Durumu nasıl degerlendiriyorsunuz?

ametistm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2010
31
0
36
İstanbul
mrhb arkadaslar,buraya daha öncede yazmıstım, bu aralar cok mutsuzum sebebı soyle anlatayım: sevgılımle acısıyla tatlısıyla 2.5 seneyı devirdik ama aksılıkler hiç yakamızı bırakmıyor;sevgılımın maddi ve okulla ılgılı bır tulu aşamadıgımız sorunları var,ve hepsi bana olumsuz bısekılde yansıyor, artık benımle ilgilenmez oldu,yanyana oturdugumuzda konusacak sey bulamaz olduk,bu durum uzadıkca benımde sinirlerim iyice harap oldu,artık durup dururken birden aglamaya başlıyorum.karsıma alıp adam gibi bı kac kere konuştum,önce bu ilgisizliginin nedeni ögrenmek için,sevmedıgın bır huyum varmı? senı kızdırıyorum,bende begenmedın bı sey bı durum varmı dıe sorular sordum tabı bunları neden sordugumu bılıyordu ve hepsinin cevabına HAYIR, YOK dedı.1 hafta sonra yıne canıma tak etti,yıne konustum benı cıddıye almıyordu, senınle ılıskımızle ılgılılı bı deerdım yok,seni sevmesem istemesem bunu acıkca söylerdım uzatmazdımdedi her söylediğime hep SAÇMALIYORSUN, ABARTIYORSUN :19:deyip durdu. ne olursa olsun bu durum benı rahatsız edıyorsa sorun vardır dedım. ama bukonuda konusmak istemıyordu abartıgımı dusunuyordu.sonra MONOTONLAŞTIK :8:gıbı sözler sarf etti, artık hayallerımızı gerceklestıremedıgımızden..artık bunaldım içimden birsey yapmak gelmiyor dedi. beni sevdiğinden kuskumda yok tamam ama: ŞİMDİ diyeceksiniz bak işte senle ilgili degilmiş diye ama eskiden sorunum var diye boyle yapmazdı kı, BELKI HADİ BİRAz SABIR diyeceksiniz, ama okadar cok ugrastım kı moralını duzeltmek için cook emek verdim etrafında fır fır döndüm :8: ARTIK YORULDUMtamam hiç gelişme olmadı diyemem ama dediğim gibi hep BİRSEYLER EKSİK, o romantik süprizlerle dolu adam gitti yerine baskası geldı, mesela yerı gelip hergün bi buket çiçekle karsıma cıkan adam yok artık:14: hakkını yıyemem hiç birsey yapmıyo diyemem ama yok ya baska birsey var. . .
ay bias uzun oldu ama içimi döktüm rahatladım sankı bıas PEKİ SİZ DURUMU NASIL DEGERLENDİRİYORSUNUZ??? FARKLI GÖRÜŞLERE İHTİYACIM VAR LUTFEN YORUMLARINIZI BEKLIYORUM

Slm siz evlnemeyi dusunuyormusunuz? Yoksa kac yil daha boyle flort ediceksiniz? Cok geri kafalica bir yorum yapiyor olabilirm soz yok nisan yoksa bir insana yillari heba etmek dogru mu sizce? Bana gore 1 yildan sonra iliskide bir ciddiyet yoksa o insana ben daha fazla vakit harcayamam dogrusu olacak olan o kadar vakitta olurdu. Zaten anlamiyorum yillarca cikani 2 yildan tutta 8 uillara kadar flort edenler var ha evlencek olanlari anlarim beklenir . Ama ortada bir niyette yoksa adam bunalir tabi evlilikte bile bir sure sonra monotonlasiyo sizinki evlenmeden olmussa pek umit yok demektir bence.

:) evlenmeyi düşünüyoruz tabiki, işin başından beri ciddiyiz, evet arada söz nişan yok ama aileler tanısıyor hatta tüm sülale biliyooo cok cok sık görüşüyor ve samimi olundu, nıyetlerını de bellı ettıler zaten ama okul nedenıyle ertelıyorlar nişan olayını biraz daha bekleyin deyip duruyorlar,yani belirsiz bi ilşki için çırpınmıyorum, biraz monotonlasma durumumuzu yadırgamıyorum çünkü biz haftanın bı kac gunu degıl hergün sabahtan aksama kadar beraberiz tabi su son bı kac ayı saymazsak.katılıyorum size bende bı ılıskının uzaması taraftarı degılım cevremde cok ornek var uzayınca sonuc pek parlak olmuyo biliyorum.gırtlagına sarılıp hemen nişanlanalım dıyemem ya:1: oncelıkle bu durumu aşmak gerek

bence de bi 7-8 aydan sonra ciddi mi degil mi o arastirilir evlilige niyeti yoksa bastan birakilir.. bosver cnm salla gitsin bunu bu evlenince daha da kotu olur

