- 25 Mart 2012
- 18.080
- 43.172
-
- Konu Sahibi new_yorker
Ben sizin kadar arkadas canlisi bir insan degilim , hele evime gelsinler evine gidiyim olayini hic sevmem ama pazar yurtdisina gidiyoruz ve saka gibi ama simdiden orda arkadaslarim oldu , daha yuerini gormedigim en az 10 kisi beni bekliyor kahve icmeye
Bunu da sosyal medya sayesinde edindim , facedeki o ulkenin gruplarina uye olmustum , takip edip bilgi edinme amacli , kendiliginden yazisarak mesajlasarak bi cevre edindim
Facedeki gruplara bi bakin derim , elbet sizin yasadiginiz sehir icinde vardir boyle gruplar
Ben sizin kadar arkadas canlisi bir insan degilim , hele evime gelsinler evine gidiyim olayini hic sevmem ama pazar yurtdisina gidiyoruz ve saka gibi ama simdiden orda arkadaslarim oldu , daha yuerini gormedigim en az 10 kisi beni bekliyor kahve icmeye
Bunu da sosyal medya sayesinde edindim , facedeki o ulkenin gruplarina uye olmustum , takip edip bilgi edinme amacli , kendiliginden yazisarak mesajlasarak bi cevre edindim
Facedeki gruplara bi bakin derim , elbet sizin yasadiginiz sehir icinde vardir boyle gruplar
Şaşirdim vallaha koca ABD okadar türklerin faaliyetiniz olmasina .
Siz zatennirda tüm türk kadin ve aile alişkanliklarini yaşiyorsun ,burda bilen öylesi kalmadiki.
Artik akşamlari kimse toplu bir misafirliği gittiği yokki.
Herkes kendi işinde güvünde
Insallah tatlim , cok sagolgüle güle gidin
güzelce yerleşip huzurluca yaşayın buraları aramayın hiç
Avrupa da bir ulke :)Özel değilse sen nereye gidiyorsun Milana? Hayırlı olsun inşallah :)
İşte kilit nokta bu böylesiniz gibisi fazla bu yüzden yanaşmıyor da olabilirler şahsım adına konuşuyorum şu anki yaşadığım binada 4 aydır yaşıyorum karma bir bina öğrenci bekar aile hepsi var aile olanlar bir iki defa beni oturmaya çağırdı ilkine gittim bir daha gitmedim davet se etmedim çünkü gitsem ya da davet etsem yapılacaklar belli arkadaş arıyorlar görüşeceğiz falan bana göre değil böyle komşuluk ilişkileri belki yeni tanıştığınız şehirdekiler de bu şekilde düşünüyordur o yüzden arkadaşsız kalmışsınızdırhani ben davet ediyorum ya sanki ben cok arkadas meraklisiyim, cok yalnizim, kendi halime asla yasayamiyorum da bu arkadaslari o yuzden davet etmisim gibi.
Yok bu yeni tasindigim yerdekiler degil, oncekiler. O sekilde dusunduklerini sanmiyorum, 2 senedir taniyorum sonucta. Tuhaf bir iletisimsizlik vardi. Tuhaf yani adini ve tarifini koyamadim, bir araya gelince guzel bir muhabbet, hep yapalim, hep toplanalim tarzi konusmalar, burada birbirimizden baska kimimiz var ki vs vs tarzi yaklasimlar, ayrilinca dugmeye basmis gibi kacmalar... Gercekten anlamadim o arkadaslari.İşte kilit nokta bu böylesiniz gibisi fazla bu yüzden yanaşmıyor da olabilirler şahsım adına konuşuyorum şu anki yaşadığım binada 4 aydır yaşıyorum karma bir bina öğrenci bekar aile hepsi var aile olanlar bir iki defa beni oturmaya çağırdı ilkine gittim bir daha gitmedim davet se etmedim çünkü gitsem ya da davet etsem yapılacaklar belli arkadaş arıyorlar görüşeceğiz falan bana göre değil böyle komşuluk ilişkileri belki yeni tanıştığınız şehirdekiler de bu şekilde düşünüyordur o yüzden arkadaşsız kalmışsınızdır
Esim zaten bas asosyal. Aslinda ozunde hic asosyal degildir de is ve okul yogunlugu ve de isinin olusturdugu yalnizlik (tum gun bos bir depoda elektronik olcum yapiyor ya da tum gun minik bir kubik ofiste, pc basinda kodlama yapiyor.) Ve evet hic is arkadasi da yok, normal arkadasi da yok.Meet up diye bi uygulama vardı, biz eşimle amerikaya gittiğimizde çok faydasını görmüştük. Yerli yabancı bir sürü insan geliyor etkinliklere
Bi de amerika için türk bi forum var, oraya üye olup deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Kk gibi. Yerleşik olarak usa de yaşayanlar buluşuyolar diye biliyorum.
