Günün Sözü ?

Gariptir insanoğlu neler yaratmış
Yarattığı her bugün dünü aratmış
Aklı ile her şeyin sırrını bulmuş
Kendi yarattığı putun kölesi olmuş.

Bazı kızlar "şovalye" sandıkları erkeklerin
aslında alüminyum folyo ile kaplanmış
"sahtekar'' olduklarını biraz geç fark eder.

inѕαn вüуüк вir şєуdir νє içindє нєr şєу уαzılıdır. fαкαт кαrαnlıкlαr νє ρєrdєlєя вırαкмαz кi inѕαn içindєкi o ilmi σкυуαвilѕin. вυ ρєrdєlєr νє кαrαnlıкlαr; вυ dünуαdαкi тürlü тürlü мєşgυliуєтlєr, inѕαnın dünуα işlєrindє αldığı çєşiтli тєdвirlєr νє gönlün ѕσnѕυz αrzυlαrıdır.

Yaşadığımız hayat elimize tutuşturulmuş rengarenk ve emanet bir oyuncaktan ibaret. Kimisi oyuncağı o kadar ciddiye alır ki ağlar, perişan olur onun için. Kimisi eline alır almaz şöyle bir kurcalar oyuncağı, kırar ve atar. Ya aşırı kıymet verir, ya kıymet bilmeyiz.
Aşırılıktan uzak dur. Sufi ne ifrattadır ne tefritte. Sufi daima orta yerde

Şems-i Tebrizi'nin 23. kuralıdır.

“Ölüm En ßüyuk Kayıp Değildir Aslnda ~
Asıl Kayıp Yaşarken İçimzde Ölenlerdir ;] ”
-K.İskender.

inSanDa GüZel oLan YüzDür YüzDe GüZel oLan GözDür aMa inSanı inSan yaPan ağızDan çıKan sözDür”..

RuhuN SatıLmışsa ÇarŞı pazarda,TéséLLi Arama Boş SokakLarda.. maziN KirLénmişsé, Lékési ÇokSa, GüzéLLiğin Néyé Yarar Şéréfin Yoksa..!!

Çok hata yaptım şimdiye kadar, inkar etmiyorum...Ders aldıklarım da oLdu, almaya vakit bulamadıklarımda... İyiki yapmışım dediğim şeyler de var, keşkeLerim de..Hafızamdan siLmek istediğim görüntüler de var, siLemediğimde !Sözler var duymamış olmayı dilediğim ama Duyduğum..Kimilerinin gözüne sokmak istediğim gerçekler var, bende saklı kalmasını doğru bulduğum ve hepsinin bir yeri, zamanı var.... içimde tuttuğum!

Hayat" diyoruz,yaşamaya devam ediyoruz...Onca kırıklık,onca acı, onca hüzün yaralarımıza üfleye üfleye..."bir şey yok" diyoruz; en çok kendimizi kandırıyoruz... Çok şey var aslında, üflemeyi bırakıp konuşmaya başlarsam bir daha asla susmaya bilirim; öyle çok ki çünkü kan kaybım, o kadar büyük ki kendime olan yalanım "hayat" diyorum...Susuyorum..Nefesim lazım çünkü bana,yaralarıma üflüyorum..

Sen benim;Yaradan’dan ötürü yaradılanı sevişim, Bir adım gelene on.. adım gidişimsin. Ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsin. Sen benim; Bugünüme... şükür ve yarınıma dua edişim, Azla yetinişim, çoğa göz dikmeyişimsin, Ve kapanmayan avuç içimsin.

Olmuyorsa, olmuyordur!

Gönlün rahat mı?
Elinden geleni yaptın mı?
Cidden olmuyorsa zorlamayacaksın.

Sen yanmasan, ben yanmasam, biz yanmasak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?

Nazım Hikmet Ran

ŞEYH EDEBALİ ' NİN NASİHATI
Bak DOSTUM! Cahil ile dost olma. İlim bilmez, İrfan bilmez, Söz bilmez, Üzülürsün. Saygısızla dost olma. Usul bilmez, Adap bilmez, Sınır bilmez, Üzülürsün. Aç gözlü ile dost olma. İkram bilmez, Kural bilmez, Doymak bilmez, Üzülürsün. Görgüsüzle do...st olma. Yol bilmez, Yordam bilmez, Kural bilmez, Üzülürsün. Kibirliyle dost olma. Hal bilmez, Ahval bilmez, Gönül bilmez, Üzülürsün. Ukalayla dost olma. Çok konuşur, Boş konuşur, Kem konuşur, Üzülürsün. Namertle dost olma. Mertlik bilmez, Yürek bilmez, Dost bilmez, Üzülürsün. - İlim bil, İrfan bil, Söz bil - İkram bil, Kural bil, Doyum bil - Usul bil, Adap bil, Sınır bil - Yol bil, Yordam bil, - Hal bil, Ahval bil, Gönül bil - Çok konuşma, Boş konuşma, Kem konuşma - Mert ol, Yürekli ol, - Kimsenin umudunu kırma. Sen seni bil, Ömrünce yeter sana

Aşk ne zaman biter biliyor musun ? Bitti dediğinde yüreğin acımıyorsa . [Bukowski]

Kardeşime...!
Kardeş demek hayat demektir...
Kimi zaman aldığın nefeste diyebilmek...
kimi zaman üzüldüğün anda karşında bulabilmek...
Hiçbir zaman sevgili kardeş gibi olamaz...
kardeşin aşkı sevgiliden çoktur...
Sevgili terk eder, kardeş yanında baki kalır...
Sevgili emreder, kardeş teselli eder...
Kardeş sevgiliden çok sever...
Bilir misin bizde kardeşlik nedir...
Nefesin kesilirse, al benim canımı kullan ...
senindir... .
Yolun sonu uçurumsa eğer...
geri dön...
İlk adım benimdir...

rabbim !! bir insan koy kalbime ,ama o ınsan senınde
sevdıgın olsun ,we bana oyle bır ınsan sevdır kı ! o ınsanın
kalbı senınle mabed olsun .
benı oyle bı ınsanla bulustur kı benden once onunla
SEn bulusmus olan sen olasın
onunla elele tutustugumuzda ıkımızın uzerınde SENIN elın olsun
bana oyle gozler gosterkı ! ben o gozlerden sana bakayım ;
bana oyle bır yar ver kı ; ona sarıldıgımda kaınat bıze baksın