• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günün Sözü ?

Hz. Mevlâna

Bir adamın birçok hüner, fen, bilgi sahibi olduğuna bakma! Verdiği sözde duruyor mu? Vefâsı var mı? Asıl ona bak! Hak'la (c.c.) ettiği sözleşmeyi yerine getiriyorsa, insanlara verdiği sözde duruyorsa, vefâlıysa onu istediğin kadar öv! Onun iyi vasıflarını bir bir say! O, senin övgünden, saydığın meziyetlerden daha üstün bir kişidir..

Geceye dedim ki:"Seni aydınlatan ay'ı seviyorsan,ona imanın varsa, bu çabucak geçip gitmen ona vefasızliktir.Sevgi noksanlıgidir.Gece yönünü bana dönerek şöyle bir özür beyan etti:"Bızim ne gunahimiz var?
Aşkın sonu yok ki.........

Bilinmedik bir hüzün var içimde, bir gariplik. Anladım ki, ya ben fazlayım bu şehirde ya da biri eksik

Görmediğimden değil,

Yanımda olsan yine özlerdim...
Ve bil ki! bu kadar sevmem senden değil,
Gitsen benden,
Ben gidişini bile severim.
Aramızda hep aynı fark,

Sen gitmeyi bilirsin...!
Ben sevmeyi...!

Çok geniş bir ev istemiyorum yüreğime Allahım ; Bir tek ''O''da olsun yeter ..
K.İskender

Hani şehr-i yâr derdim ya istanbula, yokluğunda öğrendim ki zalimmiş kentim...

Bıraktığın yerde olabilirim; ama bıraktığın gibi değilim.

Çaresiz kaldıkça hep seni düşünürüm
Önce sesin gelir aklıma
Sonra cumartesi geceleri gelir
Sonra gökyüzü gelir hemen kurtulurum
Bir yağmur yağsa beraber ıslansak.

Yorulacaksan, zorlanacaksan, şikayetçi olacaksan, keşkelere sığınacaksan, söze ama diye başlayacaksan, girme aşk yoluna. Aşk yolunda U dönüsü yoktur! Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna ama bil ki senin de başını isterim yoluma! Kahır,kapris gelecekse senden amenna ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma! Aşk bilek gücü değil YÜREKTİR!.YÜREĞİN YETMİYORSA düşme yollara..
:31:

Back