Gururum ayaklar altinda

Siz iyi misiniz niye oturup uzun uzun eski eşle problemlerini dinlediniz? Tabii ki sorulur neden ayrıldıkları ama bir kere konuşulur biter. Bütün kış dinledim demişsiniz. Zaten belliymiş unutamadığı hiç mi fark etmediniz?
Eşki eşini mi unutamadi eski sevgilisini mi zaten anlayip dinleyince ayrildim. İnanin bunlari baska gözle okuyan ben de olsam sizin yaptiginiz yorumlari yaparim. Ama ikna kabiliyeti oldukca fazlaydi. Bir de cok uzun yillar oglum icin evlenmedim. Bu benim karsima bastan cok duzgun bagli sadik biri olarak cikti. Kapidan kovsam bacadan girdi derler ya beni ikna etti kendine alistirdi sonra sonra her sey ortaya cikmaya basladi. Her sey gozune batiyor ama ayrilamiyorsun kopamiyorsun derken en son artik dedim bu evlilik olursa bitecek ve ben daha cok uzulucem. Ayrilalim diyen bendim. Ama yillarca yalniz kalmis birinin illa duygusal boslugu oluyor.

Siz galiba o kadinsiniz ya da arkadasi 😀
Verdiğimiz cevap bile size üzülmekte ne kadar haklı olduğumu gösteriyor, üstelik birde öğretmenmişsiniz cidden yazık. Böyle bir cevap yazmak için azıcık ahlaklı adaletli olmak yetiyor.
Bu adam eski karisina arkadaslik sitesine gir ordan evlen diyip site önerisi yapmis bir adam. Kadin ordan birini bulup evlenmis simdide davalari var. O kadar masumhane degil olanlar
Madem böyle bir adama neden yalvardınız o zaman? Ahlaki yönden zayıf olduğunu düşündüğünüz, üstelik eski eşi ile beraber yaşadığını kendi ağzı ile itiraf eden adamla barışarak kuma hayatı yaşamaya mı niyetlendiniz? Üstelik birde evladınız varmış, kendinize saygınız yok onu anladık da evladınızı da mı hiç düşünmediniz? Ayrıca bu konuyu neden açtınız? Adama kadına ahlaksız iması yapıyorsunuz da , sizin ahlakınız nasıl izin verdi öyle bir adama yalvarmaya?

bu ne biçim yorum.boşanmış kadınlarda mı normal değil o zaman?
Ben kendi fikrimi yazdim erkekler icin.Neden mi? Çünkü biz Turkiye de kadinlar toplum baskisi, ekonomik jedenler vs gibi sebeplerle boşanmayi en son seçenek olarak görüp ;sonuna kadar sabrediyoruz.Duzelme ihtimali varsa deniyoruz.Dayanilmaz noktaya gelince pes edip bosaniyoruz.Yani zaten evlilihi düzgün yürüyebilir, iyi eş olabilir olsalar ilk eşleri bosanmaz.Istisnalar vardir tabiiki.Ama evliliklerin çoğunun bitme nedeni aldatma , siddet , annesinin karnindan çıkamamıs erkekler vb.

Kızlar duygularima ve hirsima kapilip oyle bir sey yaptim ki simdi de uuzntuden yatiyorum.
Sorunlu bir iliskiden haziran ayinda cikmistim. ( aileler tanisma mobilya bakma gibi bir surec bile olmustu) İkinci evlilik olacakti.
Tartisma sebeplerimiz eski eşle çocuklari icin surekli gorusulmesi( 14 yasinda kizi istiyor annemde gelsin diye yada sinav icin o icin bu icin iletisim cok vardi) ben garipseyince de suclu oluyor kendimi özür dilerken buluyordum.

Cocuklarla tanistim biri 14 biri 18 bana soguk davrandilar ben de ilk defa bunu yasayinca boyunlarina sarilamadim ama elimden gelenide yaptim. Hediyelerini aldim kiz giymedi istemedi. Ama sohbet ettik sakalastik. Ama beyfrndi begenmemis ben sicak davranmamisim.

Neyse sonuc olarak ben yada o surekli bir tartisma cikardik ve bitti. Ben istedim once ama o da cok istekliymis hemen bitirdi ne kadar ben pisman olsamda. Eski esini cok kotulerdi asla anlasamiyoruz derdi.

