- 20 Kasım 2018
- 11.289
- 40.597
- 598
- 35
Hanımefendi benim bir hayat prensibim var. Karsimdakinin anlattigimi anlayamayacagini gorunce vakit ve enerji ayırmıyorum kendisine. Yoksa inanin uzun uzun da aciklardim ama iste anlattigimiz sey karsimizdakinin anladigiyla kisitli olunca bir yerde birakmak gerekiyor.İşte cevap veremeyince böyle şaklabanlıklar yapıyorsunuz aklınızı gösterip verseydiniz ya cvp gülüyorum size...
İnanın mesajları okuyan kime hak vereceği kimin anlayıp anlamadığını rahatlıkla görür içiniz rahat olsun :)Hanımefendi benim bir hayat prensibim var. Karsimdakinin anlattigimi anlayamayacagini gorunce vakit ve enerji ayırmıyorum kendisine. Yoksa inanin uzun uzun da aciklardim ama iste anlattigimiz sey karsimizdakinin anladigiyla kisitli olunca bir yerde birakmak gerekiyor.
Tura gitmiş kadın. Otobüsün geç te dönebilir 26 yaşında kocaman kadına babası bile böyle şeyler yazamaz bağıramaz. Asıl bunlar yanlışa sürükler gençleriGece geç gelmelerin aileni endişelendiriyor, birbirinizi anlamaya çalışın kırmadan..
Niye kaderi olsun yahuu.okumuş yetişkin çalışan bir kadın da kendi kararlarını kendi veremeyecekse eğitimsiz parasız küçücük kızlarımız ne yapsın? Kumalığa zorlansalar boşanma yok o evden ölün çıkar denseler tacize uğrasalar ayyyy doğduğun ev kaderindir mi diyelimBakin ailenin kültür yapısı belli , eğitimli insanlar olsalar sizin dediginiz gibi yaparlardı , aile yapısı biraz cahilse tehtit ederek, bağırıp çağırarak evladını koruyacağını sanar , ben yaptıklarının doğru olduğunu söylemedim, aile kendi kültürüne göre bir tepki vermiş, belki amaç evladının başına bişey gelmemesiydi ama cahilce bir tepki vererek kızlarının nefretini kazanmışlar, şunu söylemeden gecemiycem, doğduğun ev kaderindir...
Ay hakaretlerinizi de alıp gitseniz mi acaba? Kendinizi hakaret etmeden ifade edebildiğiniz zaman tekrar konuşuruz.Sizin bu kadar dar düşünmenize çok şaşırıyorum burada ki her yorum da yaptığınız gibi dar düşünüyorsunuz o zaman sizin düşüncenizle aileniz hırsızsa sizde hırsız olursunuz her insan kaderini ve ahlakını kendi çizer ve oluşturur günümüzde yaşanan bir ahlak çatışması var Ülkemizin %99 Müslüman ve Müslümanlığın bazı kuralları ve yaşantısı var Laik bir ülkede yaşıyoruz isteyen istediğini yaşar sözümüz yok ama geçmişten gelen aile kültürü ve Allah 'ın emir ve yasaklarına şimdi ki bazı insanlar çağdışı ve cahil deniyor bu sebeple ülkemiz de kimine göre çağdaşlık kimine göre ahlak çöküntüsü yaşanıyor ben evde istediğimi giyerdim ama dedim varken dedemin böyle şeyleri sevmemesi ve ona duydugum saygıdan daha dikkat ederdim biz insanız hatalarımız olacak ama bunu da kendimiz aşacağız konu bu kadar basit.
Keşke git odanayla kalsa lyannamHayaller:
Kiz: Baba bak ben ozgur bir bireyim. Kendi kararimi verir, istedigim yere giderim. Lutfen bana karisip baski yapma.
Baba: tabii yavrum. Cok haklısın kusura bakma ben bunca sene böyle baski yaptim sana. Git tabii guzelim istedigin gibi gez dolaş.
Hayatlar:
Kiz: Baba bak ben ozgur bir bire...
Baba: baslatma özgürlüğüne, ne özgürlüğüymüş o, basimiza is mi acacaksin sen bizim. Ben seni fazla serbest biraktim laflara bak. Utanma da kalmamış. Git odana cabuk, bir daha da oyle geziymis arkadasmis cok beklersin.
Bence o egonuzu kullanmayı bırakında aklınızı kullanın daha cvp yazamıyorsunuz bir de ifade edemiyor diyorsunuz acıyorum sizin gibileri gördükçe Allah kurtasınAy hakaretlerinizi de alıp gitseniz mi acaba? Kendinizi hakaret etmeden ifade edebildiğiniz zaman tekrar konuşuruz.
