Günün Sözü ?

Ben uslu bir aşıktım; Gel Dedin Geldim Sev Dedin Sevdim ßit Dedin ßittim Şimdi Unut Diyorsun Ya Yaramazlıqım Tuttu Unutamıyorum!

Yüreğimi avuçLarına, seni yüreğime tesLim ediyorum..Şimdi gidiyorum; Ama şunu biLki sevgiLi ne yüreksiz sevecek kadar aLçak,
nede o yüreği sensiz taşıyacak kadar cesurum..Sen ne zaman o yürekLe yaşamayı öğrenirsen, bende onu taşıyacak kadar kahraman oLurum..

Biri kendi düşüncesine bağlı kalır; çünkü ona kendi kendine ulaşmış olduğunu sanır. Öteki ise, onu zahmetle öğrendiği ve onu anlamış olmakla övündüğü için bağlıdır düşüncesine. Sonuç olarak, her ikisi de kendini beğenmişliktir.

Benim bir huyum vardır. Nedir derseniz! Ben bir yahûdî ve hıristiyan gördüğümde onlara Hak teâlânın hak yola kavuşturması için duâ ederim. Bir kimse ki bana sövse, rencide etse ben yine ona duâ edip; "Yâ Rabbî! O kimsenin dilini sövmekten kurtar, iyiye çevirip sövmek yerine tesbihle, tehlille meşgûl olsun demekten başka işim yoktur. Ben velî olsam olmasam size ne?"
Şems-i Tebriz

"Güçlülük hanımefendilik gibidir,
öyle olduğunu söylemek zorunda kalıyorsan,
öyle değilsin demektir."

Gönlümüzdeki ve gözümüzdeki nefsimizden yayılan İS’lerimizden kurtulduğumuzda ;
Gece bitip TAN yeri ağaracak ve güneş tekrar doğmaya başlayacak…
Ve senin içinde kendimizi BUL’acağız…
Ve seni istanbul!

Öyle bir sarılırım ki ; kördüğümler bile kör kalır sarılışımdan, Kölelik yeniden tarif edilir sahiplenişimden, ve hiç bir kefaret azat edemez O'nu benden, Ben aşık olmayı bilirim de; ''Aşk, ben olmayı bilirmi ki..'' ? Bölük pörçük olmaz benim parçalarım; iki'lerde üç'lerde binlerde bile tek parçayım. Ölümümü sever gibi severim, gerçek..lik bu ise...Demeden de severim, gözlerim gözlerine değmeden de severim... Her gün binlerce kez yeniden çok severim...

Akıllı olanlar sebepler konusunda tartışırlar.Ama nihai kararı sonuçta sürekli aptallar verir...!

"Kadınlar gariptir sevmeyi bilmeyeni sever.. Erkekler daha da gariptir, gider sevmeyi bilmemeyi seven kadını sever"..

Oscar Wilde

"hemen gidebilirsin. hayatlarımıza devam eder ve her şeyi unuturuz. hayır, yalan söylemeyeceğim! ben hayatıma devam edemem ve hiçbir şeyi unutamam!
diyebilirsin ki, bir insanı, fotoğraflarından ve hakkındaki haberlerden ne kadar tanıyabilirsin? haklısın. belki de çok az... o zaman şöyle demeliyim: seni az tanıyorum... az... sen de fark ettin mi? az dediğin, küçücük bir kelime. sadece a ve z. sadece iki harf. ama aralarında koca bir alfabe var. o alfabeyle yazılmış binlerce kelime ve yüzbinlerce cümle var. sana söylemek isteyip de yazamadığım sözler bile o iki harf arasında. biri başlangıç, diğeri son. ama sanki birbirleri için yaratılmışlar. yan yana gelip de birlikte okunmak için. aralarındaki her harfi teker teker aşıp birbirlerine kavuşmuş gibiler. senin ve benim gibi... bu yüzden, belki de az çoktan fazladır. belki de az, hayat ve ölüm kadardır! belki de, seni az tanıyorum, demek, seni kendimden çok biliyorum, demektir. bilmesem de, öğrenmek için her şeyi yaparım, demektir. belki de az, her şey demektir. ve belki de benim sana söyleyebileceğim tek şeydir..."

"dünya bir karambol
ve kimseye çarpmadan yürümeye çalışmaktansa
kollarımı daha da açarak
herkesi devirmeyi tercih ediyorum."

Dürüstlük bedenindeki ruha verilen hükümdarlıktır.Taviz verirsen kendi hükümdarlığında KÖLE olursun.!

İnsanlar nasıl konuşulması gerektiğinin dersini alırlar ama en büyük ilim, nasıl ve ne zaman susulması gerektiğini bilmektir. [Tolstoy]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…