Gurbette Nasil Arkadas Bulurum?

Keşke Amerika lafını açmasaydınız sırf ondan dolayı merak uyandırdınız bence sorulara cevap vermeyin onlardan zaten dost olmaz merakını giderdiğin izde ne arayan nede soran olur

Ben de yurtdisindayim; devamli burda kalma fikrini sicak bulmuyorum hic :)
Belki siz de tam ait hissetmediginiz icin gecmistrki ortaminiza ozlem duyuyorsunuzdur.
Belli bir yastan ve aliskanliklardan somra da zorlasiyor sIkI ortamlar yaratmak.

Bu forumda memleket topiği gibi bişeyler var. Ya da nerde yaşıyosunuz gibi. Yaşadığınız eyaleti yazsanız blki burdan arkadaşlar çıkar

türkiye de yaşıyorum

13 yıldır aynı şehirdeyim

hatta 6 yıldır aynı yerde oturuyorum

bu anlattığın özlediğin şekilde bir hayatım yok

bu arada ABD de arkadaş edinmek farklı bri şey galiba

arkadaşlarımız ABD de yaşayıp TR ye döndü ve sokakta arkadaş edindiler Türkler Hintliler vs vs

bildiğin Bursa da geldikten 3-5 ay sonra böyle değişik değişik sokakta arkadaş buldular

bana çok ilginç gelmişti

mesela kızlarına doğum günü yaptılar

misafirler biz erkek olanın iş arkadaşları

yan komşuları ve sokakta tanıdıkları 3 aile idi

anladığım kadarı ile aBD de bir arkadaş edinme furyası var

benim TR de hiç arkadaşım yok kimse ile kısır günü vs yapmıyorum

watssap grubum vs de yok

oğlumun arkadaşlarının annesi ile cumartesi 13030 16 30 arası takıldım ve yoruldum

çocuklar büyüyüp kreşe vs başladığında senin de çevren genişleyebilir

Benim arkadaş grubum hava iyi olduğunda sahil
Kenarında buluşur iki saat konuştuktan sonra dağılırız grup karışık herkes birşey anlatır terapi merkezi diyorum ben hepsi gülüyor tabi arkadaşlar ile bugün buluşamadık hava yağmurlu bir de iki samimi arkadaşım var ama bunlar da yakında değişecek İstanbula göç var benide bu endişelendiriyor

Emaan arkadaşı ne yapacaksın, hem çocuklarında varmış aç bi anime (başlangıç için Death Note öneririm) yap çayını, kekini, pastanı çocuklarınla ye, izle. Hem her yaşa uygundur death note, 80 yaşında izlesen bile keyif alırsın.

Merhaba ben eğitim sebebiyle 3 yıl ingiltere abd arasında gittim geldim. Başlarda hiç arkadaşım yoktu ilk uzak yalnızlığım ingilterede oldu. Hava hep çok kötüydü ruhum çok daralıyordu panik atağım vardı ülke değiştirmek benim için hayal gibiydi. Başlarda Türk çok aradım şöyle bir Türk kahvesi içeyim memleketimi çok özledim diye. Ama sonra komşularımla arkadaş oldum, bir şekilde çevrem genişledi. Daha sonra bu vesileyle Türk arkadaşlarım da oldu. Yabancı da olsa arkadaş edinmeye çalışın yalnızlık çok zor en azından eşiniz yanındaymış. Buna da şükredin.
Ben amerikaya gittiğimde saat farkı yüzünden çk zorluk çekmiştim. Canım istediğinde annemi bile arayamıyordum sizin baya uzun süre olmuş, mutlaka arkadaş edinmeye bakın yoksa hayat uzakta gerçekten çık zor

Ben ayni durumu Turkiyede yasiyorum. Arkadasi akrabayi gectim,kafanin uyacagi insan bulmak zor. Ayni frekanstan olmadiklarimizla dolu etrafimiz. Inanin oyle olacagina hic olmasinlar diyorum ben. Siz belli ki cok cana yakin cok sicak bir insansiniz. Elbet aradiginiz ortami saglarsiniz bir gun.