Dine girmeyeceğim ama benim kimliğimde de müslman yazıyor, hıhı %99 evet
Ay komik miçin çeeenBence o egonuzu kullanmayı bırakında aklınızı kullanın daha cvp yazamıyorsunuz bir de ifade edemiyor diyorsunuz acıyorum sizin gibileri gördükçe Allah kurtasın
valla ben sana hak veriyorum arkadasım ana babalar o kadar herseye karısıyo ki biiz bu düsünceye iten onlar 50 yas üstü gercekten bu dünya icin fazla onlara göre dısarda kahve icmek sen kendini ne sanıysun sabancıyla bir tutuyolar kafaya bak :)))) yada tatile gidicezz 10 sa ille 5 demek zorundayız tatil de neymis köy güzelmiş öggggg inek tezek icinse sen kal dünya nimetleri cok güzelll valla o yuzden türk toplumunu yıkan yine kendileri hele ki kız cocukları sırf bu yuzden milley 18 de kocaya kacıyoKızlar selam,
Aslında bunu konu güncellemesi gibi yazarım diyordum ama sonu berbat bittiği için içimi dökmek istedim.
Tek başıma kısa da olsa tura katıldım, çok güzel geçti. Bir sürü insanla tanışıp sohbet ettik, güzel güzel fotoğraflar çektim, gittiğim yeri de çok sevdim.
Sorun şu ki, akşam eve baya geç geldim. Gece 1di eve geldiğimde. Babam saçma sapan mesajlar attı. Attığı mesajları aynen yazıyorum. Kendiöi tutamayıp otobüste ağladım. Fark etmesin kimse diya kasınca daha çok ağladım.
Niye erken dönmedin gece o saatte nasl geleceksin yalancının mumu yassiyakagaryanan sen kimi ksttiriyosun sen yalancı birisn basına bir olay gelirse eve gelme kendin dusun
Gecenin yarısı bir kız takside sen kendi burnun doğrultusuna gidiyom sonunu kendin dusun
Aileme arkadaşımla gidiyorum diye yalan söyledim. Tek gidiyorum desem izin vermezlerdi. Tur programından dolayı ben dönüşü en geç 11 olur diye düşünüyordum ama çok geç döndüm. Babalar muhtemelen erkekle gittim sandılar. Annem daha önce bir yalanımı yakalamıştı. Yalan söylediğim için asla kötü hissetmiyorum çünkü hayatımı kısıtlayan saçma sapan halleri var. Yalan söylemezsem evden çıkartmazlar. Ben isterdim ki gece geç dönünce babam ben geleyim önüne gece vakti ne olur ne olmaz diye mesaj atsın. Ama onlar can güvenliğimden değil namus vs gibi salakça sebepler için korktular.
Akşam eve gidince muhtemelen kavga edip, olan moralim hepten gidecek.
Maddi olarak onlara bağlı değilim, beni okutmak dışında maddi bi destekleri olmadı. (onda da yaz dönemi, okul dönemi çalışıp kendi harçlığımı kazandım.) şimdi 26 yaşındayım ailem can güvenliğim için korksa böyle demezdim, onların korkusu çok başka.
Evde askılı giyme jehan, etek giyme jehan, elbise giyme jehan, gece geç gelme jehan.
Yeter ya 26 yaşındayım babamla kavga etmemek için kendimden ödün vermek istemiyorum. Ben hayatımda eve geç gelirsem babamla yine kavga ederiz diye günleri berbat bitirmekten, sırf bu sebeple inşallah ölür gelir bu eve diye laflar işitmemten acayip bıktım. Evden de gitmeye kesin kararlıyım. İçimi dökmek istedim sadece.
yaaa bide kücükken hatırlıyorum belki 10 12 yada 15 yasındayım babam basınıza bisey geldimi kendinizi atın öldürün eve gelmeyin yaa kcücük bi cocugu bu kafa nasıl söylenir belki bana taciz ettiler vs yani ne biliyosun ben yaptım yok aileler berbat gercektenKızlar selam,
Aslında bunu konu güncellemesi gibi yazarım diyordum ama sonu berbat bittiği için içimi dökmek istedim.
Tek başıma kısa da olsa tura katıldım, çok güzel geçti. Bir sürü insanla tanışıp sohbet ettik, güzel güzel fotoğraflar çektim, gittiğim yeri de çok sevdim.