Newyorktaysanız Newyork Fenerbahçe derneği bayaa aktif, onların aktivitelere katılın, maç izliyolar, piknik vs yapıyolar
Eşinizin iş yerinden samimi arkadaşı yok mu? Onlarla takılabilirsiniz
Benim adimla sanimla actigim instagram hesabimda bile kimse yok, o kadar gezip tozup, cocuklarla da egleniyorum oysa. Bu anlardan guzel kareler paylasiyorum 20-30 like zor aliyorumYouTube kanalı açın. Gerçekten "Real life with two kids" tarzinda.temizlik falan. Ki emin olun siradan bir Türk bayanın temizlik aliskanliklari baya kişiyi etkiliyor oralarda. Yemek falan yapın türk usulü yada onların yemeklerine türk enstanteneleri katarak. Bnm bir arkadaşım sizin gibi sikilirken böyle bir kanal başlattı. şimdi 100k takipçisi var. Hatta aynı yerde oturdukları ama bgne dek konuşmadığı bayanlardan YouTube da görüp gelen olmuş. Su an sosyallikten başını kasiyacak halı yok.
Turkiyede de eskisi gibi bir ortam olmayabilir evet ama burdaki kadar degil ya. En azindan isteyen ortam buluyor. Burada istesen de yok.Şaşirdim vallaha koca ABD okadar türklerin faaliyetiniz olmasina .
Siz zatennirda tüm türk kadin ve aile alişkanliklarini yaşiyorsun ,burda bilen öylesi kalmadiki.
Artik akşamlari kimse toplu bir misafirliği gittiği yokki.
Herkes kendi işinde güvünde
Onların çocuğu var mı pekiYok bu yeni tasindigim yerdekiler degil, oncekiler. O sekilde dusunduklerini sanmiyorum, 2 senedir taniyorum sonucta. Tuhaf bir iletisimsizlik vardi. Tuhaf yani adini ve tarifini koyamadim, bir araya gelince guzel bir muhabbet, hep yapalim, hep toplanalim tarzi konusmalar, burada birbirimizden baska kimimiz var ki vs vs tarzi yaklasimlar, ayrilinca dugmeye basmis gibi kacmalar... Gercekten anlamadim o arkadaslari.
