyi incitmeden yapışından, dürüstlüğünden öyle etkilenmiştim ki, hiç umrumda olmamıştı kimin ne dediği. Şimdi beni eleştirenlere bakıyorum, hepsi o limandan bu limana sürüklenip hala mutluluğu arıyorlar. Bense çoktan buldum ve tadını çıkarıyorum.