Sorun şu ki, akşam eve baya geç geldim. Gece 1di eve geldiğimde. Babam saçma sapan mesajlar attı. Attığı mesajları aynen yazıyorum. Kendiöi tutamayıp otobüste ağladım. Fark etmesin kimse diya kasınca daha çok ağladım.
Niye erken dönmedin gece o saatte nasl geleceksin yalancının mumu yassiyakagaryanan sen kimi ksttiriyosun sen yalancı birisn basına bir olay gelirse eve gelme kendin dusun
Gecenin yarısı bir kız takside sen kendi burnun doğrultusuna gidiyom sonunu kendin dusun
Aileme arkadaşımla gidiyorum diye yalan söyledim. Tek gidiyorum desem izin vermezlerdi. Tur programından dolayı ben dönüşü en geç 11 olur diye düşünüyordum ama çok geç döndüm. Babalar muhtemelen erkekle gittim sandılar. Annem daha önce bir yalanımı yakalamıştı. Yalan söylediğim için asla kötü hissetmiyorum çünkü hayatımı kısıtlayan saçma sapan halleri var. Yalan söylemezsem evden çıkartmazlar. Ben isterdim ki gece geç dönünce babam ben geleyim önüne gece vakti ne olur ne olmaz diye mesaj atsın. Ama onlar can güvenliğimden değil namus vs gibi salakça sebepler için korktular.
Maddi olarak onlara bağlı değilim, beni okutmak dışında maddi bi destekleri olmadı. (onda da yaz dönemi, okul dönemi çalışıp kendi harçlığımı kazandım.) şimdi 26 yaşındayım ailem can güvenliğim için korksa böyle demezdim, onların korkusu çok başka.
Evde askılı giyme jehan, etek giyme jehan, elbise giyme jehan, gece geç gelme jehan.
Yeter ya 26 yaşındayım babamla kavga etmemek için kendimden ödün vermek istemiyorum. Ben hayatımda eve geç gelirsem babamla yine kavga ederiz diye günleri berbat bitirmekten, sırf bu sebeple inşallah ölür gelir bu eve diye laflar işitmemten acayip bıktım. Evden de gitmeye kesin kararlıyım. İçimi dökmek istedim sadece.
Okuyup kendini kurtaranlar hariç, diğerleri için o yasadıkları ev maalesef kaderleri oluyor, yani ben cevremde görüyorum bu yaşananları, ayakalrin üzerinde duramıyorsan kaderini bile ailen belirliyorNiye kaderi olsun yahuu.okumuş yetişkin çalışan bir kadın da kendi kararlarını kendi veremeyecekse eğitimsiz parasız küçücük kızlarımız ne yapsın? Kumalığa zorlansalar boşanma yok o evden ölün çıkar denseler tacize uğrasalar ayyyy doğduğun ev kaderindir mi diyelim
yapacağınız tek bir şey var kendi evinize çıkın. yaşınız, geçim kaynagınız uygun . Ailenizde dahil kimsenin , 26 yaşındaki bir bireyi bu kadar eleştirmeye hakkı yok. ilerde daha çok üzülmemek için aile yanından ayrılın.Kızlar selam,
Allah aşkına ne alakası var?
Söylediklerimde ben bunu mu kastediyorum?
Ben de bekarken günlerimi evde geçirmedim.
Gece geldiğim de oldu arkadaşlarımda da kaldım. Başka şehirde de kaldım.
Ama ailem bir şeye endişe ettiğinde onları da anladım. Diş bileyip kendimi doldurmadım.
Ben de ilerde anne olacağım çocuğumu eve kapatmayı istemem ama başına bir şey gelmesinden de her zaman korkarım.
Kötü bir devir çünkü.
Aman kızım aman oğlum hadi hep birlikte baş kaldıralım belki böyle çözüm buluruz gibi bir tehlikeye de atamam evladımı kimse kusura bakmasın.
Hayatını yaşamasını keyifli vakit geçirmesini çok isterim ama tehlikeli olabilecek noktada da bir orta yol bulmaya çalışırım
Benim ailem bu kadar baskıcı değildi bu yüzden nasıl baş edilir bilmiyorum.
Bu konuda da diğer yorumlara bakacak konu sahibi. Kafasına yatanı da isterse uygulayacak.
aile ile orta yolu bulmanın tek çözümü endişelenmemeleri için haber vermek olabilir, başka bişey gelmiyor aklıma.Tamam baş kaldırmayalım, bize dayatılanı yaşayalım devir kötü diye
Annemiz babamız, evlendikten sonra kocamız “başına bir şey gelirse eve gelme” dediklerinde de bizi düşünüp endişeleniyorlar diye seviniriz artık
Birde son olarak burda ki bazı arkadaşlara lafım var herşeye izin vermeyen baba cahilmiş bence asıl cahil sizsiniz ne yapsın adam kızım ben sevgilimden kalacağım kal desin demi yoksa cahillik işinize gelince Allah işinize gelmeyen herşey de çağ dışı cahillik
İşte konuyu buraya getiren bu kızımız en baştan dürüst davranacaktı 1 saat de bir aramakla güven duygusu oluşmuyor geçmişde ki hatalarımız gelecekte hep yüzümüze vurulmuyor mu ?