Nicki tekrar okumak zorunda kaldim cunku acaba ben mi yazdim da hatirlamiyorum dedim:)) ayni ama nasil ayni durumdayiz anlatamam. Bir cift insan yok etrafimizda. Herkese hediyeler dagitirim ziyaretlere giderim elestirilerimi kendime saklarim hep iltifat ederim sohbetlerimi hep seviyeli tutmaya gayret ederim, esim benden de beterdir saygi ve nezaket konusunda ama olmuyor. Biz herkesi evimize binbir rica minnet davet edebiliyoruz ama kimsenin aklina gelmiyoruz nedense. Aile de cok yakin olmayinca sadece ikimiz oluyoruz. Zehir dilli insalar olucagina yalniz olalim nolcak ki diyoruz ama bir kahveye cagiran olmayinca uzuluyor insan. Herkes is yerinde cok super muhabbet girla ama 5 ten sonra kimse kimseyi aramiyor.O kadar iyi anlıyorum ki sizi bizde aynı durumdayız iki fark bizim türkiyede olmamız ve çocuğumuzun olmaması
bir tane arkadaşı olmaz mı insanın ama yok işte insanlar ciddi manada görüşmek istemiyorlar ben buna kanaat getirdim artık yok ne yapsak ne kadar uğraşsak olmuyor ilk adımları atıyoruz tamam güzel ama karşıdan geri dönüş olmuyor ne yapacağımızı şaşırdık ki biz eşimle cidden hiç sosyal değiliz yani ev kuşuyuz tabiri caizse bu durumda bile insan arıyoruz siz sosyal olduğunuzu söylemişsiniz sizin için daha da zordur illaki.
Biz çözüm bulamadık maalesef sürekli insanların peşinden koşmakta istemiyoruz
İnsanlar gerçekten çok art niyetli hani ben bundan nasıl çıkar sağlarımın peşindeler nedenseNicki tekrar okumak zorunda kaldim cunku acaba ben mi yazdim da hatirlamiyorum dedim:)) ayni ama nasil ayni durumdayiz anlatamam. Bir cift insan yok etrafimizda. Herkese hediyeler dagitirim ziyaretlere giderim elestirilerimi kendime saklarim hep iltifat ederim sohbetlerimi hep seviyeli tutmaya gayret ederim, esim benden de beterdir saygi ve nezaket konusunda ama olmuyor. Biz herkesi evimize binbir rica minnet davet edebiliyoruz ama kimsenin aklina gelmiyoruz nedense. Aile de cok yakin olmayinca sadece ikimiz oluyoruz. Zehir dilli insalar olucagina yalniz olalim nolcak ki diyoruz ama bir kahveye cagiran olmayinca uzuluyor insan. Herkes is yerinde cok super muhabbet girla ama 5 ten sonra kimse kimseyi aramiyor.valla amerikada gurbette olsam daha iyi ortam yapardim diyorum cunku turkiyede beni ve esimi evine davet eden on kisiden 5 i amerikali veya kanadaliydi zaten. Samimiyet ictenlik candanlik coktan olmus bizim insanimizda.
Ben disarda gorusmeye de raziyim. Ama kimseyi davet etmiyorum artik cunku insanlarin nazlanmasi sinirimi bozuyor. Yani 4-5 kere ust uste disari cikalim plan yapalim diye davet ettigimiz , yani uyumlu olacagimizi duaundugumuz, ciftler aaa su aaa bu deyip agiz yuz egince bi daha cagirmak icimden gelmiyor artik. Hani iyi vakit gecirmemis olsak diyecegim ki ondan istemiyor ama o da deil gibi. Ben gurur yapmam sevmem gereksiz bulurum ama zorla gurur yaptirdilar bana. Onlar beni cagirana kadar bi daha cagirmayacagim kimseyi dedim. Allahtan kardesim ve kuzenim yanimda da bir nefes var etrafimda.İnsanlar gerçekten çok art niyetli hani ben bundan nasıl çıkar sağlarımın peşindeler nedense
karşılıklı muhabbet,kafa dağıtma çabası,değişik bir faaliyet filan umurunda değil kimsenin bir ay boyunca haftada iki bana gelip bir defa evine çağırmayan biriyle sınandım yenilerde,iş yerindeki arkadaşları davet ettim ağırladım bir hafta sonra ayy bu hafta da gelelim ikramlar ne güzeldi diye yüzüme söylediler üç dört defa hani şaka da değil gelin desem hemen gelecekler gelsinler ama niyet kötü maalesef ki kendileri konuşma arasında söylediler misafir kabul edip evimi kirletemem diye çok şaşırmıştım dedim demek insanlar böyle bakıyorlar olaya artık