Daha evlenmeden ilişkinin monotonlaştığına kanaat getirildiyse bu ilişkiye devam etmenin hiç bir anlamı yok bence. Evlilikten önce çiftlerin daha farklı sosyal ortamları, aileleri ile vakit geçirdikleri zamanları, okulları, işleri, kendine özel arkadaşları oluyor. En basitinden ayrı evlerde, ayrı yataklarda uyuyor, ayrı insanlar ile güne merhaba diyorsunuz. Dolayısı ile aslında ilişkinin monotonlaşması adına geçirilecek zaman oldukça kısıtlı. Ve konuşacak konu farklı yaşanılan hayatlardan dolayı çok çok daha fazla. Hiç olmazsa geleceğe yönelik (evlilik vs. gibi) bir planlama yapıyor olmanız bile bir konu başlığı.

Evlilikten sonra sabah ilk gördüğünüz, yatarken son gördüğünüz insan birbiriniz olacaksınız. Akşamları aynı kanepede aynı televizyonu izleyeceksiniz. Aynı sofrada aynı yemeği yiyecek, aynı anda aynı insanlarla görüşeceksiniz. Konuşacak şeyleriniz ister istemez sınırlanacak. Anlatacağınız bir şeyi o zaten daha önceden biliyor olacak.

Evlilik sıkıcı gibi bir şey asla demiyorum. Evliliği canlandırmakta çiftlerin elinde.

Ama dediğim gibi şuanki ayrı ayrı yaşanan hayatlarınıza rağmen ilişkiniz bir rutine girdiyse, evliliği düşünmenizi kişisel fikrim olarak önermiyorum. Zaman kaybetmek yerine ruhunuza daha çok hitabeden birini bulabilirsiniz. Yan yana iken sıkılmayacağınız, konuşmadan yüzüne bakarken bile gülümseyebileceğiniz, okul vs. gibi sorunlarını aşmış biri olabilir :) Bu da naçizane espirili alternatifti :)

daha mı kotu olur:14: zaten ona karsı tavrımı degıstırdım bugun basladım daha yenı ama olsun, hıc yuz asmıyorum! hiçbir talepte bulunmuyorum!( sunu yapalım mı konusalımı gıbı) hiç soru sormuyorum !( niye erken gıdeceksın gibi... tabi acıklamasını kendısı yapasa dınlıyorum ve hı tamam olur gıbı cevaplar verıyorum pek ilgili görünmeden) onu mutlu etmek için ugrasmıyorum! bugun ne oldu sana dıye 2 defa sordu hastayım keyfım yok dıye gecıstırdım,bakalım ne olacak

Daha evlenmeden ilişkinin monotonlaştığına kanaat getirildiyse bu ilişkiye devam etmenin hiç bir anlamı yok bence. Evlilikten önce çiftlerin daha farklı sosyal ortamları, aileleri ile vakit geçirdikleri zamanları, okulları, işleri, kendine özel arkadaşları oluyor. En basitinden ayrı evlerde, ayrı yataklarda uyuyor, ayrı insanlar ile güne merhaba diyorsunuz. Dolayısı ile aslında ilişkinin monotonlaşması adına geçirilecek zaman oldukça kısıtlı. Ve konuşacak konu farklı yaşanılan hayatlardan dolayı çok çok daha fazla. Hiç olmazsa geleceğe yönelik (evlilik vs. gibi) bir planlama yapıyor olmanız bile bir konu başlığı.

Evlilikten sonra sabah ilk gördüğünüz, yatarken son gördüğünüz insan birbiriniz olacaksınız. Akşamları aynı kanepede aynı televizyonu izleyeceksiniz. Aynı sofrada aynı yemeği yiyecek, aynı anda aynı insanlarla görüşeceksiniz. Konuşacak şeyleriniz ister istemez sınırlanacak. Anlatacağınız bir şeyi o zaten daha önceden biliyor olacak.