Sizin bu kadar dar düşünmenize çok şaşırıyorum burada ki her yorum da yaptığınız gibi dar düşünüyorsunuz o zaman sizin düşüncenizle aileniz hırsızsa sizde hırsız olursunuz her insan kaderini ve ahlakını kendi çizer ve oluşturur günümüzde yaşanan bir ahlak çatışması var Ülkemizin %99 Müslüman ve Müslümanlığın bazı kuralları ve yaşantısı var Laik bir ülkede yaşıyoruz isteyen istediğini yaşar sözümüz yok ama geçmişten gelen aile kültürü ve Allah 'ın emir ve yasaklarına şimdi ki bazı insanlar çağdışı ve cahil deniyor bu sebeple ülkemiz de kimine göre çağdaşlık kimine göre ahlak çöküntüsü yaşanıyor ben evde istediğimi giyerdim ama dedim varken dedemin böyle şeyleri sevmemesi ve ona duydugum saygıdan daha dikkat ederdim biz insanız hatalarımız olacak ama bunu da kendimiz aşacağız konu bu kadar basit.
aile ile orta yolu bulmanın tek çözümü endişelenmemeleri için haber vermek olabilir, başka bişey gelmiyor aklıma.
yani gece yolculuğun 1 saat uzadıysa arayıp 1 saat gecikme olacak bilginiz olsun denebilir.
ben öyle yapıyorum aksi halde endişe duyarlar, bir sağlık sorunum mu oldu, başıma bişey geldi de aileme ulaşamayacak durumda mıyım, düşünürler yani.
benim annem işten eve her zamankinden biraz daha geç kalmışsa, hala gelmemişse ben de merak ettiğim için arıyorum çünkü sağlık sorunları olan bir insan.
burada kurulan iletişim çok önemli.
hesap sormak ya da rapor vermek, hesap vermek gibi değil de gerçekten endişe duyulmasın diye kurulan bir iletişime sahip olmak lazım.
benim annem de tansiyon hastası, kafasında bişey mi oldu diye kuran bir insandır ve haber vermeden gecikirsem endişe duyar, korkar, tansiyonu çıkar biliyorum ben onu mesela.
bu konuda babanın söylediği laflar gerçekten çok incitici, saçma sapan ve kızın güvenliğine yönelik değil başka şeylere yönelik. hal böyle olunca çok çirkinleşiyor muhabbet.
Ülkemizin %99 unun müslüman olduğunu nereden çıkardınız?Sizin bu kadar dar düşünmenize çok şaşırıyorum burada ki her yorum da yaptığınız gibi dar düşünüyorsunuz o zaman sizin düşüncenizle aileniz hırsızsa sizde hırsız olursunuz her insan kaderini ve ahlakını kendi çizer ve oluşturur günümüzde yaşanan bir ahlak çatışması var Ülkemizin %99 Müslüman ve Müslümanlığın bazı kuralları ve yaşantısı var Laik bir ülkede yaşıyoruz isteyen istediğini yaşar sözümüz yok ama geçmişten gelen aile kültürü ve Allah 'ın emir ve yasaklarına şimdi ki bazı insanlar çağdışı ve cahil deniyor bu sebeple ülkemiz de kimine göre çağdaşlık kimine göre ahlak çöküntüsü yaşanıyor ben evde istediğimi giyerdim ama dedim varken dedemin böyle şeyleri sevmemesi ve ona duydugum saygıdan daha dikkat ederdim biz insanız hatalarımız olacak ama bunu da kendimiz aşacağız konu bu kadar basit.
kusura bakmayın ama hatayı ben sizde buldum özellikle ailenize karşı dürüst olsaydınız emin olun aileniz de böyle şeyler kurmazdı dürüst olup herşeyi en başta konuşarak ben böyle yapıyorum ben buraya gidiyorum demeniz gerekirken hep bir yalan aile de güvenmez tabi geçmişte de yalan söylediğiniz aşıkar emin olun bunu bir gün anlayacaksınız bu hayatta ailden başka kimseniz yok ona göre bilin ve davranın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?