Günün Sözü ?

Sonu belli olmayan bir yoldur hayat..
Önüne ne zaman, Neyin çıkacagını bilemezsin.
Bazen birşeyler alır götürür senden,tutamazsın!
Bazen de hayatın getirdiklerinden kaçmak istersin, Ama kaçamazsın!
Böyledir hayat, Bir türlü anlayamazsın. Ve bir gerçek vardır ;

"ACIYI" Tatmadan , "MUTLULUĞU" Bulamazsın..

“Afrika’da çalışan bir antropolog bir kabilenin çocuklarına bir oyun oynamayı önerir, ağacın altına koyduğu meyvelere ilk ulaşanın ödülü o meyveleri yemek olacaktır.
Onlara, “Haydi, şimdi başla! Birinci olan alacak!” O an bütün çocuklar elele tutuşur, koşarlar ağacın altına beraber varırlar ve hep beraber meyveleri yemeye başlarlar.
Antropolog neden böyle yaptıklarını sorduğunda şu cevabı verirler;
“Biz “ubuntu” yaptık: Yarışsa idik, yarışı kazanan bir kişi olacaktı. Nasıl olur da diğerleri mutsuzken yarışı kazanan bir kişi ödül meyveyi yiyebilir?
Oysa biz ubuntu yaparak hepimiz yedik.” Ubuntu’nun anlamını açıklarlar onların dilinde:

UBUNTU: “BEN, BİZ OLDUĞUMUZ ZAMAN ‘BEN’İM”

Gamzelendi gönül yine, devası 'ah'dır.
Gönlü mahzun olanın dostu 'Allah'dır...

Benimle yaşlansana?
Kitap okurum, çay demler şiir yazarım sana.
Ha birde, her sabah için şükrederim,
sonra gözlerine bakar "amin" derim.
Amin, bu günde gördüm seni, bu günde güzel geçecek demek ki...
Ben herkes gibi değilde, duam gibi severim seni,
kalbimden, gönlümden kopan gizli saklı sözler gibi..
Kim duasını sevmeden diler ki?

Her şeyi senin için vâr ettim diyen Rabb'ine; Her şeyi senin için terk ettim diyebilmektir aşk!

Şems-i Tebrizi

Sen ol da! İster yâr ol, ister yara; lütfun da başım üstüne, kahrın da!

Sahte dostlar bir çoğumuzun hayatından gelip geçmiştir, insanın doğasında her ne kadar güvensizlikte olsa, bazen bir dost bir arkadaş çıkar gelir hayatımıza girer herşeyimiz olur ama bir bakmışız aslında tanıdığımız en sahte insanlardan biri imiş.

İnsanlar seni sevecek diye değişme.....
kendin ol sadece doğru insanlar seni sevsin.....

Eklentiler

• $562626_551821271505669_325097398_n.jpg
    30,4 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:

Allah bile insanlar hakkındaki hükmünü, ömürleri sona erdikten sonra veriyorken,

biz aciz insanlar kim oluyoruz ki başkaları hakkında onları görmeden veya birkaç kez görmek, iki üç yazı okumak,

… birkaç dedikodu dinlemekle hüküm verebiliyoruz.

İncittiğiniz insanın ve kırdığınız gönlün bedduasından korkun...!!! Çünkü kalp kırmak bin kabe yıkmaktan daha günahtır...

Onun için inçitmemeye dikkat etmeli....iyilikten iyilik doğarmış........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…