Ben gecen gece cok kotu oldugum bir anda bunu aradim 3 ay sonra konustuk. Meger adam eski esini eve getirmis (eski eş suan baskasiyla evli ama bosaniyor) sebepte cocuklarin birinin yurt disina okumaya gidecek olmasiymis. Ama aralarinda bir sey gecmemis sadece cocuklar icinmis. İki ay orda kalmis kadin ama bizim konustugumuz aksam yoktu. Cocugu yurtdisina yollamislar o gun eski este evine gitmis.

Ben bi guzel bunlari dinledim beni eski esin icin mi biraktin dedim yok dedi sen cocuklara iyi davranmadin biz senle uyumlu degiliz. O kadar cok sevmisim ki ona ragmen lutfen bi daha deneyelim diye israr ettim.
Ben ne salagim ben ne gurursuzum ki bunu yaptim o duruma dustum. İlk bastan dusuneyim cok sorunlar oldu aramizda cocuklarda artik her seyi biliyor falan dedi. Ben seni ararsam barisiriz yoksa bekleme dedi. Kapatirkende umut oluscak sende bekleme hayatina birini alAcaksan al dedi kapatti.

Simdi ben neye yanayim eski esine dönmek icin evlenme vaadinden vazgectigine beni yuzustu biraktigina mi?
Butun kış eski esinden cektiklerini dinledigime mi? Evli eski esiyle ayni evde yasayabilecek karaktersiz birini sevdigime mi?
Ona bana geri dön diye istedigime mi?
Ona hakettigi kufurleri etmedigime mi?
Dusunmekten hasta olcam
İcimde patladi her sey
Tam küllenmisti zaten zor toparlamisken tazeledim her seyi. Arayip agzima geleni soyleyesim var.
Bazen aşk gerçekten gururun önüne geçiyor. Bunun bı benzerini bende yaşadım önceden sonra çok pişman oldum ama elde olmayan bir sebep malasef.

Yaşadıklarınızdan ders çıkarmanızı dilerim.
Ah keşke ile başlayan cümlelerle ilgilenmeniz size ne yarar sağlayacak? Bundan sonra kendi hayatınıza odaklanın.

Bir de çok fazla yargı enerjisinde yaşıyorsunuz. Şunu hiç unutmayın ki yargıladığımız her şeyin ya aynısını, ya da benzer frekansta başka bir olayı yaşarız. Evren yasaları böyle çalışır. Ayrıca alan da razı veren de. Yargılamak kimseye düşmez. Umarım adamı arayıp mesaj atıp kendinizi küçük düşürmezsiniz. Serbest bırakın gitsin.

Ben kendi fikrimi yazdim erkekler icin.Neden mi? Çünkü biz Turkiye de kadinlar toplum baskisi, ekonomik jedenler vs gibi sebeplerle boşanmayi en son seçenek olarak görüp ;sonuna kadar sabrediyoruz.Duzelme ihtimali varsa deniyoruz.Dayanilmaz noktaya gelince pes edip bosaniyoruz.Yani zaten evlilihi düzgün yürüyebilir, iyi eş olabilir olsalar ilk eşleri bosanmaz.Istisnalar vardir tabiiki.Ama evliliklerin çoğunun bitme nedeni aldatma , siddet , annesinin karnindan çıkamamıs erkekler vb.
valla bu bdv de okuduğum konulardan sonra bazı kadınların da masum olduklarına inanmıyorum.insan odaklı bakıyorum.insanın iyisi vardır kötüsü vardır merhametlisi vardır vicdansızı vardır.erkeği kadını yoktur.

Kızlar duygularima ve hirsima kapilip oyle bir sey yaptim ki simdi de uuzntuden yatiyorum.
Sorunlu bir iliskiden haziran ayinda cikmistim. ( aileler tanisma mobilya bakma gibi bir surec bile olmustu) İkinci evlilik olacakti.
Tartisma sebeplerimiz eski eşle çocuklari icin surekli gorusulmesi( 14 yasinda kizi istiyor annemde gelsin diye yada sinav icin o icin bu icin iletisim cok vardi) ben garipseyince de suclu oluyor kendimi özür dilerken buluyordum.

Cocuklarla tanistim biri 14 biri 18 bana soguk davrandilar ben de ilk defa bunu yasayinca boyunlarina sarilamadim ama elimden gelenide yaptim. Hediyelerini aldim kiz giymedi istemedi. Ama sohbet ettik sakalastik. Ama beyfrndi begenmemis ben sicak davranmamisim.

