• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günün Sözü ?

Sana rastlamak mutluluktu; sana sahip olmak başka bir şey, başka bir ad bulmak gerek; ''içine taşınması'' gibi bir şey insanın.

Cemal Süreya

Son düzenleme:
Bazen birdenbire aklıma geliyorsun, öyle olsun istemiyorum kasıtlı düşünmek istiyorum seni.

Cahit Zarifoğlu

$935310_585416751476671_1762845490_n.jpg

İnsan susmayı öğrenmeli; hiç değilse bilmediği şeyler hakkında.

Hayatına anlam katan her olay özeldir. Seni yaşama bağlayan herşey aslında bir mucizedir. Önüne geçemeyeceğin tek şey kaderdir. Bugün yaşadığın herşey dünden kalma sebeplerdir. Ve aslında hayat dediğin yaşayabildiğin kadar güzeldir. Hayatın sana verebileceği en büyük armağan tutabileceğin bir eldir. Bir insanın verebileceği en güzel armağan ise bir yürektir.....

Son düzenleme:
$302920_496899067030708_126411697_n.jpg

Üzülme der Mevlana ve devam eder; Kızma hiç kimseye yaptıklarından dolayı aksine teşekkür et ihanet edenlere sadakati öğrettikleri için…
Minnet duy yalancılara doğrunun farkına varmanı sağladıkları için…
Mutsuz edenlere dua et mutluluğu daha derin hissettirdikleri için..
Herkesi sev yaşamına bir anlam kattığı için..
Hayat bu yüzden daha güzel siyahlar beyazı farkettirdiği için…

Yüreğinin büyüklüğü kadar yardım et…
Ve sus !
Sus…
Susabilmek öyle erdemdir ki…
Son sözü söyleyen sen olsan da…
Sadece sen bil ve kendine fısılda!
Bırak seni kim nasıl bilirse bilsin…
Yüreğince insan ol
Ve insan olabilmenin erdemini yüreğinde yaşa…!

H. Jackson Brown

- Kafam cam kırıklarıyla dolu doktor. Bu nedenle beynimin her hareketinde düşüncelerim acıyor, anlıyor musun? Bütün hayatım boyunca bu cam kırıklarını beyin zarımın üzerinde taşımak ve onları oynatmadan son derece hesaplı düşünmek zorundayım. (Oğuz Atay)

-Yaşar gibi yapmaktan, özlemez gibi yapmaktan, iyiymiş gibi yapmaktan, nefes alıp onu içimde tutmaktan, o nefeste boğulmaktan sıkıldım. Ki nefessizlikten değil nefesten boğulmaktır marifetimiz. (Oğuz Atay)

Her şey dört dörtlük olmasa da, *Hayat güzel *Hayaller güzel *Bahar yeli güzel *Kelebekler güzel *Platonik aşklar güzel *Eski Türk filmleri güzel *Sessizlik güzel *Yalnızlık güzel ve bazı şarkılar var ki çok güzel. *Gece güzel, gündüz güzel, kışın güneş, yazın serinlik güzel. *Ney güzel *Rodrigo'nun gitar konçertosu güzel *Cemal Süreya'nın "çarşamba günleri", Özdemir Asaf'ın "ben değildim" güzel *Parmaklara konan uğur böceği ve söylediğimiz "uç uç böceğim" güzel *Şişman bulutlar güzel *"İneğin kaçtığı dağ" güzel *Pinokyo'nun burnu,Heidi'nin "ekmeği" güzel *Leblebi tozu, dondurma, sıcak ekmek güzel Hem ne olacak her şey dört dörtlük olunca; yıllardır bıkmadınız mı matematikten hala?

$253263_462819790464788_977427325_n.jpg

ANNE... Bakışlar buz kalıbı kâlpler kaskatı anne.. Alçalarak yükseldik her gün bir katı anne.. Unutmak üzereyiz bir hâl hatır sormayı, Gel de sevgiyi öğret göster şefkâti anne.

Cemal SAFİ

İlgisiz erkek diye bir şey yok, ilgilendiği sen değilsin.

Anonim

Durum özeti : "Aslında insanlar seni hayal kırıklığına uğratmıyor.. Sadece sen yanlış insanlar üzerinde hayal kuruyorsun." - Montaigne

Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma...
Bütün kapılar kapansa bile sonunda "O" kimsenin bilmediği patikalar açar.. Şems-i Tebrizi

"Ey günahkâr!
Eğer sen, Allah'ın seni görmediğini sanıyorsan inkârcısın.
Yok eğer gördüğünü biliyorsan, sen ne kadar pervasızsın!"

Hz. Mevlana

İnandığımda gözümde canlandıramıyorum, canlandırdığımda ise pazar günü kadar güzelsin.

Franz Kafka

Back