Yalniz Abddeki ortama da cok sasirdim. Burdaki Polonezkoy,Kumburgaz havasi gibiymis ne degisik.

tabiki normal değil ama insanların bakış açısı,düşünce yapısı çok farklı veyahut farklılaşmış insani özelliklerimizi kaybediyoruz günden güne galiba çünkü her aramada ya da her hatır sormada alt metinde "bu benden ne isteyecek? ne derdi var şimdi bunun?" baloncuğunu okuyabiliyorum resmen ben de bir üyenin yazdığı gibi kurslara filan mı katılsam diye düşünüyorum bu aralar

Ben de Türkiye'deki yalnızlardanım. 8 ay önce eşimin ailesinin yaşadığı ile taşındık mecburen onlarla görüşüyorum ama inanın zerre paylaşım yok aramızda mecbur kalmadıkça konuşmuyorum bile. Eltimi severim onunla sohbet ederiz o kadar bir ara sık sık onun akrabalarıyla takıldık iyi hoş insanlar ama yüzeysel muhabbetler işte. İki kere oğlumun okulundaki velilerle bir araya geldik yine aynı... Ben de kafa dengi kimse bulamadım havadan sudan muhabbetleri de istemiyorum eski arkadaşlarımı çok özlüyorum sadece. Zaten iki çocuğum var günler geçiriyor bir şekilde.
Siz de başka bir ülkede olduğunuz için yalnız kaldınız zannetmeyin kendi ülkesinde olup da yalnız olan da çok

Okadar çok yalnızım demiş icerlemissiniz ki sarılasim geldi :)
Çocuğunuzun yaşına yakın çocuğu olan kafa dengi güzel insanlarla karşılaşırsınız inşallah

Canım benim... Zor gerçekten, ben TR de olduğum halde ark sayım az o yüzden burada işte konuşuyorum sağolsunlar bazı insanlarla.
Oranın ortamını bilmediğim için bir şey diyemiyorum.
Kolay gelsin , sıkıntılı bir süreçten geçiyorsun belli.

Bende 9 yildir yurtdisindayim.
Calisirken hic yalnizlik cekmedim, isyerinden cok arkadas edindim ama annelik iznine cikinca illa izole oluyorsun.
Birde daha kucuk bir sehire tasindik, bir tane Turk yok :) Hatta hic yabanci yok herkes yerlisi, aralarinda kirmizi isik gibi siritiyorum zaten :)
Ilk baslarda cok bunaldim ama artik alistim ya,cagiran olursa gorusuyorum, davet edeni bende davet ediyorum o kadar.
Cocuklarim bana yetiyor.
Bikac sene sonra ise donecegim zaten, bu boyle omur boyu gitmeyecek, oyuzden sukunetin tadini cikariyorum, dua ediyorum, spor yapiyorum, cocuklarimla ilgileniyorum,mutfakta vakit geciriyorum.
Dedikodunun girla yapildigi fitnenin gorusmek adi altinda kol gezdigi davetlere katilmaktansa yalniz olmayi tercih ederim acikcasi.

Ben sizin kadar arkadas canlisi bir insan degilim , hele evime gelsinler evine gidiyim olayini hic sevmem ama pazar yurtdisina gidiyoruz ve saka gibi ama simdiden orda arkadaslarim oldu , daha yuerini gormedigim en az 10 kisi beni bekliyor kahve icmeye
Bunu da sosyal medya sayesinde edindim , facedeki o ulkenin gruplarina uye olmustum , takip edip bilgi edinme amacli , kendiliginden yazisarak mesajlasarak bi cevre edindim
Facedeki gruplara bi bakin derim , elbet sizin yasadiginiz sehir icinde vardir boyle gruplar

yasadiginiz yerdeki sosyal medyadaki expat gruplarina, anne cocuk veya ebeveyn gruplarina uye olun,
bulusmalar vs olursa katilmaya calisin.

spor salonuna gidin, grup derslerine katilin.

illa turklerle bir cevre olusturmak istiyorsaniz, konsoloslugun etkinliklerini takip edin,
veya erzurumlular dernegi tarzi yerlere uye olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…