Evlilik sıkıcı gibi bir şey asla demiyorum. Evliliği canlandırmakta çiftlerin elinde.

Ama dediğim gibi şuanki ayrı ayrı yaşanan hayatlarınıza rağmen ilişkiniz bir rutine girdiyse, evliliği düşünmenizi kişisel fikrim olarak önermiyorum. Zaman kaybetmek yerine ruhunuza daha çok hitabeden birini bulabilirsiniz. Yan yana iken sıkılmayacağınız, konuşmadan yüzüne bakarken bile gülümseyebileceğiniz, okul vs. gibi sorunlarını aşmış biri olabilir :) Bu da naçizane espirili alternatifti :)

biz biraz fazla sık gorusuyoruz, sabah uyanınca hemen yanıma gelıyo en azından her sabah kahvaltımızı beraber yapıyoruz dıyebılırım, tabı ne demek istedıgınızı analıyorum az veya cok illa konusulacak bırseyler olur,işte bunu son zamanlarda pek yapamıyoruz sorunda bu zaten, o zaman herseyı gerıde bırakıp gıdeyımmı!

biz biraz fazla sık gorusuyoruz, sabah uyanınca hemen yanıma gelıyo en azından her sabah kahvaltımızı beraber yapıyoruz dıyebılırım, tabı ne demek istedıgınızı analıyorum az veya cok illa konusulacak bırseyler olur,işte bunu son zamanlarda pek yapamıyoruz sorunda bu zaten, o zaman herseyı gerıde bırakıp gıdeyımmı!

Vallaha bunu sen bileceksin tabiki. Ben sadece evli bir insan olarak evlendikten sonra olacakları söylüyorum. Ki bizde eşimle 4 sene birlikteydik ve benim ailemin güveni sayesinde eşim haftanın 3-4 günü bizde kalırdı. O kadar sık görüşmeye rağmen dış etkenler daha baskın oluyor. Evlendikten sonra çok şey değişiyor.

Yani tabiki ayrılmak yada devam etmek senin kararın. Sonuçta verilmiş emekler geçirilmiş zamanlar var. Bizim şahit olmadığımız yaşanmışlıklar var.. Ama bu soruyu burda sorma gereği duydun ise seninde ilişkiye olan güveninde hafif sarsılmalar olmuş demektir.

jise, evlenmeden once flort donemınde sızde yanyana cok vakıt gecırmıssınız yanii bizim durumumuzda aynı,hergun bize geliyor otuyoruz flım izliyoruz bazen sıkılıp dısarıda takılıyoruz,sankı evlenmısız gıbı oluyo,benım uzuun hastalık donemım oldu mesela o zaman hep yanımdaydı bızde kaldıgıda oldu,basımda sandalye nobet tuttugu cok oldu, oyuzden monotonluk kelımesını pek yadırgamadım. ne kadar cok sevdıgımı soylememe gerek yok sanırım, o kadar cok sey yasandı ve arada kuvvetlı bı bag olştu tabi bu bag tamamen aşkımızın sonucuydu, hiç bir erkek laf olsun dıye cıktıgı bı kız için hiç uyumadan evinden uzak hastahne köselerin aylarca yerlerde sabahlamaz herhalde. tabiki herseyın hayırlısı, ama bu kadar emek verılmıs guzel seyler yasanmıs bı ilişkide suan bunları yasamak benı uzuyor oyuzden bazen neye inanacagımı sasırıyorum...

hem sorunları olduğunu söylemişsin hemde her gün çiçek alan adam yok demişsin, yapma bak maddi açıdan sıkıntıları varmış. erkekler iç dünyalarında çok şey yaşar fakat kadınlar gibi konuşarak, paylaşarak, ağlayarak vs rahatlayamazlar.

jise, evlenmeden once flort donemınde sızde yanyana cok vakıt gecırmıssınız yanii bizim durumumuzda aynı,hergun bize geliyor otuyoruz flım izliyoruz bazen sıkılıp dısarıda takılıyoruz,sankı evlenmısız gıbı oluyo,benım uzuun hastalık donemım oldu mesela o zaman hep yanımdaydı bızde kaldıgıda oldu,basımda sandalye nobet tuttugu cok oldu, oyuzden monotonluk kelımesını pek yadırgamadım. ne kadar cok sevdıgımı soylememe gerek yok sanırım, o kadar cok sey yasandı ve arada kuvvetlı bı bag olştu tabi bu bag tamamen aşkımızın sonucuydu, hiç bir erkek laf olsun dıye cıktıgı bı kız için hiç uyumadan evinden uzak hastahne köselerin aylarca yerlerde sabahlamaz herhalde. tabiki herseyın hayırlısı, ama bu kadar emek verılmıs guzel seyler yasanmıs bı ilişkide suan bunları yasamak benı uzuyor oyuzden bazen neye inanacagımı sasırıyorum...