Neyse sonuc olarak ben yada o surekli bir tartisma cikardik ve bitti. Ben istedim once ama o da cok istekliymis hemen bitirdi ne kadar ben pisman olsamda. Eski esini cok kotulerdi asla anlasamiyoruz derdi.

Ben gecen gece cok kotu oldugum bir anda bunu aradim 3 ay sonra konustuk. Meger adam eski esini eve getirmis (eski eş suan baskasiyla evli ama bosaniyor) sebepte cocuklarin birinin yurt disina okumaya gidecek olmasiymis. Ama aralarinda bir sey gecmemis sadece cocuklar icinmis. İki ay orda kalmis kadin ama bizim konustugumuz aksam yoktu. Cocugu yurtdisina yollamislar o gun eski este evine gitmis.

Ben bi guzel bunlari dinledim beni eski esin icin mi biraktin dedim yok dedi sen cocuklara iyi davranmadin biz senle uyumlu degiliz. O kadar cok sevmisim ki ona ragmen lutfen bi daha deneyelim diye israr ettim.
Ben ne salagim ben ne gurursuzum ki bunu yaptim o duruma dustum. İlk bastan dusuneyim cok sorunlar oldu aramizda cocuklarda artik her seyi biliyor falan dedi. Ben seni ararsam barisiriz yoksa bekleme dedi. Kapatirkende umut oluscak sende bekleme hayatina birini alAcaksan al dedi kapatti.

Simdi ben neye yanayim eski esine dönmek icin evlenme vaadinden vazgectigine beni yuzustu biraktigina mi?
Butun kış eski esinden cektiklerini dinledigime mi? Evli eski esiyle ayni evde yasayabilecek karaktersiz birini sevdigime mi?
Dusunmekten hasta olcam
İcimde patladi her sey
Tam küllenmisti zaten zor toparlamisken tazeledim her seyi. Arayip agzima geleni soyleyesim var.
Ne guzel iste evlenmeden hayatindan cikmis ya bu karaktersiz insanla evlenmis olsaydin.inan hayatin o zaman daha zor olacakti. Sadakatsiz dizisindeki volkan karakteri gibi'' hersey oglum Ali icin'' ☺️☺️☺️ Olaylara Birazda iyi tarafindan bakin. Kurtulmussunuz. Sizde sokup atin derim

Ben zaten haksizliga ugradigim halde yaptigim yanlistan ötürü kötü durumdayim. Onlari kinamakta bana düşmez belki içim yaniyordu aylardir duyduklarim konusturuyor beni boyle. Kimsenin ne yuvasinda ne askinda ne sevgisinde gozum var. Beni ikna etti barismadiklarina o an yaptim bir hata barisalim dedim. Onun pismanligi ile hasta olmus birini daha cok pisman etmenin anlami ne ki. Keske o geceyi geri alabilsem hic aramamis olsam

Eşki eşini mi unutamadi eski sevgilisini mi zaten anlayip dinleyince ayrildim. İnanin bunlari baska gözle okuyan ben de olsam sizin yaptiginiz yorumlari yaparim. Ama ikna kabiliyeti oldukca fazlaydi. Bir de cok uzun yillar oglum icin evlenmedim. Bu benim karsima bastan cok duzgun bagli sadik biri olarak cikti. Kapidan kovsam bacadan girdi derler ya beni ikna etti kendine alistirdi sonra sonra her sey ortaya cikmaya basladi. Her sey gozune batiyor ama ayrilamiyorsun kopamiyorsun derken en son artik dedim bu evlilik olursa bitecek ve ben daha cok uzulucem. Ayrilalim diyen bendim. Ama yillarca yalniz kalmis birinin illa duygusal boslugu oluyor.
Bazi arkadaslar benim tum mesajlarimi okumadi sanirim

Bazi arkadaslar benim tum mesajlarimi okumadi sanirim
unutun bu olayı öğrencilerinize odaklanın.insanın hayatından kiminde az kiminde çok erkekler gelip geçecek.bu da onlardan biri işte.neden bu kadar önemsiyorsunuz anlamadım.tmm üzüldünüz gururunuz incindi bitti gitti.evladınızın eğitimine odaklanın öğrencilerinizin başarılı olmalarını sağlayın kafanızı başka yerlere verin.bu konuyu daha da uzatırsanız ruh sağlığınız açısından iyi olmaz.

