Günün Sözü ?

Dil, tencerenin kapağına benzer. Kıpırdadı da kokusu duyuldu mu ne pişiyor anlarsın.
Mevlana

''Ey başkasının yüzünde çirkin bir ben gören.! Yazık ki O_ ben senin yüzünden yansır.''

mevlana...

Bir yürüyüş edelim de kırıp dökelim; Şu kara yüzlü, şu kötü huylu nefsi, yok edelim gitsin!.

HZ MEVLANA

Yara açıktır ve hep içerlere işler.
Hayatı senin gibi görmeyenlere anlatsan dinlemezler,dinleseler inanmazlar.
''Biz böyle görmüyoruz senin ruhun hasta'' derler.
Kendin gibi birini bulana kadar hastasındır...

Cezmi ERSÖZ

Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın
Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın

Necip Fazıl K..

Nankör insanlar için boşuna uğraşma!..''Yağmur taşlarada yağar,ama bin bahar görsede taşlar yeşermez.''Sonradan görmelere dikkat et bir tas su,bir sineğe denizdir''.Dindar geçinen Dini-dar lara dikkat et.
Tevazu,iki sınıf insana yakıştığı kadar kimseye yakışmamıştır.Bunlar başarılı erkekler ve güzel kadınlardır..Çünkü bunlarda tevazu az bulunur.Feraset yemi değil,tuzağı görmektir.
Kalbi seninle görünen ama gücü sana karşı olan insanlara dikkat et..Şairin ''lafımın dostu,çilemin yabancısı''dediği kaypak,dönek insanlara dikkat et

Ah....aşk kapısındaki biçare ..
Sen gónlünü hoş tut aşıklara vardır çare,aşkı tanımayan ne yapsın,onda olmalı asıL aşka gaye!!!

Nuh gemisine almadı beni; tektim çünkü.

Elendim ve elenişim sırrını sulara gömdüm.

Sahilsizdim. Hakikat gibi.
...
Bir türlü göremedi dünya, ben bir hakikat idim.

Dücane Cündioğlu

Kötü arkadaşları terk et. Onlara sevgi duyma, salihleri sev. Yakının bile olsa, kötü arkadaştan uzak dur. Uzak bile olsa, iyi arkadaşlarla beraber ol. Kimi seversen, seninle onun arasında bir yakınlık hâsıl olur. Bu bakımdan, sevgi beslediğin kimsenin kim olduğuna iyi bak.

hz.Abdulkadir geylani

Komşuya bebeğiniz kaç yaşında diye sordum 24 aylık dedi. Lan 2 yaşında demek çok mu zor arkadaş ya,oldu olacak 17280 saatlik de.

Aşık olmak an’lık bi şi. Birden her şeyin çok parlak göründüğü. Birden en pastel renklerin bile ısınmaya başladığı. Birden tüm yemeklerin çok lezzetli olduğu bir an. İnsan karar vererek aşık olmaz. Sadece bir bakar, olmuş...

Sahi neydi mutluluk?
Mutluluk seni düşünmekti
Sesini duymaktı
Yüzünü göreßilmeyi ßeklemekti
Seninle geçireceğim zamanlardı
Mutluluk senin adındı*

Gözündeki yaşı görünce sordum, “ neyin var? ”
“ Birini çok sevdim ” dedi
Yüzümdeki gülümsemeyi görmüş olacak ki sordu, “ senin neyin var? ”
“ Birini çok seviyorum ” dedim
“ Kadere bak ”dedi, “ Beni mahvederken seni mutlu etmiş ”
Gülümsedim, “ Kadere bak ” dedim
“ Bir zamanlar seni mutlu ederken beni mahvetmişti”

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…