- 25 Kasım 2020
- 337
- 268
- 53
- 34
- Konu Sahibi birkimsecik
-
İlaçladınız mı?Kızlar Selam,
Umarım hepimiz için güzel bir gün olur. Bol enerjili günaydınlar diliyorum her birinize.
Gelelim benim derdime.. Yeni bir eve taşındık. 0 Bina değil bu arada. Temizlikte yaptık, tüm mutfak dolaplarının içi, kıyısı, köşesi vs. Fakat geldiğimiz ilk günden beri mutfakta sürekli bir yerlerden güve uçuşuyor. Barınabileceği bir alan bırakmadık temiz her yer ama nerden geliyor bunlar bulamıyoruz. Ne yapmamı önerirsiniz? Sinirlerim bozuluyor artık.
Mecbur ilaçlayacağız galiba. Düşündük son çare o dedik bizde. Biz kendimiz yapabilir miyiz? İlaçlama firmasını mı çağırıyoruz acaba?İlaçlamanız gerekiyor ilaçsız geçmez güve maalesef.
Bir ara bize de sarmıştı ilaçladık kurtulduk, poşet içinde erzak saklamıyorum pet şişelerin içine dolduruyorum kapağı daha sıkı olduğu için güve sorunu yaşamıyorum uzun zamandır
Hiç kuru gıda getirmedik yanımızda. Marketten yeni aldık hepsini. Yahu büyük marketler vs nasıl koruyor bu gıdaları? Bir keresinde hatırlıyorum başka bir zaman diliminde hiç açmadığımız mercimek pakedi kendi içinde güvelenmişti.Havalar ısındı. Taşınma esnasında sizin de kürü giddalarinizz guveleenmis olabilir.Benim 1 haftalık aldığım Pirinc guvelenmisti hiç bakmadım yeni diye.Mutfagim da nemli olduğu için guvelenmisti
İlaçlamadık, son çare ilaçlayacağız artıkİlaçladınız mı?
Dolapların en üst kısmına bakın,
Mutfak çekmecelerini komple çıkartıp, dolap zeminine bakın, bir yerlere baharat, kuruyemiş yada bakliyat dökülmüş olabilir.
Kendiniz ilaçlayabilirsiniz.Mecbur ilaçlayacağız galiba. Düşündük son çare o dedik bizde. Biz kendimiz yapabilir miyiz? İlaçlama firmasını mı çağırıyoruz acaba?
İlaçlama yaptıktan ne kadar sonra sileyim dolapları? Bardak, tabak vs koyuyoruz ya ilaçlı mı kalmalı. Bilmiyorum hiç kusura bakmayın :)Kendiniz ilaçlayabilirsiniz.
Hazır marka ilaç değil de ilaççılardan alın ilacınızı, biz senede bir kere ilaçlıyoruz önlem amaçlı şükür kurtulduk.
Sizden önceki oturanlar esnasında varmıştır, yumurtadan çıkmıştır siz gelince de.
Mutlaka bi yerden geliyordurKızlar Selam,
Umarım hepimiz için güzel bir gün olur. Bol enerjili günaydınlar diliyorum her birinize.
Gelelim benim derdime.. Yeni bir eve taşındık. 0 Bina değil bu arada. Temizlikte yaptık, tüm mutfak dolaplarının içi, kıyısı, köşesi vs. Fakat geldiğimiz ilk günden beri mutfakta sürekli bir yerlerden güve uçuşuyor. Barınabileceği bir alan bırakmadık temiz her yer ama nerden geliyor bunlar bulamıyoruz. Ne yapmamı önerirsiniz? Sinirlerim bozuluyor artık.
Bir yerlerde kuru bakla, pirinç, fındık, ceviz gibi korunaksız sakladığınız, güvelenmiş birşeyler olabilir mi kontrol ettiniz mi??Kızlar Selam,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?