Verdiğimiz cevap bile size üzülmekte ne kadar haklı olduğumu gösteriyor, üstelik birde öğretmenmişsiniz cidden yazık. Böyle bir cevap yazmak için azıcık ahlaklı adaletli olmak yetiyor.

Madem böyle bir adama neden yalvardınız o zaman? Ahlaki yönden zayıf olduğunu düşündüğünüz, üstelik eski eşi ile beraber yaşadığını kendi ağzı ile itiraf eden adamla barışarak kuma hayatı yaşamaya mı niyetlendiniz? Üstelik birde evladınız varmış, kendinize saygınız yok onu anladık da evladınızı da mı hiç düşünmediniz? Ayrıca bu konuyu neden açtınız? Adama kadına ahlaksız iması yapıyorsunuz da , sizin ahlakınız nasıl izin verdi öyle bir adama yalvarmaya?
Onlarin ahlaki beni ilgilendirmiyorsa benim ahlakim da sizi ilgilendirmez. Hadi o benim canimi acitmis ben size ne yaptim da brnim ahlakimla ilgili konusabiliyorsunuz siz

Boşverin canım neden pisman oluyorsunuz ki.
Kimden utaniyorsunuz o adamdan mı. Adam zaten midesiz. Hadi diyelim karısına anlatti o da midesiz. Yani onlar herşeyi yaşayıp birbirlerine dönmüşler de sizin teklifiniz mı onlara abes kaçacak.

Artı o an o şartlara göre doğru olduğunu düşündünüz neticede. o yüzden hiç pişman olmayın. Allah kurtarmış diyin. Birbirlerine dönmeleri neyse çok önemli değil. aşk sevgi bitmemistir veya alışkanlık galip gelmiştir vs vs.

Ama adamın hem karısına hem size birilerini önermesi iğrenç bence. Dur ya daha ateşin sonmemistir..nasıl rahatça başkasını bul diyorsun.
Karısından bikinca da size veya bir eski sevgilisine dönmek ister. Tam bir sadakatsiz volkan vakası gibi. Siz birini bulun bu sefer sizin peşinize duser

Dusunmekten hasta olcam
İcimde patladi her sey
Eski eşiyle barışma ihtimali olmasa bile yüzüne bakılmayacak biri. Zaten çocuklarda size büyük sıkıntı yaratacaklar ileride bunun için daha çok pişman olacaksınız yolun başında ayrılmanız iyi olmuş bence daha fazla düşünmeyin derim.

Terk edilmekle ilgili bir konu açmıştım. Orada yazdıklarınız bana ne kadar iyi gelmişti anlatamam. Şimdi konunuzu görünce elimde olmadan üzüldüm. Atlattım demiştiniz sanırım bana yazdığınız bir mesajda. Ben de atlattım bu arada ama bazen aklıma geliyor elimde değil, yazsın benim için uğraşsın istiyorum içten içe. Sizinki gibi ciddi bir niyetle başlayan, böyle ilerleyen bir ilişki değildi tabii ki konularımız değil de ayrıldığımızda hissettiğimiz üzüntü benziyordu sanırım öyle hissetmiştim. Tekrar atlatacaksınız. Tekrar o insanın sizi mutlu edebilecek biri olmadığını gördünüz. Zaten biliyordunuz da yazdıklarınızdan belli. Eski konunuzu da denk gelmişti okumuştum. O adamla olacak kadına acırım ben, şükredin şimdi gururunuz incindi sadece tamam dese sonu belli. Çocuklar, eski eş, eski sevgili derken yalnızlığı aratır, yalnızlığı sevdirir o adam.

1 Eylül 2022 mesajınız
1 Eylülden sonra mı adamı yeniden aradınız ? Adamın eski eşini , ilişkisini unutamayan bir insan olduğunu fark edip ; siz bitirmişsiniz en başta ve iyi ki de bitirebilmişsiniz.
Her ne sebeple olursa olsun, bu insanla yeniden iletişim kurmamalısınız.
Ne mobilyaymış be!! İki koltuk bir masa baktı diye bu moda giren kadın zamanında nasıl çocuğunun babasından boşanabilmiş anlayamıyorum

X