Sözüm tüm genç arkadaşlara,nişanlı iken görüşmelerinizi sık tutmayın,rutine bağlamayın.Özledikçe ve istedikçe görüşün.Görüşmek için özel plan ve hazırlık yapın,gündelik halinizle çıkmayın sözlünüzün/nişanlınızın karşısına.Ayrıca evlenmeden önce (hatta evlendikten sonra) sevgilinize zayıf,hasta,düşkün hallerinizi göstermemeye çalışın.Çok fazla kötü gün paylaşan çiftler,bir süre sonra kardeş veya akraba gibi olabiliyorlar.
Sevgili ametistm,nişanlın zor günler geçiriyor olabilir,birçok kişi sana destek ol diyecektir.Destek ol ama gerçekten seviyorsan,onunla bir ömür geçirmeyi planlıyorsan destek ol.2.5 senenin hatırına değil.
Abla hatta teyze olarak nacizane tavsiyem,bu sene hesaplarını bırakın kızlar.Yok 2.5 senemi verdim,yok 5 senelik ilişkim var diye,senelerin altında ezilmeyin.Koca ömürde 3-5 senenin lafı olmuyor ki bu seneleri bile çoğu zaman ite kaka,dişini sıkarak geçirmiş olanlarınız var.Hem herkes 3-5 seneden sonra evlenmiyor.Kimisi birkaç ayda fırtınaya kapılır,evlenir,bakarsın yıllarca tanışandan daha mutlu olur.
Monotonlaşmak,düzenli bir ilişki için kaçınılmazdır.İlişkiyi taze tutmak bir nebze elinde ama dediğim gibi sürekli görüşmek ve çok fazla dert paylaşmak ilişkiye zarar verir.Nişanlınla cinselliğe hiç başlamadınız mı yoksa herşeyi yaşadınız,onun da mı heyecanını tükettiniz,bu da önemli bir kriter.Yoksa ben romantik sürprizler bölümüne fazla takılmadım.Bu tür jestler genellikle flört ve karşıdakinin gönlünü kazanma döneminde yapılır.İlişki oturdukça jestler seyrekleşir,özel günlerde veya barışma zamanlarında yapılır olur.

ben kaldirip derdimi dicem, karsimdkai bana abartiyorsun dicek..
tecrubelerimden biliyorum ki o erkek dogru erkek kesinlikle degil.
o yuzden arkani don ve git.

ben biraz daha denemen taraftarıyım.
bizimde nişanlımla ciddi sıkıntılarımız oldu hem benim hem onun hem de gerçekten ciddi.
ikimizinde çok yıprandığı dönemlerdi.aynen anlattığın gibi sıkıntılarla boğuşurken birbirimizi ikinci plana atmıştık resmen.ama ikimizde yılmadık ve şu an o sabrın meyvelerini topluyoruz.
herşey yavaş yavaş düzelmeye başladı birbirimize karşı başlara döndük. olabilirmi diye düşünenler için yazıyorum gerçekten eskisi gibi onun bi hareketiyle yeniden heyecanlamaya başladım.o da,bende ilk günlere dönmeye başladık...ve temmuzda düğünümüz olacak
biraz daha sabır derim ben baktın yine de kurtarılamayacak gibi o zaman tekrar düşünürsün...

Bence ara ara böyle dönemler yaşanabilir. Aşırı talepkar olamamakta yarar. Karşınızdaki insanın çok üstüne düşmeyin. Yüzyüze görüşmelerinize bazen bir gün ara verin. Biraz özlem yararlıdır. O zaman bazı şeyler daha iyi anlaşılır. Bu kadar endişelenirseniz ilişkiniz olumsuz etkilenir. Biraz akışına bırakın.

Sözüm tüm genç arkadaşlara,nişanlı iken görüşmelerinizi sık tutmayın,rutine bağlamayın.Özledikçe ve istedikçe görüşün.Görüşmek için özel plan ve hazırlık yapın,gündelik halinizle çıkmayın sözlünüzün/nişanlınızın karşısına.Ayrıca evlenmeden önce (hatta evlendikten sonra) sevgilinize zayıf,hasta,düşkün hallerinizi göstermemeye çalışın.Çok fazla kötü gün paylaşan çiftler,bir süre sonra kardeş veya akraba gibi olabiliyorlar.
Sevgili ametistm,nişanlın zor günler geçiriyor olabilir,birçok kişi sana destek ol diyecektir.Destek ol ama gerçekten seviyorsan,onunla bir ömür geçirmeyi planlıyorsan destek ol.2.5 senenin hatırına değil.
Abla hatta teyze olarak nacizane tavsiyem,bu sene hesaplarını bırakın kızlar.Yok 2.5 senemi verdim,yok 5 senelik ilişkim var diye,senelerin altında ezilmeyin.Koca ömürde 3-5 senenin lafı olmuyor ki bu seneleri bile çoğu zaman ite kaka,dişini sıkarak geçirmiş olanlarınız var.Hem herkes 3-5 seneden sonra evlenmiyor.Kimisi birkaç ayda fırtınaya kapılır,evlenir,bakarsın yıllarca tanışandan daha mutlu olur.
Monotonlaşmak,düzenli bir ilişki için kaçınılmazdır.İlişkiyi taze tutmak bir nebze elinde ama dediğim gibi sürekli görüşmek ve çok fazla dert paylaşmak ilişkiye zarar verir.Nişanlınla cinselliğe hiç başlamadınız mı yoksa herşeyi yaşadınız,onun da mı heyecanını tükettiniz,bu da önemli bir kriter.Yoksa ben romantik sürprizler bölümüne fazla takılmadım.Bu tür jestler genellikle flört ve karşıdakinin gönlünü kazanma döneminde yapılır.İlişki oturdukça jestler seyrekleşir,özel günlerde veya barışma zamanlarında yapılır olur.

halyalcim,samimi yorumun için tesekkür ederim,kendime cok ozen gosteren birisiyim,iyi oldugum zamanlar karsısına herzaman bakımlı cıkmısımdır ama malum bunu her zaman gerceklestıremedım,evet bıraz fazla içli dıslı olmak yani her derdı paylaslasmak bazaen sevgılı olundugunu unutturuyor sanırım ama istemedende olsa onu benım bıle gormedıgım en kotu halıme tanıklık ettırdım,simdiyse o gunlerı unutturmak içinde elimden geleni yapıyorum. heycanı tukettıgımızı dusunmuyorum artık ama dısımızda gelısen olaylar cok etkıdı sanırım.

ben biraz daha denemen taraftarıyım.
bizimde nişanlımla ciddi sıkıntılarımız oldu hem benim hem onun hem de gerçekten ciddi.
ikimizinde çok yıprandığı dönemlerdi.aynen anlattığın gibi sıkıntılarla boğuşurken birbirimizi ikinci plana atmıştık resmen.ama ikimizde yılmadık ve şu an o sabrın meyvelerini topluyoruz.
herşey yavaş yavaş düzelmeye başladı birbirimize karşı başlara döndük. olabilirmi diye düşünenler için yazıyorum gerçekten eskisi gibi onun bi hareketiyle yeniden heyecanlamaya başladım.o da,bende ilk günlere dönmeye başladık...ve temmuzda düğünümüz olacak
biraz daha sabır derim ben baktın yine de kurtarılamayacak gibi o zaman tekrar düşünürsün...

senin adına cok sevındım, darısı basımıza dıyelım artık,haklısın sanırım cunku umut verıcı seyler oluyo,ve demıssın ya "eskı gıbıyız" dıe bunu zor gunler gecırıp mutluluga yeniden kavusmus bırısınden duymus olmakta benı heycanlandırdı, bıraz daha sabır ne yapalım artık :6:

ne kadar güzel anlatmissin canim :42: sana katiliyorum

senin adına cok sevındım, darısı basımıza dıyelım artık,haklısın sanırım cunku umut verıcı seyler oluyo,ve demıssın ya "eskı gıbıyız" dıe bunu zor gunler gecırıp mutluluga yeniden kavusmus bırısınden duymus olmakta benı heycanlandırdı, bıraz daha sabır ne yapalım artık :6:

bencede denemeye değer...umarım bi gün sizin içinde her şey çok iyi olur

Back
X